ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 İzmir'de askeri uçak düştü
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
serdaris
üye

Turkey
15
Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/06/2002 :  12:16:54  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
İzmir'de askeri uçak düştü

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde askeri bir uçak, eğitim uçuşu sırasında düştü.

İzmir İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, F-4 tipi eğitim uçağının, Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Komutanlığı sahasında, paraşütçülerin eğitim yaptığı alanın yakınına düştüğünü bildirdiler.

Askeri uçakta bulunan mürettebat hakkında bilgi verilmezken, itfaiye ve AKS-110 ekipleri dışında alana kimse alınmıyor.

Uçağın düştüğü bölgede çıkan yangının ise söndürüldüğü öğrenildi.

Menemen Kaymakamı Bekir Şahin Tütüncü ise jandarmadan aldığı bilgiye göre, uçağın tipinin F-16 olduğunu ve iniş yaparken pist dışına çıktığı bilgisinin verildiğini belirtti. Kazanın Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Komutanlığı'ndaki alanda meydana geldiğini kaydeden Tütüncü, kazada can kaybı olmadığını bildirdi.

Şu ana kadar kesin bilgi yok. Hepimize geçmiş olsun.

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/06/2002 :  00:05:41  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhabalar,
düşen uçak F-16 motor arızası bir şehit
geçmiş olsun,

Ucmak yasamaktır.Sayfa Başına Git

GENERAL
üye

USA
38 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/06/2002 :  01:08:24  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar,
dusen F-16 ucagimizdaki arizanin motordan kaynaklandigini sanmiyorum.Zira bu tip bir acil durumda,rahmetli pilotumuz son yaklasmada motoru kapatip inebilirdi.
Tahminime gore problem,bilgisayar sistemleri ile ilgili bir ariza.
Sehit Hv.Plt.Utgm.Oguz YENEN'e Tanridan rahmet,acili ailesine ve Turk Hava Kuvvetleri camiasina bassagligi diliyorum.Nur icinde yatsin.

Sayfa Başına Git

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/06/2002 :  11:09:41  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhabalar,
motor arızasını throttle ın AB de kitlendiği bu nedenle üç kez pas geçtiği ancak son yaklaşmada eker koymayı müteakiben pist dışına çıkma şeklinde duyduk.
DİKKAT KESİN DEĞİLDİR!!

Ucmak yasamaktır.Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/06/2002 :  15:04:53  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sehit pilotumuzun kendi cani pahasina oncelikle ucagi kurtarmak istemesi
oldukca duygulandirdi beni
tum hava kuvvetleri camiasina bassagligi diliyorum

fulasSayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/06/2002 :  02:07:29  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
aşağıdaki mesaj FlyThy forum sayfasından alınmış ve değiştirilmeden eklenmiştir. Şehidimize tanrıdan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

Hakan737Güven

quote:

Türk havacılığının doğum yeri Yeşilköy Askeri Havaalanı için dün yine kalabalık günlerinden biriydi.O kadar kalabalıktı ki hiç bir şey seçilemiyordu.Kalabalığın tamamı mavi ve sarının oluşturduğu mükemmel tören üniformalarıyla.Güneşin batmakta olduğu bu saatte kalabalığın oluşturduğu yarım dairenin ortasında sarı saçlı tek bir sivil görebiliyordum.Yanında eski bir uçuş kıyafetiyle genç bir subay esas duruşta bu sarı saçlı siville sohbet ediyor.Sonra gözlerimi dikkatle kalabalığa çeviriyorum herkes mavi Türk Hava Kuvvetleri üniformaları ile fakat diğer törenlerdeki gibi üniformalar tek tip değil sanki bir havacılık müzesinden çıkmış gibi.Değişik dönemlerin üniformaları birbirine karışmış.Sonra çevreye şöyle bir göz gezdiriyorum o da ne!1911'de yapılan kule orada bütün ihtişamıyla duruyor.Fakat o kule uzun zamandır orada değildi!
Yerde epeyce uzun kırmızı bir halı serili.Bu halının bir başı apronun bir ucunda diğer başı kalabalığın ortasında genç subayla sohbet eden sarı saçlı sivilin ayaklarının altında belli ki biri bekleniyor ve bekleyen heyetin başıda da bu sarı şaçlı zat.Birden uzaklardan bir jet sesi işitilmeye başlanıyor.Bu sırada jet sesiyle birlikte bekleyenlerin heyecanıda artmaya başlıyor.Nihayet sesi gelen jet görülüyor.Bu bir F-16 ve Yeşilköy'e son yaklaşmada.Uçak bir atmaca misali inişini tamamlıyor ve kanopisi açık bir vaziyette taksi yolunda apronda onun için özel hazırlanan yere doğru park etmek için geliyor.Pilot uçaktan inmeden önce miğferini çıkartıyor.O anda "Sanki ben bu pilotu bir yerden tanıyorum." diye geçiriyorum içimden.Az sonra yanılmadığımı anlıyorum.Bu pilot dün Diyarbakır'dan havalanan ve İzmir Çiğli'ye acil inişi sırasında şehit düşen Ü.Tğm.Oğuz Yenen'den başkası değil.Bugün Ebedi Filo'ya katılmak için buraya gelmiş.Sonra Şehit ÜstTeğmen kalabalığın ortasında duran sarı saçlı adamın yanına geliyor.Dikkatlice bakıyorum ve gördüklerim karşısında kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor.Çünkü bu sarı saçlı adam M.Kemal'den başkası değil.Elinde bir peç ve bir fors var.Peçi 182.Atmaca Filonun peçinin yanına takıyor.Evet evet bu Ebedi Filo'nun peçinden başka bişey değil.Ü.Tğm.Yenen'i beklerken M.Kemal'in sohbet ettiği genç teğmende Taberiye Şehidi Fethi Bey'in yardımcı pilotu Teğmen Sadık.Hava Kuvvetlerinin ilk iki şehidinden biri.Forsuda genç ÜstTeğmene o takıyor.M.Kemal Ebedi Filo'nun yeni üyesinin koluna giriyor ve oradan uzaklaşmaya başlıyorlar.Arkalarında kimler yok ki.Fethi ve Nuri Beyler,Filistinde kaybettiğimiz Hava Binbaşı Toytunç,efsane pilot Enver Akoğlu,Ayfer Gök teğmenim ve daha niceleri.Hepsi M.Kemal ve yeni arkadaşlarının arkasından yürümeye devam ediyorlardı.Derken herşey bir hayal gibi bir anda gözden kayboldu.Ama az önce herşey hatta eski kule bile bütün ihtişamı ile orada durmaktaydı.Kendi kendime hayıflandım bir an ah onların içinde olmak ne güzel olurdu onlarla birlikte uçmak...

Ebedi Filo'dan Yenen Üstteğmenim.Hepiniz nur içinde yatın!

Saygılarımla;

Ertaç Paprat
TK450

virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.Sayfa Başına Git

hako
üye

Turkey
53 Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/06/2002 :  19:31:37  Profili Göster   hako a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla

VATAN UĞRUNA CANINI VEREN ŞEHİTİMİZZE TANRIDAN RAHMET YAKINLARINA BAŞ SALIĞI DLİYORUM...

İSTİKBAL GÖKLERDEDİRSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000