ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 SIVIL HAVACILIKTA YANLISLIKLAR
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
SUNDOWNER
üye

24
Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/11/2003 :  18:24:24  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgılı arkadaslar yaklasık 1500 saatlık 737-400 tecrubeme dayanarak 1-2 konu soylemek ıstıyorum

-bırcok yaklasmada gordugum kadarıyla yesılkoy meydanına yenı yapılan 18-36 paralel pıstı yola son derece yakın kalıyor ve arac trafıgıne bu kadar yakın bır pıst olması guvenlık acısından son derece rısklı--Adanada THY ucagına kalkısta ates acılmasını unutmayalım !

sıslı havalarda (dun) ıstanbul ınısımızı Izmıre dıvert etmek zorunda kaldık daha sonra Izmırde dogal olarak yerdeyken cep telefonumdan Istanbul operatıon ıle temas kurup 25 dk sonra sısın dagıldıgını ogrenıp yenıden havalandık bu sırada kokpıt kapısını acık tuttuk(yerde) ucus sonrası bırcok yolcu cep telefonunun ozellıkle pılotlar tarafından kullanılmasının ucus oncesı sıstemlerı etkıleyecegı yonunde yorumlar getırdi !! gecen yıl Boeıng fırmasından sırketımıze gelen yazıda CEP TELEFONLARININ UCUS SISTEMLERINI BOEING UCAKLARINDA HICBIR SEKILDE etkılemedıgını anladık...bırcok kaptan taxı sırasında cep telefonuyla arkadaslarını arar buna cok sahıt oldum ! ama yolculara bunu uluslararası havacılık kurallarında anlatmanın tek yolu yasak koymaktır...sıgara ıcmek dahıl olmak uzere bırcok yasak kokpıtte delınır hemde bırcok sırkette !! 2 saatı gecen bırcok ucuslarda hosteslerın kokpıtte sıgara ıcme molası verdıklerını bırcok kısı bılır !

Kilic
üye

USA
5 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/11/2003 :  04:30:17  Profili Göster  Ziyaret Kilic'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba Sundowner,
Eger pist gercekten bahsettigin yola okadar yakinsa, pisti kapatmayacaklarina gore yol sivil araclara kapatilmali ve gecici bir sure icin trafik i baska bir istikamete akitmalilar. Insallah yeni bir yol projesi vardir. Benim merak ettgim konu bu 18-36 paralel pisti yurtici mi yoksa yurtdisi ucuslari icinmi kullaniliyor.Eger karisiksa 3-5 tane Delta pilotunu kafala derim konuyu onlar ilgililere iletsin. Belki daha etkili olur. Ne dersin?
Aklima gelmisken komik bir ani, 1999 u yazi aciip heyacanliyim ilk defa ucaga binecem, oluyorum nasil bi his falan filan diye.Neyse kalktik pilot peygamber vitesine takti bayir assgi gidiyoruz, Almanya uzerinde arada bi kompresor yapiyor, bi ara uyari yapildi federal yasa geregi sigara icmek yasaktir, okyanusu gormek uzereyiz bi uyari daha icerseniz tutuklariz filan tabi herkez birbirne bakiyor, sonra uniformali pilot oldugunu sandigim biri kabine girdi sinirli sinirli arka taraftaki 5-10 kisilik Turk grubun yanina gitti bir daha sikayet gelirse hepinizi Atlantada tutuklaticam dedi. Neyse olay yatisti da ben yanimda oturan Amerikaliya bizlerin sigaraya ne kadar bagimli oldugumuzu anlatmak zorunda kalmistim garipsedi adamcagiz.
O ucus Atlanta uzerindeki firtina yuzunden 13 saat surmustu ucagin icinde tikali kaldik. bole durumlar icin sigara icen yolcularida kokpite alsaniz hem bizim merakimiz gider hem siz rahat olursunuz.

