| Yazan |
Konu  |
|
Eren
üye
Canada
2
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/08/2003 : 17:39:25
Merhabalar, ben Kanadadan sitenize uye oldum, eskiden PPRN de de vardim ama nedense orasi kapandi galiba, neyse; Torontoda ozel pilot lisansi icin ugrasiyorum 2 yildir ve 10 gun once ucus testini gectim, esas isim bu olmadigi icin biraz zaman aldi ve tabiki ancak havanin guzel oldugu zamanlarda ve hafta sonlari ucabildim ve uzadikca uzadi.. onumdeki yazili sinavida gecince lisansimi alacagim. Merak ettigim cok konu var, bunlardan birtaneside Turkiyedeki Sivil Havacilik Kanunlari, bunlarin bulunabilecegi bir web sitesi varmi acaba? Yurt disindan gelipte ucak kiralayip Istanbulda ucmak isteyen birine ne tavsiye edersiniz? acaba bir ucus okuluna gidip cessna 172 kiralamak mumkun olurmu yoksa "sen burda hic ucmadin, burda tecrubende yok o yuzden ucamassin once bizle uc 1-2 saat sonra sana okay verelim" mi derler?Burayla ilgili havacilik , diagramlar, kurallar her ne olursa olsun istediginiz bir bilgi dokuman olursa veya yardimimin olacagi bir konu olabilirse lutfen haber verin.. Saygilar, Eren@virtualsec.net
 Edited by - eren on 28/08/2003 18:17:34 |
yavuzbalkan
üye

Turkey
61
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 02/09/2003 : 07:10:40
merhaba eren,umarim yazili sinavini gecip lisansini alirsin. belki aradiklarini burada bulabilirsin. Sivil Havacilik Genel Mudurlugu www.shgm.gov.tr bir de oralarda eger bulabilirsen "Bombardier" firmasinin ucaklarinin ayrintili anlatildigi(teknik cizimler, teknik verilerin,v.s.) kamuya acik basili bir yayin, kitap gibi birsey satiliyor mu? bir de sorabilir misin acaba kanada'da havacilik sanayii'nde is imkani var mi 5-10 sene icinde?
tesekkur ederim. basarilar. "İstikbal Göklerdedir" Mustafa Kemal Atatürk
|
Eren
üye
Canada
2
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/09/2003 : 02:10:40
Cevap icin tesekkurler, web sitesine gidip bakacagim kesin.Bombardier ile ilgili kitaplar varsa kesin bulurum, pearson international civarinda 1-2 buyuk kitapci var, sadece aviation ile ilgili kitap dokuman satiyorlar, bir ara ugrayacagim ve bakarim. Kanadada orta vadeli is konusunda sanirim pek umut yok, Air Canada cok sayida pilotunu isten atti ve atmaya devam ediyor, kanadali pilotlar amerikada is bulmak icin ugrassalarda ordada kriz var bildigin gibi.Burda su siralar en yaygin is ucus ogretmenligi, benim ucus hocam class III instructor saatine 45$ CDN kazaniyor ama sanirim cok para kazandigi yok. Yakinlarda gorecegim bir iki pilota yinede fikirlerini soracagim, bildigim kadariyle ama su anda orta doguda bile is arayan cok.. Selamlar ve tesekkurler, eren  |
yavuzbalkan
üye

Turkey
61
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/09/2003 : 12:01:43
kitaplar icin tesekkur ederim. bulursan sana daha sonra adresimi gonderirim. is konusunda benim asil ogrenmek istedigim "havacilik muhendisi" olarak bombardier veya baska tasarim yapan havacilik sirketlerinde is bulunabilir mi? tesekkur ederim."İstikbal Göklerdedir" Mustafa Kemal Atatürk |
|
|
|