ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 ATLAS JET'İN YENİ YÜZÜ CRJ 700
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
OGUN
üye

7
Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/05/2005 :  18:42:48  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
BASINDA YER ALDIĞINA GÖRE AIR MAERSK'TEN ALINAN UÇAKLARA RAHATLIKLA NASIL BİNERİZ?
YENİ NESİL UÇAK ZATEN İYİ OLSA SATILIR MIYDI?
A320,A319 VE EMBRAER 195 ALACAK ŞİRKETİN ZATEN FARKLI OLMAYAN BİR MODELE İHTİYAÇ DUYMALARI GARİP DEĞİL Mİ?
TARİFELİ SEFERLERE GEÇECEK BİR ŞİRKET YOLCU SAYISI İÇİN TEREDDÜT İÇİNDEMİKİ?
SAYGILAR

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/05/2005 :  20:32:05  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bu nedemek? ben birsey anlamadım???..her havayolu elindeki ucağı değiştirebilir bu gayet normal! uçak eskiyince değişir diye bir şart yok, Maersk'in işine gelmemiştir, dolduramamıştır, kiralıksa sözleşmesi bitmiştir vsvsv.

bahsedilen uçak CRJ700 bombardier'in yeni nesil uçaklarındadır. A319,A320 CRJ ile aynı kategoride değildir, hatta EMB195 bile değil. ne anlatmak istediğinizi biraz daha açık anlatabilirmiziniz?

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

smoothride
üye

7 Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/05/2005 :  22:51:04  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sayın Arkadaşım,

Bende Hakan737 ye katılmak durumundayım. Uçaklar duyduğumuza göre 2 yada 3 yaşında Maersk elinden çıkarttıgı için yerde yatan uçaklar. AtlasJet iç hatlar pazarına yolcu potansiyelinin daha az olduğu ve dar ve kısa pistli meydanlara elindeki uçakları(A320 ve B757) her zaman ekonomik kullanamadığı için bu tip 70 veya 80 kisilik uçakların alınmasına karar vermiş olacakki 3 tane CRJ700 almış. THY de şu anda kartal gibi Atlasjetin bu uçakları nasıl kullanacağını gözetlemekte çünkü EMB195 veya CRJ700 tipindeki uçakları inceliyor kendi operasyonları için.

Şu anda THY nin kiraladığı A320 ler ve B737 ler nasıl ikinci el, 3 ila 5 yıllık uçaklar oluyor ve insanlar bu uçaklara rahatlıkla binebiliyorsa AtlasJet in de Maersk ten aldığı bu uçaklara, insanlarımızın rahatlıkla binebileceği kanısındayım. Güzel maintenance record, uçagın toplam uçuş saati önemlidir, fabrikadan sıfır uçak aklına hiç gelmedik işler açar şaşırıp kalırsın.
"İşleyen Metal Parıldar"

Çok iyi bir iş yapmışlar.

SaygılarımlaSayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/05/2005 :  15:11:06  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Turkiye'de bu ucaklara yillar once ihtiyac vardi ama gene de Atlas 'a helal olsun. Ogun 'un "iyi olan ucak, satilir miydi? Var bunda bir bit yenigi" turundeki yaklasimi son yillarda turkiye'de moda olan "her okuzun altinda mutlaka bir buzagi bulunur" yaklasimi ile paralel.

Atlas Jet beni her gecen gun daha da etkiliyor, olumlu olarak. THY 'den ic hat bileti yerine Atlas Jet'ten aldim bizim aile fertlerine. Bakalim tepkileri ne olacak..

Bu ucaklar ayni zamanda dusuk yogunluklu ucus zamanlarinda kullanilacaklar; oglen ucus saatleri gibi. Ogun bence Atlas Jet'in sitesine gir ve bak bakalim hangi zamanlarda hangi seferlere konulmus bu ucaklar.

Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/05/2005 :  17:35:05  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
kategoriye ayırırken belki haksızlık etmiş olabilirim, EMB ile aynı kefeye gelirsede A319 olmayabilir.318 bile belki büyük kalır.

bu arada adamlar haklı hatta turboprop belki daha az maliyetli bile olurdu ama büyük şehirler dışındaki alanlara A320 B757 göndermek hayli riskliydi (operasyonel ve teknik anlamda)CRJ700 çok yerinde bir karar hatta THY'nin Turkish Express'in konuşulduğu zamanından beri veremediği bir karar! eminim RJ'lerden daha az maliyetlidir.

