ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Cengiz TOPEL ve Kıbrıs
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Cengiz
üye

47
Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/03/2003 :  22:11:54  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bugün AB nin açıklamasında Güney kıbrısın artık avrupa birliğine alınacağı
ve Türkiyenin AB toprağını işgal durumunun oluşacağından sözedildi..Adımı
anısına hürmeten koyulan ve ismini gururla taşıdığım Şehit Pilot Cengiz
TOPEL'in biyografisi, son uçuşu ve atlaması ve hele hele cenaze
törenlerini tayyareci sitemizdeki aşağıda verdiğim linkte (unutamadıklarımız kısımında) okuduğunuz zaman neler hissedeceksiniz bilmiyorum ama ben her okuduğumda gözlerimin dolmasına hakim olamıyorum. Acaba Kıbrıs konusunda taviz vermeye hazırlananlar da bu duyguları taşıyorlar mı? hiç sanmıyorum..Bu işler o
kadar kolay değil..Bilsinler ki Cengizler bitmez....

http://www.tayyareci.com/hvtarihi/cengiztopel/index.asp

Saygılarımla,
Cengiz Şengönül

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/03/2003 :  08:08:32  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Türkiye 20 Temmuz 1974'de Londra ve Zürih Andlaşmaları'nın kendine vermiş olduğu garantörlük haklarını kullanarak adaya çıktı. Yapılan hareket alsa bir işgal hareketi olmayıp adada sulh ve sükunun teminine yönelik, uluslararası hukuka tamamen uygun bir harekettir. AB'deki birkaç çığırtkanın amacı "acaba Türkiye'yi ürkütüp biraz taviz koparabilir miyiz?" düşüncesidir. Buna benzer hareketleri geçmişte de gördük. Türkiye'den sert bir karşılık görünce hemen geri adım atarlar.

Kuzey Kıbrıs'ta karar tabii orada oturanlara aittir, ama kimse Türkiye'den taviz koparamaz. Bir de şunun çok iyi bilinmesi gerekir: AB bizim için olmazsa olmaz bir amaç değildir.

Haluk SEVELSayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/03/2003 :  11:43:31  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
diyelimki onların dediği oldu ve biz sözüm ona adada işgalci durumuna düştük ney yani topla tüfekle üstümüzemi gelcekler bunu asla yapamazlar bizim güzümüzü biliyorlar hem öyle olsa bile GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER işgalci dediğin adam adam öldürür yerleşim yerlerini yerle bir edip oraya yerleşir bütün dünya bizim kıbrıs harekatından önce yaşananları biliyor biz onları değil onlar bizleri katletti banyoda buluna subay ailesinin cesetlerinin foto ları hala gözümün önünde bunlar gibi niceleri var
işte o resim ve belgeri way sen burda işgalci durumuna düştün diyen .... lerin gözüne sokmak lazım

onlarda bunu çok iyi biliyor cangiz kardeşim bizde ne cengizler biter ne memetler ne hasan lar
bizler onlar gibi ölümden korkmayız biliriz ki bugün vatan için ölen yarın peygamberim sağ yanında duracak o mertebeye ulaşacak bunu bilen hangi türk genci ölümden korkar
hiç bişey olmaz evelAllah
hem ne demiş atalarımız
HAVLAYAN KÖPEK ISIRMAZ !

fulasSayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/03/2003 :  17:47:11  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Açıklama çok talihsiz,yıllardır süregelen işgal lafını resmileştirme yolundalar.Resmileştirsinler,Barış Harekatı'ndan sonrada ambargo koymuşlardı,kaldırdılar.Sayın Haluk SEVEL'in de dediği gibi;AB Türkiye için bir şart değildir aksine bence Türkiye AB için çok önemlidir.Irak'ta kurulacak yeni düzenin dünyaya açılacağı tek kapı Türkiye'dir.Avrupa devletleri her ne kadar savaşa karşıyız deselerde,eminimki hepsi avuçlarını ovuşturarak yeni Irak'ın petrollerini,firmalarının alacakları ihaleleri,yeni pazarlarını düşünmekte.

Birgi

"Verecek aydınlığı olmayan karanlığı sever."

http://birgi1.tripod.comSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000