ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Yunanistan'a Karşı Hava Gücü Üstünlüğümüz
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Melisss
üye

Turkey
6
Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/05/2003 :  03:23:13  Profili Göster  Melisss 'a bir ICQ Mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Herkese Merhaba,

Donamanın uçak gemisi ihtiyacının tartışıldığı sayfalarda dikkatimi benim de uzun süredir üzerinde düşündüğüm bir konu çekti... 'Türkiye Yunanistan'a karşı hava gücü üstünlüğünü kayıp mı ediyor?' Ordumuzun her zaman Cumhuriyetimize karşı olacak iç ve dış tehditlere karşı koyabilecek güçte olduğuna eminim. Ama şu bir gerçek ki , ülkemiz bir kaç yıldır bir ekonomik krizin içinde ve bu da ordumuzun yapmaya çalıştığı modernizasyon çalışmalarını fazlasıyla etkiledi.
Cesur Türk pilotlarına güvenim tam! :) Sormak istediğim olası bir durumda teknolojik olarak Yunanistan'ı sindirebilecek imkanlara sahip miyiz?

Hepinize şimdiden teşekkürler....

Bu arada sana önerilerin için ayrıca teşekkürler theeagle :) bir de 'heyt bee' nin anlamını açıklarsan daha mutlu olacağım Sana İyi Uçuşlar...

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/05/2003 :  07:13:55  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Vallaha bana bazi arkadaslar F 16 lari modernize ettigimizi soyluyorlar ama, yani sadece soylenti diyebilirim. Yani gucsuz olsaydik, yunanlilar bizi AB' ye sikayet etmezdi, son olayda.

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))Sayfa Başına Git

iletin
üye

Turkey
79 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/05/2003 :  15:48:10  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
umarım bu mukayeseleri yaparken karşı kıyıda ucakgemileri nükleer silahları çeşit çeşit gözlem uyduları binlerce ucak yüzlerce savaş gemisi olan tirilyonlarca dolar ulusal milli geliri olan avrupa ordusu olduğunuda dikkate alırsınız

Sayfa Başına Git

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/05/2003 :  21:56:21  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Avrupa ordusunun bizimle bir alakasi yok. Zaten Ab rdusu Kibris ve Ege gerginliklerinde kullanilmayacak.

Iletin, yunan hava kuvvetlerinde modern silahlar var ama standardizasyon namina hic bir sey y9k, bir bak su listeye:

F16 B30/B50 GE motorlu
F16 B52 PW motorlu
F4 ICE
A7 E/H
M2000

5 cesit ucak, ne dusunuyorsun?

Sana soyleyeyim, Bizim Yunanlilar 200 kusur ucak ucuruyor ve harcadigi para bizimkinin 2 kati. biz ise 400 kadar ucuruyoruz.

Biraz da gercekleri gorelim. 1996 da kaza ile ucagimizi vurduktan sonra bir daha ucagimizi vuramadilarsa, onlari caydirabildigimizden vuramadilar.

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))Sayfa Başına Git

mertcevik
üye

136 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/05/2003 :  11:41:32  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 lar konusunda niyeti mevcut Block 30 seviyesi platformları Hava Kuvvetlerini yenileyen ülkeler satıp yerine son versiyon uçaklar almaktı eğer bu olmazsa eski uçaklar avinyonik modernizasyonuna tabi tutulacak.Daha ziyade bizim modernizasyonumuz teknik yönde yani Yunan taaruz kuvvetini takviye derken biz hava savunma ve erken ihbar birimlerimizi takviye ediyoruz.Şu an yürürlükteki AWACS projesi Meltem,Uzun ufuklar,gözlem ve haberleşme uydusu projeleriyle beraber tüm sınırlarımızda hiç bir komşumuzda bulunmayan bir erken ihbar sistemi kuruyor.Ayrıca Havelsan ve Aydın yazılımda bu projeyi geliştirdikleri yeni yazılım projeleriyle destekliyor.İlk etapta amaç mutlak olarak koordine hareket yeteneğine sahip yani mükemmel hava kuvvetine sahip olmak.Söz konusu projeler sayesinda başta Ege denizi tüm sınırlarımızı gerçek zamanlı olarak ve sınırlarınızın çok ötesine varan gözlem yeteneği ile gözlemleyebileceğiz.

Son derece barışçıl,zararsız ve etkin bir proje...Bu açıdan teknik üstünlük kavramına nereden baktığınız çok önemli...

