| Yazan |
Konu  |
|
cezmenek
üye
4
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 07/05/2005 : 14:16:08
Arkadaslar,MNG Havayollari bir ucus okulu/akademisi kurmaktaymis. Ayrica MNG, ucus okulunda calistirmak icin ATPL ve CFI lisanslari olan tecrubeli ogretmenler/pilotlar ariyormus. Konu hakkinda MNG yi aradim (212) 468 0500 ve ucus okulu ile konustum. Bana ogretmen aradiklarini soylediler ve guzel sartlardan bahsettiler. Bu konuda bilgisi olan var mi ? MNG nasil bir firmadir? USA dan TR ye kesin donus yapmaya ve bu okula girmeye degermi? Su anda USA da is ariyorum ve 2000 saatlik bir CFII+ATPL im. Ne tavsiye edersiniz? JAR lisanslamasi nasil kolay oluyor mu? Cezmi Menekseci |
Bahadir
üye

USA
163
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 07/05/2005 : 20:54:41
Bence degemez. USA'da 2000 saatle girebilecegin dunya kadar sirket var. Mesa, ExpressJet, ASA, Skywest deli gibi adam aliyorlar. Onlarin disinda Ameriflight'i denedin mi? Ogretmenlik yapmak ancak bunu seven gercekten zevk alabilecek birinin yapacagi bir is. MNG ucus okulunun ne kadar devam edecegi, ne kadar soz verdiklerini yerine getirebilecegi bence supheli. Ayrica, Turkiye'deki ucus okullarinin Amerika'da hasbel kader lisans veren ucus okullari ile de benzerligi soz konusu. Iste "solo cross ocuntry" ucuslarini cikarilmamasi ogrencilerin baska bir kisimda ornek olarak verilmisti.  |
diverine
üye
10
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 09/05/2005 : 22:56:30
Selam cezmenek... Bu Amerika'daki statune bagli birsey. Green Card'in varsa, ayda $20,000'a birkac sene ucmak istiyorsan kal tabiiki. Bende su an Amerika'da charter ucuyorum. Ama hem aile sebeplerinden hemde buyuk airline'da ucabilmek icin donecegim. TR'de 6 milyar maasdan bahsediliyor entry salary olarak. Daha baska birsey demeye gerek yok. Ama ailem sorun degil ben kariyer icin varim diyorsan kal dene. Ama unutmaki 2 ay evvel koca US Airways Chapter 11 declare etti. Yeni ABD'de is garantisi hic yok... Su an FAA'dan JAA'ye cevirme islemleriyle ugrasiyorum. Allah bunu yapan herkese kolaylik versin, tam bir nalet. 14 tane sinavdan gecmek gerekiyor ATPL icin. Ve ABD'dekinden cok daha zor bir test. Ve bircok gereksiz, short term memory'e dayanan bilgileri ezberlemeye dayaniyor. Iyi sanslar diliyorum... |
Bahadir
üye

USA
163
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 10/05/2005 : 02:08:55
Diverine, o sozunu ettigin testlerin gecilmesi sadece FAA'den cevirirken sorun degil. Ayni zamanda Turkiye'de CPL den ATP cevirmeye calisirken de ayni sinavlardan geciyorsun. Amerika'daki is olanaklari o kadar da kotu degil aslinda. 2-3 sene disini sikan insan kaptan olduktan sonra fena para kazanmiyor. Ch.11 ise sadece sirketler icin bir siginilacak bir koydan baska bir sey degil. Zaten USAir kalmayacak yakinda, America West ile birlesecekler. Zaten boylesi de daha iyi.. Onun disinda JetBlue, Southwest, AirTran deli gibi buyuyorlar. Onlarda is her zaman var regional'lardan ziplayanlara..  |
hakan737
üye

Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 10/05/2005 : 13:32:28
beyler Türkiyede hangi büyük airliner'dan bahsediyorsunuz??? THY'denmi? bakın, benim üzerime vazife değil ama yaşını başını almış, logbook'unda adam gibi saatiniz, herşeyden önce ABD'de iş tecrübeniz varsa vatan millet sakarya diyip Türkiye'ye dönmeden önce iyi düşünün, artıları -eksileri yanyana koyun alternatiflerinizi iyi değerlendirin.THY'nin pilot alımı 10 yıl devam etmeyecek bitti bitiyor, siz abartıldığına Türkiye'de pilot açığı var laflarına çok inanmayın. İçi beni dışı seni yakar durumu var. TR'da orada alıştığınız şartlarda iş ortamı , profesyonellik vb değerlerin aynısını bulabileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz, aynısı değil. Türkiye'de yaşam şartları giderek zorlaşıyor. Ülkenin görünümü iyiye gidiyor gibi olsada yavaş yavaş çomak sokmalar başladı, meyve veren ağaç taşlanır. Türk milleti bedavacı olduğu için orada yaşadığınız çevredeki gibi ülkenin elinden tutmak gibi bir kavram yok. Devlet vergiyi %1'e bile indirse bu millet yine kaçırır :)!!!. Şaka biryana AB uyumu çerçevesinde yavaş yavaş hayat kazıklaşmaya başladı. Kazanacağınız para 6milyar yani yaklaşık 4500dolar ama vakit tasarrufu (trafik berbatttttt!!!) için havaalanına şu anki yaşam şartlarınıza yakın standartlarda (-ki aynı değil) bir evin kirası en az 500-600dolar belkide çok iyimserim demek lazım. ilave olarak idame giderleri, benzin, yemek, yakacak vs. Ev almaya kalksanız havalanı çevresinde 200bin dolardan başlıyor ve burada oradaki gibi kredi şartları henüz yok. Üke yavaş yavaş ayağa kalkarken yavaş yavaş devirmeye çalışanlar çıkmaya başladı, kriz söylentileri vsvsv burada eksik olmaz. Türkiye'ye geleceğinize neden elinizdeki lekesiz sicilinizi ve enerjinizi başka "büyük" havayollarında devam ettirmiyorsunuz? sizin şartlarınızda bir sürü kişi Gulfair'de Emirates'de singaporde vs'de uçabilir. Şunu düşünün, adam gibi para kazanıp istediğiniz zaman buraya gelebilirsiniz ama tüm hayatınızı buraya almak için biraz daha ciddi ciddi düşünün, daha çok fikir alın, zira hayatınızın yedeği yok, bir tane !. burada şiddet giderek tırmanıyor, AB ile ülkenin altını çoktan oymaya başladılar,kimsenin haberi yok!!!açık söylüyorum, adam gibi para kazandığımda bu ülkeden gitmek için bir dakika bile düşünmem, düşünmüyorumda! Hakan737Guven

