ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 thy nin uçuş okulu
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
yakovlev
üye

Turkey
87
Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/04/2005 :  10:44:37  Profili Göster  yakovlev'ın Sitesini Ziyaret Edin  yakovlev 'a bir ICQ Mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
slmlar arkadaşlar gazetede okuduğum bir habere göre thy kendi uçuş okulunu kuruyormuş hatta 3 ü kesin 7 si opsiyonlu 10 adet eğitim uçağı almak için alışmalara başlamış acaba bu konu hakkınsa daha fazla bilgisi olan var mı örneğin bu kurs ne zamna faaliyete geçeçek
herkese hayırlı uçuşlar dilerim

gökhan

atkin
üye

Turkey
65 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/04/2005 :  22:23:55  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
kesin olarak bilmemekle tahmini olarak tk nın hizmete başlaması 4-5 ay'ı bulur bence...Çünkü şirkeet her yönden atağa kalktığı için(gerek uçak alımları,teknik genel mudur değişimleri falan)biraz zaman alır diorum ben..

aaaSayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/05/2005 :  14:57:13  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
TK eger bu isi kotarabilirse aslinda Turkiye bu is icin bicilmis kaftan. Ancak bu konuda biraz suphelerim soz konusu. Ne de olsa TK ozellikle pilot egitimi, pilotlarin CRM 'e sadik kalmamasi (bazi durumlarda hic uygulamamasi) gibi konulardan cok muzdarip. Ayni "aliskanliklarin" ucus okuluna yansimasindan endiseliyim ben..

Sayfa Başına Git

flyrs
üye

Turkey
36 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/05/2005 :  15:08:47  Profili Göster   flyrs a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Hadi hayırlısı .... :))))))))) Bahadır son 10 yılın THY kaza oranına bir bakarsan bazı şeylerin asla değişmeyeceğine benim gibi inanırsın ...

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/05/2005 :  04:05:46  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Flyrs,
bu konuda o kadar umitsiz degilim. Sonunda is birisinin gidip THY ye 1 milyar dolarlik tazminat davasi acmasina bakar. THY nin 10 yillik kazalarinin tamami pilotaj hatasi (Tum RJ ler, Van 737 kazasi, bir de meshur kokpit kavgasi). Eger ileride THY ayni hatayi baska bir yerde yogun miktarda yabanci yolcu tasidiginda yapilirsa o zaman seyreyleyin gumburtuyu.. Tabii temennim bunun olmasi degil ama bunu goz onune alarak insanlar kendileri de yapabilirler degisimi..

Ancak Cherokeboy un yazdiklarini gorunce tuylerim de urpermiyor degil

Sayfa Başına Git

eyasakurt
üye

Turkey
50 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/05/2005 :  04:34:35  Profili Göster  Ziyaret eyasakurt'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Bahadır kokpit kavgası olayı nedir ?

Sayfa Başına Git

flyrs
üye

Turkey
36 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/05/2005 :  11:51:21  Profili Göster   flyrs a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Kokpit kavgasını görmedim ama gözlerimle gördüğümü anlatayım yakın tarihe kadar JFK-İST uçuşunda bir anlaşmazlık sonucunda kabinde görevli bir arkadaşın oturan bir yolcuya tekme tokat girdiğini gördüm bu kadar geniş bir kabin görevlisi bukadar sorumsuzluk torpil tanıdık vasıtası birbirini kollama olan bir camiada kimsenin korkusu olmaz..

Sayfa Başına Git

CHEROKEEBOY33
üye

49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/05/2005 :  12:04:43  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
KOKPIT KAVGASI;

bizim camiada son derece bilinen 2 olay vardir...en meshuru

KAPTAN ALTAN TEZCAN yonetimindeki a-340 singapur istanbul ucusunda singapurdan kalkista irtifa alip course'a oturacakken first officer Altan Tezcana ne bicim is yapiyosun,atc nin sesini anlamiyosun bile demesiyle Altan Tezcan kaptanin yerinden kalkip first officerla tekme tokat kavgasi ucagi otopilota baglayip daha sonra kabin ekibi onlari ayirdi ve yedek ekip ucagi kullandi kaptan ve fo istanbula inince isten hemen atildi....

ikinci olay yakin zamanda oldu..oda benimki...isten istifa edince yaicam onuda

Sayfa Başına Git

smoothride
üye

7 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/05/2005 :  18:57:26  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba havacı arkadaşlar

Forum a yeni katıldım. Gönderilen sorulara gelecek yanıt ve tavsiyeleri dikkatle okuyorum ve hoşuma gidiyor.
Cherokeeboy aman istifa falan diyorsun, charterlerin 1997 den itibaren neler çektiğini biliyorsun, sonradan istifa edince 'aman ben ne yaptım' deme. THY nin içindeki yapıyı biz uçucular biliyoruz fakat dışarıdada her türlü negatif gelişmeden nem kapan bir ortam var. Kaptanlık için 4 sene bir şey değil ne demiş muhterem insanlar "No pain No gain". Şimdilik rüzgar iyi esiyor umarım böylede esmeye devam eder.Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000