Saygılarımla...

Mert ÇEVİK

Sayfa Başına Git

iletin
üye

Turkey
79 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/05/2003 :  16:06:24  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
yunanlılarla savaşmak gibi bir kabusu bırakın artık kardeşlerim beni korkutuyorsunuz.
200 uçakları olsa ne olur 2000 uçakları olsa ne olur. 5 çeşit uçak olsa ne olur 2 çeşit olsa ne olur. Sen avrupa toprağını bombalayıp adamların eğitmek için binbir çeşit fonlar bütceler programlar planlar yaptıkları gençlerini karınlarına 7.62 lik delik açıp kanlarını akıtıp öldüreceksin sonrada gelecek 1000 yıl için hayalleri olan avrupa burası avrupa ordusunun sorumluluğunda değil diyecek öylemi. Bir deneyinde görün anyayı konyayı isterseniz dünyayı başımıza yıksınlar.ciddi ciddi bir saat bile savaşsak sonrasında amerikanın kübasına döneriz. 30 yılda kendi küçük dünyamıza hapsoluruz en iyimser tahminle.
Üstelik artık barıştık adamlarla sertaba puan verdiler.

Sayfa Başına Git

Melisss
üye

Turkey
6 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/05/2003 :  10:35:17  Profili Göster   Melisss a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Hepinize Teşekkürler....

Ben de kesinlikle erken uyarı sistemlerimizi geliştirmenin çok daha etkili ve barışçıl bir yol olduğuna inanıyorum... Bu arada her ne kadar bütün dünya barış içinde yaşamak istese de kimse mevcut savaşıları bitiremiyor. Yani her ülke gibi bizimde sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için silahlanmamız şart.

NOT: İletin... Ben bu kadar büyük bir Yunan hayranlığı görmedim! Sana olaylara biraz daha gerçekçi yaklaşamanı öneririm... Sanırım sana Yunanlılar la ilgili forumda fazla yüklendim ama bunu hakediyordun doğrusu... Herneyse o yazdığım Humanity kitabını temin edersen eminin bu senin gerçekçilik kazanmana yardımcı olacaktır. Sana hoşuna gideceğini düşündüğüm bir şekilde veda etmek istiyorum...
kelispera kardeşim

Sayfa Başına Git

iletin
üye

Turkey
79 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/06/2003 :  15:24:17  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Humanity yi biliyorum küçük yazılı.
okuyamam dostum üzgünüm.
son okuduğum küçük yazılı kitap 5. sınıfta öğretmen zoruyla okuduğum kaşağı idi.

Sayfa Başına Git

maverickx
üye

Turkey
107 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/06/2003 :  08:30:22  Profili Göster  Ziyaret maverickx'ın Anasayfasını   maverickx a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
MErhabalar;

Aslında iletinin yazdıklarına bir noktaya kadar katılıyorum. Bu işin yunanlıların uçakları yada avrupalılarla da alakası yok önce bizim bazı beceriksiz pilotlarımızı daha iyi eğitmemiz gerekiyor bence.

Bundan iki sene önce rastgele Konya üssünden bir Plt. Ütgm. İle yaptığım konuşmada bana yunanlılarla girdiği dogfight'ta ne kadar korktuğunu ve onlara karşı pek birşey yapamadıklarını anlattı, adamların üstünlüğünü resmen kabul etmiş pilotlarımız olduğu suretçe bir bir nane yiyemeyiz.

İstediğmiz kadar F16 yada JSF yada başka bir uçakta olsa onların karşısına silahla değil atalarımız gibi iman gücüyle çıkmadıktan sonra çok zooooooorrrrr.

Orjinal yazıyı bir sonraki mesajda görebilirsiniz. Ve böylece bizim gibi yerde kalıpta birşey yapamayıp kafayı yiyen havacılarla orada bulunupta birşey yapamayan pilotlarımızı karşılaştırın.Sayfa Başına Git