|
Bahadir
üye

USA
163
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 10/05/2005 : 15:22:21
Ben 2001 'de yasadiklarimi (Ingilizce sinavindan birakilmami, SHGM 'de oruclu insanlarin nasil ogle yemegi tatiline ciktiklarini, memur gibi 2 hafta nasil sabah 8 aksam 5 bir imza icin bekledigimizi, "biz Amerika'dan gelenleri pilot yapmiyoruz" diyen pilotlari, "valla kriz var" deyip kankalarini ise alanlari) yazdim ama bazi amcalar sildiler. O yuzden yazmiyorum artik :)  |
smoothride
üye
7
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 10/05/2005 : 21:10:46
Sevgili arkadaşlarımEvet Türkiyede şu anda havacılık yönünden herşey güzel gidiyor gibi görünsede kesin kararınızdan önce bir durup tekrar düşünün. Güzel bir şirkete girip uçarsınız, fakat daha mehter takımı gibi yürüyen yapı tam oturmamış ,çalışanına düzgün maaş vermeyen, yatılarda kaldığı otelleri kötü olan, bir gittinmi bütün 6 aylık yaz döneminde evine 6 kere uğrayabildiğin bir sezon geçirdigin, aylık uçuş saati limitlerine uyulmayan, sonradan görme patronun isteklerine boyun egen bir uçuş işletme müdürlüğü ile çalışırsın ,her krizde şirketi kurtarmak için çalışan pilotu ve hostesinin maaşından kesen bir şirkete girersin sonra eski günlerinizi hatırlamayın. Biliyorum yurt dışında bulunan kardeşlerimiz için Türkiye mıknatıs olmakta fakat bir Type rating uğruna bu uyduruk şirketlere gelip rüyanız hüsranla bitmesin. Bede iki sene yurt dışında büyük bir şirkette uçtum, o zamanlarda Türkiyeye nasıl dönmek istedigimi sizlere anlatamam, şanslı olarak iyi bir şirkete girdim, halen devam ediyorum. Gelmek istediğiniz şirketi iyi araştırıp tam karar verip gelin. Hepinize güzel günler, iyi uçuşlar. 410 Smooth |
galip
üye
4
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 11/05/2005 : 07:37:48
Arkadaşlar,sivil havacılıkta neler yaşandığını biliyoruz.Ancak, ben MNG'de bu konuda yapılan hazırlıkların bir kısmını gördüm.Bana çok ciddi göründü.Sadece lisans verme peşinde değiller.Havayolu için, (MNG ve diğerleri)pilot yetiştirmeyi hedefliyorlar.Örneğin, çok esaslı bir dokümantasyon çalışmaları var.Türkiye'de ilk defa bir FNPT-II sim. alıyorlar v.s.Devamlılığına gelince, hedefledikleri gibi Türkiye dışına da açılırlarsa hem devamlı olurlar,hem de çok büyüyebilirler.Airbus'ın sitesinde 2020'ye kadar olan pilot ihtiyacı ile ilgili raporlar var.İhtiyaç çok büyük görünüyor.Yaklaşık 170.000. Herkese başarılar.Sana da Cezmi.   |
cezmenek
üye
4
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/05/2005 : 10:12:18
Arkadaslar,Sonucta tabii ki bu kadar ucus saati ve lisans ile USA da issiz kalinmaz. Ancak instructor lik benim cok sevdigim bir is. Ayrica USA da bu isi yapmaktansa iyi bir firmada olduktan sonra TR de yapmak bana cok daha mantikli geliyor. HAKAN737 sana katiliyorum USA dan sonra TR de calismak zor gelebilir ancak USA da calisiyor olmakta cok cazip degil bir suru sebebten. Senin dedigin gibi ici beni, disi seni yakar. USA da bir suru pilot issiz gezinirken, airlinelar cok ucuza ve hatta parasiz pilot ararken GALIP bey'in belirrtigi gibi EU da, TR, Asya ve Afrika'da cilginlar gibi JAA pilotu araniyor. USA nin vergi sistemi icerisinde yuvarlanip durmaktansa ulkeme donmeyi yada kiralik olarak bu ulkelere gitmeyi tercih ederim.Acikcasi BAHADIR bey'in bahsettigi tum airline'lari biliyorum ancak ben ayda 1000$ ucmak ve kaptanlik alincaya kadar surunmek istemiyorum.Neden buralarda suruneyim ki ? Sebeb havacilik tutkusu ise, gelir bunu ulkemde yasarim. MNG nin buyuk bir firma oldugunu biliyorum. Havacilik camiasinda da hic kotu dedikodu duymadim. Akademi muduru ile tekrar gorustum. Bende biraktiklari izlenim super. USA da hatta Avrupa'da bir suru ulkede bile kurmak istedikleri gibi bir okul yok. Umarim basarirlar ki, butun projelerinin yaridan fazlasini bitirmisler(oldukca yuksek teknolojide bir tesis kuruyorlarmis, butun ogrenci ve ogretmen dokumanlari %100 orijinal oxford'lar, slaytlari egitim materyalleri v.s herseyler yuksek butce harcanarak kurulmus teknoloji laboratuarlarda ders verecekler) Ayrica egitim ve ucus planlama, kalite kontrol v.s v.s islerini Hollanda'dan JAA danismanlari gozetiminde ciddi bir bilgisayar alt yapisi ile kontrol edeceklermis. Bir ornek, hic bir ogrenci ucus egitimi stage lerinde, ucusunu yapacagi dersin teorisini almadan ve tam olarak ogrenmeden o ucusu yapamayacakmis. V.S. V.S Isin ilginc tarafi tum bu egitim hizmetleri para karsiliginda alinabilecegi gibi. Adamlarin kuracagi psikomotor testleri ve secme sisteminde basarili olan yetenekli gencler MNG bursu ile ucretsiz olarak da egitilecekmis. Bence muthis bir atilim ve degisim var. Anladigim kadari ile MNG sivil havaciliktaki aciklari tespit etmis durumda. Umarim en basta SHGM olmak uzere diger okullarda bunu artik farkeder ve sadece paraya, burokrasiye degil birazda sivil havaciliga hiz met verirler. Ben MNG ye gitmeyi ciddi ciddi dusunuyorum. Eger mumkunse, lutfen buradan bana MNG hakkinda bildiklerinizi yaziniz. olumlu olumsuz duydugunuz seyleri yaziniz. Zira diger konularda hepimiz yeterince bilgi sahibiyiz. tesekkurler. Cezmi Menekseci 
|
Bahadir
üye