" A little rain must fall in everyones life"Sayfa Başına Git

SUNDOWNER
üye

24 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/11/2003 :  11:59:46  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
yolu kapamaları cok zor gozukuyor cunku butun florya trafıgı ıptal olur buna baska bır cozum bulurlar bu pıst tamamen baska bır alternatıf olmadıgından ınsa edıldı..dunyada sıvıl alanların cok yakınlarına ınsa edılen pıstler var mesela Hollanda Antıllerındekı meshur meydana ınıste ucaklar oyle bır ınıs paternı ızlıyorkı sahılın hemen arkası pıst ve sahılde guneslenen ınsanların 200-300 feet uzerınden suzulerek ınıyor ucaklar...ama o ulkelerdekı guvenlık onlemlerı emınımkı bızımkılerle aynı sevıyede olmamalı...normalde ucusta bırcok yolcu kokpıt zıyaretı ıcın ya kısısel kartını yollar kabın amırıyle yada rıcada bulunur ınıs kalkıs harıcınde elımızden geldıgınce ınsanları kırmamaya calısıyoruz ozellıkle kucuk yolcularımıza havacılıgı sevdırmeye calısıyoruz..bıde son gunlerde yenılenen dayanıklı ve sıfrelı kokpıt kapıları takılmaya baslandı bu sıfre sadece kabın amırınde olması gerekıyor bızım harıcımızde ama sagolsun bunu bılmeyen kalmadı ekıpte yakında anonsta yolcuyada bıldırırlerse hıc sasmam !

Sayfa Başına Git

Bora
üye

Turkey
11 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/11/2003 :  12:16:23  Profili Göster   Bora a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili sundowner,
Bahsettiğin yanlışlıklar sadece pistlerin güvenliği yada kokpit şifrelerinin herkes tarafından bilinmesiyle sınırlanıyorsa çok şanslıyız demektir. İstanbulu bir yana bırakıp diğer meydanları da incelediğimizde de aynı olayları görebiliriz. Örneğin Dalaman; 1.9 son yaklaşması şehir üstündendir ve herhangi bir havayolu uçağına saldırı yapılması için çok müsait bir yerdir.Bu sadece bir örnek bunun yanına Adana gibi şehir içindeki meydanları da katabiliriz. Önemli olan havalimanlarının şehir dışına taşınması olmalıdır. Hoş ülkemizde güvenliğin ne kadar ön planda olduğu da tartışılır. Kokpit kapılarına takılan şifreler ise sadece insanları caydırmaktan başka birşeye yaramaz. Boğazına bıçak dayanmış lan her kabin amiri yada memuru eminim ki, hemen o kapıyı açmak için herşeyi yapacaktır. Bu gerçekten çok önemli, ama bunun engellemek için öncelikle havalimanlarına giriş ve apron içindeki güvenliğin arttırılması ve kontrol altına lazım. Yoksa siz istediğiniz kadar kapıları şifreleyin, bunun hiç önemi yok. Cep telefonları konusunda sana tamamen katılıyorum, insanlar ancak birtakım yasaklar konunca anlayabiliyorlar bazı şeyleri.

Hepinize kazasız belasız uçuşlar.Sayfa Başına Git

Kilic
üye

USA
5 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/11/2003 :  12:39:50  Profili Göster  Ziyaret Kilic'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bence ucuslarin guvenligi trafigin yeni yol yapilana kadar felc olmasindan daha onemli. 9/11 nin firmlari ne buyuk mali sIkIntiya soktugu ortada.Allah gostermesin bu orumcek beyinli intiharci takimin saldirilari devam edecek gibi gozukuyor biraz once CNN de Al quade savasi Turkiyeye tasiyor, iraktan sam ler kacirilmisti Turkiyede olabilir diye tartisiyorlardi. Bu pistte yola bu kadar yakin ise diye dusunuyorum ama bizimde hava meydani cevresinde guvenligimiz vardir elbet son olaylardan sonra! Sayet washington dc cevresi fuzelerle donatilmis hummylerle doluydu (bizim zipkinlara kaynak olmus sanirim) hemen yanlarinda radarlar da vardi yani bariz asiri bi guvenlik vardi. Siviller icin pek guzel bi goruntu degil acikcasi ucak yolculuguna cikiyorsun etrafinda hummmerlar askeri araclar insana ister istemez husursuzluk veriyor. Dogal olarak en tabi haktir kendini savunmak fakat sivil yasantiya pek etkilemiyecek sekilde polis ve hava meydani guvenligi on plana cikartilarak yapilmali bence. Ne biliyim uzun suredir Turkiyeye gelemedim ama yunuslar gorev alsa pistlerin yola yakin oldugu bolgelerinde, yol kenarinda kontrol noktalari kurulsa yolu izleyecek surveilance camera lar konsa. Yani en azindan caydirici guc olarak diyorum. O kadar vergiyi bosuna toplamiyorlar ya gereken neyse halkin guvenligi icin yapmalari lazim. Son saldirilar bir daha gosterdi terorun dini,dili ve merhameti yok.
Sundowner bu arada aralik sonunda Los Angels(USA)- Melbourne (AUS) a ucacagimda. En uzun non-stop yolculuk dediler dogrumu, bu ucuslarda hangi ucaklar kullaniliyor, guvenlimidir bu iki ulkeye ucan en iyi sirket hangisi sence bi fikir verirsen tessekur ederim.

