ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Filolar Hakkında Yardım
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
birgi
üye

Turkey
392
Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/04/2002 :  10:09:32  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar;

Elimde Hava Kuvvetlerimize ait yaklaşık 20 adet peç var (ve giderek artmakta), herneyse ben bu peçlerden herkesin yararlanmasını istiyorum,bu yüzden bie site açmaya karar verdim ama aşağıdaki filolar hakkında bilgim yok.Eğer listedeki filolar hakkında bana yardım edebilirseniz (sadece filonun yeri ve envanterindeki uçaklar) sevinirim.

- 101.Filo
- 111.Filo -- F-4E
- 122.filo -- Akrepler (T-37 - Çiğli)
- 123.Filo -- Palazlar (SF-260D - Çiğli)
- 124.Filo
- 131.Filo
- 132.Filo -- Silah ve Taktikler (Tahminime göre Konya'da)
- 141.Filo -- (Yine tahminime F-5 filosu)
- 152.Filo -- Akıncı (F-16 - Ankara Akıncı Üssü)
- 162.Filo -- Zıpkın (F-16 - Bandırma) (Bu filoda LANTIRN varmı?)
- 171.Filo
- 181.Filo
- 182.Filo
- 212.Özel Filo -- Doğan
- Öncel F-16 Eğitim Filosu

-Birgi-
If all else fails,read the instructions!

nasa
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/04/2002 :  13:30:35  Profili Göster  Ziyaret nasa'ın Anasayfasını   nasa a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba Birgi,

101. Filo: KC-135R Incirlik
124. Filo: T-37/T-38 Izmir-Cigli
171. Filo: MDD F-4E Erhac "Korsan"

Şimdilik bunları bulabildim..

Aliens - We Are Alone?Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/04/2002 :  14:30:40  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
birgi
peçlerı nerden buluyosun ?

fulasSayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/04/2002 :  18:29:19  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Zafer ilk olarak teşekkür ederim,
T-37'ler 122.Filo'ya,T-38'ler ise 121.Filo'ya bağlı;yani 124.filoda iki tür uçağında uçması biraz zor gibi görünüyor.124.Filo,Çiğli'ye gelen mezun subayların simülatörlere girdiği ilk filo olabilirmi,bunuda öğrenirsen sevinirim.

Fuat;peçleri babası pilot olan bir arkadaştan ödünç alıyorum.

-Birgi-
If all else fails,read the instructions!

Edited by - birgi on 14/04/2002 18:34:41Sayfa Başına Git

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/04/2002 :  21:03:53  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhabalar,
Birgi aradigin hemen herseyi "http://www.geocities.com/sargungoktun" adresinde bulabilirsin.
NOT:162 de lantirn olması lazim.Ogrenip gonderecegim
Bu arada NASA HHO ya giris kosullarını sormustu ilgilenen varsa hafta ici ogrenip forum a yazayım yoksa onun mailine gonderecegim!!

Ucmak yasamaktır.Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/04/2002 :  23:36:26  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Can Ağbi,eğer foruma yazarsan daha iyi olur.Bu arada çoğu şey zaten
www.hho.edu.tr adresinde var.

Bu arada site url'si için sağol

-Birgi-
If all else fails,read the instructions!Sayfa Başına Git

nasa
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/04/2002 :  14:17:01  Profili Göster  Ziyaret nasa'ın Anasayfasını   nasa a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

Zafer ilk olarak teşekkür ederim,
T-37'ler 122.Filo'ya,T-38'ler ise 121.Filo'ya bağlı;yani 124.filoda iki tür uçağında uçması biraz zor gibi görünüyor.124.Filo,Çiğli'ye gelen mezun subayların simülatörlere girdiği ilk filo olabilirmi,bunuda öğrenirsen sevinirim.

Yanlış olmaması lazımdı, bir siteden bulmuştum ama şimdi URL yi bulamadım
Bulunca linki gönderirim başka filo larda vardı..

nasa
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/04/2002 :  14:24:21  Profili Göster  Ziyaret nasa'ın Anasayfasını   nasa a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Snipercan foruma yaz istersen...Sayfa Başına Git
haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/04/2002 :  21:14:52  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba Sevgili Birgi,

THvKv filolarla ilgili en iyi bilgilerden biri de www.scramble.nl/airforces.htm sitesindedir. Burada "Turkey"i tuşluyarak veya www.scramble.nl/tr.htm 'den "Order of Battle" ı tuşluyarak güncel bilgilere ulaşabilirsin.

Eğer eski filolarla ilgili bilgi istersen bana bildir.

Kişisel e-mail de atabilirsin. Bu şekilde başkalarını rahatsız etmeden görüşme imkanımız da olur.