USA
163
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/05/2005 : 15:09:22
Ben yine de iyi dusun derim. Simdi sana MNG boyle diyebilir. Once yapacaklari isleri gorelim bakalim. Eger gercekten pilot olmak istiyorsan o zaman ayda $1000 a calismaya katlanacaksin. NEden mi? Cunku ilk yil zaten kimse dogru duzgun para vermiyor, cunku ilk yilin deneme yilin. Ondan sonra saati $30 a filan cikiyor paran. Canin upgrade istiyorsa bir yilda kaptan olabilecegin Colgan Air gibi yerler de var. 3 sene sonunda aldigin saatlerle JetBlue, AirTran, Soutwest gibi adam arayan yerlere girmen mumkun. Tabii bu istedigin bir seyse. Onun disinda ogretmeligi seviyorsan ona bir sey diyemem. Benim de aslinda havayollarina girmeme nedenim o. Ama gercekten soyluyorum ogretmenlik Turkiye'de yapilmaz. Adamin birinin oglu gelecek, sen de ogretmeye calisacaksin, adam ya kodaman ya da cebi asiri dolu biri olacak "sen oglumu neden yanliza birakmiyon lan?" diyecek, orada kalacaksin. Havayolu pilotu olmak icin gider, "kardesim ben 30 kisilik jetlerle ugrasmak istemiyorum, Airbus ucurucam" dersen o zaman anlarim. Ama ogretmenlik biraz zor. Bizden soylemesi :) 
|
galip
üye
4
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/06/2005 : 23:13:29
Mete kaptan, okul hakkında tanıtıcı bir yazı yazmış.Bir kısmı bile hayata geçse yeterli ve söylediklerimi doğruluyor.Hayırlı olsun.  |
flyrs
üye

Turkey
36
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/06/2005 : 17:56:21
Bahadir sana tumuyle hak veriyorum bende ogretmenlik yaptim turkiyede ve usa de turkiyede ogretmenlik yapmak inan cok zor is okul isini gercekten cok duzgun yurutecegine inaniyorum altyapi ve imkanlar dahilinde turkiyede bir numara ve avrupanin dev okullariyla yarisacak bir duzeye gelecektirMD82 |
lordbogart
üye

Turkey
56
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/06/2005 : 18:32:56
"MNG" ile ilgili konuları bir başlık altına toplanırsa kıtalar arası uçuş daha ucuza gelir  |
|
|
|