ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 ATA uçağının modeli??
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Orion
üye

1
Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/01/2003 :  12:17:21  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar,

Bu siteyi yeni keşfettim, gerçekten çok güzel. Havacılıkla ilgilenen insanların iletişim kurabilecekleri bir platform oluşturmuşsunuz. Tebrikler.

Benim sorum, Başbakanlığın ATA uçağının modeli? Televizyonda doğru dürüst hiç göremedim (motorlarını bile sayamadım), anladığım kadarıyla 727 olabilir. Birde eğer bu uçağın bir resmini nerede bulabileceğimi söyleyebilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler.

DEVIL
üye

Turkey
108 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/01/2003 :  13:43:46  Profili Göster   DEVIL a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Falcon 5 diyesim geldi bir an, ben de merak ettim. Gerçekten falcon olduğunu biliyorum ama, tam adı ne olaki?

Sayfa Başına Git

DEVIL
üye

Turkey
108 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/01/2003 :  21:53:59  Profili Göster   DEVIL a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Tamam Buldum; Gulfstream-400 müş. 727 falan değil yani. Zamanında bu uçakla ilgili bir takım skandallar ortaya altılmış(gereksiz, bize lüks gibi...). Turgut Özal zamanında alınmış. Kasım 2000'de 1.747 Trilyona Fasbat bakımı yapılmış ve çeşitli yeni sistemler takılmış. Takılan sistemleri aşağıya yazıyorum.

-Yeni tip alıcı-vericiler,
-Uçuş parametrelerini kaydeden "kara kutu" sistemi
-Uçaktaki 6 koltuktan karadaki bir yere veya karadan bu koltuklara telefon etmeyi ve fax göndermeyi sağlayan SATCOM haberleşme sistemi
-Uçağın tepe veya yere çarpmasını önleyecek geliştirilmiş EGPWS sistemi
-Uçakların havada çarpışmasını önleyecek sistem
-Uçuş esnasında pilotlara verilecek uçuş bilgilerini arttıran ve hassasiyetini sağlayan sistem
-Bilgilerin uydulardan daha hassas alınmasına imkan tanıyan 12 kanallı GPS sistemi
-Uçağın havada iken nerede bulunduğunun, karadan izlenmesini mümkün kılacak sistem.

Web Adresi: http://www.gulfstream.com/g400/

Edited by - DEVIL on 07/01/2003 22:19:06

Edited by - DEVIL on 07/01/2003 22:21:52Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000