maverickx
üye

Turkey
107 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/06/2003 :  08:56:49  Profili Göster  Ziyaret maverickx'ın Anasayfasını   maverickx a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Session Start: Mon Dec 25 04:37:21 2000
<sahra^^> top gun mu?
<Maverick> evet
<Maverick> hayırdır
<sahra^^> hastasıyım
<Maverick> havacılığı ne kadar bilirsin ona göre izah edeyim
<sahra^^> sen anlat ilginç oldu bu iş
<Maverick> ilk önce asl
<sahra^^> aslı 25 konya
<Maverick> adım mave bursa dan
<Maverick> havacılık bambaşka bir dünyadır ve sen bana göre çok şanslısın
<sahra^^> neden
<Maverick> konya havacılık için bulunmaz bir nimet ama bunun kimse farkında değil de o yüzden
<sahra^^> mesleğin nedir
<Maverick> şu anda bilgisayar üzerine çalışıyoorum
<Maverick> sen peki
<sahra^^> inanmıyacaksın
<Maverick> nerden biliyorsun?
<sahra^^> pilot üsteymenim nickin ondan ilgimi çekti
<Maverick> kaç saat uçusunuz var?
<Maverick> şimdi hangi kuşlarla uçuyorsunuz?
<sahra^^> şu an uçamıyorum
<Maverick> niye peki?
<sahra^^> yer hizmetine geçme ihtimalim var
<Maverick> bunu yapmayın acısını ömür boyu taşırsınız pişman olursunuz
<sahra^^> mecbur gibiyim
<Maverick> bir yolunu bulun siz bari o dünyadan kopmayın
<sahra^^> kopmuycam ki
<Maverick> ama uçamamak demek ölmek demek bunu unutmayın
<sahra^^> ne yapmalıyım sence
<Maverick> bir yolunu bulup o kuşların koltuğundan kalkmayın ama bunun için her yolu deneyin
<sahra^^> kaza atlattım bir bayana göre çok ağırdı
<Maverick> uçakla mı yoksa
<sahra^^> manevi olarak çok yıprattı beni
<Maverick> hakısınız üzüldüm ama bir pilot bu gibi durumlara karşı hazırlıklı ve dayanıklı olmak zorundadır ama kazalar her zaman zordur
<sahra^^> evet haklısın hazırlıksızdım ben
<Maverick> kaza sebebi neydi öğrenebilirmiyim acaba
<sahra^^> sağ motora kuş girdi
<Maverick> ciddimisiniz hangi uçakla peki?
<sahra^^> F5
<Maverick> olay hangi tarihte oldu duymuş olmam lazımdı ama
<Maverick> diğer motor ne işe yarıyor peki sizi sağ salim yere indiremiyorsa
<sahra^^> neden verirler bilmem bir sürü hurdada var helikopterlere atlamayıda düşünüyorum
<Maverick> bak helikopter daha güzel bir fikir

