Gönderilme Tarihi - 27/02/2004 : 10:44:18
bu gün gazetede bir haber okudum ve sizinle paylaşmak istedim
haberde yazana göre boing de çalışan bir türk mühendis üçüncü karakutu olarak adlandırdığı bir sistem geliştirmiş bu sistem havada uçakta meydana gelen arızalar ve bu arızaların neden kaynaklandıgını tespit eden bir sistem geliştirmiş geliştirdiği bu sistem sayesinde uçakların havada kalma süresini en az 1 saat daha uzatmış ve yer ekiplerinin 72 saat te tespit ettikleri aksaklıkları bir saat te çözüyor ve raporluyor cihaz ilk kez thy nin boinglerinde denenecek
bu mühendislerimizin istediklerinde ve kendilerine imkan tanınması halinde neler yapabileceklerinin bir örneği olmalı beyin gücümüz var ama biz hala vida sıkıyoruz ne yaman çelişki değilmi ?
Gönderilme Tarihi - 28/02/2004 : 12:39:27
tabiki kaynak gösterebilirim sanırım yeni şafak gazetesi idi ama emindeğilim ayrıca marşal yardımı ne demek onu ve kayserı ucak fabrıkasının bununla bağlantısını anlayamadım
Gönderilme Tarihi - 28/02/2004 : 13:02:53
Selamlar,
Bilgi için teşekkürler. Bende bu konuda tam olarak bilgi sahibi değilim. Amerika Birleşik Devletleri Türkiye' ye uçak yapmayı bırakın biz size daha ucuza uçak verelim diyerek bir öneride bulunmuş ve bizimkilerde kabul etmiş. Aynı şey TCDD' nin kaderinide değiştirmiş diye biliyorum. Bu sefer siz asfalt yol yapın ( bu yollarda dış kaynaklı şirketler tarafından yapılmış ) biz size şu kadar arabayı bedava vereceğiz demişler. Yollar bitince arabaları bedava vermemişler. Sonuç TCDD' nin gelişimi duruyor ve şu anki halide ortada. Aynı şey bir zamanlar THK - 5 gibi uçakların üretildiği güzel ülkem ve Kayseri Uçak Fabrikası içinde söylenebilir diye düşünüyorum.
Biz size verelim siz üretmeyin gibi bir yeme takılıp kolaya kaçtığımız için şu anda vida sıkıp somun gevşetiyoruz. İşin komiği bu vida ve somunu bile dışarıdan getiriyoruz ki bunları üreten uluslararası kalite belgeli fabrikalarımız olmasına rağmen ithal ediyoruz. Buna da ister yabancı hayranlığı deyin ister başka bir şey.
Gönderilme Tarihi - 05/03/2004 : 15:29:55
ohaberi televizyonda gördüm ve gurur duydum. darısı diğer projesi olan mühendislerin başına yakında sizlerlede gurur duymak istiyoruz...
Gönderilme Tarihi - 10/03/2004 : 12:13:32
valla ben gurur duydum duymasına ama üzüldüğüm bir nokta var gurur duydugumuz mühendis abimiz boing te çalışyor hermesin yazdığı gibi daha önceden gelişmemmemiz için önümüze sürülen zarflara balıklama daldığımız için gurur duydugumuz herşey yurt dışında çalışıp bir yerlere gelmiş başarılı yurdum insanından çıkıyor bu buluş aselsan yada tai den çıksaydı hepimiz bi başka sevinirdik sanırım geçen gün televizyonda takma ismi tospa veya woswos olan wolksvagen bettlın belgeselını seyrettım ıkıncı dunya savasının baslarında hıtlerın emrıyle porshe tarafından tasarlanan ve hayata gecırılen bır ucuz ve saglam bır otomobıl projesı bu proje aslında hıtlerın sıyası olarak alman halkına ucuza bır otomobıl uretmek ve halkın sempatısını bu sayede toplayarak yandaş bulmak ıcın baslatılmıs bır proje yanı bızım fosıllesmıs olan sıyasılerımızın herkeze bır ev bır araba anahtarı yalanının gerceklesmıs versıyonu savas sırasında bızım tosbaa gelıstırılıyor ve askerı amac ıcın bırkac jeep versıyonu tasarlanıyor (tasarlanan bu mını jeep lerden bazıları bızım ordumuzda halen kullanılıyor) tabı savas bu muttefık kuvvetler arabanın uretıldıgı bınaya bomba yagdırıyor ve uretım tesısının 4/3 tarumar oluyor savas bıtıyor almanya ısgal edılıyor yuzde 600 cevarında bır enfılasyon var ıngılızler bunu tosbaayı yenıden uretıme sokarak ve bu arabayı dunyanın cesıtlı ulkelerınde satarak alman ekonomısını duzeltıyor ekonomının duzel mesının ardın bıraz kendı ıcın araba satıslerından elde edılen kardan toparlıyor ve almanyayı ekonomık ve sıyası olarak terk edıyor bu belgeselı seyrederken bır arabanın berbat bır ekonomıyı nasıl duzelttığını gordum ve bir bucuk mılyon gıbı tavan sayıda bır uretımın yapıldıgını ve kendı ulkeme bakın bırakın bır savas ucagını tamamen bızım yaptıgımız bır otomobıl bıle yok hala cogu ınsanlar tofaşın yuzde yuz yerlı oldugunu sanıyor bız hıcbır zaman uretmemısız her zaman hazıra konmusuz yada "kondurulmusuz" hanı bır atasozu varya "hazıra dağ dayanmaz"dıye dayanmadı ıste ekonomız dıbe vurdu sımdı enfılasyon bılmem kacyıl sonra ıkı hanelı sayılara dustu dıye mıllet sevınıyo bense bu acıklamaya uzulmek gerektıgını dusunuyorum 70 yıldır savas görmeyen hadı guneydogu sorununa bı 20 yıl cıkaralım 50 yıldır savas gormeyen bır ulke nasıl oluyorda hala kendı otomobılını bıle uretemıyor hadı otomobılı gectım kullandıgınız cakmakların altına bakın hangı ulkeden gelıyor hala hazıra dayanıyoruz hala enfılasyon ıkı hanelı rakama dusse ne olur dusmese ne olur ?
Gönderilme Tarihi - 10/03/2004 : 16:30:44
Selamlar,
Fuat dostum söylediklerinin büyük kısmında haklısın. O kadar umutsuzluğa düşmemen için sana bir bilgi vereyim. Çalıştığım firma ve konumum yüzünden tam isim veremem ama İstanbul' da Levent Atatürk Sanayi Sitesinde tamamen Türk tasarım ve imalatı olan arabalar üretiliyor. Büyük kısmı da ingiltereye ihrac ediliyor.
Umudunuzu kaybetmeyin. Ülkemizin çeşitli köşelerinde araba, uçak, tekne üretilmektedir. Bir kısmı dünya çapında ödüller bile almaktadır. Fakat bunların hepsi KOBİ olduğu için yeterli şekilde seslerini duyuramamaktadırlar. Hiç bir zaman umudunuzu yitirmeyin arkadaşlar.