Hezarfen uctumu ucmadimi, Murat Bardakci sehitlerimize saygili mi saygisiz mi tartismasi devam ederken burnumuzun ucunda gelisen, henuz ölmemis, yasayan havacilara yapilan saygisizliklari görmuyoruz, nasil mi ? Okuyun ve cildirin.Bir Turk Hava Kurumu calisaninin verdigi bilgiler söyle:
Atanin emriyle ulkemizde havaciligin gelistirilmesi amaciyla kurulan Turl Hava Kurumu, ulkemizde olmayan sportif havaciligin belkemigini olusturabilecek, insanlarimizin ucmayi ögrenmesini, sevmesini saglayacak ucaklari ese dosta, tuccarlara peskes cekiyor.
Hatirliyacaksiniz, degisik forumlarda tartisilmisti THK Kara Kvv Havacilik okulundan hibe yoluyla aldigi Bellanca tipi ucaklari ucuramamis uzun sure curumeye terketmisti. Gelen elestirilerden bunalan THK bu ucaklari kulupler arasinda paylastirmaya karar vermis.
Buraya kadar guzel, ancak is bununla kalmiyor, kuluplerin disinda bu ucaklardan bazilarini sorgusuz sualsiz bazi THK na yakin ” secilmis” insanlara cok ucuz fiyatlara satmislar veya hediye etmisler, simdi ne mi oluyor? bu secilmis insanlardan birinin aldigi Bellancayi satmak icin haril haril musteri aradigi söyleniyor. Istedigi fiyat THK na ödediginin tam bes kati. Ankaradaki bu cambazin, bir sure önce de cesitli oyunlarla THK dan bagis adi altinda iki adet Piper Cub ucagini hic bir bedel ödemeden aldigi, ucaklardan L-21 tipi olanini buyuk paralara sattigi söyleniyor. THK da cikip arkadas, sen bizden aldigin bu ucagi ne yaptin diye sormuyor ustelik bir tanede Bellanca veriyor.
Turk genclerine havaciligi tanitmak, sevdirmek icin bu ucaklar kacirilmaz bir firsattir ancak THK nun sorumsuz, astigi astik kestigi kestik davranislari Turk havacilarini cileden cikaracak duzeye gelmis gibi görunuyor.
Bu kurum artik ciddi sekilde kendine ceki duzen vermelidir, basa kim gelirse gelsin, asker sivil farketmiyor arkadaslar, kimin eli kimin cebinde belli degil, kurumda adaminiz varsa, yaginizi cekip devletin ucagini yok pahasina alabiliyorsunuz,
bu ilk degil son da olmayacaga benziyor. Bakalim ellerindeki diger ucak ve helikopterleri ne yapacaklar.
Bu dumenler dönerken binlerce gencimiz de basit bir planör veya parasut kursuna katilabilmek icin yirtiniyor ancak torpilleri olmadigi icin yerimiz yok, paramiz yok diye geri cevriliyor. Cok israrci olanlarda komik model ucak kurslarina yollaniyor. Bu gidisle seksen senedir yaratilamayan havaci nesil, moda deyisle sadece ”iman gucuyle” yaratilacaga benziyor.
Tayyareciler olarak halkin malini halk icin kullanmak yerine bazi sahislara peskes cekilmesini kinamaliyiz. Cekinmeden, korkmadan maille,telefonla, mektupla kisisel ziyaretlerle THK na Basbakanliga, Genel Kurmaya bu ayiplari anlatmali kinamaliyiz. Ucaklarimiz saibeli insanlara peskes cekilmemeli, bunun hesabi sorulmalidir. Eger biz bunu geleneksel ihmalciligimizle yapmassak ilerde yasanacak benzeri olaylarda söz hakkimizi kullanamaz, önumuze surulen her turlu oldu bittiyi kabullenmek zorunda kalabiliriz.
Basinla iliskisi olan arkadaslarimiz, lutfen basini bilgilendiriniz, bu yapilmaya calisan Turk havaciligina hakarettir. Murat Bardakci olayini hatirlayiniz, adam havacilik cahili, THK havacilik uzmani, ancak havaciligimiza verdigi zarar Bardakcinin verdigi zarardan kat kat daha fazla. Su Bardakci icin gösterdiginiz cabanin onda birini THK nun yanlis uygulamalarini elestiri icin harcasaniz bu ulkede birseyler degisir sanirim. Insan Devletine ve kurumlarina guvenebilmeli, ben THK na guvenmiyorum. Bu kurumun en buyuk dusmani söylenildigi gibi sadece Atamizin dusmani yobazlar degil, uygulamalariyla kurumun kendisidir.
Ben kendi adima gerekeni yaptim, ilgili yerlere durumu bildirdim sira sizlerde.