zekiinmetu
üye
20
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/04/2005 : 18:34:19
Ben televizyondan seyrederken bile heyecendan öldüm! bu uçağa binerken ne hissederim allah bilir! insan sır bu uçağa bınebılmek için bile singapur havayolları ile bir yere gitmek ister! peki sizce thy neden ısmarlamdı bu ucaktan? rn azından iran havayollarının bile 747 si varken prestij için ne vardı bizimde 380 mız olsaydı! |
scorpion22
üye

Turkey
183
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/04/2005 : 19:31:36
Havacılıkta hiçbir şey gösteriş için yapılmaz öncelikle.THY onca masraf yapıp filoya oldukça fazla uçak kattı ve bunları uçuracak pilotları olmadığını anlayınca ordan burdan pilot buldu.Bu uçağı hangi bütçe ve pilotla uçuracak?Hadi bunlar ok.Bu kadar büyük bir uçak daha ilk deneme uçuşunu bugün yaptı daha sonra çıkacak sorunlardan nasıl emin olunacaktı?Anlıyca havacılıkta gerçekten de bir dönüm noktası böyle bir uçağın uçurulması.Hatırlatırım ki havacılık dönüm noktaları hiç bu kadar basit ve sorunsuz projelerle yeni başlangıçlara sebep olmamıştır.Teknik arızalar yaşanmaz umarım diyor ve bekleyip görmeyi tercih ettiklerini düşünüyorum.......... |
scorpion22
üye

Turkey
183
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/04/2005 : 19:34:02
Hava savunması için bile hala eski uçaklara sahip olan bir ülkede daha yeni yeni ulaşımda hava yollarını tercih eden bir yolcu kitlesi için böyle bir uçak alınması en azından şuan yanlış bir karar olurdu zaten.......... |
Steelwings
üye
Turkey
5
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/04/2005 : 20:20:04
Arkadaslar THY'nin neden A380 uçaklarını tercih edemeyeceğine iliskin Uğur Cebeci'nin Hürriyette çıkan 13 Mart 2005 tarihli yazısını okumanızı tavsiye ederim. İlgili yazıya aşağıdaki linkten ulasabilirsiniz. Yalnız anladığım kadarıyla linkin içerisindeki "@" karakterinden dolayı linke doğrudan tıklayarak ulaşılamıyor. O yüzden linkin tamamını kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırarak söz konusu sayfaya ulaşabilirsiniz. Saygılarımla..http://www.hurriyetim.com.tr/archive_articledisplay/0,,authorid~41@sid~9@nvid~549004,00.asp --Steelwings-- Edited by - Steelwings on 27/04/2005 20:35:40 |
flyrs
üye

Turkey
36
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/04/2005 : 21:53:07
Türkiyede hiç bir özel şirketin yapamadığını yapmaya çalışıp gercekten modern uçaklarla hizmet veren tek şirket thy bunu kabullenmek lazım cevreden topladığı pilotlarla cevredeki genç pilotlara özel şirketlerde iş bulma sansı verdi su zamana kadar thy taktir eden bir kişi değildim ama son 6 aydır yaptığı pilot alımı ile genclere iş sağladı .. 380 yeni bir ucak bukadar yolcuyu bir arada ucurmak bence tam bir sacmalık o ucağın düştüğünü düşünün kac kişinin mezarı olur buda benim düşüncelerim .. MD82  |
Bahadir
üye

USA
163
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 : 15:22:09
THY o kadar da akilli bir sirket degil.Akilli olmamasi politik etkinin altinda cok kalmasindan kaynaklaniyor. THY bir ilki gerceklestirdi, yeni nesil 738 ile A320 ailesinden ucak ismarladi. Bunlarin sacmaligini daha once yazdim, daha fazla desmeye gerek yok. Onun disinda A380 THY icin uygun degil. A340 lari zamani geldiginde dolduramayan sirket, A380 i ne yapsin? ucaklar prestij icin muz cumhuriyetlerinde alinir. Iran Air'in elinde 747SP ler zamaninda Amerika'ya ucus icin alinmis diger 747 lerden cok daha uzun menzillik ucaklar. THY icin en iyi ucak aslinda 787 olacakti ama ne yazik ki bu ucaga ilgi gosterilmedi. Yeni ucagi ismarlama konusundaki endiselere gelince, dogrudur risk faktoru vardir ancak ucak saticilari bu konuda ilk musteriye bazi kolayliklar saglarlar. Ya ucagin fiyatinda muthis bir indirim soz konusu olur, ya da uzun sureli bakim destek anlasmasi yaparlar.  |
OGUN
üye
7
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 : 18:47:01
BENCE THY A380 DEĞİL 'A380 SİMULATÖRÜ' ALIP PİLOTAJ EĞİTİMİNİ GÜÇLENDİRMELİ. A380 MAKETİ THY RENKLERİ İLE DUTY FREE'LERDE SATIŞA ÇIKABİLİR.  |
scorpion22
üye

Turkey
183
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/04/2005 : 19:06:35
Burda bir hava yolu şirketi neden hangi uçağı seçer bunu tartışıyoruz değil mi.Şöyle söylüyeyim taşıyacak yolcu gerek önce ,tabi yıllık yolcu taşıma oranı,nerden nereye daha fazla yolcu taşınıyor,bunun yanında devlet işleri ve özel bir işletmenin en iyi kazanca ve verimliliğe sahip olması için gerekli diğer etmenler kısaca.Elindeki imkan ve olanaklarla ütopik değil gerçekçi davranmalısın.Bunun için de geri dönecek sermaye arz-talep meselesiyle ilişkilidir.Senin elnde en iyi ve büyük uçaktan bir tane olsun sonuç ne?Getirisi olabilir mi,bence hayır.Ben bu yıl THY^'nin oldukça iyi bir ilerleme kaydettiğini düşünüyorum.Tabi bazen yanlış tercihler de yapıyorlar fakat Eskisine göre bu ilerleyiş bence çok iyi. .........
|
ANKA
üye
Turkey
21
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/05/2005 : 11:48:41
bugün amerikadan avrupaya yahut avrupadan amerikaya gitmek için günler öncesi bilet almanız gerekmektedir. A380 gibi bir uçak 800 kişiyi aynı anda götürmesi önemli bir nokta buda bir çok hava şirketinin iştahını kabartıyor fakat THY yollarının bence bu uçağa şu an ihtiyacı ve buna verecek boşa parası olmayacaktır.sırf sadece hava olsun diye uçak alınamıyacağını herkes biliyor. onun bakım masrafları vs.( ayrıca uçak her piste inmiyor) bu hayli masraflı olur. THY kendilini geliştiren THY bence en iyi imkanları kullanıyor ve çok iyi bir politika izliyor. ayrıca A380 bir mezar olabileceğinin zannetmiyorum böyle bir proje en ufak bir ihtimal göz önünde tutularak geliştirilmiştir. Airbus şirketi bu projeyi 10 yıldır sürdürüyor hem böyle bir kaza (tabiki kaza olur ama teknik sorunlardan bahsediyoruz) prestij kaybına yol açar. bütün dikkatleri üsüne çeken airbus bu riski göze almıştırki ilk uçuşu başarıyla yaptı zaten. saygılarımla  |