ilhan
üye
Turkey
12
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 08/01/2003 : 23:57:28
08-01-2003 SAAT 20:15 TE İSTANBUL- DİYARBAKIR SEFERİNİ YAPAN THY UÇAĞININ DÜŞTÜĞÜ VE 74 YOLCUNUN 5 MÜRETTEPATIN HAYATINI KAYBETMESİNE SEBEP OLAN KAZANIN BÜYÜK ÜZÜNTÜSÜ İÇERİSİNDEYİM. DİYARBAKIRDA BULANMAM MA RAGMEN KAZAYA YARDIMDA BULUNAMAMAM BENİ AYRICA ÜZDÜĞÜNÜ TÜM TEYARECİ ARKADAŞLARIMA BELİRTMEK İSTİYORUM . ÖLEN 74YOLCU VE 5MÜRETTEPATIN AİLESİNE ,SEVENLERİNE VE DOSRTLARINA ALLAHTAN RAHMET,TÜM TEYYARECİ ARKADAŞLARIMA BAŞSAGLIĞI DİLİYORUM. DİYARBAKIRDAN İLHAN ERDEM ilhan.erdem
|
Fethi
üye

USA
56
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 09/01/2003 : 02:49:50
Basimiz sagolsun. 
|
yavuzbalkan
üye

Turkey
61
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 09/01/2003 : 10:18:31
Diyarbakirda meydana gelen elim kazayi duyunca soyleyecek soz, hissedecek duygu bulamiyor insan. insan cok kiziyor ve hatta beddua ediyor diyarbakir gibi islek bir havalimanina ve zaman zaman sis olustugunu bildikleri halde 1 milyon dolar gibi bedeli olan ILS -aletli inis sistemi- kurmayan zihniyete. insan cok uzuyor ki insan hayatinin ulkemiz haric dunyada cok degerli oldugunu bilerekten ulkemizde 75 insanin onlenebilir olumunu duyunca kahroluyor. belki kazadan sonra onlemler alinacak ama 75 kisi geri gelecek mi? yoksa turkiye'de herseyde oldugu gibi bir sure sonra bu onlenebilir olaylar, kazalar, facialar unutulacak ve bir sonraki olana kadar hayat normal gibiymis gibi akisina devam mi edecek? Turkiye cok garip bir ulke her acidan. umarim bu gibi olaylar cok fazla olmaz gelecekte. diyarbakir ucak kazasinda hayatini kaybedenlere allahtan rahmet, yakinlarina ve havacilik camiasina basligi dilerim. not: su ils'i havalimanlarina takilmasindan sorumlu kurum kimdir? o kurumda su an ve daha once calisanlar diyarbakirdaki kazadan sonra rahat rahat yataklarinda uyuyabilecekler mi? yoksa hissiz insanlar mi var orada? "İstikbal Goklerdedir" Mustafa Kemal Ataturk |
birgi
üye

Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 09/01/2003 : 19:47:54
Herşeyden önce hepimizin başı sağolsun,Diyarbakır'daki acı bitmeden bir haberde Malatya'dan geldi;iki uçağımızın düşmesi sonucu 4 pilotumuz şehit oldular Umarım allah bize böyle başka acı göstermez.ILS (Instrumental Landıng System - Aletli İniş Sistemi) sisteminin alana takılması DHMİ'nin ve de Ulaştırma Bakanlığı'nın sorumluluğunda ancak havaalanları;Ulaştırma Bakanlığı,askeriye ve de yerel idarelerin ortak sorumluluğunda olduğundan dolayı bürokrasi uzuyabiliyor ayrıca ILS havaalanındaki çeşitli diğer elektronik cihazları etkileyebiliyor (keza ILS bu cihazlardanda etkileniyor) ayrıca sistemin takılması için alanın çeşitli coğrafi şartlarda bulunmasıda gerekiyor.Bu arada şunuda unutmamak gerekir;ILS varsa,siste kaza olmaz diye bir şart yok.Bu arada sadece bizde değil,Avrupa'da da bazı havaalanlarında bu sistem bulunmuyor. Birgi "Verecek aydınlığı olmayan karanlığı sever." http://birgi1.tripod.com |
DEVIL
üye

