Bora
üye
Turkey
11
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/06/2003 : 07:37:22
Arkadaslar merhaba, yillar sonra ve ilk defa THK'dan gökyüzü dostlarina çok güzel bir çagri yapildi. Ben eski bir THK'li olarak bu daveti okudugumda kurumda bir takim seylerin degismeye basladigi kanisina vardim. Inaniyorum ki bu davete katilmak isteyen birçok arkadasimiz olacaktir.Ama dikkatimi çeken, forumlarda bu konuya yer verilmemis olmasi. Hadi bakalim, herkes sorunlarni anlatmak için çok güzel bir firsat yakaladi. Gelin bunlari karsilikli anlatip çözüm bulabilecegimiz bu foruma katilmak için basvuruda bulunalim. Enazindan kulüpler ve havacilik kollari bazinda basvuru yapilabilir diye düsünüyorum. Katilamayan arkadaslarimizda enazindan burada sorunlari dile getirip, panellere katilacak arkadaslarla paylasabilirler. Kimbilir, belki bu sorunlara ortak çözümler bulunabilir.Ne dersiniz.... Saygilarimla |
mertcevik
üye

136
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/06/2003 : 06:20:24
Sayın Bora "Kültür olarak havacılığımız" adı altında açtığım tartışmada THK hakkındaki düşüncelerimiz dile getirmiş bulunuyorum.Açmış olduğunuz bu tartışmada da fikirlerimi tayyareci arkadaşlarla paylaşmak isterim...THK'nın bu davetini ben de çok güzel buldum ancak beni daha ziyade bunun sonuçları ilgilendiriyor.Şahsen ben de katılmak niyetindeyim... Saygılarımla Mert ÇEVİK 
|
Vecihi
üye
Turkey
3
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/06/2003 : 14:09:11
Türkkuşu Daveti.Son on yılını kurumu takip etmekle geçirmiş ve aktivitelere katılmış, fitre kurban ve diger sosyal davalarda çalışmış biri olarak biraz kötümserde olsa düşüncelerim aşagıdadır.Öncelikle davete icabet etmek gerekir.Ama bundan faydalı bir sonuç çıkacağını sanmıyorum bizler sadece şöyle gözükeceğiz yıl sonu görev envanterinde Geçmişte thk kurslarına katılan kursiyerlerle inünüde toplantı yapıldı bu gençlerde istekli olanlara , yamaşüt ,planör, antonov uçagı ile uçuş yaptırıldı . Gençlerin istekleri ögrenildi vs.vs.vs.vs.vs. sonra hiç bir sonuç yok herkes yine devil gibi tırmalayacak 5 dk lik bir meydan turu için.Neden mi böyle düşünüyorum inanın tecrübe çünkü yanlış insanlar var yönetimde.Ben inönüde ara kahvaltı verilen bir jenerasyondan geldim şimdiki çoğu öğrenci ara kahvaltının adını bile bilmez gidelim katılalım ama fazla umutlanmayalımç Çünkü üzülürüz neden mi bu sadece içten gelen bir tepkinin önüne set çekilmesi gibi olacak Allah aşkına hangi okulun proğramında geçmişte tecrübe kazanmış insanlara gelin bir kaç sorti uçuş yapın kabiliyetlerinizi sürdürün diye davetye geliyor.Adam planörle tekamül yapmış., hatta ultra mega tekamül yapmış 30-40 saat uçmuş oku lunu propramına bak yok öyle bir intibak. uçur sal gitsin.Bu konuda en iyi organize olan paraşüt ,yamaşüt okulları paraşüt okulundaki çocuklar bu atlayışları hak ediyor ve hocaları da onları bir şekilde kapmtan ayırmıyorlar , yamaşütte ise yamaşüt kısım amirini gözüne gir yeter işte böyle arkadaşlar dumanair@yahoo.com bu arada davetiyedeki isimlerden birine meil atmıştım hala geri dönmedi.eğer siz bir haber alırsanız herkese paslayın oldu mu 
|
pitts
üye

