ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 THK 'da infaz yapıldı
 Yeni Konu  Konu Kiltli
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Black
üye

50
Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/03/2004 :  17:54:47  Profili Göster
Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı bu gün itibari kanunsuz olarak hazırlanarak zorla kendilerine kabul ettirilmek istenen personel yönetmeliğini ve maaş ödeme sistemini kabul etmeyen 73 uçucu personelin işten çıkarılması için işlemleri başlattı.
Bu gün Türk Hava Kurumunun başında bulunan sayın Hv.Plt Tümg.Rasim ARSLAN ve onun yöneticileri beceriksizlikleri ile havacılık tarihinin kara sayfalarından birine daha imza atmışlardır.
Televizyonlarda ve gazetelerde uzaya çıkacağını söyleyip Türk Hava Kurumunun yeni vizyonunu anlatan kadronun işte gerçek vizyonu.

1-Kendisi de bir pilot olan Sayın Paşamız nasıl oluyor da böyle bir karara imza atabiliyor.Acaba bu uzun süreden beri Türk Hava Kurumunda yapılan emekli askerleri istihdam etme operasyonunun son parçası mı?.Şu anda tamamen genç ve sivil olan pilot kadrosu acaba emekli askerlerle mi değiştirmek isteniyor.?

2-İlaçlama ve yangın söndürme ihalelerine neden girilmiyor?;Devletin yanan ormanlarını söndüren yangın uçak filosu neden satışa çıkarılmak isteniyor,Eğer bu uçaklar satılacaksa neden iki sene önce 5 adet uçak satın alındı?Acaba ormanlar yanarken uçaklar nerede sorusuna nasıl yanıt verilecek,yoksa Özel sektörde birileri mi bu uçakları almak için bekliyor??????????
3-Eğer tasarruf tedbirleri ise amaç; neden kendi eş dost ve akrabaları THK Genel Merkezinde işe alındı.
4-Türk Gençliğine hizmet ettiklerini iddia edenler sadece ve sadece kendi çevrelerine hizmetten başka bir şey yapmıyorlar ne yazık ki,bütün tekamül kurslarına kendi istedikleri yakınlarını yerleştiriyorlar.Sorun bakalım 2003 yılında kaç tane Generalimizin ve Albayımızın,Valimizin çocuğu katılması zor olan kurslara iştirak ettiler ?
4- Bu gün bir Pilot kolay yetişmiyor ve tamamen kendi imkanları ile on binlerce dolar harcayarak THK nın yetiştirdiği pilotları ve uçucuları kapı dışı etmek o kadar kolay mı acaba?Dağdan gelip bağdakini kovmaya çalışıyorsunuz ama emin olun başarılı olamayacaksınız operasyonunuz boğazınıza düğümlenecek,Türk Milleti bunu sizin yanınıza bırakmaz

Türk Hava Kurumu tarihinde böyle bir operasyon görülmedi,tek amaç bu kuruluşun yok edilmesi gibi gözüküyor,ne yazık ki bunu yapanlar Atatürk Cumhuriyetini koruyacak kişiler,dinci örgütler bile bu kadar zarar veremedi bu kuruluşa ama siz verdiniz..
Emanete hıyanet ediyorsunuz beyler kendinize gelin.....

n/a
deleted

22 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/03/2004 :  19:50:38  Profili Göster
Ilginc bir tavir. Acinacak bir durum. Gulmeden de yapamiyorum.

THK daki kepazeligi hepimiz az cok biliyoruz, zaten cogumuz THK’nu gözden cikarmis durumda. Havaciligi yasam bicimi haline getirecegini söyleyen kurumun yaptiklari ortada.

Peki acik kimligini bile yazacak cesareti olmayan BLACK, aklin neredeydi simdiye kadar ? Ilaclama, bardakla su bosaltir gibi kucuk kapasitedeki ucaklarla ucmanin genclerimize havaciligi asilamak konusunda ne kadar katkisi olur. Hava taksiciligi, artik milleti tiksindiren model ucak kurslari, cok az insanin egitildigi planör, yk vs kurslari nasil havaciligi yasam sekli haline getirecek ? Dunyanin havacilik konusunda en geri kalmis ulkeleri arasindayiz.

73 tane ucucu personel ne is yapar THK da ? yan gelip yatarken, millet nedir bu rezalet derken hic sesiniz cikmiyordu, tulum ve Ray Ban gözluklerinizle fiyakanizdan gecilmiyordu, burnunuzdan kil aldirmiyordunuz. Sizin ve THK nun yaptiklari yurt disindaki benzeri kurumlarda duyulsa millet bir tarafinla guler. Hos böyle fosillesmis komunist rejim kurumlarina benzer, havaciligi tekeline almis baska hic bir kurum yoktur ama. THK bastan sona yenilenmeli, degil 73, butun personel cikarilmali ve yeni duzenlenen, Atamizin mirasina saygili, halk icin yenilenen THK cikmali ortaya. THK daki asker yönetimini (daha önceki sivil yonetim de dahil) hic desteklemedim, ama bu yazdigin dogruysa, helal olsun adamlara.

Böyle klavye kahramanligi yapip aglaman yetmez, sapkani önune koy ve kisi olarak ne yapip ne yapmadigini bir dusun. Kimseye saygin yoksa hic olmazsa kendine saygin kalsin.

Bu tur sikayetleri, bir sure sonra konuyu acanin “klonlari” bir birleriyle sohbet ederek veya ayni fikirde olmayanlara kustahca saldirarak devam ettirirler, internetin klasik numarasidir bu. Hatirlarsaniz “Patir patir dusuyorlar” baslikli dosyada ayni sahis degisik isimler altinda kendini pohpolayan bir suru yazi yollamisti, ayni komiklik/acizlik burada tekrar yasanmasin diye yaziyorum bunu.

