Hoover
üye
Turkey
17
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/02/2004 : 21:10:32
Herkese Merhabalar... Bu gün Hava şehitlerimiz ile ilgili yanlış yazılmış olan bir yazıya olan duyarlılık konusunda herkese gerçekten çok teşekkür ediyorum,bir havacı olarak bu konu beni de gerçekten çok rahatsız etti ve gerekli olan yerlere bende yazılarımı elbette yazacağım. Ancak burada beni rahatsız eden bir konu üzerinde yazmadan edemeyeceğim,bazı arkadaşlarım bana katılacaklar,bazıları da eleştirecekler ama her ne olursa olsun sonuçta hepsi havacılık için değilmi... Sayın arkadaşlarım ne yazıkki geçmişe olan duyarlılığı hiç kimse bu gün için göstermiyor,takılmışız bir Osmanlı havacılık tarihine orada kalmışız,hangi sempozyuma seminere gitsem aynı şeyler anlatılıp duruyor.Sakın yanlış anlaşılmasın bunlar bizim tarihimiz ve bilmemiz gerekli elbette... Ama cumhuriyet tarihi ile beraber bir çok kahraman havacı'da oldu bu insanların esamesi bile okunmuyor,biraz da bu insanlara sahip çıkalım diyorum.Bakın başımdan geçen bir olayı anlatayım;iki sene önce bir 10 kasımda Anıtkabir e gitmiştim ,tabiki bütün havacılarda oradaydı,bir yaşlı beyendi yanlız başına Atasının huzurundan geçti ve gene yanlız başına çıkışa doğru ilerledi,sonra merdivenden inerken kendisine yardım ettim ve konuşmaya başladık. Beyefendi Türkiyenin ilk uçak fabrikasında çalışmış biri olduğunu söyledi,Türk Hava Kurumunda bu o zamanlar teknisyen olarak görev almış,bana dediği şuydu biz bisikletle evimize gelip giderken uçak üretiyorduk şimdi halimize bak,bumu olacaktı yani diye sordu ve cebinden bir bonservis çıkardı,inanamayacaksınız ama; o belge 1937 yılına aitti ve sanki bu gün düzenlenmişti,üzerine baktığımda Atamızın imzasını gördüm...işte bu olay benim havacılık hayatımda yaşadığım en üzüntülü anlardan biridir.Sebebine gelinde ise o insan karşısında ezilmiştim havacılık ta onlar ileri ne yazıkki biz geriye gitmişiz galiba diye sorgulamaktan kendimi alamadım. Aslında bunu yazmamdaki nedenlerden biride halen burnumuzun dibinde bize emanet edilen ve sahip çıkamadığımız bir kuruluş var;bunu hepiniz biliyorsunuz bu gün onun doğum günü,acaba hangimiz Atamıza hesap verebileceğiz bu konuda diye düşünüyorum. Sizden ricam geçmişe olan duyarlılığınızı bu günede taşırsnız,o gazetecilere sorduğunuz hesapları,aynı şekile sizin sahibi olduğunuz bir kuruluşu arpalığa çeviren sivil-asker herkese hesabını sorun.Bu kuruluşu kendi menfaatleri için kullanan herkese hesabını sorun...Eğer sormaya başlamazsanız bunun için çok geç olacak malesef. Saygılarımla
|