ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 havacılık hakkında yayın
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
izmarit
üye

Turkey
22
Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/04/2002 :  14:12:30  Profili Göster  izmarit'ın Sitesini Ziyaret Edin  izmarit 'a bir ICQ Mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba ben bi ricada buluncaktım bursada yasıyorum ve butun haftasonu burda eski ve yeni kitap satan butun kitapcı ve sahafları taramam rahmen havacılık ve ucak teknolojisi ile ilgili sadece bir adet kitap bulabildim o da 1987 yılında yayınlanmıs yarı ingilizce yarı turkce bir planor pilotunun el kitabı die bi kitap benim sitegim havacılıkla ilgili bildiginiz kitap dergi vs adını ve nerden bulunabilecegini burada anlatmanızdır ayrıca sizinle bişi paylaşmak istiyorum eger ilgilenenleriniz warsa thk subelerinde planor thata maketleri satılmakta fiyatlerı ise 1 ve 1-5 milyon arasında ilgilenenlerle paylaşmak istedim ........

itinayla tarih yazilir

nasa
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/04/2002 :  14:37:46  Profili Göster  Ziyaret nasa'ın Anasayfasını   nasa a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selam, internetten uçaklarla ilgili kitaplar bulabilirsin.. http://www.amazon.com (ama ingilizce) www.dr.com.tr gibi..

Aliens - We Are Alone?Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/04/2002 :  17:47:47  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba izmarit,

Ben arada Bursa'ya geliyorum,eğer istediğin bir kitap/dergi varsa,buradan temin edip sana ulaştırabilirim.

-Birgi-
If all else fails,read the instructions!

Edited by - birgi on 11/04/2002 17:48:43Sayfa Başına Git

izmarit
üye

Turkey
22 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/04/2002 :  19:01:57  Profili Göster  Ziyaret izmarit'ın Anasayfasını   izmarit a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ya bak ozellikle aradıım seyler hava trafifik kontrolu ile ilgili nesnler bunlar hakkında bilgis olna arkadas warsa lutfen temasa gecsin

itinayla tarih yazilirSayfa Başına Git

flyingfortress
üye

Turkey
81 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/04/2002 :  20:13:37  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
tayyareci@yahoogroups.com
mesaj arsivinde yaklsik 3-4 ay evvelinde benim gönderdigim mailleri bir tara. Helikopter ile ilgili kitap linki ne benzer baslikli bir mesajim olacakti. Orada havacilikla ilgili temelden baslayip navigasyona, instrument flyinge kadar bilhassa ATC ye dair oldukca iddiali kitaplari online okuyabilecegin bir link adresi vermistim.
kolay gelsin.

ultimate simulator
projects designerSayfa Başına Git

hako
üye

Turkey
53 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/09/2002 :  19:53:26  Profili Göster   hako a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sana sadece ısımlerını vere bılırım SAVUNMA VE HAVACILIK dergısı hava kuvetlerı ve kara kvetlerı ıle ılgılı M5 dergısıde havacılık hakında her seyı bulabılırsın

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR
BİR HAVACININ EN BÜYÜK DÜŞMANI İYİ SIKILMAMIS BİR VİDADIR :))))Sayfa Başına Git

yavuzbalkan
üye

Turkey
61 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/09/2002 :  15:50:00  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba izmarit,

neden internet uzerinden istedigin konu icin Eskisehir'de Sivil Havacilik Okulu, İstanbulda İstanbul Teknik Universitesi Ucak Muhendisligi, Ankara ODTU de Havacilik ve Uzay Muhendisligi'nden birileriyle temas kurmuyorsun.Veya hangi ilde oturuyorsan sana en yakin bu egitim kurumlarinin kutuphanelerinde istedigin kitabi bulabilirsin. Hatta Aradigin sorulara tam ve kapsamli cevaplari buralarda yazistigin kisilerle bulabilirsin. Birde Kanatlar ve Savunma ve Havacilik dergilerinin yazarlariyla net kanaliyla baglanti kurabilirsin. Sana Kolay gelsin.

not: bende anakara'da boyle bir arastirma yapmistim.Maalesef piyasa da oyle turkce yazilmis veya ikinci el kitap olarak satilan havacilikla ilgili bir kaynak bulamadim (bir sey disinda. o da helikopterlerin genel teorisini anlatan ince, karikaturlu, temel bir kitapcikti.)

"İstikbal Goklerdedir"
Mustafa Kemal AtaturkSayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/09/2002 :  10:07:14  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

bunun yanında kanatlar,gökyüzü habercisi gibi dergileri gazetebayilerinden bulup abonede olabilirsin ha bide m5 var

fulasSayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/09/2002 :  00:46:18  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili İzmarit;

havacılık özürlü olan ülkemizde havacılık ile ilgili bilgi ve dökümanları hele hele kitap formatında bulmak neredeyse imkansız yada parmakla gösterilecek kadar az sayıdalar. Olsa bile spesifik bir konuya yönelik değil genele hitap edecek şekilde havacılık tarihi ile ilgili kitaplar mevcut. Belirli bir konuya yönelik kitaların özellike havacılık için olanlarını henüz Türkiyeni ne kültürü nede bürokrasisi kaldırabileek düzeyde değil. (yani burada havacılığı kafamıza göre rahat rahat konuşabiliyoruz diye bütün Türkiyenin fikir sahibi olduğunu sakın sanma, hepimizi toplasan bu kadarı 5 'le çarp işte :) )

şimdi gelelim asıl konuya.Nereden kaynak bulabilirsin? öncelikle bir mesajında belirttiğin "hava trafik kontrolü" için bir kitap ancak ilgili merciilerde yani SHYO'da yada ATC ünitelerinde, föy, tez, araştırma yada resmi yayın olarak bulunabiliyor. Bunun dışında amazon'dan tam anlamı ile mesleki olmasa da serbest yazarlar yada konu ile ilgili kişiler tarafından hazırlanmışi teknik veya genel anlamda bu konu ile ilgili kitapları bulmak mümkün. sadece air traffic olarak search etsen yeterli.
ben bir sanal hava trafik kontrolorü olarak bir çok bilgiyi bire-bir görüşme ve bizlerin kullandığı sanal hava trafik kontrolü yönetmelikleri ile elde ettim harmanladım ve az buçuk bir bilgi sahibi oldum ama vakit buldukçada Eurocontrol sitesini takip ederek güncel teknik konuları ve yayınları öğreniyorum.

http://havatrafik.sitemynet.com/ adresi gerçek bir hava trafik kontrolü olan bir arkadaşımız tarafından hazırlandı ve son derece yararlı bir sitedir.
http://www.atchelp.com/facility/ZOA.shtml ise amerikalı ATCO'ların hazırladığı bir sitedir. Mutlaka her ikisinide ziyaret et ve linklerini kullarak diğer sayfalarada ulaşmaya bak.

şimdiden kolay gelsin

Hakan737Guven
virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.
Sayfa Başına Git

jethro
üye

8 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/10/2002 :  00:02:40  Profili Göster   jethro a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
nasılsınız Hakan the everyting.
uzun zaman oldu gorusmeyeli.
bana bir mail atarsan sevinirim.
kendine iyi bak
gorusmek uzere.

Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/10/2002 :  23:39:44  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Kırkyıl düşünsem, bir nick'i burada görünce bu kadar memnun olacağım aklıma gelmezdi. :)
mail yolda, sevgiler, saygılar :)

Hakan737Guven
virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.
Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000