" A little rain must fall in everyones life"Sayfa Başına Git

SUNDOWNER
üye

24 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/11/2003 :  22:18:37  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
amerıka cıkıslı bırcok uzun yolculukta ozellıkle Amerıkan sırketlerının kullandıgı ucak 747 dır.tabııkı mesafe kadar o ucusa olan talepte yolcu ucagı secımınde onemlı...uzun rota dedınde bızımde EUROCONTROL denılen avrupa hava sahasının ucuslarını denetleyıp duzenleyen kuruma bırıkmıs yuklu borcumuzdan dolayı bırcok Avrupa ulkelerıne yaptıgımız ucuslarda Akdenız ustunden yuksek ırtıfa ucmaktayız bu yolumuzu uzatıyor ama borclar odenmedıkce EUROCONTROL yardımı almamızın pek ımkanı yok...bu rota ve maddı sorunlar yolcuya tabıkı bıldırılmez....!!

Sayfa Başına Git

remziozturk
üye

Turkey
29 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/11/2003 :  14:10:29  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba,

İstanbulun 18-36 parel pisti için öngördüğünüz güvenlik mülahazaları için rahat olabilirsiniz. O pistin kullanıma geçceğini sanmıyorum. Yola yakınlığı bir yana, yol seviyesinin altında kalıyor, inişte bir dot yana kaysa kanat rahatlukla yol seviyesi altında kalan toprak duvarı biçer. Öte yandan 18 istikameti ils için uygun olmuyor önüde otel var.

Ateş açılma korkusunu sadece yeni pist için olmasa gerek o yoldan geçenler eski 18-36 pistinin de çok rahat tehdit altında olduğunu görürler. üstelik ateşli silah ne ki tel örgüyü aşıp pistin ortasına bile girsen kimse seni durduramaz.
Sözün özü "sakınılan göze çöp batar".

Cebelitarıkda (LXGB)şehrin ana caddesi pistin ortasından geçer, ya da karayolu üzerine pist inşa etmişlerdir:

Madeira pisti (LPMA)yol kenarına çok yakındır.

bu da meşhur prenses juliana sahili:

Sayfa Başına Git

SUNDOWNER
üye

24 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/11/2003 :  16:33:42  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Havacılık camıasından konustugum bır ıkı kaptan arkadasımda bu yenı pıstın kullanılsa dahı ufak ucaklar ıcın (Batı 4 Apronunu kullanan) acılacagını dusunduklerını soyledı..Bu arada yıne ılgınc bır gozlemımı sızınle paylasmak ıstıyorum yazın 4 Yunan Adasına uctum ve Mıknos gıbı ufak meydanlarda dahıl olmak uzere her meydanda AG BARIYERI oldugunu gordum..Tel barıyerınden farklı olan Ag barıyerı askerı emergency usullerde ınen ucaklar ıcın kullanılıyor..bu adalardakı meydanlar her an askerı ucuslar ıcın destek unsuru olabılecek sekılde tasarlanmıs ve bunu kımsenın gormesınden cekınmıyorlar...

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000