ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Israil - Alman Hava Savasi Tatbikati Sonuclari
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
mehmetcemilkale
üye

USA
166
Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/09/2003 :  20:53:39  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
İsrail pilotu Alman'ı yendi
23/09/2003 (181 defa okundu)

AP - KUDÜS - İsrail ve Almanya arasında iki hafta boyunca İtalya'da düzenlenen ilk hava tatbikatı, Almanların 'hezimeti' ile sonuçlandı. Bir İsrail ordu yetkilisi, İsrailli F-15 pilotlarının, 'it dalaşı' sırasında Alman rakiplerini 100'den fazla sayıda vurduklarını belirtti. Yetkili, İsrail'in başka kimseyle paylaşmaya yanaşmadığı özel bir teknolojiyle donanımlı
uçaklarıyla ABD'li pilotları da yendiğini hatırlattı. ABD'den muharebe teknolojisi olmayan savaş uçaklarını alıp içine kendi yapımı sistemleri yerleşti-ren İsrail, Almanya'dan yakın zamanlarda 'sembolik bir ücret' karşılığında Dolphin denizaltıları da satın almıştı.

http://www.radikal.com.tr/veriler/2003/09/23/haber_89665.php

Bence dost ve muttefik ulke(?) almanya icin son derece uzucu bir sonuc. :) 2. dunya savasinin iyi oynamis, ama yenilmis(?) luftwaffe' si bu gunlere geldi. Bunda tabii ki avrupa ordularindaki ciddi egitim yetersizliginin payi buyuk zira diger avrupa ulkeleri de bu durumdan farkli degil. Birtek yunanlilar sIkI bir egitim aliyor THK pilotlari tarafindan.

Burada tanistigim bir Israil' li pilotlarimiza cok buyuk bir saygi duyuyor. Bu da tabii ki benim ulkemde az da olsa bazi seylerin duzgun ilerledigini gosteriyor. Dile kolay almanya gibi onemli bir guce karsi 100 lerce angajman zaferi kolay basari degil.

Bu tatbikat sonuclarindan sonra bence tartisilacak iki konu var.

1) avrupa ulkeleri niye askeri alanda egitimi dusurdu? 1. korfez savasinda da Ingiliz pilotlarinin becerilerini izlemistik. Irak ucaksavarlari bayagi Ingiliz Tornado' su avlamisti.

2) Bizim pilotlarimizin Israillilere gore bile dunyada en iyilerden birileri olmalarini neye borcluyuz? 2212 yillik(Turk ordusu MO 209 yilinda Mete Han tarafindan kurulmustur)ordu, savasci, akinci gelenegimize mi? Yoksa daha baska bir sebep mi var, mesela Turk Gencligi' nin havaciliga olan meraki mi?

Bu arada ben Turk Gencligi' nin havaciliga son derece merakli olduguna inaniyorum, lise sinifimda en az 4-5 tane savas pilotu olmak isteyen arkadasim vardi. Bu tarz forumlara katilimin dusuk olmasi, internetten kullaniminin yaygin olmamasidir.

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/10/2003 :  17:02:44  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bence Avrupa devletlerinin askeri eğitim seviyesini düşürme sebeplerinin en başında "vatan savunması" düşüncesi geliyor.Bu düşünce içinde olan ülke silahlı kuvvetleri eğitim düzeylerini olabildiğince yüksek tutuor.(TSK ve İsrail Ordusu)

Ülkemizden bahsetmeye gerek yok;bizler için nasıl tehditler varsa İsrail içinde tehditler var.Onca Arap ülkesinin ortasında,küçüçük bir toprağı korumak (ki Museviler'in 2000 yıllık tarihinde birliklerini sağladıkları yek yerin İsrail devleti olduğunu düşünürsek) için askeri,ekonomik gibi şartları en yüksek düzeyde tutmalarından daha mantıklı bir şey yok.

Tabi İsrail'in askeri teknoloji gelişmişliğinide bu başarıda göz ardı edilmemelidir.

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000