Fangio
üye

Turkey
34
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/04/2005 : 09:51:33
Arkadaşlar herkese merhaba, İnternette türkçe yada ingilize açıklama ve örneklerinde bulunduğu herhangibir kaynak varmı acaba?Ben sadece havatrafik homepage'inde birşeyler buldum ama çok yetersizdi. Konuyla ilgili türkçe basılımış kaynaklarda olabilir. Saygılar. |
coskun
üye
20
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/04/2005 : 18:37:06
Konu basligi olan "Frezyoloji" ne demektir ? Ingilizce degil, Turkce de degil, sadece merak ettim, hangi dil bu ?  |
wizzo
üye

USA
56
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/04/2005 : 19:24:09
Frezyoloji icin "phraseology" mi demek istedin? Bir arkadas konuyla ilgili bana bir link verdi,eger oysa bu linke bir goz at :www.faa.gov/atpubs/AIM/Chap4/aim0402.html I'D RATHER BE FLYING! Edited by - wizzo on 27/04/2005 19:26:18 |
Fangio
üye

Turkey
34
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 : 12:49:21
Çok teşekkür ederim verdiğin linkin gerçekten faydası oldu. bu arada frezyolojinin ne olduğunu soran arkadaşım... birçeşit havacılık lisanı diyebiliriz.belirli kalıpların,tekrarların,kısaltmaların ,kodların vb bulunduğu esasen ingilizce yapılması gereken havacılıkta kullanılan haberleşme lisanı. Saygılarımla.  |
Bahadir
üye

USA
163
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 : 15:07:18
Benim 13 yildir yurtdisinda kaldiktan sonra her turkiye'ye donusumde her seferinde istisnasiz olarak Turkce'nin katledilisine sahit oluyorum. Freyzoloji diye bir sey yok. Turkce de degil.. ancak kitap okumayan, Imla kilavuzu, Turkce sozluk nedir bilmeyen insanlarimiz mabadlarindan sozcukler uretiyorlar (etik gibi). Buyrun, turkcesini size.. phraseology: isim deyişbilim, sözcük seçme yöntemi, anlatım biçimi, ifade tarzı Deyisbilim size fazla oz turkce geliyorsa, freyzoloji nin ne kadar daha sacma geldigini ben size soyleyeyim.. yurtdisidan , turkce 101 dersinden selamlar..  |
Fangio
üye

Turkey
34
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 : 17:26:47
dostum zahmet edip oralardan türkçe desi vermişsin teşekkür ederiz ancak havacılık frezyolojisi diye bir kalıp kullanılıyor.türkçe veya değil onu tartışmıyorum ayrıca bu kalıbı bu dile sokanda bizler değilizki... Frezyoloji terimi bırakın özel havacılık sitelerini devlet kuruluşlarının homepagelerinde dahi var.ör/devlet hava meydanları işletmesinin 'havacılık terimleri sözlüğü'nde bile geçiyor bkz.cross at başka örneklerde verebilirim... [http://www.ans.dhmi.gov.tr/TR/ATCTR/dok/Kisaltma.pdf]Saygılarımla  |
Fangio
üye

Turkey
34
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 : 17:32:47
Arkadaşlar bu arada sivil havacılık meslek yüksek okulunun eğitim programına bakığınızda dahi 4.yarıyılda Frezyoloji diye dersleri var.  |
Bahadir
üye

USA
163
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 : 22:03:13
Fangio, benim derdim kisisel degil ki, iste o terimi oraya sokanlar da dogru duzgun arastirma yapmadan kafada yazan insanlar. Bastan engellersen bunlari sonradan talking malking absurd hepining olmaz , naturel olarak :)  |
coskun
üye
20
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 : 23:01:11
Demekki bu görgusuzluk ve cehalet devletin kurumlarina kadar girmis. Arkadaslar bari biz kendi capimizda bu sacmaliga, ilkellige alet olmayalim.Not: elestirim kisisel degildir.  |
remziozturk
üye

Turkey
29
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 29/04/2005 : 16:50:08
Arkadaşlar abartmayalım lütfen. Frazeyoloji gayet yerinde bir kavramdır. Dilimize geçmiş yabancı kelimeler Fransızca okunuşlarına göre yazılırlar ki, "phraséologie" nin okunuşu da böyledir. Aslen "telephone" olan kelimeyi telefon şeklinde yazmıyor muyuz, Physiology de Fizyoloji olmamış mı? Doğru soru: "ICAO frezyolojisini, nereden bulabilirim" olacaktı. Remzi Öztürk |
remziozturk
üye

Turkey
29
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 29/04/2005 : 17:04:04
Fnagio, bu da lazım olabilir, indirmeni tavsiye ederim. 182 Sayfalık Radiotelephony manual. İngiliz sivil havacılık otoritesi yayını. http://www.caa.co.uk/docs/33/CAP413.PDF Remzi Öztürk
|
Fangio
üye

Turkey
34
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/05/2005 : 09:48:04
remziozturk verdiğiniz link çok faydalı gerçekten,teşekkür ederim.hemen birtane copy aldım ve çalışıyorum. Saygılar 
|