Selamlar;
Sevgili Hakan Güven benim yazımın ve senin cevabının tarihlerini karşılaştırınca epey uzun süredir Tayyareci foruma uğramadığını farkettim 
Forumla ilgili düşüncelerine saygı duyarım.Ancak benim için havacılıkla ilgili her ortam önemlidir. Bu konu benim açımdan kapanmıştı ancak eğitim sorumlusu olduğun hobi klübünün kurucusu Serdar Sualp'in söylediği gibi hiç bir vizyona ve bilgiye sahip olmayan bendenizin 10 ayrı tartışma grubunda 29 Ekim tarihinde yazmış olduğu bu önemsiz yazıya Tayyareci forumundaki yeni ve aktif onlarca yazı arasından kayda değer bulup cevap yazdığın için teşekkür ederim...Keşke bu yazıyı yazdığım 10 tartışma grubundan biri olan senin sahibi olduğun Turksimde de aynı hassasiyeti gösterip beni tartışma grubundan çıkarmak yerine cevabını ordan yazsaydın.
Gönderdiğin uzun maili okudum.Tabii maili benim yukarıda yazdığım yazıdan çoook sonra ve ben Turksim grubundan çıkarmanın hemen akabinde gönderdiğini sende biliyorsun.Açıkçası mailinden anladığım kendimi tam ifade edememiş olmam.Çünkü mailde bahsettiklerini zaten biliyorum.Zten teknik detay olarak nitelendirdiğin mevzulara itiraz ediyorum.Bu konuda bin kere de mailleşsek korkarımki ortak bir çözüm bulamayız.Ayrı şeylerden bahsediyoruz.
LCCC(Nicossia FIR) Kıbrıs Rum Kesimine ait.LCEN(Ercan) ve LCGK(Geçitkale) de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine.Yani senin dediğin gibi LCEN ve LCGK kodu ICAO tarafından bu meydanlara Barış Harekatından önce verilmiş olması harekattan sonra bu meydanların tanınmadığı anlamına gelmiyor.Kıbrıs Konusunda sürekli referans verdiğiniz ICAO siyasi sebeplerden dolayı bu meydanları -Operasyonel- kabul etmiyor.Ortada bu meydanların tanınmaması gibi bir durum yok.Şu anki ICAO location finder'a bakarsan orada da LCGK ve LCEN'i görebilirsin.ICAO'nun tanımadığı husus LCEN yaklaşmadır.Ancak bu sadece kağıt üzerinde kalmış bir uygulamadır.Bugün Ercan Havaalanına gidersen orada sadece Türk uçaklarının olmadığına şahit olabilirsin.Yani senin dediğin gibi Ercan ve Geçitkale olmayan ülkenin olmayan meydanları değildir.Bilakis orada ülkede,vardır meydanda,FIR'de vardır,ve o ülkenin sınırları ile karasularıda..Hatta ve hatta bir kaç yıl önce Ercan Yaklaşma Nicossia Fir'in hatasını farkederek Rum Kesiminin frekansına geçip bir çarpışmayı önlemiş yüzlerce insanın hayatını kurtarmıştır.Bu olaydan sonra sinirlenen Rum kesimi herzamanki tutumuyla protestolarını göndermiş,şikayetlerini yapmış ancak ne gariptir ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin havasahasını ve meydanlarını yok saydığını iddia ettiğiniz ICAO'ya rağmen Eurocontrol Ercan yaklaşmayı bu olayda haklı bulmuştur.
Kurallar konusunda gösterdiğiniz hassasiyet keşke iddia ettiğiniz gibi gerçekle bağdaşsa.Maalesef olmuyor."ICAO ERCAN'ı kabul etmiyor klerans veremeyiz" diyorsunuz ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti hava sahasından hiç bir uçağın direk LCLK(Larnaka/Kıbrıs Rum Kesimi) uçamayacağı,bırakın Türkiye'den kalkmayı Türkiye üzerinden Overflight bile yapamayacağını göz ardı edip bağlı olduğunuz kuralları öne sürerek Türkiye'den yapılamayacak bu uçuşa klerans verip Ercan,Geçitkale ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini yok sayıyorsunuz.Bununla da ilgili yıllar önce Londra'dan Larnaka'ya uçan bir yolcu uçağının Türk Hava Sahasına girip direk Larnaka uçmak istemesi üzerine nasıl Atatürk Havaalanına indirildiğini ilgili kaynaklardan öğrenebilirsin.
