ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 THK ÜZÜNTÜSÜ
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
pitts
üye

85
Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/12/2002 :  22:59:50  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
SLM SEVGİLİ HAVACI DOSTLAR
BEN 5 SENEMİ GEÇİRDİĞİM THK İNÖNÜ EĞİTİM MERKEZİ HAKKINDA KONUŞMAK DAHA DOĞRUSU SİZLERLE DERTLEŞMEK İSTİYORUM.ATİLLA TAÇOY DÖNEMİNDE YETERİNCE SIKINTILI OLAN KURUM VE İNÖNÜ KAMPI KAYYUMA DEVREDİLİNCE DÜZELİR DİYE DÜŞÜNEN ÇOĞUNLUKTAN BİRİYDİM.AMA 4 SENEDİR GİTMEDİĞİM İNÖNÜ EĞİTİM MERKEZİNE EYLÜL AYINDA ZİYARETÇİ OLARAK GİTTİM.ARKADAŞLARIMI GÖRME HEVESİ İLE KAMPIN ÖZLEMİ BİRBİRİNE KARIŞMIŞ ŞEKİLDE GECE 3 DE UÇUŞDAN GELMEME RAĞMEN YOLA ÇIKTIM.SABAH 8 DE İNÖNÜ EĞİTİM MERKEZİNE GİRDİM.FAKAT BIRAKTIĞIM HAVACILIK KAMPINI BULMAK BİRYANA ARKADAŞLARIM YÜZÜNDEKİ SİNİRİ GÖRMEK BENİ YETERİNCE ÜZDÜ.NE HAYALLERLE GELMİŞTİM OYSAKİ AŞIĞI OLDUĞUM PLANÖRLE UÇMAYI,AKTİVİTELERE KATILMAYI DÜŞLEYEN BEN YENİ YÖNETİM YÜZÜNDEN UÇAKLARIN YANINA BİLE YAKLAŞAMADIM.ÇOCUKLŞUĞUMUN GEÇTİĞİ HALKA HAVACILIĞI AŞILAMAK İÇİN HAFTA SONLARI HALK UÇUŞLARI DÜZENLİYEN,GENÇLERE HAVACILIĞI AŞILAMAK İÇİN YOL PARALARINI BİLE KARŞILAYAN (BİZİM ZAMANIMIZDA ÖYLEYDİ)THK;KENDİ BÜNYESİNDEN YETİŞEN VE BU HAKLI GURURLA PİLOTAJ HAYATINA HAVAYOLLARINDA DEVAM EDEN HAVACI BİR AİLEDEN GELEN BENİ OLDUKÇA ŞAŞIRTTI.BİR SAAT UÇUŞ İÇİN GENEL MD. YAZI YAZICAKMIŞIM ORDAN ONAY GELİCEKMİŞ VE YENİ ÇIKAN NE OLDUĞUNU ANLAYAMADIĞIM HAREKAT MD. ONAYINDAN SONRA YILLARIMI İÇİNDE GEÇİRDİĞİM UÇAKALARA 1 SAAT MİSAFİR OLARAK BİNEBİLİCEK OLDUĞUMU DUYUNCA HAYRETİM BİR KAT DAHA ARTTI.
HADDİM OLMAYARAK BİR ÖNERİDE BULUNUCAM SAYIN KURUM YÖNETİCİLERİNE :
BU KURUM ATATÜRK TARAFINDAN TÜRK HALKINA HAVACILIĞI SEVDİRMEK İÇİN KURULAN VE TARİHİNDEN BERİ GENÇLERİ HAVACILIĞIN BİR ÇOK DALINDA UZMANLAŞTIRMA BAŞARISINA SAHİP TEK SİVİL KURULUŞTUR.
LÜTFEN BU KURUMU KEYFİ UYGULAMALARINIZLA BENİM GİBİ HAVACILIK İÇİN CANINI VEREBİLECEK VE KURUMU OKULU GİBİ GÖREN İNSANLARI KURUMDAN SOĞUTACAK ŞEKİLDE YÖNETMEYİN.
OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ;HAVACILIĞI GELİŞTİRMEK YAYMAK VE HERKESE KAPILARINI AÇIK TUTARAK YENİ BAŞARILI HAVACI GENÇLERİ TOPLUMA KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIN.
UNUTMAYIN TÜRK HAVA KURUMU ŞAHSINIZA AİT DEĞİLDİR.
HEPİMİZİNDİR.
SAYGILARIMLA .......

