ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 TEKNOLOJİ
 uçakta alaşımlar hakkında
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
ANKA
üye

Turkey
21
Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/04/2005 :  13:50:43  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhabalar uçaklarda kullanılan alaşımlar ve ağırlıklı olarak aleminyum alaşımlar hakkında bir araştırmam varda bazı intenet sitelerine baktım biraz ayrıntılı olarak bir bilgiye ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim

maverickx
üye

Turkey
107 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/04/2005 :  19:31:44  Profili Göster  Ziyaret maverickx'ın Anasayfasını   maverickx a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Alüminyum ve alaşımları ile ilgili en geni ş bilgiyi KOSGEB Laboratuvarlarından ve malzemenin üretimini yapan firmalardan en doğru sonuçları alabilirsin. Birde TSE'nin malzeme kataloglarını araştırırsan oradanda güzel bilgiler bulabilirsin

BaşarılarSayfa Başına Git

sodincer
üye

45 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/04/2005 :  21:54:21  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
MIL-HDBK-5H isimli dökümanda istedigin bilgileri fazlasiyle bulabilirsin.
2024, 7075, 7010/7050, 7150, 7449 ana yapilarda en cok kullanilan
alasimlar.

Sayfa Başına Git

ANKA
üye

Turkey
21 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/04/2005 :  14:40:29  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

merhaba sodincer isminden bahsettiğiniz dökümanı neredeen bulabilirim acaba bahsettiğiniz aleminyum alaşımların kullanıldığını biliyordum ama bunlar imalat şekilleri vs. hakkında biraz bilgiye ihtiyacım var yine teşekkürler.

Sayfa Başına Git

sodincer
üye

45 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/04/2005 :  00:15:13  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bu dökümani ITU ucak mühendisligi ya da ODTÜ havacilik mühendisliginde
bulabiliyor olman lazim. cünkü bu döküman havacilik mühendisliginde
kullanilan temel el kitaplarindan birisi.
ama sen daha cok, olayin metalurji kismi ile ilgileniyorsan, cok da isine yaramayabilir. bilmiyorum, yaptigin arastirmanin derinligine bagli.

Sayfa Başına Git

pilotsel
üye

20 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/04/2005 :  09:45:20  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

merhabalar uçaklarda kullanılan alaşımlar ve ağırlıklı olarak aleminyum alaşımlar hakkında bir araştırmam varda bazı intenet sitelerine baktım biraz ayrıntılı olarak bir bilgiye ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim

merhaba , aradığın bilgiler; kaya şahin'in "uçaklar ve helikopterler" isimli kitabında var. inkilap yayınevi

Sayfa Başına Git

ANKA
üye

Turkey
21 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/05/2005 :  12:07:29  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
selamlar
ilk başta kaya şahin beyin uçaklar ve helikopterler adlı kitabi elimde mevcut bulunmaktadır.zaten türkiyede bu alanda yazılmış ender kitaplardan bir tanesi ondaki verilerden yararlandım sodincer abime ise ben kayseride SHYO öğrenciyim bahsettiğiniz belgelere galiba şu an bizde bulunmamaktadır.nasıl elde edebileceğim hakkında bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/05/2005 :  09:16:35  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bölümlerle irtibata geçmeyi dene

Birgi
Sayfa Başına Git

sodincer
üye

45 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/05/2005 :  23:18:07  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
H versiyon numarasi idi. J versiyonu cikmis.
dökümani asagidaki adresten indirebilirsin.
http://assist.daps.dla.mil/docimages/0004/09/61/MILHBK5J.PD5
dokumanin boyutu 72 MB. haberin olsun.

süha

Sayfa Başına Git

leymeh
üye

Turkey
6 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/05/2005 :  07:32:02  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
HERKESE SELAM ANKA KARDEŞİM
KAYA ŞAHİN BEYİN UÇAKLAR VE HELİKOPTERLER ADLI KİTABI TEMİN EDEBİLECEĞİM BİR
SİTE YA DA BİLDİĞİN YERDE VAR MI?
BENİM BULUNDUĞUM ŞEHİRDE YOK OLDUĞUİÇİN BULAMADIM.YARDIM EDERSEN SEVİNİRİM
HOŞÇAKAL

MERSİN

LEYMEHSayfa Başına Git

ANKA
üye

Turkey
21 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/05/2005 :  15:54:40  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bildiğim kadarıyla pdf olarak internette yok ama oradaki bir kırtesiye gidip bir hafta içerisinde ankara dan getittirebilirler burada da kalmamıştı böyle getittirdik. oda olmazsa ben sana buradan yollayabilirim kolay gelsin

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000