ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 bilenlere bir sorum vardi?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
renard
üye

1
Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/05/2002 :  16:54:31  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
herkese merhaba,
bu benim ilk mesajim, merak ettigim bir konuda bilenlerine bir soru soracaktim. Ben uçaklara merkli oldugum kadar hybrid tasitlara da merakliyim.Örnegin hovercraftlar, deniz uçaklari, WIGEli tasitlar (Hazar Canavari)vs. Geçen gün internette gezinirken oldukça ilgin bir tasitla alakali bir site buldum.

http://www.hoverhawk.com/

Sitedeki Super Hoverhawk™ Hoverplane adli tasit sitenin iddiasina göre bu tasit denizde ve karada hovercraft gibi gidebiliyor, kanatlari yardimiyla da basit bir uçak gibi uçabiliyor. benim merak ettigim acaba sizce bu mümkün olabilirmi?(Sitede hiç gerçek resim olmamasindan süphelendim) Ayrica içinizde böylesine hybrid özellige sahip baska araç bilen var mi? Yazarsaniz çok sevinirim.
Hepinize iyi günler.

yavuzbalkan
üye

Turkey
61 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/05/2002 :  19:42:25  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
boyle hibrid araclarin programin bir kisminda tanitildigi Discovery Channel'de bir belgesel izlemistim. discovery da belgeseller donusumlu oldugu icin yanilmisyorsam pazartesi aksami ve sali sabahi olarak iki kere izlemistim. sen de bu zamanlardaki kusagi takip et veya discovery channel turkiye ofisinden bilgi iste. discovery channel eger sizde izlenebiliyorsa eger arada irtibat telefon numarasi veriyor veya 118 e sor.

"İstikbal Goklerdedir"
Mustafa Kemal AtaturkSayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/05/2002 :  21:08:47  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Renard,
Bahsettiğin cihazın adı "howercraft" veya daha teknik tabiriyle "air cushion vehicle"dır. Son tamlamanın Türkçe tercümesi "hava yastıklı cihaz"dır. Bu aletlerin irili ufaklı birçoğu üretildi ve bir kısmı bugün hala kullanılmakta. En büyüklerinden bir kısmı Manş Denizi Üzerinde Calais (Fransa) ve Dover (İngiltere) arasında yolcu ve vasıta nakli için kullanıldı.Bu tip cihazlar çalışma prensibi olarak biraz helikopteri andırmakla birlikte bence tam bir hava taşıt aracı sayılmazlar. Çok uygulanan bir tipten örnek vereyim. Bu tipte birden fazla düşey jet motoru veya pervane vardır. Bunların yarattığı güç ile taşıt aracı hava yastığı üzerinde belirli bir mesafe yükselir, ama bir helikopter kadar değil yalnızca bir iki metre kadar. Bir veya iki motor da (jet veya pervaneli) yatay hareket için cihaza yerleştirilmiştir. Bu motorlar da havalandıktan sonra yatay hareketi temin ederler. Sağa sola döüş ise kuyruktaki "rudder" yani dikey dümen ile yapılır. Hava yastığı üzerinde ve satha değmeden hareket ettiği için deniz, göl veya engebesiz arazi farketmez.

Eğer İngilizce biliyorsan "Yahho"ya girip arama motoruna "howercraft" yazıp birçok şey bulabilirsin.

Selamlar ve sevgiler

Haluk SEVEL

Edited by - haluksevel on 02/05/2002 21:10:19Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000