Bahsettiğin gibi "LC ile başlayan LCEN ve LCGK'ya klerans verdiğimde Kıbrısı bütün olarak kabul etmiş olurum" mantığı yukarıdaki uygulamanızla çelişiyor.Kıbrısı bütün olarak kabul etmeme gibi bir iddianız varsa LC ile başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından Türk Hava Sahası üzerinden uçuşa izin verilmeyen LCLK'ya klerans vermeniz neyi açıklıyor?
Yine bahsettiğin -Teknik Detaylar-
arasındaki "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hava Sahasını LTCC olarak kabul etmek." mevzusunu kimse iddia yada taleb etmiyor.Ancak bu konuda -GERÇEK- teknik detay istersen(Bu teklifim yazdıklarımı beğenmeyen diğer TRVACC üyeleri içinde geçerli) ve buralara yolun düşerse beraber Ercan yada Geçitkale havaalanlarına Türkiye'den (Tam tersi de olabilir) nasıl uçuş yapıldığını,gerçek telsiz konuşmalarını dinleyerek,yine gerçek scope başında,gerçek teknik detaylarıda FIC sorumlusundan dinleyerek öğrenmeni sağlayabilirim.
Kardak kayalıkları yüzünden olanlar herhalde hepimizin taze hatıralarıdır.Sadece bir kaç metre karelik bir kayalık için olanları biliyoruz.O gün olanlardan dolayı vatandaşı olduğum devletle gurur duymuştum.Sanırım aksini düşünen yoktur.Bu durumda iddia ettiğin gibi Kıbrıs bir bardak su değildir.Orada yüzbinlerce kardeşimiz yaşıyor.Ve bu yüzden Kıbrıs için yapılanlar veya yapılcaklar sebebiyle yine iddia ettiğin gibi kimse ne madalya,ne para nede onore olmak için evine çiçek bekler.İddia ettiğin "Kıbrıs'tan bir çıkarımız yok" sözleri yersiz.Bazı şeyler kişisel çıkarların üzerindedir ve öyle olması gerekir.Hele hele bu konu bir ülkenin yüksek çıkarlarıysa!Her ortamda her birey tarafından savunulur.Dolayısıyla konusu sanal havacılık olan bir ortamla bazılarından bir kaç yıl önce tanışmış olunması sebebiyle o ortamın ilk 5 kişisi yada 10 kişisi olmanız bu konuda tek söz sahibinin,tek otoritenin siz olduğunu göstermez.Hepsi bir kenara sanal havacılıkla uzun süreden beri ilgilenmeniz sizlerin havacılık konusunda çoook derin herkesten üstün bilgilere sahip olduğunuzu hiç göstermez.Yani söylediğin "Gerçekçilik üzerine yaptıklarımızı Kıbrıs konusunda söyledikleriniz ile değiştirmeye çalıştınız" iddiana katılamadığımı yinelemek istiyorum.İşte bu yazımın başında söylediğim kendimi ifade edememiş olduğumu bu cümlenden çok net anlıyorum.Konu sizin yaptıklarınızı engellemek değil.Rahatsız olunan bir konuda birlik içinde hareket etmekti.Ancak sen ve yöneticisi olduğun hobi klübünün kurucusu Serdar Sualp bunu "icinde bulundugumuz ve kabul ettigimiz kosullarin bizi en gercege yakin havacilik ortamina goturdugunu anlatmaya calissakda bu duzeni kisisel cabalarla degistirmeye calistiniz." şeklinde değerlendirdi.Yani ilk 10 kişi içinde olup bazı olayları gerçekçilik elde etmek için kabul ettiniz ve bizde bunları bozmaya çalıştık.Bu hususa katılamadığımı yinelemek istiyorum.
Sevgili Hakan Güven,samimiyetine güvenerek beni Kıbrıs olayındaki TRVACC tutumundan çok daha fazla rahatsız eden bir kaç hususta fikrini almak istiyorum.Bu iddialar yöneticisi olduğun hobi klübünün kurucusu Serdar Sualp'e ait ilgili forumlardan bu yazıları okuduğuna eminim:
1-ATA callsign'nını kullanmak ne derece kötü bir harekettir?
Bu hususta Sayın Sualp'in söz hakkım olmayan bir ortamda ATA callsign'nını kullanmama benzetmesi aynen şudur: "Biri terörist başının isminin baş harflerini callsign olarak kullansa rahatsız olmazmısınız?"
2-Uçuş planının Remarks kısmına uçuş dışı yazı yazılması.(Uçuşum sırasında bu yazılar bilemediğim bir kişi tarafından silinmiş)Remarks kısmına yazdıklarım aynen şudur:29 Ekimde "Cumhuriyetin 80. Yılı Anısına" ve 10 Kasımda "Mustafa Kemal Atatürk 1881-...." bunun neresi rahatsız edici?