<sahra^^> kodum feribors gerisini sen bul üsteki kodumda aynıdır
<sahra^^> askerlik bayan erkekleşiyor
<Maverick> evet olabilir ama burasıda sivil unutma
<sahra^^> ama ben üsteyim resmiyim nöbetteyim
<Maverick> peki o zaman burda ne işin var
<Maverick> biz zavallı askerlere kızarsınız ama siz nöbetinizi doğru dürüst tutmazsınız ne iş be
<sahra^^> hayırdır hesapmı soruyorsun
<Maverick> hayır ama kızmana bir anlam veremedim
<sahra^^> ben ayrılıyorum
<Maverick> sen bilirsin mailimi versem bana yazarmısın peki
<sahra^^> olmaz
<Maverick> peki o zaman kendine iyi bak ama şunu unutma havacılıkta sizin gibi acımasızlara yer yok
<sahra^^> saçmalama
<Maverick> niye gerçekler bunlar bir pilot bu kadar acımasız olamaz tanıdıklarımda ilk sen çıktın
<sahra^^> sen kaçkere savaş pilotu gördün
<Maverick> nerde sizin uçma zevkiniz aynı mekanı paylaşan kişilere saygınız bu mu bunu mu hakediyoruz sadece siviliz diye
<Maverick> senin orada gördüğün kadar herhalde daha fazlasını saymadım
<sahra^^> onlara sodunmu yunan pilotlarıyla kahrolası it dalaşına girmişlermi
<sahra^^> asapları altüst olmuşmu
<sahra^^> sivil ne anlar bunlardan
<Maverick> sen daha çaylaksın bani kandırmaya çalışma ben 10 senedirsizlerin arasındayım kimin onlarla dalaşa girdiklerini biliyorum
<sahra^^> kim giriyormuş ukala
<Maverick> f-4 le uçuyorsan zaten hiç şansın yok eğer bununla denediysen senin canına kastın var derim f-16 ile bile onlarla anca başediyor sen nasıl başedecesin
<sahra^^> koçum F5 dedim bu 1 üsteğmen olmuş birinin en az 50 saat F16 sı vardır 2 F16 yla uçup uçmadığımı sormadın3
<Maverick> 50 saat f-16 ya sen uçuş mu diyorsun güldürme beni bu tecrübeyle o hava sahasına girmen bile büyük hata onların en salak pilotu bile rahatlıkla başeder sizinle Mirage ları boş zannetme
<Maverick> niyemi bunları söylüyorum belki çok kırıcı oldum ama sizlerde yürek olmadığını gördüm uçarken tüm benliğinizle uçmuyorsunuz orayla ve uçağınızla bir bütün olmadan onlarla başedemezsiniz
<sahra^^> ya sen amma ukalasın lafı ardından anlıyorsun en az dedim 50 saat diye
<sahra^^> yunanlılık varmı sende
<Maverick> hiç farketmez senin maksimum f-16 tecrüben 300 saat daha fazla olamaz1, yunanlılardan nefret ettiğim kadar şu dünya üzerinde hiçbirşeyden nefret etmedim2,
<Maverick> sizin uçuşunuzun daha iyisini yapabilecek kişleri tanıdıkça sizin oralarda uçmanızı kaldıramıyorum bu da 3
<sahra^^> ukala
<Maverick> olabilir ben kabul ediyorum peki sen tecrübesiz yakalandığını kabul edecek kadar büyükmüsün yoksa o grurunun arkasına mı saklanacaksın?
<Maverick> ben her zaman buradayım istediğin zaman bulabilirsin nickim hep aynı istersen adresimide vereyim belki askeri inzibata düşman diye yakalatmak istersin şimdi beni ne dersin?
<sahra^^> sana laf yetiştirecek değilim havacılık konusunda birkaç birşey biliyıorsun diye bu milletin bir subayını küçültmeye hakkın yok
<Maverick> pardon benim sorunum ne senin kendinle nede üzerindeki elbiseyle benim amacım yaptığınız hataları nasıl olurda görmezsiniz bunu anlamıyorum ben belki sana göre biraz birşeyler biliyor olabilirim ama beni tanımış olsan biraz değil çokşey bildiğimi anlardın
<sahra^^> madem istiyorsun söylüyüm yunanlılar çaylak maylak dinlemiyor 5it dalaşının 3 ünü aldım buda bizim için büyük başarı sayılır
<Maverick> bunu yapabildiysen tebrik ederim ama niye ikisinide almadınız işte derdim bu benim
<Maverick> keşek imkan olsada f-16 larla neler yapılabileceğini gösterme imkanım olsa o zaman onlarla nasıl başa çıkılabileceğini anlardınız
<sahra^^> bir üsteğmend5te3 başarıdır
<sahra^^> helede bu bir bayansa
<Maverick> diyorum ya tebrik ederim ama niye 5 te 5 değil diğerleri armutmu topluyor yoksa etrafımı seyrediyordu
<sahra^^> lütfen uzatma saçmalıyorsun ayrı tellerden çalıyoruz
<Maverick> hayır sen uzatıyorsun
<sahra^^> tamam kes saçmalamayı
<Maverick> önce o kuşların hakkını verin ondan sonra oraya gidip onları alt edin
<Maverick> niye siirleniyorsun ki geyet sakin konuşuyoruz
<sahra^^> ulan seni hava harbe almyanın ellerinden milyonlarca kez öpeyim
<Maverick> bencede aynı fikirdeyim
<sahra^^> karı gibi çen çen çen nedir bu
<Maverick> pardon bu muhabbeti çok sevdim ama gitmem lazım yarın gelrsen beklerim aynı yerdeyim
<sahra^^> pes vallahi pes
<Maverick> benim hiçbirşeyden korkum yok haberin olsun byee
* Logging sahra^^ to 'logs\sahra__.log'
Session Close: Mon Dec 25 04:38:00 2000Sayfa Başına Git

zerogun
üye

Turkey
18 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/06/2003 :  13:40:39  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Bu chat oturumunu okumak tuylerimi urpertti .Nasil boyle bir saygisizlik yapilabilir.Birakin bir Hava Kuvvetleri mensubu olmayi herhangi birisi ile yapilan bir chat muhabbetini nasil boyle seckin bir ortamda yayinlarsiniz ???
Bu ne terbiyesizlik ?????
Turk Hava Kuvvetleri pilotlarini birakin hic kimseye beceriksiz deme hakkina sahip degilsiniz.Ustune ustluk hic bir bilgi sahibi olmadan gikinizi bile cikaramazsiniz..
Sizin bu yaptiginiz bu forumda kirlilik,nifak yaratmaktan baska birsey degildir.Bu son yazdiginiz rezillikler sizin havacilik konusunda hicbir asalet tasimadiginizi ve kiskanclik tasidiginizin en onemli gostergesi..Umarim bu forumu yonetenler ve diger katilimcilar size gereken cevabi verirler.Soyleyebilecegim baska birsey yok.