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

pitts
üye

85 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/05/2005 :  01:17:52  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar ;
arkadaşlar crj şu anda dünyada pek çok ülkede kullanılmakta bu uçakların sıfırını almaya kalkarsanız en az 2 sene sıra beklersiniz alınış sebebi ise a318 dahil birçok uçağın performans değerlerinden dolayı iniş kalkış yapmak için belli uzunlukta piste ihtiyacı vardır ve crj serisinin bu değerleri oldukça düşüktür ve çanakkale dahil birçok atı meydanı kullanabilir ayrıca maliyet olarak diğerlerine nazaran oldukça düşük maliyetle işletimi de bu modeli cazip kılmaktadır.Bir pilot olarak değerlendirirsek bu uçak oldukça gelişmiş navigasyon cihazlarına sahiptir ve oldukça üst konsept bir havaaracıdır.Bu arada sevgili hakan yazılarını zevkle okuyorum ama bir hatırlatma yapmak isterim eğer yanlış anlamazsan EMB nin a320 ile aynı kapasitede modelleri mevcut bilgi olarak....
İyi uçuşlar.

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/05/2005 :  07:18:33  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
EMB nin A320 modellerinin en ufagi olan A318 e yakin EMB 195 modeli var. Ancak EMB 195 daha ucmadi ve siparis vermeye kalkarsaniz yaklasik 4 sene beklemeniz lazim.
CRJ700 ilk cikan 50 kisilik ucaklara gore cok ustun. CRJ serisi Bombardier'in Challanger is jetinden meydana getirilmis toplama bir ucak. Is jetinin on ve arka bolumlerine ekleme yapilarak meydana getirilmis, bir takim sorunlari da olan bir ucak.

Bombardier bu sorunlardan bazilarinin (leading edge flap olmamasi, kabin camlarinin cok dusuk olmasini, bir takim performans eksikliklerini) CRJ700 serisinde duzeltti. Ancak ucak kisa pist mesafesi konusunda THY deki RJ lerle boy olcusemez.

Ayrica CRJ700 u bazi meydanlarda kullanmaniz isletme maliyeti acisinda o kdar da ekonomik degil. Ornegin IST- Canakkale ya da Burdur gibi. Ancak bu ucak yolcularin yogunlugunun dusuk oldugu saatlerde sefer yapmak acisindan bicilmis kaftan. Ornegin oglen IST-ADB gibi, ya da uzun ve ince hatlarda tarifeli yolcu tasimak icin..

Sonucta Atlas Jet'in karari son derece isabetli. Benim merak ettigim herkezin pilot diye geberdigi bir zamanda kimlerin bu ucagi kac para ile ucurdugu. Eger A320 lerdeki insanlarla ayni parayi veriyorlarsa o zaman maliyet cok cok daha yuksek oluyor demektir.

Bahadir

Sayfa Başına Git

murattekin
üye

Turkey
33 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/05/2005 :  07:37:53  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sizlere CRJ 7000 hakkında biraz bilgi göndereyim:
http://www.bombardier.com/en/3_0/3_1/3_1_1_2_3.html

Gerçektende çok gelişmiş avionikleri var ve motorları GE

Murat Tekin
Ege GrupSayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/05/2005 :  11:36:24  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Pitts haklısın, benim hatam, ama biraz hızlı yazmaktan dolayı herhalde. Ben tam olarak Ogun'ün verdiği sınıfdaki uçaklarla "olsa olsa" tabiri benzetme yapıyordum ama aynı zamanda EMB170 ve 195'in CRJserileri gibi regional sınıfta olmasını kastedmiştim. 320 ile değilde 318 ile "belki!" aynı sınıfa girer demiştim. Şimdi birkez daha okudum yazdıklarımı, çok yanlış yazmamışım gibi geldi aslında. CRJ, A320 ve EMB195 ile aynı kategoride değil demişim. sonra belki yolcu sayısı açısından EMB170 uysada Airbus'da en fazla 318 ile beraber anılabilir demek istemiştim. Belki yanlış anlaştık. Ama seninle hemfikirim.
Ama şöyle yapalım daha açık olsun(kaynak modern commercial aircraft)

CRJ700---27may1999--70 pax--2XGE CF34-8C1 turbofan (12.670lb or 13.790lb)model ortalaması T/O lenght 5010ft(1527mt),LDG lenght 4670ft(1423mt), ceiling 41.000ft, range max payload 1645nm(3046km)bazı tiplerde değişebiliyor.(bendeki kitaba göre sitesinde farklı ve kesin değerler olabilir)

EMB170---april2000---70pax--2XGE CF34 8E turbofan(fadec) T/O 5500ft /1676mt) Ldg 4000ft (1219mt)range 1800nm (3334km)
EMB190---90pax--2XGE CF34-8E-10 turbofan (fadec)range 4000nm'ye kadar çıkabiliyor, ayrıca -100 ve -200 modelleri ile koltuk 98-108'e kadar ulaşıyor.