Turkey
108
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 09/01/2003 : 20:20:41
Arkadaşlar; Başımız Sağolsun. İlk başta Diyarbakırda ki 74 kaybımız, sonra Malatyadaki 4 Subayımınız kaybı... Malatyadaki kaza hakkında herhangi bir bilgim yok, Sanıyorum siste kol uçuş esnasında kanat teması şeklinde meydana geldi(Bir yıl önce aynı yerde olduğu gibi). Diyarbakırdaki kaza hakkındaki ortak görüş; ILS olsa idi belki bu kaza meydana gelmezdi. 1 milyon dolar gibi bir maliyeti olan sistem Bürokrasideki engeller ve sivil asker zıtlaşması yüzünden takılmadı. Diyarbakır pistinde ILS olmuş olsaydı Bu kaza maydana gelirmiydi bilinmez. Kara kutular çözüldükten sonra herşey ortaya çıkacak ve MAALESEF kaza olduktan sonra önlemler alınmaya başlanacak, Birilerinin canı yanacak.  |
hako
üye

Turkey
53
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 09/01/2003 : 21:00:37
herkesin başı sağosun kazayı duyunca çok üzüldüm.kaza anında hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının ve sevdiklerinin başı sağ olsun ve bu üzüntünün üstüne birde malatyada çarpışan iki uçağımızzın düşmesi sonucu sehit olan 4 subayın üzüntüsü geldi .onlarında yakınlarının başı sağolsun diyorum.inşallah bir daha böyle üzücü kazalar duymayız İSTİKBAL GÖKLERDEDİR BİR HAVACININ EN BÜYÜK DÜŞMANI İYİ SIKILMAMIS BİR VİDADIR... |
n/a
deleted

96
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 12/01/2003 : 03:23:56
acımızın ne kadar büyük ve ne kadar derin olduğunu anlatamam size ...şu son günlerde yaşadığımız faciaların bir daha yaşanmamasını yüce tanrıdan diliyorum...arkadaşlar bazı şeyler kaderdir ve bunların önüne kimse geçemez bu böyle kabul edilmeli.şu koskoca evrende bir zerreyiz ve bazı şeylere müdahalemiz kesinlikle mümkün değil maalesef.yok ıls yok başka bir sistem.hiç farketmez olacağı varsa olur kimse geçemez bunun önüne.Hayatını kaybedenlere allahtan rahmet tüm türk milletine baş sağlığı diliyorum...  |
fsmceyhun
üye
Turkey
4
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/01/2003 : 19:59:12
Son zamanlarda meydana gelen uçak kazalarıyla ilgili kaza kırım heyeti raporu, Voice Recorder çözümleri, kaza bölgesindeki meteoroloji bilgileri gibi ayrıntılı teknik bilgi alabileceğim bir web sitesi ya da basılı yayın biliyor musunuz? Örneğin Diyarbakır kazasından hemen sonra Malatya'da iki askeri jetin düşmesi ve 4 subayımızın şehit olduğu kaza veya bir kaç ay önce Sapanca Gölü'ne düşen askeri helikopter ile ilgili bilgi edinmek isiyorum. Tabi bu konular hakkında sizin de bir bilginiz ve/veya yorumunuz varsa onları da burada bizimle paylaşırsanız sevinrim.Ceyhun Gürpınar FSM Bilgisayar Sistemleri, İZMİT |
birgi
üye

Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/01/2003 : 20:14:03
Sivil havacılık kazalarının raporları bildiğim kadarıyla açıklanır ama askeriyede bu raporlar güvenlik gerekçesiyle açıklanmıyor olabilir.Geçtiğimiz aylarda Sapanca Gölü'ne düşen helikopterin düşüş sebebi,forumdan bildiğim kadarıyla vertigo.(Pilotun referans alamama durumu) Birgi "Verecek aydınlığı olmayan karanlığı sever." http://birgi1.tripod.com |