ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Turk Sunguleri
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Kasatura
üye

USA
17
Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/11/2003 :  09:13:29  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Havacilik sayfasinda karacilik alet edevati ile sizi ilgilendirmek abes olacak diye cok cekindim ama lutfen bagislayin ADAM gibi baska bir Turkce sayfa bulamadim , neticede Askeri ilgi alanina girdiginden dolayi dayanamayip bu dosyayi actim , kusura kalmayin:)

ABD de yasamaktayim, burada bazi Avrupa ulkelerinde oldugunca kolleksiyon amacli askeri malzeme bulmak cok mumkun , Balkan harbi hatta daha oncesi tarihten baslayan gunumuze degin TSK ve Kahraman Mehmedin en cok kullnadigi kankasi Sunguleri ve kahraman Subaylarimizin kilic ve mec ve hancerleri hakkinda bilgi alsiverisi ve sohbette bulunmak isteyenlere acigim.

Amerikada m35 yada m38 olarak anilan Kirikkale piyade tufekleri hurda satimi ile ulkede cok genis bir yelpazede tutundu ..1888 ve 1898 tipi cesitli tufeklerin daha sonra Turk Tipi Kirikkale Mauser ( mavzer ) tipi olarak tamamen Turk piyade tufegi olarak dunya askeri malzeme tarihine girmesi ilgi cekidir , bu baglamda As-FA damgali ( askeri fabrika)m35/m38 tip Turk sungulerinin yasadigi teknik evrim cok ilginctir cesitli savaslarda ele gecirilen ve daha sonra m38 haline getirilen yada m38 standart hale getirilmeden (kisaltilarak Turk tarzi ufki vurus icin )sadece kisaltilan sungulere Ingilizcede shortened yada Turked denilir..! cok entersan degilmi?

Su anda 57 kusur parcaya sahibim grurla onlari yeniden silip temizleyip parlatmak ile hafta sonlarimi gecirmekteyim ilerideki ikinci etap Turk tip ve Turk model Mavzerlerini toplamak olacak. Bu konuda bilgi paylasiminda bulunmak isteyenler yada yeniler icin yardima hazirim.

esenlikler dilerim

Chavusch

Kasatura
üye

USA
17 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/11/2003 :  10:19:06  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Sizlerle paylastigim Kore turk tugayi yazisinda anilan Turklerin kullandigi Long Knives ( uzun Bicaklar yada kisa kiliclar ) sungu olmayip balkan harbi oncesi Osmanli Ordusunda kullanilan martini henry tufeklere ait olan ABD yapimi yatgan ve saldirmay benzer sungu tipi M1984 Turkish Martini tipidir, Cumhuriyet doneminde bazi birliklerce kullanilmis olup Koreye giden tugayimiza yan silah verilmistir , Modife edilen sungunun baski derili kabzasi tahta ile degistirilmis ve tufeye takilan baski yayi ve dugmesi cikarilmistir ilgilenenler www.E-Bay.com sayfalarinda Turkish Martini yada Martini 1984 model olarak resim bulabilirler ( daha once ve sonrasinda Franzis Chassepot olarak anilan Fransiz ve Alman Ordusunda kullanilan modelde Yatagan olarak hala anilir)kolleksiyonuma Bulgaristandan yaptigim alimlar ile iki adet kattim son ABD alimim Korede kullanilan ve Cin kabusu olan modife edilmis bir Turk Short Knife olup Koreden getirilmistir

Aziz sehitlerimizin ruhlari sad olsun, gazilerimize sonsuz sukran ve hurmetlerimi sunarken, Amerikali Genaral mc Arthur`un < Turk Tugayina oldugu gibi tumune Silver Star nisani taktigini ve takarken - hayatimda hic bir birlige bu kadar silver nisan taktigimi hatirlamiyorum dedigini , sizlerle paylasmak beni mutlu etmekte.

esen kalin, bayraminiz kutlu olsun

ChavuschSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000