ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 soaring
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
soaring
üye

2
Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/01/2004 :  22:28:55  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Hayatta her şey insan için demişler,tıpkı yaşamak gibi ölümde kaderimizde yazılı,ama hayatta tanıdığım en iyi insan derler ya işte o adamı kaybettik......Ferhat TİMURLENK....kardeşimiz geçirdiği bir trafik kazasında 28 yaşında aramızdan ayrıldı ve çok sevdiği göklerde yerini aldı...
Eskişehir in İnönü kasabasının Oklubalı köyünde doğmuştu , hep üzerinde uçan uçaklara ve planörlere bakıp onlarla uçabileceği,onlara dokunabileceği günleri iple çekiyordu,sonunda onun zamanı gelmişti ve planörle uçmaya başlamıştı,uçtu ve en sonunda planör pilot lisansını aldı
Ferhat inönü kasabasında bulunan THK Eğitim Merkezine o bölgeden gelip eğitim alarak planör pilotu olmuş sayılı kişilerdendir,havacı olmak onun için bir aşktı,hayattaki tek amacı iyi bir uçucu olup THK kadrosunda öğretmen olabilmekti ama nasip olmadı sevgili kardeşime,nasip etmediler.Torpili olmadığı için giremedi kadroya maalesef.....
Onu tanımak ve arkadaşı olabilmek şerefine erişebildiğim için kendimi şanslı sayıyorum, bu bana gurur veriyor,ilk tanıştığımda ona hemen ısındım çünkü kalbi tertemizdi,iyiliksever,dürüst ve “adam gibi adam” derler ya işte bu tabir tam onu tanımlıyor.
Seni hiçbir zaman unutmayacağız canım kardeşim ,kötü kader senin gibi altın kalpli birisinin peşini neden hiç bırakmadı anlayamadım,ama galiba hep iyiler ölür derler ya.......sen bizleri çok sevdin,üzmedin ve unutmadın bizim üzerimizdeki hakkını helal et kardeşim,bizler sana yarın helal etmeye geliyoruz........

ucan_kostebek
üye

3 Cevap
Gönderilme Tarihi - 15/03/2004 :  18:06:37  Profili Göster   ucan_kostebek a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Ben Ferhat Abiyle ilk defa 2001 yılında planör başlangıç kursuna başladığımda tanışmıştım.Daha sonra ise tekamül eğitimine başladığımda Ferhat Abiyle pek çok kez sohbet etme fırsatını yakaladım.O uçmayı ve planörcülüğü çok seviyordu.Sık sık İnönü’yü ziyaret eder ve o çok sevdiği planörlere bakıp belki eski günlerini yad eder belki de ara verdiği uçuculuk hayatını yeniden başlatma sırasını beklerdi.
Bir gün onunla öğlen paydosunda kantinde konuşuyorduk.Ben o zamanlar planör tekamül öğrencisiydim.Bana kendi tekamülcülük, ileri tekamülcülük zamanlarını, gözlerini kocaman açarak heyecanlı heyecanlı anlatıyordu.Puchacz planöründen IS-29 lara geçtiği zamanı, bu iki planör arasında ne gibi farklılıklar olduğunu anlatıyordu.Uzun uçuşlarda IS-29 ların lövyelerinin insanın elini nasıl terlettiğini ve bunu engellemek için kendi elleriyle nasıl lövye kılıfı diktiğini anlatıyordu.
Onunla en son Eskişehir’de çarşıda karşılaşmıştık.Ben bi arkadaşımın evine bitirme tezimle ilgili çalışmak için gidiyordum.Geç kalmıştım.Hızlı hızlı yürürken bir dükkandan çıkan biriyle çarpıştım bir de baktım karşımda elinde poşetlerle duran Ferhat Abim.İkimizde gülmeye başladık.Tam bir tesadüf.Ayak üstü bayağı muhabbet ettik.İkimizin de acelesi olmasına karşın ne Ferhat Abim nede ben bu tatlı muhabbeti kesip ayrılamamıştık.Nede olsa konu İnönü, Planörcülük, havacılıktı.Bana “Uçuş saatin kaç oldu” diye sormuş ve ben de cevaplamıştım.200 saate kadar pilotları meleklerin koruduğunu söylemişti J ikimiz de gülmüştük.Daha sonra buluşmak üzere ayrıldığımızda onu bir daha göremeyeceğim aklımın ucundan bile geçmezdi.Ferhat Abicim henüz uçuş saatim 200 olmadı.Kim bilir belki de uçuşlarımda beni koruyacak olan melek sen olursun.
Buradan başta Ferhat Abim olmak üzere havacılık camiası içinde kaybettiğimiz tüm büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Sitedeki forumda bazı arkadaşlar THK’yı acımasızca eleştiriyorlar.Şu anda THK personeli sancılı bir dönem geçirmekte.Pilotlar için haksız yere ithamlarda bulunanlara bir çift lafım olacak.Arkadaşlar lütfen eleştiri yaparken biraz daha dikkatli olalım.Yangınla mücadelede, ilaçlamada, eğitim sırasında şehit olan büyüklerimizin ruhlarını sızlatmadan, incitmeden; düşüncelerimizi ifade ederken biraz daha saygılı olalım.
Konuyu fazla dağıtmadan noktalamak istiyorum.Buradan ;aramızdan ayrılan tüm büyüklerimizi rahmetle anıyorum.
Ebedi mekanlarının cennet olması dileğiyle...
Saygılar.......
T.M.

Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/03/2004 :  09:36:28  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ben merhumu tanımıyorum ama anlattıgınız kadarıyla sanslı olan sahıslardan bırı
gokyuzune vurulmus yuregı gokyuzu dolu olan bırıymıs ve bu sevgısını ucarak dahada buyutmus gokyuzune vurulmus ama gerek maddı gerekse yasamsal engellerden dolayı ucamayan bınlerce hatta yuzbınlerce kısının arasından sıyrılıp amacına ulasmıs ıste bunun ıcın sanslı
emınım mutlu ayrılmıstır bu dunyadan karada yasamak zorunda olmadıgından bundan sonra hep goklerde dolasacagından mutlu ayrılmıstır
umarım banada ucmak nasıb olur onun ve gokyuzune vurulmus ve ahırete goc etmıs butun buyuklerımızın ve kardeslerımızın mekanı cennet evlerı gökyüzü olsun

fulasSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000