ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Türk Hava Kurumu
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
pitts
üye

85
Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/05/2005 :  01:25:23  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Geçen gün THK nın kuruluş yıldönümünü televizyonda seyrettim ve o içler acısı hali malesef bende gördüm.eskiden aylar öncesinden antreman uçuşları yapılırdı gösteriler için oysa bu sene uçak dahi uçmadı neredeydi o şaşalı kalabalık ben personelin yakınlarını bile göremedim.
Ve genel başkanın sözü ''KURUMUN BU HALİNE ÇOK ÜZÜLÜYORUM '' 5sene öncesine kadar gelen insanların ayakta beklemek zorunda kaldığı o tribünlerin bomboş halini görünce söyledi bunu sayın genel başkan.
Peki niye boştuki????????? o tribünler niye yoktuki göstri uçuşları bunada bir cevap lütfen sayın yöneticiler.

maverick_80
üye

1 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/05/2005 :  00:38:46  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
önceki seneleri şöyle bir düşünüyorumda çok şey değişti türk hava kurumunda.kuruluş yıl dönümlerinde insanlar sel gibi akardı.herkezde bir telaş olurdu.kapılarda kuyruklar olusurdu.eşini, dostunu ,çocuğunu kapan koşardı. çünkü insanlar kurumu kendilerinin olarak görürlerdi... peki insanları bu kadar soğutan olay ne acaba! veya thk dan ayrılan insanların bir daha thk sınırları içine girmeyi istememeleri ne acaba? çok üzülüyorum kurumumuza.eski günlerini arıyorum.yüce önderimizin emanetine sahip cıkamadığımız için de çok üzülüyorum. büyüklerimizin en kısa sürede birşeyler yapması lazım.yoksa uçaklar yerde kalacak... önceden gösterilerde tüm pilotlar havadaydılar.şuan pilot olmadıgından gösterilerde iptal.olaylar incelenmeli ve gereken dersler alınmalı.yoksa kurumumuz cok yıpranacak...

Sayfa Başına Git

coskun
üye

20 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/05/2005 :  21:21:33  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bir söylentiye göre THK resmen Hava kuvvetlerine baglanacakmis, konu hakkinda bilgisi olan varmi ?

Sayfa Başına Git

wing
üye

Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/05/2005 :  01:44:52  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
THK ya ; ne zaman genç ve sivil bir yönetici atanır ve THK yönetmeliği değişirse durum düzelir .Yoksa emekli askerlere vakit geçirsin diye Atatürk'ün gözbebeği bir kurum teslim edilemez ....İki yılda bir genel başkanı değişen bir kurumdan hiç bir şey beklenmez. Oturan genel başkan daha koltuğunu ısıtamadan gidiyor diğeri geliyor bu ne anlama geliyor ?
Yapılacaklar ;
1-Sivil havacılık yüksek okulundan mezun hatta bizzat pilot olan gençlere yönetim kademesi hemen devredilmeli ,
2-Kurumda ne kadar emekliliği gelmiş personel varsa emekli edilmeli
3-Kurumun hedefleri gerçekçi olarak yeniden tesbit edilmeli ,gençlere yer verilmeli
4-Uçucu personellerin uçuculuk şartlarını devam ettirip ettirmedikleri kontrol edilmeli
5-Orman yangını söndürme işi kesinlikle THK tarafından yapılmalı
6-Kullanılmayan hava meydanları THK tarafından Eğitim alanları olarak isteyen her Türk vatandaşına pilot olma hakkı tanınmalı başvuru sayısı çok olunca işletme maliyetleri yarı yarıya düşecektir ...
7-Artık ıhlamurdan model uçak devri bitmesine rağmen ısrarla sürdürülen bu yöntemlerin kimin fikri olduğunu merak ediyorum ;bırakın ıhlamuru ve balsaya geçin artık biraz ufkunuz genişlesin şu anda kanat siniri yapacak 2mm*10cm*100cm lik balsanın parekende satış rakamı 2,60 YTL dir .Bu balsayı siz yurt dışından toptan aldığınızda rakam çok düşecektir....

Not : 2005 yılı planör ,yamaçparaşütü yelken kanat kurslarına katılacak asil üye sayısı kaç kişi biliyormusunuz !!!!!!!!!!!!!!!!100 YÜZ kişi !!!!!!!!!!!!!!!!
Ülkemizin Nüfusunun 70 Milyon küsur olduğunu hatırlatır 2005 yılına sığan yüz kişilik yelkenkanatcı, planörcü ve yamaç paraşütçü ile ne kadar gururlansak yetmez neyse kısmet 2006 -olmaz ise 2007 2008 -2009 -2010 -11 12 13 14 ......................

Hava açık ,rüzğar 4 kn mutedil ,pist on-sekiz kalkış serbes

Edited by - Wing on 20/05/2005 01:59:34Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000