ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 7 nisanda toplanalım.
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
ayfercim
Moderator

Turkey
46
Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/03/2002 :  22:20:17  Profili Göster  ayfercim 'a bir ICQ Mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba
yahoogroupsta bir çalışma olduğundan.oradan mailleri yayınlayamıyorum..bu aldığım duyuruyu buradan sizlerle paylaşmak istiyorum..
7 nisanda sabiha gökçen havalimanında bir toplantı var..
1.Türk Havacılık Çalıştayı..
Turk Sanal Havacılık mensubu kişi ve kuruluşların bir araya gelerek tanışmaları amaç ve faaliyetlerini anlatmaları konulu bir toplantı olacak..bizim arkadaşlarımızda orada tanıtım yapacaklar..
hoş olacağına inanıyorum.. ben şimdiden adımı yazdırdım.size linki gönderiyorum..o tarihlerde burada olabilecek arkadaşlarım orada toplanalım diyorum :) bunu grubada yazıcam ayrıca ama en azından buranında birazcık trafiği artsın istiyorum.. :)
sevgileeer..
ayfercim..

işte linkimiz http://www.flythy.com/meeting.asp

haydi herkes birbirine söylesin olurmu..

tayyareci
Moderator

Turkey
13 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/03/2002 :  17:38:29  Profili Göster  Ziyaret tayyareci'ın Anasayfasını   tayyareci a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Neden " TAYYARECİ HAVACILIK GRUBU " sadece izleyici olacak ?
Sonuçta bizde sanal bir havacılık grubu değil miyiz ?
Bu çalıştayı düzenleyen ekibin varlığımızdan haberi olmadığına inanmıyorum.
Aşağıdaki katılımcı kuruluşlar içerisinde neden " TAYYARECİ " yok ?
Katılımcı kuruluşlar http://www.flythy.com/meeting.asp
Turkish Virtual Air Control Center
Fly THY Virtual Tukish Airlines
TURKSIM
Turkish Scenery Design Team
FSTURK

Celal UZAR
Tayyareci webmaster 0 532 3321912

Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/03/2002 :  00:56:59  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Küçük bir ayrıntıyı açıklamam gerekiyor. 7 Nisan 2002 tarihinde SAbiha GÖkçen'de yapılacak olan Türk Sanal Havacılık Çalıştayı bildiğiniz anlamda bir sanal havacılık çalışması değil. Biz sanal pilot ve sanal hava trafik kontrolörlerinin dahil olduğu ve temsil ettiği organizasyonların katılımı ile yapılacak olan çalışma. Yani bunu kelime anlamı olarak Türk Havacılık Şurası ile bir tutmak mümkün. Dolayısı ile yapılacak olan bu toplantı sanal havacılık siteleri'den çok bilfiil bizim bir yaşam kültürü olarak tanımladığımız ve gerçek uçuş hayatını simule ettiğimiz simulasyon camiasını kapsıyor. Sanıyorum minik bir yanlış anlaşılma söz konusu. Bir oyun'dan çok daha öte sanal bir meslek olarak algıladığımız sanal uçuculuk hayatımız ile sanal hava trafik kontrolörlüğünü anlatmak bizim için çok zor olmaya başladı için pek reklam da yapmak istemedik :)

sevgiler

Hakan"737"GUVEN

virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.Sayfa Başına Git

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/03/2002 :  18:41:37  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Aslında bu sanal havacılık calıştayı'olayındaki Hakan737 nin bahsettigi yanlış anlaşılma bana iyi bir fikir verdi.neden biz sanal havacılar toplantısı yapmıyoruz??Tayyareci,Kangaldogs,flythy...etc herkesi davet edelim ve gelip bizlere kendilerini amaçlarını fikirlerini tanıtsınlar hem güzel bir dostluk ortamı olusturmus hemde belki bir dayanışma sistemi olurturabiliriz??
nedersiniz?

Ucmak yasamaktır.Sayfa Başına Git

ayfercim
Moderator

Turkey
46 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/03/2002 :  21:05:22  Profili Göster   ayfercim a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Heeyy snipercan bu çok hoşuma gitti.şu seminerin başlangıcını böylece yapsak..konularımızdan biri de bu olsa hoş olur.. gruplar kendilerini amaçlarını ve faaliyetlerini bizlerle paylaşsınlar..gerçi ilk girişimi 737 Hakan güven'den bekliyorum.. :)
sanal uçuculuğu anlatacak bize değilmi hakancım :)) 737 hakan okul numarası gibi oldu :))
yahu burda grup iyi gidiyor..:) akşam eve gelince hemen forumu açıyorum merakla :) yeni mesajlar varmı? kimler neler yazmış? diye merak ediyorum bu çok güzel bir duygu :))

Herkese uçak dolusu sevgiler / Ayfercim :))

