Gönderilme Tarihi - 22/04/2005 : 13:50:43
merhabalar uçaklarda kullanılan alaşımlar ve ağırlıklı olarak aleminyum alaşımlar hakkında bir araştırmam varda bazı intenet sitelerine baktım biraz ayrıntılı olarak bir bilgiye ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim
Gönderilme Tarihi - 22/04/2005 : 19:31:44
Alüminyum ve alaşımları ile ilgili en geni ş bilgiyi KOSGEB Laboratuvarlarından ve malzemenin üretimini yapan firmalardan en doğru sonuçları alabilirsin. Birde TSE'nin malzeme kataloglarını araştırırsan oradanda güzel bilgiler bulabilirsin
Gönderilme Tarihi - 25/04/2005 : 21:54:21
MIL-HDBK-5H isimli dökümanda istedigin bilgileri fazlasiyle bulabilirsin. 2024, 7075, 7010/7050, 7150, 7449 ana yapilarda en cok kullanilan alasimlar.
Gönderilme Tarihi - 26/04/2005 : 14:40:29
merhaba sodincer isminden bahsettiğiniz dökümanı neredeen bulabilirim acaba bahsettiğiniz aleminyum alaşımların kullanıldığını biliyordum ama bunlar imalat şekilleri vs. hakkında biraz bilgiye ihtiyacım var yine teşekkürler.
Gönderilme Tarihi - 27/04/2005 : 00:15:13
bu dökümani ITU ucak mühendisligi ya da ODTÜ havacilik mühendisliginde bulabiliyor olman lazim. cünkü bu döküman havacilik mühendisliginde kullanilan temel el kitaplarindan birisi. ama sen daha cok, olayin metalurji kismi ile ilgileniyorsan, cok da isine yaramayabilir. bilmiyorum, yaptigin arastirmanin derinligine bagli.
quote: merhabalar uçaklarda kullanılan alaşımlar ve ağırlıklı olarak aleminyum alaşımlar hakkında bir araştırmam varda bazı intenet sitelerine baktım biraz ayrıntılı olarak bir bilgiye ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim
merhaba , aradığın bilgiler; kaya şahin'in "uçaklar ve helikopterler" isimli kitabında var. inkilap yayınevi
Gönderilme Tarihi - 01/05/2005 : 12:07:29
selamlar ilk başta kaya şahin beyin uçaklar ve helikopterler adlı kitabi elimde mevcut bulunmaktadır.zaten türkiyede bu alanda yazılmış ender kitaplardan bir tanesi ondaki verilerden yararlandım sodincer abime ise ben kayseride SHYO öğrenciyim bahsettiğiniz belgelere galiba şu an bizde bulunmamaktadır.nasıl elde edebileceğim hakkında bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
Gönderilme Tarihi - 16/05/2005 : 07:32:02
HERKESE SELAM ANKA KARDEŞİM KAYA ŞAHİN BEYİN UÇAKLAR VE HELİKOPTERLER ADLI KİTABI TEMİN EDEBİLECEĞİM BİR SİTE YA DA BİLDİĞİN YERDE VAR MI? BENİM BULUNDUĞUM ŞEHİRDE YOK OLDUĞUİÇİN BULAMADIM.YARDIM EDERSEN SEVİNİRİM HOŞÇAKAL
Gönderilme Tarihi - 17/05/2005 : 15:54:40
bildiğim kadarıyla pdf olarak internette yok ama oradaki bir kırtesiye gidip bir hafta içerisinde ankara dan getittirebilirler burada da kalmamıştı böyle getittirdik. oda olmazsa ben sana buradan yollayabilirim kolay gelsin