ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 turkiyede pilot olma yollari-sirketler ve maaslari
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
CHEROKEEBOY33
üye

49
Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/02/2004 :  15:53:28  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili arkadaslar uzun zamandir yogun gecen ucuslar ve base'ler nedeniyle yazamadim,gordugum luzum uzerine bazi konularda sizleri aydinlatmak isterim.
TURKIYEDE PILOT OLMA YOLLARI
askeri pilotluk haricinde 4 yoldan pilot olunabilir,

1-Ozel kurslar,top air,bon air,burak havacilik,tarkim gibi kurumlar ppl ve cpl dedigimiz ozel ve 250 saatlik ticari lisans veriyorlar ancak bunun maliyeti hem cok yuksek hemde tam bir parasal macera.

2-Eskisehir anadolu unv,sinavla her yil yaklasik 10 ogrenci aliyor veya ozel sahislara 30,000 dolar civarinda bir parayla ticari pilot lisansi veriyor

3-Turk hava kurumunda bir zamanlar yapilan ama halen devam ediyomu bilmiyorum,kurum kendi bunyesi icin pilot yetistiriyor,sizle kontrat yapip belli bir sure mecburi hizmet sonunda orada zorunlu pilotluk yapiyor ve sure bitince serbest kaliyorsunuz(su anda ozel sektorde ve THY de 4 bayan pilot bu yolla gelmis ve ucuyor)

4-Yurtdisinda 14,000 dolardan baslaya fiyatlarla ticari pilot oluyorsunuz ve Turkiyeye donup sirketlere basvurabilirsiniz(ozel havayollarinda bircok arkadas ucuyor,%95 i amerika egitimli-kalani kanada,ingiltere,avustralya vb)

burada onemli bir konu var-Eskisehir Anadolu unv harici tum egitimlerde 1998-99 yili sonunda yururlugre giren bir kanunla tum pilotlar ATPL sinavini gecmek zorunda kaptanlik icin,bu sinav cok zor alinan notlari internette gorebilirsiniz ama birtek Anadolu unv mezunlari icin bu sinav muaf...

kisisel gorusum eger Turkiyede paraniz varsa Eskisehirde bunu okulundan ogrenin,illa olucam ama maddi imkanim az ise Amerikada ozellikle Kansas ve Illiniois teki okullar fiyat olarak uygun,ama is hicbir zaman garanti degil bircok ozel sirket surekli insan cikartti,filo kuculttu.sirkete basvuruda unutmayin sizle basvuran-ordudan gelen-baska sirketten atilan cok adam var.

MAAS DURUMU

basvurdunuz,simiulatoru gectiniz ve kabul edildiniz ilk 6 ay yaklasik 700-800 dolarla baslayip line egitimlerine katiliyounuz,ilk yil yaklasik boyle,ikinci pilot olarak release olunca ikinci pilot maasi ozel sirketlerde ortalama en kidemsizi $2000 den en kidemli f/0 $3000 arasi oynar-kaptanlik siraniz 4-5 yilda gelir eger kadro varsa ve olursaniz maas $4000-$5500 arasi,bu maaslar daha yuksekti ama arz-tale fazla olunca sirketlerde maaslari indirdi..BU MAASLAR MEDIAN DEGERDIR VE TURK HAVA YOLLARI MAASLARI DEGILDIR AMA HERYEDE ALACANIZ BU RAKKAMLARIM COK ALTI VEYA USTU ASLA OLAMAZ. birde ucus muhendisleri var airbuslarda onlarda genelde 2000 dolar civari alir ama ucaga kumanda etmez,ucus performansi,aletsel olcumlerle ilgilenir ama hepsinin pilot lisansi bulunur,(en az ozel pilot lisansi)
yurtdisi-yurtici yatilarda gunluk harcirah vardir,uzun yurtdisi yatirlarda maasin yarisi kadarda harcirah alinir aylik(hemen hemen)

yeni kurulacak World-focus havayollari icin kaptan/fo/hostes/steward alimi olusa size duyurucam

HER TURLU KONUDA UCUS-MAAS-EGITIM-SIRKETLER sorularinizi en iyi sekilde cevaplamaya calisicam....................Emniyetli ucuslar

Hermes
üye

Turkey
32 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/03/2004 :  10:43:09  Profili Göster   Hermes a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selamlar,

Ben maaş konusunda bir şey belirtmek istiyorum. Maaşlar şu kadar doalr aman çok iyi diyenler için bir çift sözüm var.

1- Bazı firmalar dolar kurunu 1.000.000 T.L gibi bir rakkama sabitliyor. Yani Dolar artıyor benimde maaşım sürekli artacak diye düşünüyorsanız şimdiden vaz geçin.

2- Bu mesleği parası çok iyi ya da prestiji var. Kızlar, Kabin Memurları (Hostesler) etrafımdan eksik olmaz gibi düşünceleri olanlar varsa bu kişilerde hemen vaz geçsin. Bu mesleği gerçekten uçmak için yaşayan ve bu uğurda bir çok şeyi göze alan arkadaşlara bırakın. Bırakın gökyüzü onlarla dolsun. Bırakın bizleri bu insanlar uçursun.

Son olarak çok sevdiğim ve saygı duyduğum yıılarca Akrobasi, Ticari ve şimdide hava yollarında pilotluk yapan bir abimin dediği gibi,

Ne kadar Profesyonel olursanız olun içinizde ufacıkta olsa amatör bir ruh barındırn. Yoksa bu iş yürümez.

