ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 ??????
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Fethi
üye

USA
56
Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/02/2003 :  02:00:08  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Gecen gun yazdigim yazi silinmis.
BRAVO.
Siddetle kiniyorum.
Kimse kimsenin dusunce ozgurlugunu kisitlayamaz.
VOLTAIRE " soylediginiz hicbirseye katilmiyorum ama dusuncelerinizi soyleme hakkinizi sonuna kadar savunacgim.."
saygilar

messerschmitt
üye

Turkey
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/02/2003 :  22:15:32  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
benim gibi düşünmeyen olmaz olsun, yok olsun mantığının savunulacak bir yanı olabilir mi?.dış dünyadan ve tarihi gerçeklerden soyutlanmış, sanal ,steril bir tartışma ortamı olacağına hiç olmasın diyorum.benim fikrim de budur.kendi kendimizi kandıracağımıza herkes fikrini rahatça yazsa belkide ortak bir noktada buluşulacak.
forumlarda yinede rengimizi fazla belli etmeden tartışmak en sağlıklısı olacaktır.gerekesiz açılımlarada gerçekten gerek yok.ancak özellikle ülkemiz üretimi ve teknolojisi gibi konularda siyasete girmemek olanağıda çok zor.zira netice itibariyle tüm projelerin olur kararını veren o günkü siyasi iktidardır.bunu asla unutmayalım.malesef, ne yazık ki; halen bugün dahi ülkemizde yerleşik bir kurum yada kuruluş yoktur.amerikada başkanlar değişir ama ülkenin akademik, güvenlik ve hukuki birimleri kolay kolay değişmez.bu kurumlar sağlam temeller üzerine oturtulmuş ve kemikleşmiştir.ülkenin geleceğe dair 15 20 yıllık planları hazırlanmış masaların çekmecelerinde durmaktadır.yeni gelen başkan işe devam eder.biz de olduğu gibi her yeni iktidarla beraber neredeyse bütün bürokratlar değişmez.çaycısından genel müdürüne 5 yılda hatta 4, 3 yılda bir değişen hangi kurumdan hayır gelebilir?her 3 yılda 5 yılda bir, plan değişirse, kimse kusura bakmasın, bir halt edemeyiz bir adım ilerleyemeyiz.uçak motoru yapalım!hatta roket yapalım. uzaya gidelim.iyi, pek hoş, daa; güzel kardeşim sen bugün kol saati dahi yapamıyorsun.aptal robotuyla reklamlarından gaza gelip öve öve yere göğe sığdıramadığımız medahı iftarımız(!) beyaz eşya markası firmanın fabrikasını gezdim.asıl işi yapan makinaların tamamı yabancı.hatta fabrikada yerli malı diye gösterilebilecek tek şey yemekhanedeki çatallar ve yarısı bozuk olan lavabo muslukları.güzel kardeşim sen istediğin kadar kendi kendini pohpohla.iki tane modası geçmiş uçak görecem diye kendi ülkesinin geleceği olan gençleri hava üslerine sokmayıp yanında dolaşıyor diye jandarmaya teslim eden bir ülke düşünün.bu ülke kendi içinde amircilik oynarken,kayseri komandoda tatsız tuzsuz kurufasülyeye salladığımız kaşığın üzerindeki"u.s." harflerinin basıldığı ülke, senin donunun rengini dahi biliyor.bugün internet üzerinden kendi aramızda haberleşirken bile korkudan kodlar kullanır olmuşsak bir yerlerde hata yapmışız demektir.cuntalarla, baskı rejimleriyle ortadan silinen bir kuşak bu ülkenin en aydın, en iyi eğitimli, en vatansever kuşağıydı.ülkesini sevmek ve onun tüm dünya ülkeleri arasında sözü geçer, saygı duyulur bir halde görmeyi istemek kimsenin tekelinde değildir.önyargılarımızı bir kenara koyarak, bize dayatılan gerçeklerin dışındada doğrular olabileceğini hatırlatmak isterim.
galatasaray üniversitesi öğretim görevlilerinden tarih profesörü ilber ortaylı bir tv programında şöyle demişti:ben liselerde okutulan tarih kitaplarını okuyacak kadar zevksiz bir insan değilim!

güçlü olmak haklı olmak manasında olmadığı gibi, güçsüzlük de haksızlık anlamını taşımaz.gün gelir devran döner.

kapımızda bir savaş ve bu savaşa büyük abisinin yanında gireceğini açıklayan bir hükümet var.herkes sanıyorki 91 yılındaki gibi saddam pusacak savaş 15 günde bitecek.

Sayfa Başına Git

celaluzar
Murat Yüksek

7 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/02/2003 :  02:01:54  Profili Göster  Ziyaret celaluzar'ın Anasayfasını   celaluzar a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

Gecen gun yazdigim yazi silinmis.
BRAVO.
Siddetle kiniyorum.
Kimse kimsenin dusunce ozgurlugunu kisitlayamaz.
VOLTAIRE " soylediginiz hicbirseye katilmiyorum ama dusuncelerinizi soyleme hakkinizi sonuna kadar savunacgim.." saygilar

Butun forumlarda oldugu gibi tayyareci forumunda kuralları var.
Belkide konunun heyecani ile slogan attiginizin farkinda degildiniz.
Ayrica tayyareci forumda tartisma yada bilgi alisverisi sadece havacilik uzerinedir. Futbol ve at yarisi tartisilamayacagi gibi siyasette yapilmamalidir.
WWW.TAYYARECI.COM havacilik konusu disina cikmamaya herseye ragmen israrla caba sarfediyorsa tayyareci forumda bu gorunumunu korumakta ayni sekilde davranmalidir.
Dusunce ozgurlugunuze EVET ama tayyareci forumun saglikli gelisimini dusunmek bence sizinde goreviniz.

Celal UZAR
Tayyareci
Webmaster
532 3321912Sayfa Başına Git

Fethi
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/02/2003 :  03:38:12  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sayin Celal bey,
Ilgilenip,cevap yazdiginiz icin tesekkurederim.
Konuyla ilgili olarak siyaset zaman zaman kacinilmaz olur.
Siyaset, at yarisi ve futbol ile karsilastirilamaz.Cok rica ederim.
Bu web sayfasini cok faydali buluyorum.Kaygilarinizida cok iyi anliyorum.Ancak kimse pembe bir dunyada yasamiyor.Hayat havaciliktan ibaret degil.Cevremizde olup bitenleri gormezden gelemeyiz.
Tekrar ilginize tesekkurediyorum
Saygilar

Tel. 1.256.492 7264 (Amerika ulke kodunuda cevirmeniz gerek)
Hafta ici hergun saat 24.30(sizin saatinizle) dan sonra bulabilirsiniz)

Sayfa Başına Git

sodincer
üye

45 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/02/2003 :  23:31:46  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
fethinin kaldirilan yazisini okumadim.
fakat son mesajinda yazdiklarina katiliyorum.

bence, yasamimizda aldigimiz her tavir siyasidir.
siyasetten ne yaparsak yapalim kacamayiz, farkinda olsakta olmasakta.
hele konu havacilik endustrisi ise bu iyice imkansiz olur.

tekrar ediyorum, fethinin yazisini gormedim ama
havacilik sanayii ile ilgili bir yazida, eger bir yorum
yapilacaksa, yapilan yorum ne olursa olsun, siyasi olacaktir.

saygilarimla.

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000