Sayfa Başına Git

maverickx
üye

Turkey
107 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/06/2003 :  13:57:08  Profili Göster  Ziyaret maverickx'ın Anasayfasını   maverickx a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bakın burada kimseye ve özelliklede Hava Kuvvetleri Pilotlarına hakaret falan söz konusu değil. Söylenmek istenen sadece bizim onlardan daha üstün olduğumuz aşikar olduğu ama bunun hala farkında olmayan zihniyetler bulundugudur.

Türk Pilotlarını aşağılayıcı yada kötüleyici hiçbir amacım olmamıştır ve hiçbir zamanda olmayacaktır Bende herkez gibi bu vatanda yaşayan bir türk evladıyım ve gerekirse her zmanda kanımın son damlasına kadar savaşırım ve bunu askerlik dönemim boyunca üstün hizmet belgelerimle komutanlarıma defalarca ispatladım ve tekrar ispatlarım.

Eğer aşağıladım düşünülen Türk pilotlardan bunun böyle olmadığını tekrar belirtir ve eğer bir hatam mevcutsa tekrar çok özür dilerim.Sayfa Başına Git

zerogun
üye

Turkey
18 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/06/2003 :  14:31:07  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Ozurunuz kabul edilemez. Herseyden once etik olarak herhangi birisi ile yapmis oldugunuz bir geyik muhabbeti boyle bir ortamda nesredemezsiniz.Bu geyik muhabbet baskalarini ilgilendirmedigi gibi chat muhabbeti yaptiginiz kisi icin'de hicbir baglayiciligi yoktur.Cunku chat zaten cogunlukla laga-luga ozelligi icerir.
Asil en onemlisi Havacilik ve ozellikle Hava Kuvvetleri camiasi icerisine girmemis kisiler icin asla yorum yapilmamasi gereken bir ortamdir.Bilmediginiz cok ama cok fazla sey vardir.Simdi kalkip'da size anlatmaya kalksam haftalarca yazmam gerekir.
Son gunlerde gazetelerde yer alan Mirage 2000 tarafindan dusurulen Turk F-16'si sizin gibi mikro olcekte bilgi sahibi olan kisilerin agzina sakiz oldu.Toplum sizin gibi acik arayan insanlarla dolu. Gercekleri bilmiyorsunuz ve Random chat'den bulustugunuz bir sanal ortam insani ile yaptiginiz sanal muhabbet'i nesrederek birseyler kanitlamaya calisiyorsunuz.TopGun filminden alinma bir nickname ile havaci olamazsiniz.Havaci olmak derken pilot olmayi kastetmiyorum.Havaciliga gonul vermis olan herkez Havacidir.
Siz Turk Hava Kuvvetleri pilotlarinin egitim durumunu,bilgi ve becerilerini kritik edemezsiniz.Bilmediginiz cok ama cok fazla seyler oldugunu hic unutmayin.Ama once etik degerleri ogrenmeniz gerekir.
Havacilik ortamina "Hayranlik-Kiskanclik" karisimi ile girerseniz zaten bir yere varamazsiniz.Havacilik egitimlerinde pilot adaylarina ilk verilen sey Sovalyeliktir. Herseyden once sovalye ruhu edinmekle baslayin..

Sayfa Başına Git

maverickx
üye

Turkey
107 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/06/2003 :  15:01:44  Profili Göster  Ziyaret maverickx'ın Anasayfasını   maverickx a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Söylediklerinizi düsündükten sonra size hakverdim haklisiniz chat oratamindaki muhabbetim burada olmasi hataydi bunun icin tekrar özür dilerim.

Bundan sonra yazdiklarimin daha dikkatli ve etik kurallara uygun olacagina dikkat edecegim!

Ancak havacilik konusundaki micro oldugunu söylediginiz bilgilerimin dogrulugunu sadece burada yazilan bir kaç yalnis yada acele yazilmis kelimeyle anlayamazsiniz. bu sözlerinize katilmiyorum.

