Sevgili Tayyareciler,Bahsi geçen helikopter Kamov Ka 50-2 "Erdoğan"dır. Bu helikopter 1995 yılında Rus Kara Kuvvetleri'nde hizmete giren Ka-50 "Hokum"un IAI (Israel Aircraft Industries) ile müştereken geliştirilmiş, NATO elektronik donanımına silahlarına uygun, TSK talepleri paralelinde bir helikopterdir. Sitemizdeki "Helikopterler" kısmında bu helikopter ile ilgili açıklayıcı bilgi bulabilirsiniz.
Ben şahsen bu habere sevindim ve doğru olmasını da bütün kalbimle destekliyorum. Bu sayede hem ABD sultasından biraz kurtulmuş olacağız hem de ülkemize teknoloji transferi söz konusu olacak. Yalnız somun civata sıkmaktan kurtulacağız. Bu helikopterin birçok parçasının ülkemizde üretileceğini zannediyorum.
Sevgili arkadaşlar Rusya Federasyonu'ndaki birçok havacılık kuruluşu ekonomik sıkıntı içinde ve kendilerine yurtdışında ortak arıyorlar. Kamov'a ilaveten MiG, Sukhoi ve Yakovlev de bunlardan üçü. Bu üç firmanın ikisinin ellerinde prototipleri yapılmış, NATO standartlarına uygun teçhizatla don atılmış değişik model ileri eğitim ve kara taarruz uçağı var, üçüncü firma olan Sukhoi'un henüz masa üzerinde olan Su-27 serisinin tek motorlu geliştirilmiş bir modeli var... Bu konulara daha önceleri bu forumda diğişik başlıklar altında değinmiştik. Arzu edenler eski sayfaları karıştırıp yazılanları gözden geçirebilirler. Aynı konulara tekrar girmek istemiyorum. Ama bu Rus firmalarıyla kolkola girmenin bize büyük faydalar getireceği görüşündeyim.
Bu vesile ile hepinizin yeni yılını kutlar, mutluluklar dilerim.
Haluk SEVEL
Edited by - haluksevel on 25/12/2003 07:47:48