85
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 14/06/2003 : 00:03:38
slm arkadaşlar;vecihiye görüşlerinde sonunda kadar katılıyorum.aynı dönemde kampda beraber planörcülük yapmıştık benim bir devre altım kendisi.o dönem fikirlerimiz pek uyuşmazdı,işin doğrusu birbirimizi pek sevmezdik.ama forum da yazdıkları tamamen gerçeği yansıtıyor.ve üstüme düşen desteği kendisine ve kurumu iyiye taşımayı hedefleyen herkese sonuna kadar veririm. bende kendisiyle aynı dertden müzdaribim ve kurumda pilot olarak görev yapmayı uzun süre bekleyenlerden ve sonunda eli boş olarak kırgın ayrılanlardan biriyim.şu anda bir havayolunda pilot olarak görev yapıyorum ama yinede kurumun bu günki durumuna boşver demek vicdanımı sızlatıyor.aynı görüşde olan arkadaşlar lütfen bu gruba destek versinler.el birliği ile bizlere havacılık hakkında bildiğimiz herşeyi öğreten atatürk'ün bize bıraktığı bu kuruma gereken önemi verelim. yöneticiler böyle bir forum düzenlemişler gerçekten hayret ettim ve kurum için küllenmiş hislerin tekrar harekete geçti.bu davranışları için yöneticilere teşekkür ediyorum.ama sadece bunun için.çünki vecihininde dediği gibi geçen sene inönü ye ziyarete gittiğimde aklımı durduran 1 saat uçuş için izlemem gereken prosedürü duyunca kulaklarıma inanamadım ve thk ya bunu hiç yakıştıramadım.bende planörde ileri tekamül görmüş lisans sahib bir thk lı olarak işleri zorlaştıran bu zihniyet adına utandım.uzun bir konuşma sonucu benim çıkarttığım sonuç burada yönetimin keyfi dışında kimse uçamaz oldu.ve bu konuda kararı planör okulu değil planörle tahminimce hiç uçmamış ama şu anda kamp yetkilisi konumundaki bir beyefendi verdi.bu beni iki kat daha üzdü. umarım herşey eskisi gibi olur. 
|
hakan737
üye

Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 14/06/2003 : 19:52:48
Pitts ve Vecihi, kelimeis kelimesine haklisiniz. bende "ara kahvalti" verilen jenerasyondan ve hatta onlari hazirlama sirasi gecirmis tepsilerle Start'a tasimis jenerasyondanim. Planor kursundan sonra 1990'da parasut baslangic'a gittigimde 1988'deki ruh yavas yavas gitmeye baslamisti. Parasutten sonra ilk kez yamac parasutunu birkac sene sonra Inonu'ye goturup serdigimizde ise o havacilik ruhu cooooktaan ucup gitmisti. Hani ogrenci gazinosunun onunde bir yazi vardir " En iyi Planorcu burada yetisir" gibi bir cok vecize... Oradaki ruh, disiplin, havacilik aski artik kesilen kavaklar gibi, hakikaten hayatinda hic ucmamis bir kamp muduru (eski bir orduevi mudurmuymus neymis), pohpohlayici zihniyet ile sirf THK genel baskani gelecek diye bir gun oncesinden C tepesine cikan ve telsiz emri ile indirilen Yamac Parasutculeri..daha saysan bitmez. Arkadaslar bana gore artik THK sadece yillik defterine sayica yazilmak uzere parasutcu ve geri kalan havacilik sporcularini oyle yada boyle, kalitesi ne olursa olsun gorev ve bir tur is mantigi ile yetistirmeye kalkan ici bombos bir kurum. Istedikleri kadar Inonu'de topanti yapsinlar, istedikleri karari alsinlar . Tren kacali cok oldu bugun kosmaya baslamak icin once imaj tazeleyip kendilerine ceki duzen vermeli, havacilik icin calismayi kadroculuktan once tutmali, öncelikle kurulus tuzugunde yazan amaclari gerceklestirmek icin ticari faaliyetlerde bulunmayi heeflemeli. Ondan sonra onumuzdeki 10 yil belki yakalarlar. Ne ben , ne siz, ne bir baskasi elinde kapi gibi lisansi olsada bunu hayatinda birtek kez ucmak icin yapan binlerce arkadasimiz var , biz acaba havacilik askimizi THK ilemi devam ettirebiliyoruz yoksa bir yabanci dergide gordugumu planor resmi ilemi? uzun lafin kisasi , bu toplantidan cok sey beklememek lazim Hakan737Guven virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.
|
n/a
deleted
22
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 14/06/2003 : 21:57:02
Ne toplantisi arkadaslar ? toplanti falan yok. Toplantiyi bile beceremediler , http://groups.yahoo.com/group/Amatorhavacilar da bir yazi var konuyla ilgili, okumanizi tavsiye ederim.  |
pitts
üye