Sayfa Başına Git

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/03/2002 :  22:39:56  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bence soyle yapalim herkes bildigi Sanal Turk Havacilarinin web site adreslerini yada iclerinden birinin mail adreslerini foruma gondersin Ayfercim sen bunun icin butun forumlar baslıgının altına bir forum baslıgı daha ac boylece forum ilk girildiginde herkes gormus olur ve bildikleri adres yada mailleri kaydeder kac grup var bilmiyorum ancak kısa zamanda toplanır diye dusunuyorum.sonrada bu gruplara birer mail atarak katılıp katılmayacaklarını sorarız (ki bence hepsi katılır) sonrada toplantı gununu ayarlarız

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/03/2002 :  23:36:22  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
snipercan'in iyi niyetini ve gösterdiği ilgiyi memnuniyetle karşılıyorum ancak şunu açıkça belirtmem lazım. Bizler simulasyonu (havacılığının içinden gelmeyen kişilerin büyük yüzdeyi oluşturduğunu göz önüne alarak)oyun olarak kabul etmiyoruz. En azından şu an kullandığımız simulasyon programları ile bu programların internet kanalı ile bize sağladığı tarif edilmesi gün geçtikçe zorlaşan sanal gerçeklik adına yapılan havacılık çalışmalarını diyebilirim. GErçek hayattaki pilot ve havacı dostlarımız elbetteki bizim hayranlıkla ve büyük bir sevgi ile içinde bulunduğumuz bize göre ulaşılmaz dünyayı biraz abartılı, basit ve doğal olarak kıyaslama gerektiğinde son derece basit (yada anlamsız) buluyorlar. Bu nedenle büyünün bizim tarafımızda bozulmaması için neredeyse bir gizli örgüt gizliliğinde sadece bu işe gönül veren veya vermeye aday kişileri sistemimize dahil ediyoruz-ki buda biraz soyutlanma anlamına geliyor. Dileğimiz gerçek havacılık kurallarını sanal gerçeklik kurallarına uygun olarak gerçekle aramızda sadece lastik kokusu ve evde olmak dışında harfiyen uygulamak ve bu işe gereken ciddiyeti gösterebilecek kişi, kurum ve kuruluşların desteğini almaktır. 1.Türk Sanal Havacılık Çalıştayı'nında bu amaçlar doğrultusunda meslekten sanal havacılara yönelik olmasının altında malesef böyle bir çekince yatmaktadır.
Tüm bunların yanında Havacılık Müzesinde yapılması planlanan seminerlere snipercan'ında güzel bir fikri ile sanal havacılık başlıklı bir konu eklenebilir. Kangallar, sivil sanal pilotlar demolar eşliğinde bu konuyu işeleyebilirler. Güzel olur.

Hakan"737"GUVEN

not: sevgili Ayfer, 737 benimle neredeyse jetgil kadar özdeslesmis bir simge :) 737 en çok sevdiğim uçaktır, hatirlatayim dedim :):)

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/03/2002 :  20:18:26  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba,
aslinda Hakan Beyle ayni gorusteyiz ancak bence sadece sivil simulasyon degil aynı zamanda askeri simulasyonun oldugunu unutmamak gerekir ornegin su anda Kangaldogs un kullandıgı FALCON 4.0 ın Konya da harbe hazırlık egitimi gören teğmenlerin çalışma amacıyla kullandıklarını biliyormusunuz??
Yada ikinci dunya savaşı uçaklarıyla uçan bir grup daha var.Ve bence kesinlikle bunlarda meslekten sanal havacılardır işte bu yüzden bence Sanal Havacılık Çalıştayı isminin tekrar bence Sanal Sivil Havacılık Çaliştayı
olması gerekirdi.ancak su anda bir organizasyon kurulmus durumda ve su anda bu iş için geç kaldı bu yüzden bu konuyu Tayyareci seminerleri içinde daha once belirttiğim şekilde yapmamızın daha uygun olacagını düşünüyorum.

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/03/2002 :  21:11:40  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
kesinlikle katılıyorum. Falcon4.0'ın simulasyon kabiliyeti bugüne kadar hemen hemen hiçbir savaş sümulasyonundan PC bazında elde edilmiş değildir. İnanıyorumki falcon4.0'ın kabiliyetleri oranlansa yada eşdeğer sistemlere adapte edilebilse bugün gerçek F-16 simulayonundaki tüm görev tanımlarına uygun eğitim %100 olmasa bile bu orana çok yakın bir yüzde ile ifa edilebilir.
Ne varki MSflight simulatorün internet üzerindeki yayılımı ve kulanıcısı kitlesinin çok daha eskilere dayananan bir pazar payına bağlı olarak artık tamamen kendine ait özel bir kullanıcı ve kolay bir potansiyele sahip olduğunu düşünürsek sivil kullanım aslında bana göre çok büyük bir eksikliği olan askeri simulasyonlara göre gözle görülür şekilde ağır basıyor. İsterdimki FAlcon4.0 şu an kullandığımız internet üzerndeki online uçuş sistemine adapte olabilse ve Askeri Üsler içinde ATC hizmetleri verebilsek (gerçi kullandığımız organizasyonda askeri uçuşlar silahsız eğtim görevleri ve ulaştırma için serbest kılındı, aksi takdirde gerçek dünyadaki politik çekişmelerin sanal ortamada bulaşma ihtimali vardı)

