nasa
üye

Turkey
78
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 21/10/2002 : 13:57:29
Arkadaşlar Flight Sim. konusunda uzman aranıyor. Yardım için tabii ki:)Aliens - We Are Alone? |
Cengiz
üye

47
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 21/10/2002 : 17:50:11
www.ivao.org/tr www.thyva.comve bunun gibi benzeri birçok yerden profesyonel yardım alabilirsin.. THYVA nın 2 Kasım'da Kadıköy/İstanbul'da eğitimi var.Bununla ilgili siteden bilgiyi alabilirsin.. İyi uçuşlar.. 
|
hakan737
üye

Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 21/10/2002 : 23:43:46
www.flythy.com veya www.fsturk.net adreslerinden istediğin tüm bilgileir bulabilirsin. Yardımcı olunacak konuyu yazarsan daha farklı kaynaklarda verebilirim. www.trvacc.org nin flightsim konusunda ivao gibi bir yardımı olmayacaktır, önceden söyleyeyim. (TRVACC, sanal hava trafik kontrölörlüğü ile ilgili bir sitedir.) Hakan737Guven virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.
|
nasa
üye

Turkey
78
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/10/2002 : 15:29:53
Oyunda yani simulator de:) Shift+E ye basınca Exit Open diyor ve çıkış kapısı açılıyor... Ama bir türlü atlayamıyorum uçaktan? Ne yapabilirim? Yani öyle bir seçenek yok mu? sadece kapı açılıyor öyle mi?Aliens - We Are Alone? |
hakan737
üye

Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/10/2002 : 20:52:57
[red]a-aa aslında shift+e yapıp sonrada w tuşuna basarsan hangara doğru yürümesi lazım , hatta ilaveten m ve t tuşuna basarsanda teknisyen ve tankerde geliyor ve hep beraber muhabbet bile ediyorlar :))))) Tamam, şaka bir yana bunları yazdım çünkü kızdım. FS2002'nin help dosyaları içinde olayın sadece kapı açmak ile bittiği aslında yazıyor ama sende haklısın kimse burayı bulupda okumaz çünkü yüzlerce sayfalık dökümanın biryerinde bu bilgi.Ama manyık yürütürsen kapının açılması atraksiyonundan sonra (bana göre gereksiz) adamın içeriden çıkıp biryere gitmesi zaten mantıksız, çünkü inince nereye gideceğini nasıl bilecek biz nasıl kumanda edeceğiz? bu soruların cevabı hayır olunca senin soruyada gerek kalmıyor. Şimdi gelelim oyun yada simulator'ün asıl işe yarayan kısmına. Flightsim'de bu gibi konulara hiç takılma. FS2002'nin sana vereceği adamın içerden hoplaya zıplaya çıkması değil, sanal uçuğun inceliklerini öğrenmek olmalı. Yardımcı bazı add-on'larda bazı atraksiyonlar, örneğin uçağa catering arabası yanaşması, yakıt tanleri gelmesi , follow me arabasını takip etmek gibi olaylar var ama bunlar fs'in kabiliyeti değil ,ilave edilen scenery'lere bağlı olan özellikler ve bunların olması içinde bazı işlevleri gerek flightsim'in yazılım boşukları gerekse ilave edilen yazılımlar ile yapılabiliyor. Kapı açılması Flightsim için son derece gerksiz bir olay , ben kalabalık ciddi bir meydanın örneğin heathrow'un yada franfurt'un microsoft tarafından %100 gerçek olarak hazırlanmasını ve burada herhangi bir gate'e ya docking guidance sistem ile yada teknisyen yardımı ile yanaşmayı bu özelliğe tercih ederdim. neyse aklına gelen soruları yazmaya devam et, sen bana bakma vaktim olduğu sürece cevaplarım. flythy adresini yada www.istanbulvirtual.com (veya org) adresini ziyaret edip uçuş ile ilgili dökümanları indirmeyi unutma. iyi uçuşlar olsun.[red] Hakan737Guven virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.
|
nasa
üye

Turkey
78
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/10/2002 : 14:45:13
Teşekkürler bilgi için aslında guide lara bakmıştım ama gerçekten çok fazla bilgi var:) Bir şey merak ediyorum Checkride a girdim de, sertifika almak için, ama alamıyorum yani aslında galiba alabilirim ama sorun ingilizce:) İlk checkride 'da TURN TEXT yok... yani voice only.. Ve bazı cümleleri anlamadığım için istenenleri yapamıyorum. Ama diğer checkride larda var o seçenek.. "Shift ya da Ctrl Y" ye basınca aktif oluyor.. Ne yapabilirim bu durum için? Ayrıca bahsettiğin plug-in leri nasıl bulabilirim? |