Düsünce olarak belki eksikliklerim mevcuttur bunu kabul ederim ancak teknik bilgi ve beceri konusunda asla "micro bilgi" kelimesini kabullenmem. Umarim bu konuyu daha fazla uzatmaz ve kavga boyutuna getirmeyiz.

Son olarak bu konuyla ilgili yazacagim tek kelime "Tekrar herkezden ve özellikle pilotlarimizdan özür dilerim.

Not: Ama dünya yinede dönmeye devam ediyor.Sayfa Başına Git

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 11/06/2003 :  20:38:51  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Ben de goruslerimi yazayim.

Yunanistan Kardak' i isgal ediyor, 2-3 gun sonra geri cekiliyor.

Kara sularini 12 mile cikarmak istiyor, 6 milde kaliyor.

S300 leri Kibris' a koymaya calisiyor, ama vazgecip Girit' e koyuyor.

Hava sahasi ihlallerimizi(! yani onlara gore ihlal) kendileri karsilayamiyor, AB' ye, ABD' ye sikayet deiyor.

ENOSIS , ENOSIS diyor ama Kibris' i isgal ediyoruz, cok daha modern bir orduya ozellikle de donanmaya sahip olmalarina ragmen(U209 denizlatilari vardi o zamanlar) , sadece seyrediyorlar.

Bir de propogandalar:

1453 te Istanbul kusatmasini kazanmaya cok yaklastiklarini iddia ediyorlar.

Istanbul' a donunce yenik Bizans ordusu, Malazgirt i kazandiklarini soyluyorlar.

Sakarya Savasi ni kazandiklarini ingilizlere bildiriyorlar.

Kurtulus savasinda Turklerin yunanlilar dan cok daha ustun silahlara sahip ldugunu iddia ediyor tarih kitaplari.

Yani simdi boyle bir milletin, boyle propogandalari olur. Inanan inansin, iletin de inanabilir, yunanlilari Turklerin asimile edemedigini soyleyebilir, ki asimile etmeyi birakin resmen kendimize benzettik adamlari, bir yunan evine gidin, kasabasina gidin, anlarsiniz durumu, insanlari inceleyin. Yani yunanistan su gun AB destegi olmasaydi, Ege adalarina fiyat bicip bize satmaya kalkardi.

Dahasi da var ama sayin zerongun ' un da bahsettigi gibi gizli, neden gizli, bu hava kuvvetlerimizin takdiridir. Biz olaylara degil sonuclara bakalim... Maverickx caht yptigi bir adam ile ilgili bir yazi koymus, karsimizdaki adam kendini ABD baskani da sayabilir, F4 pilotu da. Benin de forum.mezun.com da karsima bir serseri cikti, US Navy de pilotum dedi sonra bir baskasi THK da pilotum dedi. Yani bir de pilotlarimizin adlarini kullaniyorlar.

bu arada forum yoneticisine bir sorum olacak, birisi forum.mezun.com da THK da pilot oldugunu soyledi ve bir isim verdi bana. Simdi eger izniniz oursa bu ismi aciklayabilir miyim? Cunku hava kuvvetleri mensuplarinin isimlerinin kullanilmamasi icin , gerekli cevreleri uyaralim.