Yine Sayın Sualp'in bu konuda yakıştırması : "Biri terörist başının ismini kullanarak -... izindeyiz- yazsa hoşunuza gider mi?"
3-Sağa sola kural dışı uçuş yapılması.Yöneticisi olduğunuz hobi klübünün başkanı Sayın Sualp bizim hakkımızda diyor ki:"Bu arkadaşlar sağa sola kural dışı uçuşlar yaparak adeta terör estirmiştir!"
Allah Allah!Ercan'a yada Geçitkale'ye uçuş planımın dest kısmına LCEN ya da LCGK yazıp uçmam kural dışı ve bu teröristlik mi oldu?
Sayın Sualp'in yakıştırması çok ilginç: "Biri kalkıp Türkiye sınırları içinde ....istan diye bir devlet iddia edip bunun içindeki havaalanlarına bu şekilde uçuş yapmaya kalksa iyi mi olur?
Kusura bakma sevgili Hakan Güven ama bu yakıştırmalar beni fazlasıyla rahatsız etti.Daha da mühimi anlayamadığım bir sebepten dolayı yine bu hobi klübünün kurucusu KTHY IVAO'da faaliyete geçmeye hazırlanırken sahte "ingiliz" isimle email atarak IVAO'daki Yunan yöneticileri "KTHY kuruluyor dikkatli olun." şeklinde uyarma ihtiyacı hissediyor.İşte burada oturup enine boyuna düşünmek lazım...........
Bu ve benzeri sebeplerden dolayı artık orta yol bulamayacağımız için yazdığın maile cevap vermek istemedim.Zaten bu konuyu ortaya attığım ortamlarda söz hakkımızı elimizden alanlarda sizler değilmiydiniz?Yukarıda 29 Ekimde yazdığım yazıda aynen söylemiştim "Daha öncede bu konu değişik tarihlerde başka arkadaşlar tarafından dile getirilmiş ve bu konuyu açan arkadaşlar forumlardan çıkartılmıştır,yazdıkları silinmiştir." diye.Samimiyetin olmadığı,gizli kapaklı işlerin döndüğü ve kendi adıma kutsal saydığım değerlerin hiçe sayıldığı bir ortamı kuran ve yöneten insanlarla diyalog yürütmemin bir amacı yoktur,olamaz.
Bu sebeple söylediğin gerçekçilik adına kabul ettiğiniz kurallarla bulunduğunuz ortamda zaten uzun süredir sizi rahatsız etmediğimi,bundan sonrada rahatsız etmeyeceğimi ve bu gerçekçilik adına yaptıklarınıza engel teşkil etmeyeceğimi yinelemek istiyorum.
Söylediğin yönetici maillerini verme hususuna gelince.Bu konu sadece seni,beni,başkasını ilgilendirecek bir konu olmadığı ve bu konuya olan hassasiyetimden dolayı havacılıkla ilgili herkesin bilmesi gerektiğini düşündüğümden seninde gördüğün gibi havacılıkla ilgili takip ettiğim bir çok foruma bu yazıyı post ettim.Bu yazıyı okuyupta benimle aynı hassasiyeti paylaşan başka arkadaşlarında olacağını düşündüğümden hiç olmazsa bu konuda rahatsızlıklarını dile getirmeleri için mailleri forumda verdim.Zaten bu mailler seninde çok iyi bildiğin gibi çok gizli mailler değil.Yazımda geçen websitelerine giren herkes bu maillere ulaşabilir.Bu forumu okuyanları "Konuyla ilgili ilgisiz" olarak nitelendirmene katılmıyorum.Şayet forumun konusu havacılık ve bu yazıyı yazdığım bölüm havacılıkla ilgili genel konular kısmı ise bence doğru yerdedir!Çünkü bu konuda senden,benden daha fazla bilgisi olan insanlar bu forumları okumakta.En azından bazı şeylerin sanalda değilde gerçekte nasıl yürüdüğünü görmemiz için bu yazımı buraya post ediyorum.Bu konunun ehli biri çıkıp iki laf eder bizde neyin ne kadar doğru olduğunu görürüz...Böylece herşeyin cevabını bulunduğun sanal ortamda değil gerçekteki uygulamalarıyla görüp sanala taşıyarak belki gerçekçiliği daha fazla yaklaşmış olursunuz...
Sanal atco ve sanal kaptanlık kariyerinizde başarılar...
Saygılarımla;
Ertaç Paprat
311-Serche