Cengiz
üye

47 Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/12/2002 :  11:11:02  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Pitts;
THK camiasının içinden biri olarak yazdığın ve samimiyet dolu cümlelerinin hakikaten etkisinde kaldım. Biz az çok doğru dürüst bir eğitim ve uygulama göremediğimiz için Türk insanı olarak zaten üzülüyorduk..Ne yazık ki havacılık aşığı bir çok gencimiz istemediği, sadece hayatını idame ettirmek için MECBUREN başka mesleklere yönelmek zorunda kaldı. Ve bizler ancak kendi çabalarımızla ve hiçbir yönlendirme olmadan gerekirse cebimizdeki son kuruşu da çoluk çocuğumuzun rızkından bile keserek, hatta bu yolda kurulmuş para tuzaklarına da düşerek, dolandırılarak ta olsa bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, çalıştık.
Ne yazık ki bir kulüp,dernek havasında yönetilmesi gereken, en azından bu kadar geçen zaman içinde çağdaşlığı yakalamış süper aktiv bir şirket gibi yönetilmesi gereken THK nın hala bürokratik bir daire gibi çalıştığını üzülerek hem görüyoruz hem de sizlerin dile getirmesiyle daha iyi anlıyoruz.
Bence sonuna kadar haklısın arkadaşım..Kurumun içinden biri uçmak için böyle engelle karşılaşıyorsa, ya biz N'apalım?..Demek ki bir yerde bir problem var....
Bürokrasi devletin içinden gelenlerde daha belirgindir..Çünkü ülkemiz ne yazık ki bu hantallığı üzerinden hala atamamıştır ve bu zihniyet birçok kurumumuzu veba gibi etkisi gibi altına almıştır. Burada da durum böyle olduğuna göre sanırım bence başka izah tarzı olmaması gerekir..yani eskilerin deyimiyle izahtan varestedir..Şİmdi durum böyle oluna akla bin tane soru geliyor..Bir kaçını utanmadan sıkılmadan ve hakkaten medeni cesaretle birbirimize soralım..THK yönetimi alınmasın ve umarım faydamızda dokunur..
1-THK Türk gençlerinin değil midir.? Evetse gençlik kolu varmı dır? Varsa Yönetime katkısı var mıdır?(Biraz komik oldu:)galiba)
2-Büyük şehirlerde (bilhassa küçükleri unuttuk diyelim:)ve de inönü böyleyse?) bayram haricinde ne gibi faaliyet programları var? (Ben bilmiyorum)
3-Şöyle bir kadro yapılarına bakıp, acaba 10 sene 20 önce açılmış kadrolar hala duruyor mu? Yoksa yeniden bir organizasyon ve yapılanma yapıldı mı?
4-Şimdi bana çok kızacaklar biliyorum ama olsun..Ordunun bir çıkış kapısının THK olup, emekli olanları bünyesine almaya daha ne kadar devam edilecek.?.Bilhassa kurum içinden yetişmiş hakikaten alınan kararlarda etkili YÖNETİCİ var mıdır? Yani sivil bir kurum ne zaman sivil zihniyetli olacak?
Ben yukarıda yazan arkadaşım söylediklerinden sonra şu kanıya da vardım..Kurumun yöneticileriyle personel arasında iletişim yok gibi? Herkes susmuş ve bu arkadaşımız (helal olsun sana arkadaşım..Yemin ediyorum yürekli adammışsın) bir şeyler anlatıyor..Sayın THK yöneticileri duyun efendim bu çağrıyı, hani Türk insanı olarak komşuda pişer de belki bize de düşer..Saygılar..
(Hakan bi kaç cümlede sen yazarsın sanırım..Kurumu daha yakından tanıyansın..bekliyoruz.Yanlışım varsa da lütfen düzelt.Bence önemli bir konu..)

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000