Korgeneral
üye

USA
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/06/2003 :  13:08:51  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Degerli Tayyareciler.Maverick'in yayinladigi ozel yazisma bir hataydi zaten kendiside bunu kabul etti ve ozur diledi.Benim soylemek istedigim Maverick'in chatte tanistigi kisinin soyledigine bakarak THK pilotlarini egitimsiz ve korkak olarak tanimlamasi ve dog fighttan korktuklaini soylemesi. Havacilktab b kadar anlayan bir kisinin sunu bilmesi lazim( askeri havaciliktan)
1) 10 yildir F5 ler egeye cikmiyor
2) Bu F5 pilotu ustegmen olduguna gore maksimum 9 yillik pilot olmali bununda ilk 2 yili harbe hazirlik ve egitimle gectigine gore maksimum 7 yildir harbe hazir pilot olarak ucabilir' buda F5 lerin egeye cikmadigi doneme rastlar
3) Hic bir F5 pilotunun F16 tecrubesi yoktur.( F16 pilotunun F5 tecrubesi vardir).Ancak F5 den sonra F16 icin Oncel filoya gelipte basarisiz olmus biri tekrar F5 filosuna gonderilirki bu kisininde F16 ile dogfighte cikarilmayacagini cocuk bile bilir.
4) Hic bir THK pilotu 5'in 3'unu aldim diye bir istatistik tutmaz almadigi her dogfightin zaten olumu oldugunu bilir ve kendini ona gore hazirlar.
5) Eger gercekten F5 ile ciktiysa( boyle birsey mumkun degildir)son 7 yillik EPA envanterindeki ucaklarla(F16 Blok 30/50 Mirage 2000) F5 in MOK dogfighti kazanmasi mumkun degil.Yunanlilar A7 leri nasil Scramble icin kaldirmiyorlarsa THK leride F5 leri Egeye cikarmiyor.
6)F6 ile ucan bir bayan pilotumuz vardir oda Bandirmada basarila gorevini ifa ettikten sonra simdi kahramanca Merzifonda ucmaktadir. Konyadaki bayan F5 pilotlarimiz yeni mezun tegmenlerin harbe hazirlik egitimlerinde intructor yada bandit olarak ucmaktadirlar ve ASLA egeye cikmamaktadirlar.
Ozetle yazistiginiz kisi asla asla bir THK F5 pilotu olamaz.
saygilarimla

Sayfa Başına Git

Vecihi
üye

Turkey
3 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/06/2003 :  14:44:40  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bir kaç küçük şeyde ben ekliyeyim , Egede adamların adalardan bize üstün tarafları var bunu kabül edelim zaten Hv.kuv.de bunun için seyyar radar postaları ve erken uyarı uçagı için girişimlerde bulundu.

Maverick e
İki türlü pilot vardır biri sadece sürücü digeri savaş pilotudur.
Bu arada Türk pilotları eğitim standartlarında dünya nın kabul ettiği birT-sistemden gelir.Çiglede pırpır la başlayıp ( şimdi Sf-260) sonra jetle tanışırlar (şimdi t-38 eskiden emektar t-33ler vardır) orayı bitiriler jet pilotu ünvanı alırlar ordan konya ya gidip F-4 F-5 tayyarelerinde harbe hazırlık eğitimi alırlar ( ki burda jet savaş uçağı pilotu olup olmayacağı ortaya çıkar eğer harbe hazırlık eğitimini bitiremez ise nakliye filosuna gider)
Sonra filoya atanır eğer tip değiş miş ise bir de filoda filoda eğitim alır zaten filolarda eğitim bitmez tecrübeli birisi onu koluna alıp uçar yeni pitun ismi şimdilik NUMARA dır Yanındaki tecrübeli ile uçarak taktik görevler yaparak pişer bu eğitimin sonucunda korkak birisi yada zayıf bir pilot çıkmaz

Üstelik F-5 tayyareleri
silah gücü bakımında zayıf bir uçak tır ve kalkan Her f-5 kolunun arkasında birinci üssün Fantomları kalkar ve huysuz komşumuza önleme yapar hatta bu fantomlar çiğlide bile scramble bekler.Hatta radar kerteriz verir ve bizim pilotları şu kerterizde serçe (yunan) kolu var ikazı verir bizim tayyareler 3dk sonra radara şu ikazı verir ......Radarı ...... kolu serçe kolu şimdi FOSİL kolu oldu .Üstelik bizim pilotların hikayelerini Hava kuv.anılar kitaplarında ve okuduysan kaza kırım raporların bulabilirsin

Sayfa Başına Git

Melisss
üye

Turkey
6 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/06/2003 :  19:48:30  Profili Göster   Melisss a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba Arkadaşlar... :)
bu konunun bu kadar tartışılmasına çok sevindim ama birbirinizi üzmeniz beni biraz rahatsız etti.
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki tanıdığım bir kaç savaş pilotu var -16 kullanan- ve bildiğim kadarıyla it dalaşından korkmuyorlar! :)
Şu chat meselesine gelince... Hepiniz haklı olduğu bir yani var yayınlanıp yayınlanması hakkındaki görüşlerinizde... Ama şu bir gerçek Aslı adlı arkadaş benim bile rahatsız olduğum ifadeler kullanmış!
Yani ben bir Türk gencine... Atatürk'ümün ordusunun bir mensubuna hele ki Hava Kuvvetleri'nde pilot olmayı başarmış bir bayana yakışttıramadım! Ve şunu belirteyim ki çok rahatsız oldum!
Bu Aslı kardeşimiz eğer gerçekten söylediği işi yapıyorsa lütfen onunla aynı filoda olan biri yada devresi uyarsın... Bu şekilde ne kendine ne ordumuza hayrı olur.
Hepiniz hoşçakalın ve kendinize çok iyi bakın gökyüzü dostları....