A318--107pax (two class)--2XPW6122 or 6124 or CFM56-5B--service ceiling 39000ft--T/O 4695ft(1430mt) range 1500nm (2780km)

Keşke THK iki üç tane dash8 alıp (almasa bile kiralasa) şu treni vakit varken kaçırmasa..söyler dururum, söyleyeceğimde...(THK sadece Eskişehir Ankara,İstanbul, İzmir uçsa yine para kazanır veya pilot okulu için altyapı hazırlar )

Bahadır da haklı bu arada, Türkiye'de regional sınıfta hiç uçak kullanılmadı. THT zamanındaki ATP'ler hariç. Bu uçak için tip sertifikası olan pilot nasıl bulacaklar?bunlar hep ilave masraf zira avionik yapısı hiçbir commercial airliner gibi değil(şu an TR'de bulunan .A32X,B73X vb gibi). Daha çok executive jet cockpiti olduğundan belkide özel jet pilotlarından faydalanacaklar.

Ankara base'li 45-50 yolcu kapasiteli uçakları olan bir şirket ortalığın tozunu attırır ama hayırlısı bakalım.

Hakan737Guven

Edited by - hakan737 on 18/05/2005 12:12:29Sayfa Başına Git

eyasakurt
üye

Turkey
50 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/05/2005 :  19:01:52  Profili Göster  Ziyaret eyasakurt'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Eskişeir gibi havacılığın can damarlarının attığı şehirlerden ticari seferlerin olmaması türk havacılığının ayıbı, LTBI-LTFE,LTBI-LTFJ,LTBI-LTBA gibi uçuşların doluluk oranının çok yüksek olacağı ( CRJ tipleri ile )kanaatindeyim, bu yönde adım bekliyoruz.

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/05/2005 :  15:13:01  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaslar,
CRJ yi cok abarttiniz. Eskisehir, Canakkale, Bursa-Yenisehir gibi meydanalara CRJ ile ucarsaniz cok ama cok zarar edersiniz. CRJ ler koltuk/mil basina maliyet acisindan (CASM - cost per available seat mile) 737 lerden daha pahali ucaklar.

Dediginiz meydanlara en iyi ucak turboprob.

Eger bu ucuslar icin Istanbul aktarmali ucan yolcudan cok para alirsaniz adam her zamanki gibi isini otobus ya da taksi ile halleder. Eskisehir - Istanbul arasinda gidip dururken Almanya yolcusu cok fazla miktarda insanla sohbet ettim otobuste.

Sayfa Başına Git

eyasakurt
üye

Turkey
50 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/05/2005 :  03:57:23  Profili Göster  Ziyaret eyasakurt'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Bahadır abi ESK-IST abartı bir örnekti sonuçda tren dahi 3-4 saatte gidiyor ama bir eskişehir bodrum(10-13 saat), eskişehir entalya(8saat), eskişehir-izmir(8 saat) hattı( gerekirse ankara aktarmalı) yaz sezonunda günde bir uçuşla hiçde zarar etmez( kendimden biliyorum ) şahsen 13 saat bodruma otobüsle ( o403 ) gitmektense parasını verir uçakla giderim ki benim gibi düşünen azımsanmayacak bir kitle mevcut, yahu sen eskişehirlimisin bu arada ?

Sayfa Başına Git

Tayf
üye

Turkey
1 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/06/2005 :  17:14:29  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar
Atlas Jet geçen sene eskisehirden izmir,antalya gibi büyük sehirlere en azindan haftada 1 sefer yapmayi planlamisti ama yolcu potansiyeli yeterli olmadigi icin bu projeyi iptal etmislerdi.

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/06/2005 :  21:49:14  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Eyasakurt,
Eskisehirli degilim ama zamaninda Eskisehir'de bir kac ayim gecti, IStanbul'a Ankara'ya cok geldim gittim. Eskisehir CRJ yi, hele CRJ 700 u kaldiramaz. Turkiye'de Dash8-200 gibi 35 kisilik, Dash8-300 gibi 50 kisilik ucaklara ihtiyac var. Bunlari da akillica pazarlar, akillica seferlere koyarsaniz o zaman is yaparsiniz.. Ama once Turkiye'deki "dogudaki meydanlara pervaneli ile sefer yapilmaz " tabusunu yikmak lazim, sonra da "pervaneli ucaga binmem" tabusunu.

AtlaJet in CRJ seferlerine bakin, yeni hatta calismak yerine yolcu sayisi daha dusuk olan zamanlarda ucan seferler. Siirt'i bu ornege katmiyorum cunku Siirt hem yeni hat, hem de iki degisik merkezden (ESB/IST) yolcu tasiyan bir hat. Eger Siirt gercekten para getiren bir yer olsaydi o zaman KK gider IST-Siirt ucardi.

Sayfa Başına Git

pilotgökçe
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/06/2005 :  01:48:17  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bence ucak güzel sayılır hayırlı olsun atlas jette türkiyede ilkki basardı.

E.GÖKÇE
Sayfa Başına Git

pilotgökçe
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/06/2005 :  01:49:25  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bence pervaneli ucak daha iyi daha güvenilir

E.GÖKÇE
Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000