ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 UCAK GEMILERI
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
mehmetcemilkale
üye

USA
166
Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/06/2003 :  22:40:46  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Ben size ucak gemileri hakkinda bir sru sormak istiyorum, ozellikle Mert Cevik' e.

Simdi etrafta donen haberlere gore TSK nin ilerisi icin bir ucak gemisi alma plani var. Pekiyi bu ucak gemisinin kapasitesi de 15 F35 JSF olarak belirtilmisti. Ben diyorum ki, 15 ucak tasiyan bir ucak gemisinin vurucu gucu az olabilir. Kisacasi, tak basina bir etkisi olmayabilir.

Sizce 30 tane muharip ucak(F35 mesela) tasiyabilecek, nukleer tahrikli olmayan bir ucak gemisi daha uygun olmaz mi?

Saygilar

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 03/06/2003 :  06:59:31  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Yani bu soruyu ozellikle Mert Cevik' e yoneltti, cunku o bu konuda bilgili. Aslinda benim bu soruda ogrenmek istedigim, 15 ucak tasiyabilen bir ucak gemisinin ne kadar fonksiyonel olabilecegi.

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))Sayfa Başına Git

mertcevik
üye

136 Cevap
Gönderilme Tarihi - 04/06/2003 :  06:31:49  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sayın Mehmet Cemil Kale;

Burada meselemiz amaç.Amacımız nedir? Filomuzu olası bir hava ve deniz tehdidine karşı havadan etkin olarak koruyabilmek mi? Yoksa her türlü harekata her çeşit uçakla destek verebilecek,gerektiğinde bulunduğu sahada hava üstünlüğünü sağlayacak yüzer bir hava üssü sahibi mi olmak?

Uçak gemisi dediğimiz platform daha önce de belirttiğim gibi pek çok amaç için pek çok çeşitleri bulunan bir platformdur.Bu çeşidin belirlenmesi önce ihtiyaç sonra para meselesidir.

Bizim şu anki ihtiyacımız yanlızca harp filomuzu giriştiği her harekatta havadan emniyet altına alabilecek,gerektiğinde deniz vurucu gücü sağlayabilecek bir platform.Bu bahsettiğim hava gücü için 15 uçak gayet makul bir sayı,bu sayıya yanlız eğitim uçakları ve karada üslendirilecek bir yedek kuvvettte eklenebilir...Bu çapta bir kuvveti işleticek uçak gemisi ise 20000 ton sınıfında
bir uçak gemisi.

Sözünü ettiğim kuvvetin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız o zaman FALKLAND SAVAŞLARINI okumanızı tavsiye edeceğim o zaman ikna olacağınıza eminim...

Saygılarımla.
Mert ÇEVİK

***NOT;"Kanatlar" dergisinin 1. sayısında sayın Levent Başara'nın Falkland Savaşları hakkında güzel bir makalesi yayınlandı.Bu makaledeki bilgi dahi sizi ikna etmeye yetecektir.

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000