ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Frezyoloji
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Fangio
üye

Turkey
34
Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/04/2005 :  09:51:33  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar herkese merhaba,
İnternette türkçe yada ingilize açıklama ve örneklerinde bulunduğu herhangibir kaynak varmı acaba?Ben sadece havatrafik homepage'inde birşeyler buldum ama çok yetersizdi.
Konuyla ilgili türkçe basılımış kaynaklarda olabilir.
Saygılar.

coskun
üye

20 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/04/2005 :  18:37:06  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Konu basligi olan "Frezyoloji" ne demektir ?
Ingilizce degil, Turkce de degil, sadece merak ettim, hangi dil bu ?

Sayfa Başına Git

wizzo
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/04/2005 :  19:24:09  Profili Göster   wizzo a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Frezyoloji icin "phraseology" mi demek istedin?
Bir arkadas konuyla ilgili bana bir link verdi,eger oysa bu linke bir goz at :

www.faa.gov/atpubs/AIM/Chap4/aim0402.html

I'D RATHER BE FLYING!

Edited by - wizzo on 27/04/2005 19:26:18Sayfa Başına Git

Fangio
üye

Turkey
34 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 :  12:49:21  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Çok teşekkür ederim verdiğin linkin gerçekten faydası oldu.
bu arada frezyolojinin ne olduğunu soran arkadaşım...
birçeşit havacılık lisanı diyebiliriz.belirli kalıpların,tekrarların,kısaltmaların ,kodların vb bulunduğu esasen ingilizce yapılması gereken havacılıkta kullanılan haberleşme lisanı.
Saygılarımla.

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 :  15:07:18  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Benim 13 yildir yurtdisinda kaldiktan sonra her turkiye'ye donusumde her seferinde istisnasiz olarak Turkce'nin katledilisine sahit oluyorum. Freyzoloji diye bir sey yok. Turkce de degil.. ancak kitap okumayan, Imla kilavuzu, Turkce sozluk nedir bilmeyen insanlarimiz mabadlarindan sozcukler uretiyorlar (etik gibi).

Buyrun, turkcesini size..
phraseology:
isim deyişbilim, sözcük seçme yöntemi, anlatım biçimi, ifade tarzı

Deyisbilim size fazla oz turkce geliyorsa, freyzoloji nin ne kadar daha sacma geldigini ben size soyleyeyim..

yurtdisidan , turkce 101 dersinden selamlar..

Sayfa Başına Git

Fangio
üye

Turkey
34 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 :  17:26:47  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
dostum zahmet edip oralardan türkçe desi vermişsin teşekkür ederiz ancak havacılık frezyolojisi diye bir kalıp kullanılıyor.türkçe veya değil onu tartışmıyorum ayrıca bu kalıbı bu dile sokanda bizler değilizki...
Frezyoloji terimi bırakın özel havacılık sitelerini devlet kuruluşlarının homepagelerinde dahi var.ör/devlet hava meydanları işletmesinin 'havacılık terimleri sözlüğü'nde bile geçiyor bkz.cross at
başka örneklerde verebilirim...
[http://www.ans.dhmi.gov.tr/TR/ATCTR/dok/Kisaltma.pdf]

Saygılarımla

Sayfa Başına Git

Fangio
üye

Turkey
34 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 :  17:32:47  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar bu arada sivil havacılık meslek yüksek okulunun eğitim programına bakığınızda dahi 4.yarıyılda Frezyoloji diye dersleri var.

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 :  22:03:13  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Fangio,
benim derdim kisisel degil ki, iste o terimi oraya sokanlar da dogru duzgun arastirma yapmadan kafada yazan insanlar. Bastan engellersen bunlari sonradan talking malking absurd hepining olmaz , naturel olarak :)

Sayfa Başına Git

coskun
üye

20 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 :  23:01:11  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Demekki bu görgusuzluk ve cehalet devletin kurumlarina kadar girmis. Arkadaslar bari biz kendi capimizda bu sacmaliga, ilkellige alet olmayalim.

Not: elestirim kisisel degildir.

Sayfa Başına Git

remziozturk
üye

Turkey
29 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/04/2005 :  16:50:08  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar abartmayalım lütfen.

Frazeyoloji gayet yerinde bir kavramdır.
Dilimize geçmiş yabancı kelimeler Fransızca okunuşlarına göre yazılırlar ki,
"phraséologie" nin okunuşu da böyledir. Aslen "telephone" olan kelimeyi telefon şeklinde yazmıyor muyuz, Physiology de Fizyoloji olmamış mı?

Doğru soru: "ICAO frezyolojisini, nereden bulabilirim" olacaktı.

Remzi ÖztürkSayfa Başına Git

remziozturk
üye

Turkey
29 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/04/2005 :  17:04:04  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Fnagio, bu da lazım olabilir, indirmeni tavsiye ederim. 182 Sayfalık Radiotelephony manual. İngiliz sivil havacılık otoritesi yayını.
http://www.caa.co.uk/docs/33/CAP413.PDF

Remzi ÖztürkSayfa Başına Git

Fangio
üye

Turkey
34 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/05/2005 :  09:48:04  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
remziozturk
verdiğiniz link çok faydalı gerçekten,teşekkür ederim.hemen birtane copy aldım ve çalışıyorum.
Saygılar

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000