Slm´lar arkadaslar, uzun bir sureden sonra yine aranizdayim.. Bu soruya arkadaslar tarafindan gereken bilgiler verilmis zaten, ama bende size JAA kuralina göre bir kac bilgi vermek istiyorum...
Cpl lisansin sana verdigi komutlar =
Ppl lisansin tum yetkileri
Non comercial ucuslarda pilot in command
Comercial ucuslarda co-pilot
Yani bu demek oluyorki, CPL aldiktan sonra bir ucus sirketinde co-pilot olarak ucabilirsin, ama bugun cogu sirket cpl den sonra atpl teorisini almadigin takdirde, Cv dosyani altlara atiyor :)
Ben kendim atpl teorisini bir sene önce bitirdim, vede suan ise multi engine I/R asamasindayim, hersey yolunda giderse en yakin zamanda bitiyorum..
Bu soru hakkinda, kisisel görusum ise, atpl teorisini almadigin takdirde bi sirkete co-pilot olarak atilirsan, asiri sekilde zorluk cekersin, adi kaptan teorisi olsada sana comercial olarak cok guzel bilgiler veriyor, vede gelecekte pilot kariyerliginde sana cok yardimi olacaktir..
Evet bunu almak biraz zor olsada, icinde bir istek, vede bir heves oludugu surece, önunde engel tanimazsin, vede bir zamanlar bu sorulara cevap veren pilotlar, annesin karinda ögrenmediler :)
Vede isin en kötu tarafi ise, bazen önune cikabilecek sorular, sacma olabilir, bazilari iki yada uc cevapli, ama bir cevap verme hakkin var, bazilari ise ingilizcesi asiri bozuk sekilde yazilmis olmasida,bu isi biraz daha zorlastiriyor, Eeeee cikar elin polanyalisi bende jaa de uyeyim, bende soru yapacam, atiyor ortaya bir soru, hadi babam cöz, soruyu yapan ise kendini havaci sanan cessna 172 ucaginda 100 saati olan adam, bize airline sorusu yapiyor, maksat bizde uyeyiz bizimde katkimiz olsun menavrasi :)
Simdilik hepinize slm´lar saygilar olsun, hepinize emniyetli ucuslar diliyorum, esen kalin..
Wayking_818
Danish Flight Academy