Sizlerle paylastigim Kore turk tugayi yazisinda anilan Turklerin kullandigi Long Knives ( uzun Bicaklar yada kisa kiliclar ) sungu olmayip balkan harbi oncesi Osmanli Ordusunda kullanilan martini henry tufeklere ait olan ABD yapimi yatgan ve saldirmay benzer sungu tipi M1984 Turkish Martini tipidir, Cumhuriyet doneminde bazi birliklerce kullanilmis olup Koreye giden tugayimiza yan silah verilmistir , Modife edilen sungunun baski derili kabzasi tahta ile degistirilmis ve tufeye takilan baski yayi ve dugmesi cikarilmistir ilgilenenler www.E-Bay.com sayfalarinda Turkish Martini yada Martini 1984 model olarak resim bulabilirler ( daha once ve sonrasinda Franzis Chassepot olarak anilan Fransiz ve Alman Ordusunda kullanilan modelde Yatagan olarak hala anilir)kolleksiyonuma Bulgaristandan yaptigim alimlar ile iki adet kattim son ABD alimim Korede kullanilan ve Cin kabusu olan modife edilmis bir Turk Short Knife olup Koreden getirilmistir
Aziz sehitlerimizin ruhlari sad olsun, gazilerimize sonsuz sukran ve hurmetlerimi sunarken, Amerikali Genaral mc Arthur`un < Turk Tugayina oldugu gibi tumune Silver Star nisani taktigini ve takarken - hayatimda hic bir birlige bu kadar silver nisan taktigimi hatirlamiyorum dedigini , sizlerle paylasmak beni mutlu etmekte.
esen kalin, bayraminiz kutlu olsun
Chavusch