Sevgiler,
HERMES

Sayfa Başına Git

kartal14
üye

Turkey
59 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/03/2004 :  13:59:04  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
SELAMLAR!!!
CHEROKEEBOY33 hocam bizi aydınlattığınız için öncelikle çok teşekkür ederim.
Ayrıca ben bir konuda bir şey sorcaktım: dün bizim okula Kayseri Erciyes üniversitesi'nin tanıtım kitapçığını getirdiler ve incelediğimde daha önceden bilmediğim birşeyle karşılaştım: bu üniversitenin sivil havacılık yüksek okulunun pilotaj bölümü olduğunu. Ben sadece Anadolu ünv.pilotaj olduğunu biliyordum. ama Erciyes ünv./pilotaj olduğunu bilmiyordum. Acaba burdan da mezun olsak Anadolu/pilotaj ile aynı tartıda olur muyuz? ya da Anadolu mu üstün çıkar? Erciyes/pilotaj ile ilgili bilgisi olan bizlerle paylaşabilir mi acaba?
İYİ UÇUŞLARRR!!

Sayfa Başına Git

CHEROKEEBOY33
üye

49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/03/2004 :  14:14:45  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bende duymamistim-o yuzden konuyu bilemiyorum,ama sana size sunu soylemeliyimki Anadolu unv'tesinin meydani(muttalip) son derece iyi,egitmenlerde cok kaliteli hocalar.Ancak oradan mezun olupta is bulamayan arkadaslarda var,biri Ingilterde su an-orada ucuyor bir sure kucuk sirketlerde king-air ile uctu..bir diger arkadas su an boeing 737 ikinci pilot ama size sunu belirticem hukumet Eskisehir anadolu unv mezunu arkadaslarin ise alimlari icin ozel sirketlere baski yapiyor bu siyasi tutumda(yani okul mezunlarini destekleme) 10 mezundan 7 sinin ise girmesinde diger adaylara kiyasla kolaylik sagliyor.Ama ucretli egitim cok pahali-bu egitimi asagi yukari ayni para ile ozel sirketlerde veya turk hava kurumuda bedeliyle versede bence aralarinda degisiklik var-alinan lisans ayni ama ekol ayri-havayollarinda bizim camiamizda havakuvvetlerinde ucaksavar ustgm iken ayrilip abd de egitim alip pilot olandan-disisleri bakanliginda gorevliyken 35 yasindan sonra pilot olup simdi boeing ucurana-hatta once steward olarak baslayip simdi 31 yasinda boeing kaptani olana dek cok cesitli insan var ama goruyorumki ordudan gelme kaplanlar-daha dunku cocuk gozuyle baktiklari sivilden gelme arkadaslara degisik gozle bakiyor.

Sayfa Başına Git

BeReNiCe
üye

United Kingdom
2 Cevap
Gönderilme Tarihi - 12/03/2004 :  20:42:46  Profili Göster   BeReNiCe a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Herkese Merhaba,

Ben Melis, Bogaziçi Universitesi Tarih Bölümü ögrencisiyim. Bu sene iki dönemligine kayıt dondurup Londra da East Berkshire College ' da ileri İngilizce egitimi aldım. Küçüklüğümden beri en büyük hayalim Pilot olmaktı ama maalesef ailenin en kısası olarak 161 cm 'lik boyumla bu şansımı hiç yakalayamadan kaybettim ;) Şimdi sizlere sormak istedigim, egitimi devam ettirirken, part-time olarak havacılık sektöründe nerelerde çalışma olanaklarım var? Mesela yer hostesi olarak çalışmak için nerelere ve nasıl başvurmam gerekiyor?
Yardımlarınız için şimdiden çoooooooooooook teşekkürler. Kendinize iyi bakın,

sevgilerle
MeLiS ;)

Sayfa Başına Git

graf
üye

Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/03/2004 :  00:16:16  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
abicim erciyes shyo pilotaj bölümü olduğunu kim çıkardı.okulu kurarken o kararı almışlardır ama öyle bir bölüm daha ortada yok.Ben erciyesten mezunum.okulun binası var sadece.ne pist ne uçak.hocaların yarısı müh.fak.yarısı kayseri myo ve hava kuvvetlerinden.erciyesle anadolu üni.karıştırmayın.anadolu 10 gömlek üstündür.artı anadolu üni.uygulamalı eğitimi çok daha iyidir.kendine ait meydanı ve 6-7 uçağı vardır.bildiğim kadarıyla 15 yıllık bir mazisi var.havacılık eğitimi istiyorsan ilk tercih hava harp.2.tercih anadolu üni.

Sayfa Başına Git

gunnerr
üye

Turkey
2 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/04/2004 :  02:48:19  Profili Göster  Ziyaret gunnerr'ın Anasayfasını   gunnerr a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
MErhabalar....Bende parasını ödiyerek ticari pilot olmak istiyorum..bunun için en uygun yolun 30bin dolarla anadolu universitesi oldugunu söylemişsiniz.. Peki anadolu universitesinden bu eğitimi alabilmek için gerekli şartlar nelerdir? kontenjan vesaire gibi şeyler içinde bilgilendirirseniz sevinirim..

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000