Sayfa Başına Git

iletin
üye

Turkey
79 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/06/2003 :  09:13:33  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
İt dalaşları kaçınılmazdır ve hava kuvvetlerimizin boynunun borcudur. Heyecan yada eğitim olsun diye bunu yapmadıklarını biliyoruz. Enosis in bir basamağı ile mücadele ediyorlar inatla. Bu ciddi bir çatışmadır ve zaiyatda üzücü fakat normaldir. Askerleri bunun için farklı görürüz ve kahraman yaparız. Ben uçaklarımızın düşmesinden utanç duymuyorum. Taraflardan birinin genel kurmayı uçak düşürcez dedimmi o gün uçak rahatlıkla düşer bu gariç tanımlı savaşın yumuşak karnı budur kendini savunamazsın niyeti bozan tarafa karşı. İt dalaşı oyun değil orada bir düşük düzeyli savaş durumu var. Biri topraklarını koruyor biri menfaatlerine yapılan saldırıyı engelliyor. Biz siviller işin aktüel tarafına takılmış kalmışız.
Bu çok ciddi çatışmada zaiyat olmaması imkansız. Düşük düzeyli çatışmada düşük düzeyli zaiyat olur. Taraflar karmaşık savaşın kurallarını asker oldukları için ustaca çizmişler. Sen uçağımı düşürdün bu savaş sebebidir deyip havaalanını bombalayamazsınız. bu başka çeşit askerlerin kurmayların bildiği literatürde eminim yeri olan bir mücadele biçimi. Egede her iki tarafında zaiyat verdiğine eminim. Aksi durumda pazılda eksik parça kalır. Uçağımız helikopterimiz düşerse onlarınkide düşer. Her iki tarafda sesini barış yada savaşdaki gibi çıkartmıyor bu sıradışı mücadelede.
Başka çeşit, anlamamızın zor olduğu bu çağa özel bir mücadeleyi savaşa yaklaştırmadan ve menfaatleri de kaybetmeden yada teslim etmeden sürdürmek çok zor olmalı.

Sayfa Başına Git

aggressor
üye

Turkey
22 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/07/2003 :  15:07:30  Profili Göster  Ziyaret aggressor'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
canım mav kardesim bak ben f-5 hocasıyım seni biri fena yemis neyse yukarıda yazılanların cogu ordan burdan doldurulmus ıvır zıvırlar .Insanlarin hava kuvvetlri felanla ilgili olmalari hosuma gidiyor ama hakarete varir seyler ayip olur. Yanlis!!! bi sürü bayan F-5ci kardesimizde var hepside benim filomda emin ol senden büyük ve delikanli bu islere gönül vermiş kizlar .Hepsin ablan olur. Böyle apik sapik seyler yazip bizimde karizmamızı cizme demi?

Ben senin yerindesam o yazdiklaini edip eder silerdim. Hangi hödük seni yediyse onun adinada ben özür dilerim.

Sayfa Başına Git

Admin
Forum Admin

Turkey
154 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/07/2003 :  19:34:15  Profili Göster  Ziyaret Admin'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

canım mav kardesim bak ben f-5 hocasıyım seni biri fena yemis neyse yukarıda yazılanların cogu ordan burdan doldurulmus ıvır zıvırlar .Insanlarin hava kuvvetlri felanla ilgili olmalari hosuma gidiyor ama hakarete varir seyler ayip olur. Yanlis!!! bi sürü bayan F-5ci kardesimizde var hepside benim filomda emin ol senden büyük ve delikanli bu islere gönül vermiş kizlar .Hepsin ablan olur. Böyle apik sapik seyler yazip bizimde karizmamızı cizme demi?

Ben senin yerindesam o yazdiklaini edip eder silerdim. Hangi hödük seni yediyse onun adinada ben özür dilerim.

Lütfen kime cevap verdiğinizi belirtin ya da "alıntı"yla cevaplayın! "Gödere" 'e basmadan önce de mutlaka yazdıklarınızı bir kez okuyun!

Son olarak, cevabınızdaki argo kelimeleri siliniz!

Türk YıldızıSayfa Başına Git

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000