Gönderilme Tarihi - 30/04/2005 : 10:44:37
slmlar arkadaşlar gazetede okuduğum bir habere göre thy kendi uçuş okulunu kuruyormuş hatta 3 ü kesin 7 si opsiyonlu 10 adet eğitim uçağı almak için alışmalara başlamış acaba bu konu hakkınsa daha fazla bilgisi olan var mı örneğin bu kurs ne zamna faaliyete geçeçek herkese hayırlı uçuşlar dilerim
Gönderilme Tarihi - 30/04/2005 : 22:23:55
kesin olarak bilmemekle tahmini olarak tk nın hizmete başlaması 4-5 ay'ı bulur bence...Çünkü şirkeet her yönden atağa kalktığı için(gerek uçak alımları,teknik genel mudur değişimleri falan)biraz zaman alır diorum ben..
Gönderilme Tarihi - 01/05/2005 : 14:57:13
TK eger bu isi kotarabilirse aslinda Turkiye bu is icin bicilmis kaftan. Ancak bu konuda biraz suphelerim soz konusu. Ne de olsa TK ozellikle pilot egitimi, pilotlarin CRM 'e sadik kalmamasi (bazi durumlarda hic uygulamamasi) gibi konulardan cok muzdarip. Ayni "aliskanliklarin" ucus okuluna yansimasindan endiseliyim ben..
Gönderilme Tarihi - 01/05/2005 : 15:08:47
Hadi hayırlısı .... :))))))))) Bahadır son 10 yılın THY kaza oranına bir bakarsan bazı şeylerin asla değişmeyeceğine benim gibi inanırsın ...
Gönderilme Tarihi - 02/05/2005 : 04:05:46
Flyrs, bu konuda o kadar umitsiz degilim. Sonunda is birisinin gidip THY ye 1 milyar dolarlik tazminat davasi acmasina bakar. THY nin 10 yillik kazalarinin tamami pilotaj hatasi (Tum RJ ler, Van 737 kazasi, bir de meshur kokpit kavgasi). Eger ileride THY ayni hatayi baska bir yerde yogun miktarda yabanci yolcu tasidiginda yapilirsa o zaman seyreyleyin gumburtuyu.. Tabii temennim bunun olmasi degil ama bunu goz onune alarak insanlar kendileri de yapabilirler degisimi..
Ancak Cherokeboy un yazdiklarini gorunce tuylerim de urpermiyor degil
Gönderilme Tarihi - 05/05/2005 : 11:51:21
Kokpit kavgasını görmedim ama gözlerimle gördüğümü anlatayım yakın tarihe kadar JFK-İST uçuşunda bir anlaşmazlık sonucunda kabinde görevli bir arkadaşın oturan bir yolcuya tekme tokat girdiğini gördüm bu kadar geniş bir kabin görevlisi bukadar sorumsuzluk torpil tanıdık vasıtası birbirini kollama olan bir camiada kimsenin korkusu olmaz..
Gönderilme Tarihi - 05/05/2005 : 12:04:43
KOKPIT KAVGASI;
bizim camiada son derece bilinen 2 olay vardir...en meshuru
KAPTAN ALTAN TEZCAN yonetimindeki a-340 singapur istanbul ucusunda singapurdan kalkista irtifa alip course'a oturacakken first officer Altan Tezcana ne bicim is yapiyosun,atc nin sesini anlamiyosun bile demesiyle Altan Tezcan kaptanin yerinden kalkip first officerla tekme tokat kavgasi ucagi otopilota baglayip daha sonra kabin ekibi onlari ayirdi ve yedek ekip ucagi kullandi kaptan ve fo istanbula inince isten hemen atildi....
ikinci olay yakin zamanda oldu..oda benimki...isten istifa edince yaicam onuda
Gönderilme Tarihi - 05/05/2005 : 18:57:26
Merhaba havacı arkadaşlar
Forum a yeni katıldım. Gönderilen sorulara gelecek yanıt ve tavsiyeleri dikkatle okuyorum ve hoşuma gidiyor. Cherokeeboy aman istifa falan diyorsun, charterlerin 1997 den itibaren neler çektiğini biliyorsun, sonradan istifa edince 'aman ben ne yaptım' deme. THY nin içindeki yapıyı biz uçucular biliyoruz fakat dışarıdada her türlü negatif gelişmeden nem kapan bir ortam var. Kaptanlık için 4 sene bir şey değil ne demiş muhterem insanlar "No pain No gain". Şimdilik rüzgar iyi esiyor umarım böylede esmeye devam eder.