Elimde olan bilgilerin çoğu henüz klasifiye edilmiş değil. Ama senin isteklerin paralelinde bunları öne alıp sana yardımcı olmaya çalışırım.

selamlar ve sevgiler

Haluk SEVELSayfa Başına Git

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/04/2002 :  16:21:00  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhabalar,
HHO'ya giriş aşamaları ile ilgili kısaca topladığım bilgiler.Sistem bize gore değiştiği için direk yazmak istemedim.
uygunalanack seçim aşamaları:
ön sağlık muayenesi:dış görünüm olarak asker ve havacı olmanı engelleyen birşey var mı ona bakılıyor(yakışıklılığa değil :)) düz taban sakatlık yamukluk,...vs

beden eğitimi sınavı:
branş------------------erkek-----------------bayan
------------------------------------------------------------
koşu(400m)-------------64sn------------------90sn
barfiks*---------------8 kol çekme-----------80 açık tutuşta bekleme
mekik(1 dakika)--------50kez-----------------35kez
durarak uzun atlama**--205cm-----------------180cm
*:bar tutulunca bileğin iç kısmı dışarı bakacak şekilde (serçe tutuşu)
**:iki ayağın, bitişik olduğun yerden

kişilik testikişilik yeteneklerini belirleme?????

psiko motor ve yetenek testi:el-göz-ayak koordinasyonu ile dikkat tepki hızı gibi ölçümlerin bilgisayar ortamında yapıldığı Türkiye'de ki tek merkez.Ayrıca bizde temel uçak göstergeleri ile uçagın pozisyonunu belirleme falan vardı.

görüşmeler:
psikolojik görüşme psikologlar ile...

grup görüşmesi sizin sosyalliğinizi grup içindeki konuşma gücünüze falan baktıkları bir test.bir konu verip konuşturuyorlar.

karar komisyon Okul Komutanı başkanlığında yapılır.Bence en önemlisi!!

uçuş sağlık muayenesi:tıbbi olarak uçmaya elverişli TAM SAĞLAM RAPORU alamayan ELENİR

öğrenci seçme uçuşu:en harika bölüm T-41D uçaklarıyla uçuyorsunuz.yaklaşık iki hafta sürmüştü.çok çalışın!!

intibak eğitimi:temel askerlik eğtimi.buraya gelen %95 okula girer az sabır ve azimle
sağlıklı ve başarılı olan herkes Havacı bir subay olamak için HHO da okuyabilir.Yeter ki isteyin.
unutmayın bu kadar zorlu ve sıkı bir eleme en iyisi içindir.
O siz olun derim çünkü bu forumu okuyanlar ancak bu işe gönül verenler ve ilgilenenlerdir.

CAN BUYUKBURC

Ucmak yasamaktır.

Edited by - snipercan on 18/04/2002 16:44:50Sayfa Başına Git

tHe_sigN
üye

1 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/04/2002 :  00:00:04  Profili Göster   tHe_sigN a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
selams..
123:palaz (sf260)
122:akrep (t-37)
121: ARI(t-38)
125: (casa)
124: oncu (standardize :yukardaki 4 filonun standardizasyonunu yapar.. yani yukardaki 4 ucakla da ucar)
133: pence (f-5)
131: (f-4)
132:hancer (f-4, f-4)
141: kurt (f-16)
143: ONCEL (F-16)
... SİMDİLİK BU KADAR YETER SANİRİM.. kolay gelsin...

Sayfa Başına Git

nasa
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/04/2002 :  15:29:59  Profili Göster  Ziyaret nasa'ın Anasayfasını   nasa a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Snipercan, ÖSS Puanları ne olmalı?? (Tahmini olarak)

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/04/2002 :  19:36:03  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar,
onu sordum ancak sizin sistem benim dönemimden çok farklı ve sorduğumda ise onlarda bir rakam söylemedi ancak sonuçlardan sonra belli olur dediler. Yapacak bişey yok sıkı çalış inan yaptığın işe elde edersin benim zamanımda 156 puan açıklanmıştı ben 158 almıştım :)) şimdi mezun oluyorum (umarım:))
iste ve çalış bir sorun olursada bana sormaktan çekinme yaparsın.sonuçta senin elinde :)
quote:

Snipercan, ÖSS Puanları ne olmalı?? (Tahmini olarak)

Aliens - We Are Alone?

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/04/2002 :  15:35:46  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
oss puanının yanı sıra bırde yas sınırlaması vardı bunuda ogrenebılırmıyız ?

fulasSayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/04/2002 :  14:03:41  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar;

Verdiğiniz URL'ler sayesinde ihtiyacım olan tüm bilgilere ulaştım ve siteyi yapmaya başladım,fazla bir uğraş gerektirmediğinden (vede benim muhteşem frontpage yeteneğimden dolayı ) büyük bir ihtimalle site bu akşam yayında olacak.adres tuaf.8m.com

Sevgiler
-Birgi-
If all else fails,read the instructions!Sayfa Başına Git

FethiBey
üye

Turkey
2 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/04/2002 :  17:20:19  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Degerli Birgi,

Geceleri alcak irtifada hedef saptama ve navigasyon aygiti olarak bilinen LANTIRN, Turk Hava Kuvvetlerinin BANDIRMA ussunde konuslanmis olan 161. Filo (Yarasa)ve DIYARBAKIR ussunde konuslanmis olan 181. Filo (Pars) icerisinde gorev yapmakta olan F16 C/D savas ucaklarinda kullanilmaktadir.Iyi calismalar.

Sayfa Başına Git

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/04/2002 :  23:35:52  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar,
bu sene girenler ve ya ikinci kez girenler için bir sorun yok ancak gerisini bilmiyorum yanlış bilgi vermek istemiyorum.internete bakın (ben bakmadım)

quote:

oss puanının yanı sıra bırde yas sınırlaması vardı bunuda ogrenebılırmıyız ?

fulas

ecetinerler
Moderator

Turkey
8 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/05/2002 :  21:23:13  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
141 nci Filonun peçinde gördügnüz sülüet F-104G uçagina aittir. F-5 sülüeti ile ayirabilmeniz için nozzle'lara dikkat etmeniz gerekir. Nozzle F-104G'de bir F-5 uçaginda iki tanedir.

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000