Gönderilme Tarihi - 22/04/2003 : 08:24:13
Türkiye neden kendi füzesini yapamiyo? israillilere o kadar para vereceklerine o parayi roketsana verilmesi mantikli degilmi? hem böylece roketsan yeni kabiliyetler kazanir. neden kendi füzemizi yapamadigimiz konusunda açiklik getirirseniz sevinirim.
Gönderilme Tarihi - 22/04/2003 : 14:29:41
türkiyede füze denemeleri yapılıyor. Aselsan ilk kızıl ötesi güdüm elektroniğini yapıp denedi roketsan karadan havaya bu güdüm elektroniği kullanarak 2 deneme yaptı ve başarılı oldu. Aselsanın yine geçen sene lazer güdümlü havadan yere güdüm elektroniğini yapıp israilde denemelerini yaptı. bunun seri üretimi içinde geliştirme çalışmaları yapılıyor. Sage de içinde seyir füzesi çalışmaları bile olan bir dizi proje birbirine paralel sürdürülüyor. Kimisi teorik kimisi deneysel kimisi prototip aşamalarında bu projelerin. Şu an için radar güdümlü ve enfraruj güdümlü ve tel güdümlü füzeler için güdüm elektroniği ve füze mekaniği üzerinde oldukca ileri derecede çalışmalar ve başarılı sonuçlar var hedef olarak 2010 yılı alınmış ve bu tarihe kadar karadan havaya karadan karaya havadan havaya havadan karaya ve deniz platformları na karşı güdümlü füze ailesinin tamamlanması hedeflenmiş ve seyir füzelerinin ön prototiplerinin ve teorik yeterliliğin sağlanması amaçlanmış. Odtü bilkent de füze mekaniği ve roket motoru ile ilgili çok ileri derecede tamamlanmış çalışmalar var ve bu yetenekler görev almaya hazır bekliyor. Özellikle bilkent de seramik motorlar ottüde mikroçip havelsanda güdüm yazılımı konusunda başarılmış ve süre gelen çok çok iddalı projeler var. Bu çalışma milli güvenlik kurulunun 1992 de aldığı karar ile başlatıldı ve endüstriyel akademik yeteneklerin tamamlanması ödeneklerin oluşturulması kararı alındı. Proje aselsan havelsan ve odtünün liderliğinde sürüyor. Bu amaçla yabancı uzmanların ülkeye çekilmesi gizli bilgi elde etmek için ilgili milli kurumlardan yardım alınması da dahil çok ileri derecede destek alan bir organizasyon oluştu. Çin israil amerika brezilya ukrayna ile bazı sahalarda teknoloji paylaşımı var. Coşkunöz kale kalıp hes kablo mako bmc gibi çok sayıda irili ufaklı özel sektör kuruluşuda projenin katılımcıları arasında bulunuyor Bunlarıda birdaha kimseden duyamazsınız iyi değerlendirin.
Gönderilme Tarihi - 24/04/2003 : 08:50:57
kaynağın ne iletin? ben 2 aydır bütün arama motarlarında türkiyenin füze konusundaki gelişme çabalarını falan araştırıyorum. nerdeyse tüm ünüversitelerin sitesinede girdim ama bulamadım. sen nerden biliyosun? roketsanın deneme falan yaptığı yani?
Gönderilme Tarihi - 28/04/2003 : 10:04:54
iyi solincer forum un düzeyini ölçeyim dedim fena bozucaktım kimse hayır demeseydi biraz bekledikden sonra. demekki forum kaliteli adamlardan oluşuyormuş. arasıra yoklarım gevşemeyin sakın.
Gönderilme Tarihi - 29/04/2003 : 21:41:02
"türkiyede füze denemeleri yapýlýyor. Aselsan ilk kýzýl ötesi güdüm elektroniðini yapýp denedi roketsan karadan havaya bu güdüm elektroniði kullanarak 2 deneme yaptý ve baþarýlý oldu. Aselsanýn yine geçen sene lazer güdümlü havadan yere güdüm elektroniðini yapýp israilde denemelerini yaptý. bunun seri üretimi içinde geliþtirme çalýþmalarý yapýlýyor. Sage de içinde seyir füzesi çalýþmalarý bile olan bir dizi proje birbirine paralel sürdürülüyor. Kimisi teorik kimisi deneysel kimisi prototip aþamalarýnda bu projelerin. Þu an için radar güdümlü ve enfraruj güdümlü ve tel güdümlü füzeler için güdüm elektroniði ve füze mekaniði üzerinde oldukca ileri derecede çalýþmalar ve baþarýlý sonuçlar var hedef olarak 2010 yýlý alýnmýþ ve bu tarihe kadar karadan havaya karadan karaya havadan havaya havadan karaya ve deniz platformlarý na karþý güdümlü füze ailesinin tamamlanmasý hedeflenmiþ ve seyir füzelerinin ön prototiplerinin ve teorik yeterliliðin saðlanmasý amaçlanmýþ. Odtü bilkent de füze mekaniði ve roket motoru ile ilgili çok ileri derecede tamamlanmýþ çalýþmalar var ve bu yetenekler görev almaya hazýr bekliyor. Özellikle bilkent de seramik motorlar ottüde mikroçip havelsanda güdüm yazýlýmý konusunda baþarýlmýþ ve süre gelen çok çok iddalý projeler var. Bu çalýþma milli güvenlik kurulunun 1992 de aldýðý karar ile baþlatýldý ve endüstriyel akademik yeteneklerin tamamlanmasý ödeneklerin oluþturulmasý kararý alýndý. Proje aselsan havelsan ve odtünün liderliðinde sürüyor. Bu amaçla yabancý uzmanlarýn ülkeye çekilmesi gizli bilgi elde etmek için ilgili milli kurumlardan yardým alýnmasý da dahil çok ileri derecede destek alan bir organizasyon oluþtu. Çin israil amerika brezilya ukrayna ile bazý sahalarda teknoloji paylaþýmý var. Coþkunöz kale kalýp hes kablo mako bmc gibi çok sayýda irili ufaklý özel sektör kuruluþuda projenin katýlýmcýlarý arasýnda bulunuyor Bunlarýda birdaha kimseden duyamazsýnýz iyi deðerlendirin."