85
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/06/2003 : 00:25:44
slm arkadaşlar;slm hakan737 ve vecihi ve bora abi anlaşılan elimizden burdan eleştirmektan başka birşey gelmiycek.o zaman bizde bunu en iyi şekilde elele vererek ulaşabildiğimiz tüm eski thk lı planörcüleri buraya toplayarak hep beraber kurumun bizim zamanımızda nasıl sa o hale gelmesini tekrar sağlamak için hepimiz elimizden geleni yapalım. hakan 737 ve vecihi ile herşeyi paylaşıyorum tamamen haklılar ve bora abi senin senelerini verdiğin kurumdan ne şikayetlerin olduğunu biliyorum, ne kadar çoğalırsak bizi o kadar ciddiye alıcaklarını tahmin ediyorum buradaki düşüncelerimizi diğer sitelerdeki forumlarada taşıyalım. burda hiçbirimiz art niyetli değiliz sadece bize lisans veren kurumun eski neşelii coşkulu öğrencilerin birbirleriyle kaynaştığı gazinolar arasındaki masalarda gitar çalıp keyifle eğlendiği günleri senede bir defa dahi olsa uçma şansını istediğimizi kısacası kurumun kurulduğu günden birkaç sene önceki haline gelmesini istediğimizi gerekirse defalarca yazalım bir gün sesimizi duyacaklarına inanıyorum. çünki şu anda görevde olan grup kurumun eski halini bilmiyor , eski şevkin ne olduğunu görmüyor. bu arada kurumun zarar görmesini tahmin ediyorum sizde benim gibi istemezsiniz onun için nacizane fikrim eleştirilerimizde herzaman olduğu gibi yapıcı olalım şahıslara olan kızgınlığımızdan ortaya çıkanları bilinen bazı gruplar kendi çıkarları için kullanmak isteyebilir lütfen buna izin vermeyelim. bu arada unutmadan 12 haziran da izmir de şehit olan plt. selim YILDIZ a allahtan rahmet diliyorum. ailesine ve tüm havacılık camiasına başsağlığı diliyorum. saygılarımla.  |
mertcevik
üye

136
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/06/2003 : 17:00:08
Arkadaşlar,Ben THK 'lı değilim ancak THK'nın tarihi konusunda epey araştırma yapmış bir insanım.Bakın; bu kurumu kesinlikle düzeltemezsiniz,bunu yapmanız olanaksız çünkü kurum yönetimi devletin bürokrasi çarklarından biri haline getirilmiş.Kurumu kurum yapan tüm eski havacılar emekliye ayrılmış,dolayısıyla şu an kurum içinde kuruma özünü verecek ya da kurumun kuruluş sebepleri hakkında fikri olan bir Allah ın kulu yok.Mevcut şahısların ne halde olduğunu siz söylüyorsunuz zaten... Dolayısıyla size önerim (haddim olmayarak) eski THK'lılar olarak THK'nın kuruluş sebeplerini yerine getirecek başka bir organizasyon arayışına gitmeniz.Nitekim THK'yı düzeltmek için her şeyden önce devletin kendisini düzeltmek gerekir. Ancak bir gözlemimi dile getirmede sözümü bitirmek istmem; Gözlemlerim İnönü havası alan herkesin kuruma ve havacılığa yürekten bağlandığını söylüyor.Bu yüzden kurum konusunda "gerçek" THK'lıların yaklaşımı duygusal.Dolayısıyla tüm eski THK'lılar kurum dışında başka bir kuruluşun kurumun işlerini yapmasını hazmedemiyor ve direkt THK için ne yapabiliriz diye düşünmeye başlıyor.Ancak sorun şu ki THK için bir şeyler yapabilmek için yasalar üstü bir güç olmalısınız.Bunu sözlerimde kesinlikle abartı yoktur çünkü bu işin hesabını kitabını epey bir müddet yaptım.Size tavsiyem (haddim olmayarak)"Türk havacılığı için ne yapabiliriz?" diye düşünmeye başlamanızdır. THK için şu an kimsenin elinden hiçbir şey gelmez. Bu kanımı lütfen THK'lı olmamama bağlamayın çünkü benimde kalbim en az sizin kadar o kurum için çarpıyor.O kurum bugün benim inandığım değerlerin,Kemalizm'in Türkiye'de somut olarak yaşayan son temsilcilerinden biri ve durumuna en az sizin kadar benim de içim parçalanıyor. Saygılarımla, Mert ÇEVİK 
|
messerschmitt
üye

