ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 ATPL sorunsalı
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
BLACKOUT
üye

48
Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/06/2005 :  21:54:37  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili arkadaşlar;

Sistematiğe dökemediğim bir soru var. Cpl aldıktan sonra ATPL için sanırım minimum 1500 saat uçuş gerekiyor. Peki Cpl eğitimi sonunda bu saati yakalayamayacağımıza göre;

1) Havayolları F/O luk için cpl i yeterli görüyorlar mı?
2) Bu saati yakalamak için(iş bulamazsak) kendi cebimizden mi ödememiz gerekiyor yani uçuşları?
3) ATPL sınavını geçersen fakat saati dolduramamışsan mı ATPL FROZEN dediğimiz sertifika oluşuyor?
4) Atpl eğitimi cpl den sonra kurslarda veriliyor mu?

Burada temel sorun uçuş saati ve aslında gece uçuşu,cross country vs. gibi bir çok ayrıntı var. Yani kursa gidip CPL alındıktan sonra mı havayollarına başvuruluyor? Yani eşzamanlı olarak hem cpl ile F/O luk yapılacak hem de kaptanlık için(ATPL) uçuş saati doldurulacak. Sorumu yanıtlarsanız sevinirim.

Sayg

yakovlev
üye

Turkey
87 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/06/2005 :  01:17:23  Profili Göster  Ziyaret yakovlev'ın Anasayfasını   yakovlev a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
slmlar hocam ben de ATPL i kaptanlık için gerekiyo sanıyordum ancak acılımından da anlıycamız gibi(airline transport pilot lisans) ticari havayollarında uçabilmek için sanırım CPL yanında bu da gerekiyomuş ancak yanlış biliyo da olabilirim
neyse herkese hayırlı uçuşlar dilerimm

gökhanSayfa Başına Git

BLACKOUT
üye

48 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/06/2005 :  01:34:48  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sanırım F/O luk için CPL yetiyor.

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/06/2005 :  01:41:25  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
F/O luk icin Frozen ATPL var. Onun anlami "Ben ATPL ile ilgili tum sorulari dogru yanitladim ama ucus saatim olmadigi icin simdilik bu ara lisansla ucuyorum" gibi bir sey..

Sayfa Başına Git

WAYKING_818
üye

Denmark
35 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/06/2005 :  02:45:07  Profili Göster  Ziyaret WAYKING_818'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Slm´lar arkadaslar, uzun bir sureden sonra yine aranizdayim..

Bu soruya arkadaslar tarafindan gereken bilgiler verilmis zaten, ama bende size JAA kuralina göre bir kac bilgi vermek istiyorum...

Cpl lisansin sana verdigi komutlar =
Ppl lisansin tum yetkileri
Non comercial ucuslarda pilot in command
Comercial ucuslarda co-pilot

Yani bu demek oluyorki, CPL aldiktan sonra bir ucus sirketinde co-pilot olarak ucabilirsin, ama bugun cogu sirket cpl den sonra atpl teorisini almadigin takdirde, Cv dosyani altlara atiyor :)

Ben kendim atpl teorisini bir sene önce bitirdim, vede suan ise multi engine I/R asamasindayim, hersey yolunda giderse en yakin zamanda bitiyorum..

Bu soru hakkinda, kisisel görusum ise, atpl teorisini almadigin takdirde bi sirkete co-pilot olarak atilirsan, asiri sekilde zorluk cekersin, adi kaptan teorisi olsada sana comercial olarak cok guzel bilgiler veriyor, vede gelecekte pilot kariyerliginde sana cok yardimi olacaktir..

Evet bunu almak biraz zor olsada, icinde bir istek, vede bir heves oludugu surece, önunde engel tanimazsin, vede bir zamanlar bu sorulara cevap veren pilotlar, annesin karinda ögrenmediler :)

Vede isin en kötu tarafi ise, bazen önune cikabilecek sorular, sacma olabilir, bazilari iki yada uc cevapli, ama bir cevap verme hakkin var, bazilari ise ingilizcesi asiri bozuk sekilde yazilmis olmasida,bu isi biraz daha zorlastiriyor, Eeeee cikar elin polanyalisi bende jaa de uyeyim, bende soru yapacam, atiyor ortaya bir soru, hadi babam cöz, soruyu yapan ise kendini havaci sanan cessna 172 ucaginda 100 saati olan adam, bize airline sorusu yapiyor, maksat bizde uyeyiz bizimde katkimiz olsun menavrasi :)

Simdilik hepinize slm´lar saygilar olsun, hepinize emniyetli ucuslar diliyorum, esen kalin..

Wayking_818

Danish Flight Academy

Sayfa Başına Git

BLACKOUT
üye

48 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/06/2005 :  02:58:22  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Wayking;

senin okuduğun okul sivil mi askeri mi? Sanki zamanda biryerlerden senin Danimarka askeri okullarından birinde okuduğunu hatırlıyorum. Demek ki yanlış hatırlıyormuşum. Her neyse. Bu durumda ilk mesajımda yürüttüğüm mantık doğruymuş. Cpl kağıt üstünde F/O luk için yetiyor ama bunun ATPL fROZEN a yükselmesi lazım.

PEki Cpl aldıktan sonra da ATPL için devam niteliğinde bir okul var mı şu an Sindel den başka. Fiyat aralığı nedir? (Sadece teorik eğitim)

Sayfa Başına Git

Captainkerem
üye

Turkey
5 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/06/2005 :  05:53:49  Profili Göster   Captainkerem a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar;
CPL lisansı ile bütün tek pilota sertifiyeli uçaklarda pilot in command olarak ticari operasyon yapabilirsiniz. Fakat çift pilota sertifiyeli bir uçak ile uçmak isterseniz CRM eğitimi görmeniz gerekir.CRM eğitimi kısaca çift pilota sertifiyeli uçaklarda görev paylaşımı ve iki pilot arasındaki hiyerarşiyi ve uyulması gereken kuralları içeren bir eğitimdir.

CRM cpl teorik müfredatında olmadığı için CPL ile yalnızca tek pilota sertifiyeli uçakları uçurursunuz. Eğer CPL ile havayollarında uçmak isterseniz ki bu uçakların hepsi çift pilota sertifiyelidir, teorik ATPL kursu görmeniz gerekir. Bu kursun içerisinde CRM eğitimide mevcuttur.

Bu kursa gitmediğiniz taktirde lisansınıza çift pilota sertifiyeli bir uçağın (örneğin B737) type ratingini işletemezsiniz. Kursun sonunda Frozen ATPL lisansı ile havayollarına başvurabilirsiniz.

JAR-FCL de belirtilen standartlarda 1500 saatlik uçuşu ve 14 adet sınavı verdikten sonra lisansınız ATPL olur.
Frozen ATPL ile havayollarında yalnızca f/o olarak uçabilirsiniz. Son aldığım bir duyuma göre 2007'den itibren frozenatpl için yalnız kurs görmek yetmiyecek,14 sınavı verme zorunluluğuda getirilecekmiş :(

Saygılarımla
Kerem Baykurt
kerembaykurt@superonline.com

Sayfa Başına Git

antalyabase
üye

19 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/06/2005 :  15:12:17  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
arkadasimin dedigi gibi cok daha zor olucak bu olay 2007 de

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000