Gönderilme Tarihi - 15/05/2005 : 14:51:19
iyi günler daha dün oradaydım oklun bir gezisinde ziyaret ettik hoşuma gitti ama şu unutulmamalıdırki askeri okullar herzaman diğer askeri birliklere nazaran daha da disiplinli ve katı kuralları var oraqda hem uçak hemde helikopter pilot yetiştiriyorlar tamamen eşit koşullarada bilgisayar ortamında gerçekleştirlern sınavalar sonucu bilgisayarda puan alıyorsunuz ve testlere devam ediyorsunuz simülatür gibi eğitim yerleri mevcut hafıza ,serilik, beceri, kısacası sizin doğuştan bir uçma kabiliyetinizi ölçüyor ayrıca birlikte simülatörleri var dehşet biyer askeriyenin gözünü seveyim.
katılma şanslarına gelincede tam bilmiyorum ama belli bir dönemden sonra askeriyedeyken ben pilot olmak istiyorum diyiyorsun öyle sizi sınava alıyorlar. iyi günler
Gönderilme Tarihi - 15/05/2005 : 19:22:15
Kara Havacılık Okulu'na girebilmen için evvela Kara Harp Okulu'na girmen gerek daha sonra sınavla birinci sınıftan öğrenciler ayrılır Terör Olaylarının ilk günlerinde pilot açığı çok olduğundan istiyen bütün K.H.O mezunlarını aldılar. Bi pilot abimizin anısıyla kapatıyorum... Zamanında bizim AH-1W pilotları kurs için ABD'ye gitmişler neyse gün ağarmış herkes kalkmış pilot abimizle bi ABD'li pilot Heloya binmişler bizim pilotlar yar kenarlarına inmeye alışkındır ya ABD'li pilot karşıdaki tepeye inceceksin demiş bizim pilot tepede bi iki tur atıp sormuş tepe neresi diye ABD'li pilot karşıda yapay bi yükseltiyi göstermiş oraya in demiş tabi bizim pilot buna kahkaha atarak cevap vermiş ABD'li pilot bu duruma çok kızmış geri döndüklerinde inecekken heloyu birden bire şahlandırmış.Tabi o anda kontrollü kaybettmiş hemen bizim pilot kontrolü alıp heloyu kurtarmış Acaba indiğinde o ABD'li pilot neye dönmüştür