Turkey
66
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/06/2003 : 19:59:52
arkadaşlar nahit'in verdiği linkteki bilgi ve yorumlara bir bakmanızı öneriyorum.burada yönetimin değişeceğini ve ileride sordukları zaman "aha işte biz böyle toplantı yaptık,havacılığı çok seviyoruz,bildiğiniz gibi değil" demek için toplantı yapılmaya çalışıldığı belirtilmiş ki, ben de aynı fikirdeyim. bu duruma uygun şu sözler aklıma geliyor "bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü?","malkara keşan, hoppala paşam.".bir düşünüldüğünde insan ister istemez "bu güne kadar nerdeydiniz?" diye soruyor. havacılığın pahalı bir uğraş olduğunu hatırlarsak ülkemiz koşullarında planör eğitiminin yada serbest paraşüt atlayışlarının özel girişimciler tarafından yapılabilmesi çok çok zor.böyle olsa dahi ancak zenginlerin katıldığı bir aktivite olur, benim gibi amatör ruhlu beş parasız adamlarda iyice soğur bu işten.dolayısiyle bu işi yapacak olan yine kurumdur.öyle bir anda silip atamayız.yönetimler gelip geçer, memur zihniyetli adamlarda gün gelir emekli olur(işten atılanı yok maalesef).benim teklifim eskiden kurumda heyecanlı ve genç birer kursiyer olup bugün iş güç sahibi olan arkadaşlarımız arasında siyasete yakın olan yada belli bir kariyer sahibi olanlar varsa, kuruma ve yeni yetişecek genç havacılara olan vefa borçlarını ödemeleridir.yani işe el konulmalı, araya adam sokup birilerini arayıp konuşmak gerekir.madem kuruma mesai adamları tepeden inme oturmuş, aynı şekilde tepeden inme gitsinler.işler nasıl yürüyorsa ona göre hareket edilmeli.haticeye değil neticeye bakılmalı.  |
pitts
üye

85
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 22/06/2003 : 20:09:01
SLM ARKADAŞLAR; THK NIN DAVETİNDE HERHANGİ BİR GELİŞME OLDUMU BİLEN VARSA LÜTFEN BANADA HABER VERSİN. NİHATIN DEDİKLERİNE GÖRE BU DA SEÇİM YATIRIMIYMIŞ BENDE KURUM TARİHİNDE BİR İLK OLUYOR KURUM YÖNETİMİ AMATÖRLERİN DÜŞÜNCELERİNE ÖNEM VERİYOR VE KURUMU ESKİ HALİNE GETİRMEK İÇİN UĞRAŞIYORLAR DİYE SEVİNMİŞTİM. AMA YİNE BOŞ ÇIKTI HEPSİ.EN BÜYÜK ARZUM KURUMUN ESKİ SAYGINLIĞINI DÜNYA ÇAPINDA KAZANMASIDIR. HERKESE SAYGILAR. PİTTS.......  |