Bu nedenledirki çalıştayı programı haklı göreceğinizi umduğum (-ki aynı fikirdeyiz) sebeplere uygun olarak sivil havayolu taşımacılığı ve hava trafik kontrolü üzerine hazırlandı. Ancak sevgili Ayfercim ile en kısa zamanda görüşerek seminer için hazırlıkları beraberce hazırlamayı hemen organize edelim.

sevgiler

Hakan737GÜVEN

flyingfortress
üye

Turkey
81 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/03/2002 :  22:43:27  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba,
Falcon 4.0 in methini cok duydum da denemek nasip olmadi bir türlü.
(nedense savas ucagi simülasyonlari denince sanki illaki basit ve kolay,grafik fakiri birseyle karslialcagim izlenimine kapiliyorum.)O nedenle Falconu baya merak ediyorum. (MS FS 2002 yi de o kadar cok methetmislerdi ki denedigimde "fos" ciktigini görmek tam bir hayal kirikligi idi.)
Janes' in USAF ini denedim. Buna göre bir degerlendirme yapmaniz gerekirse ne sölerdiniz: Falcon 4.0 ondan daha mi iyi yoksa degilmi.
(Janesin USAF inda garfikler uydu görüntülerinden gelistirilmis. Gercege alabildigince yakin. Pist üzerinde ki asflat ayni gercek gibi.)

sevgiler
remzi öztürk

ultimate simulator
projects designerSayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/03/2002 :  23:39:37  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
konumuz aslında bambaska birsey idi ama kısaca bir bilgi vereyim. Falcon4.0 bildiğiniz anlamda Janes yada benzeri sınıfda bir simulasyon değildir. Falcon4.0 yani F-16 simulasyonu olarak kendi sınıfında en yakın rakibi F/A 18 Super Hornet'tir anacak gerek grafik gerek görev kabiliyeti Falcon'dan düşüktür. Yani Falcon için bir şey hayal edeken elinizdeki IAF, USAF, F-15, F18, Agressor F16 JEtfightter IV, F22 vb gibi programları tamamen ayrı tutacaksınız.
MSFS2002 ile ilgili olarak ilk Türk orjinal kullanıcıları olarak (piyasadaki final betaları kullanmadna doğrudan box olarak)zaten düşüncelerimizi aktarmıştık. FS2002 farklı taleplere farklı şekilde cevap veren bir simulasyon. Kimileri yeni uçak texture'lerini kimileri arazi dokusunu başarılı buldu veya bulmadı. ATC ise online ucustaki gerçek ATC zevkini alanlar için sadece amatör bir efekt.

Hakan737GÜVEN

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/03/2002 :  08:15:20  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Ayrica sunu belirtmek gerekir ki Falcon 4.0 dunyadaki F-16 pilotlarının önerileri üzerine sürekli yeni patchler çıkarılarak her geçen gun daha da gerçekçi olmaktadır.Falcon 4.0 hakkında daha detaylı bilgi isteyenler
"www.kangaldogs.net" adresinden filo personeline nasıl ulasabileceğini öğrenebilir.Falcon un Hava Kuvvetlerinde bile kullanıldığını düşünürsek gerçeklik oranı herhalde yüzde 90 ın bile üzerindedir ki.uçağın kokusunu ve G etkisini çıkarırsak geriye çok küçük bir yüzde kalır.

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/03/2002 :  18:24:05  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
20 Mart Çarşamba günü akşamı yapılan 1. Türk Sanal Havacılık Çalıştayı, hazırlık komitesi toplantısında Tayyareci Grubu'nun talebi ve görüşleri değerlendirilmiştir. Toplantı sonucunda daha öncede bahsettiğim gibi çalıştayın faal sanal havayolları, sanal pilotlar ve sanal hava trafik kontrolörlerinin VATSIM ortamı üzerinde yaptıkları online uçuşların değerlendirileceği, bilgi aktarılacağının altı çizilmiştir. Ağırlıklı amaç sanalhavacılık camiasını bir araya getirmek olup bu toplantıya Tayyareci üyelerininde katılmak, izlemek istemesi bizleri memnun etmiştir. Sonuç itibari ile 7 Nisan Pazar günü sizleri SAbiha GÖkçen Havalimanında aramızda görmek bizleri sevindirecektir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgilerin www.trvacc.org ana sayfasından devamlı olarak takip edilmesini önemle rica ederiz.

Saygılarımızla

TRVACC Yönetim kurulu adına
Hakan GÜVEN
TRVACC03

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000