ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 KAMOV, YENİ HELİKOPTERİMİZ Mİ?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
mehmetcemilkale
üye

USA
166
Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/12/2003 :  16:52:31  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Milliyet' te okuduğum habere göre Kamov seçilmiş ATAK ihalesinde. Teknoloji transferindeki kolaylıktan dolay ben en hayırlı seçimdir diyorum.

Umarım ülkemizdeki havacılık ve hava elektroniği sanayisinin gelişiminde katkısı optimum olur.

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))

nasa
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/12/2003 :  12:30:14  Profili Göster  Ziyaret nasa'ın Anasayfasını   nasa a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşım merhaba. Kamov yazmışsın ama Kamov-Ka50,Ka31,Ka25,Ka27 gibi modelleri var acaba hangisi seçilmiş o konuda bilgin varmı?Sayfa Başına Git
graf
üye

Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/12/2003 :  00:02:35  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
zaten abd.bizim silahlı kuv.üzerindeki etkisi bilinmekte.bencede en doğru olan taaruz helikopteri olarak ka 50 erdoğanın seçilmesiydi.buda olacak gibi zaten.biz hala amerikanın hurdaya attığı cobraları kullanıyoruz.rus-israil-türkiye ortak prj.olacak erdoğan helikopteri.

Sayfa Başına Git

haluksevel
Moderator

Turkey
203 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/12/2003 :  07:34:03  Profili Göster  Ziyaret haluksevel'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Bahsi geçen helikopter Kamov Ka 50-2 "Erdoğan"dır. Bu helikopter 1995 yılında Rus Kara Kuvvetleri'nde hizmete giren Ka-50 "Hokum"un IAI (Israel Aircraft Industries) ile müştereken geliştirilmiş, NATO elektronik donanımına silahlarına uygun, TSK talepleri paralelinde bir helikopterdir. Sitemizdeki "Helikopterler" kısmında bu helikopter ile ilgili açıklayıcı bilgi bulabilirsiniz.

Ben şahsen bu habere sevindim ve doğru olmasını da bütün kalbimle destekliyorum. Bu sayede hem ABD sultasından biraz kurtulmuş olacağız hem de ülkemize teknoloji transferi söz konusu olacak. Yalnız somun civata sıkmaktan kurtulacağız. Bu helikopterin birçok parçasının ülkemizde üretileceğini zannediyorum.

Sevgili arkadaşlar Rusya Federasyonu'ndaki birçok havacılık kuruluşu ekonomik sıkıntı içinde ve kendilerine yurtdışında ortak arıyorlar. Kamov'a ilaveten MiG, Sukhoi ve Yakovlev de bunlardan üçü. Bu üç firmanın ikisinin ellerinde prototipleri yapılmış, NATO standartlarına uygun teçhizatla don atılmış değişik model ileri eğitim ve kara taarruz uçağı var, üçüncü firma olan Sukhoi'un henüz masa üzerinde olan Su-27 serisinin tek motorlu geliştirilmiş bir modeli var... Bu konulara daha önceleri bu forumda diğişik başlıklar altında değinmiştik. Arzu edenler eski sayfaları karıştırıp yazılanları gözden geçirebilirler. Aynı konulara tekrar girmek istemiyorum. Ama bu Rus firmalarıyla kolkola girmenin bize büyük faydalar getireceği görüşündeyim.

Bu vesile ile hepinizin yeni yılını kutlar, mutluluklar dilerim.

Haluk SEVEL

Edited by - haluksevel on 25/12/2003 07:47:48Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000