birgi
üye

Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 25/09/2002 : 15:05:03
Kurtuluş Savaşı'nda uçan uçaklarımızda muhafaza edilenler varmı?BRAVE THINGS HAVE WINGS ! Birgi |
hakan737
üye

Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 25/09/2002 : 23:44:36
hehehehee dalga geciyor olmalısın!!!...dimi? sence bir tane Spitfire'i, bir tane hurricane'i yada en azından enterne edilmiş olsa bile bir tane B24'ü muhafaza edemediğimize göre acaba bir Spad'i bir albatros'u görebilmek mümkünmüdür? :) e bana göre galiba "hayır" :) Hakan737Guven virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.
|
birgi
üye

Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 26/09/2002 : 21:56:14
Peki o zaman şunu tartışsak;bu uçaklara ne oldu? yani cevap hazır "jilet" ama insaf yani bunlar bir ülkenin tarihinin bir parçası,insan bir kaç tanesini bırakır.BRAVE THINGS HAVE WINGS ! Birgi Edited by - birgi on 26/09/2002 22:11:22 |
fuatulas
üye

Turkey
223
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/09/2002 : 11:32:47
bence o zamanda ınsanların gelecek nedısıllere bır albatros bir liberatör bırakalım bu uçakların hikayesini öğrensinler tarzında dunmeye pek fırsatları olmamıs olabılır gıbı gelıyor bunları yapabılmek ıcın onunun acık olması gerekır bırgı oysa ulke yenı kuruluyordu bence olaya boyle yaklasmak gerekır ama bıldıgım kadarıyla koç muzesınde almanyadakı bombardıman görevınden dönerken egede çakılan bir b24 var yanlıs bılmıyorsam tabiifulas |
hakan737
üye

Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/09/2002 : 23:01:12
sevgili Fuat , dediğinde haklı olabilirsin ama o zaman bir çok kurtuluş savaşı hatırası veya sonraki dönem hatıralarda aynı kaygı ile göz ardı edilir ve bugüne gelmezdi. Bana göre ilgisizlik, bilgisizlik derim. Hadi Kurtuluş savaşından bu nedenleri kabul edip vazgeçtik ama 1950'li 1960'li yıllara kadar hala müzecilik konusunda bir ilerleme gösteremeyişimize bne bir anlam veremiyorum.(Hava kuvvetlerinin bu konudaki vurdumduymazlığını kasdediyorum)Unutmayalımki bugün bir F100 hava kuvvetleri için ne anlam taşıyorsa (tarihi anlamda) 1950'li yıllarda jet çağına geçmeden hemen önce Spitfire'lar ve hurricane'ler hava kuvvetleirnin bel kemiği idiler. Bugün bile F100'ler kal edilip haraç mezat hurdaya satılırken tarihi değeri olan F100'ler (mesela kıbrıs harekatına katılanlar gibi)kazayla kurtarıldı veya arada kaynadı gitti. (Levent Başara bunu çok iyi bilir) Bunun tek bir açıklaması var o da bizim Türk zihniyeti ile bir şeyin kıymetini kaybedince farketmek. bugüne kadar yapıla gelende aynen bu ve bu yüzden biz daha çoook havacılık tarihimizde yer eden uçakları kitaplardan görürüz:)) not: şu koç müzesindeki B24'e B 24 demeyin arkadaşlar, uçağın sadece ön bölümünün %65'i mevcut ve ancak hayal gücünüzü kullanırsanız bir uçağa benzetebilirsiniz. Bir hava müzesinin nasıl olması gerektiğini sizlere elimdeki resimleri scan edince anlatabileceğim sevgiler Hakan737Guven virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.
|
Cengiz
üye

47
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/09/2002 : 00:05:16
Zaten şu an tek hayalim; kullanılabilir bir pist yapılacak imkanı bulup, en azından 2. dünya savaşından 1-2 uçağı oraya yerleştirip uçurmak...bu nasıl olacak bilmiyorum...ama bir şekilde varsa gücümüzü göstermeliyiz... Hakan bu arada hala çağırmadın....?  |
fuatulas
üye

Turkey
223
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/09/2002 : 13:06:54
[quote] Zaten şu an tek hayalim; kullanılabilir bir pist yapılacak imkanı bulup, en azından 2. dünya savaşından 1-2 uçağı oraya yerleştirip uçurmak...bu nasıl olacak bilmiyorum...ama bir şekilde varsa gücümüzü göstermeliyiz... Hakan bu arada hala çağırmadın....? o bahsettiğin uçaklar bulunsa bile uçar duruma getirmek mümkün olurmu sence bak ben b24 ün koç müzesinde olduğunu biliyorum ama hakan uçağın yarısından çoğunun olmadığını onun bir uçak olduğunu anlamak için hayal gücü gerektiğini soylüyor durum ortada fulas |
birgi
üye

Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/09/2002 : 17:40:28
Fuat,bence F-35 gibi bir projede yer alan bir ülke için bu uçakları uçar duruma getirmek pek zor olmaz.Önemli olan "biz yaparız" edebiyatından kurtulup,"işte yaptık" diyebilmek.BRAVE THINGS HAVE WINGS ! Birgi 
|
fuatulas
üye

Turkey
223
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 30/09/2002 : 11:49:05
birgi f35 projesinde yer alabılırız ama olu bır ucagın tekrar canlanmasını saylamakta baya malıyet gerektırıyor bız daha yesılkoy havacılık muzesındekı ocaklara bakamıyoruz dun ordaydım acık alandakı ucakların buyuk bır bolumunun kokpit camları tuzla buz olmus durumca yanı kırılmamıs parcalanmamıs ama oyle bır hal almıskı ıcerıye baktıgınızda hıc bısey goremıyosunun alanda cok eskı bır helıkopter var camdan ıcerı baktıgımda ıcım cız ettı hanı bır tabır vardırya bır karıs toz var dıye valla doğru tozdan koltukların rengını secemıyosun alandakı tek ıyı gorunumlu ucak kosedekı dakota oda yenı boyanmıs elımızde olan ucakların temızlıgını bıle yapamazken olu bır ucagı nasıl kaldırıcazfulas |
birgi
üye

Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 30/09/2002 : 20:12:08
Bence sorun "bakamamak" değil,"bakmamak".Yeşilköy Havacılık Müzesi'ni geçelim,ülkemizin her bir yanında olan müzelere bakalım;onların durumları bence daha vahim.Umarım bir gün ülkemde herkes işini severek yaparda,biz bunları konuşmak yerine,o müzelerde oluruz.BRAVE THINGS HAVE WINGS ! Birgi 
|