Sonuc olarak: THK nun bu hale gelmesine neden olanlar, beni sokmayan yilan bin yasasin diye göz yumanlar, bizlerden destek aramayin, husrana ugrarsiniz. THK nun uc dusmani vardir
1- yobazlar
2- Kurumu bu hale getirenler
3- Kurumun bu hale gelmesine cikarlari oldugu icin göz yuman korkaklar.

Sayfa Başına Git

Black
üye

50 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/03/2004 :  21:09:59  Profili Göster
Sayın Arkadaşım

Herşeyden önce Havacılık konusunda ne kadar tecrübeli olduğunuz ve uçuş uçmadığınız konusunda hiç bir fikrim yok,olmasına da gerek görmüyorum.
Birincisi size şunu söyleyeyim Türk Hava Kurumu nu acaba orada çalışan personel mi bu hale getirdi ki bu şekilde bir yazı yazıyorunuz.
Sakın oradaki insanları küçümsemek gibi bir gaflete düşmeyelim,belki bazı şeylere kinlenmiş olabilirsiniz ama oradaki bütün insanlar görevlerini en iyi biçimde yapıyor kimse bundan şüphe etmesin.Peki siz ne yaptınız acaba Türk Havacılığı için sizde şapkanızı bence önünüze koyun bakalım.
Hem yapılan işi neden küçümsüyorsunuzki, hayatınızda kaç kere yanan bir ormanı söndürmek için uçakla alevlerin içine daldınız,kaç kere yere santimlerle uçtunuz tarla ilaçladınız ,kaç kere motorsuz bir planörle yüzlerce kilometre uçtunuz.....?
Peki kominist rejimden bahsediyorsunuz,bunun sorumlusu orada çalışan insanlarmı yoksa keyfe keder yönetim yapan kişilermi acaba .
Bu gün Türkiyede sportif havacılıkta onbinlerce insan yetişti bunları uzaydan gelip yetiştirdiler değilmi.Neden bazı şeyleri kabul etmek zor geliyorki,Hava kuvvetlerindekiler idol,Geri kalan ise pasaklı havacı size göre değilmi ....
Hiç kimseye hiç bir şeyi helal etmek gibi bir hakkın yok bence,hele insanların işini ....
Bir gün THK ya gel ve uçulan eskimiş uçaklara bak sayın arkadaşım,bence korkar yaklaşamazsın bile,o nedenle kahramanca görev yapıp canını bile veren insanlara karşı yazı yazarken biraz dikkatli olmak gerekiyor inancındayım.
Acaba THK yı bu hale getiren korkak kişiliklerin arasında kendinin olup olmadığını düşündünmü? Peki neden sen sahip çıkıp düzeltmedinde oturmayı tercih ettin?.
Senin zaten desteğine gerek yok bence çünkü sende o emanetine sahip çıkmayan korkaklardan birisin....

Sayfa Başına Git

Hoover
üye

Turkey
17 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/03/2004 :  21:23:57  Profili Göster
Değerli Arkadaşlarım

Herşeyden önce sizlerden ricam birbirimize karşı üslubumuzda biraz daha dikkatli olalım ne olur.Bizler havacıyız ve her ne olursa olsun olan olaylara daha yapıcı yaklaşmak iyi olacaktır inancındayım.
İşte sonunda olan oldu ve THK da gene karışıklıklar baş göstermiş,bir pilot olarak meslekdaşlarım için gerçekten üzüldüm,her ne olursa olsun bence yapılan işi küçümsemek doğru değil,Asker kökenli birisi olarak THK nın yapısını iyi bilirim ve oradaki uçucuları gayretleri ve kabiliyetleri konusunda hiç bir şüphem yok.İşleri gerçekten zor buna inanın.

Nihat arkadaşım bence,sizin mailinizde biraz haksızlık var ama gerçeklerde var,bence THK nın problemi yöneticilerden kaynaklanıyor o nedenle bu günlere gelmiş durumda.
Ama şuna inanın oradaki ucucular kendi alanlarında uzman olan kişiler ve Türkiyede ne yazıkki alternatifleri de yok.Umarım her şey yoluna girer,çünkü sonuçta her zamanki gibi kaybeden halk olacak..Ayrıca Black ve Nihat arkadaşlarım bu konuyu lütfen kişiselleştirmeyin...eminimki ikinizde aynı şeyleri istiyorsunuzdur havacılık için ...

Saygılarımla

Sayfa Başına Git

n/a
deleted

22 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/03/2004 :  09:00:14  Profili Göster
Bunlar bos laflar, populist yaklasimlar, hala ilaclama yapmayi, planörle ucmayi, yangin söndurme ucagini ucurmayi kahramanlik olarak görenler…

Bize kahraman rolu oynayan beceriksizler degil, görevini yapan uygar, durust insanlar lazim. Böylemi havaciligi yasam bicimi yapacaksiniz ? Kulahima anlat bunulari. Onbinlerce sportif havaci yetismis, bu lafi disarda söyleme seni döverler Önce sportif havaciligin ne oldugunu ögrenmeye calis., alay etme insanlarla. Bilgisayar kullanmayi ögrenmissin, hic mi havacilik sitelerine girip milletin hakkinizda ne dusundugunu okumadin ? Son 30 senede ne yaptiginiza, harcanan paralara bir bak ayip, ayip. Insan utanir yahu.

THK nun bu hale gelmesinden ve ulkemde havaciligin geri kalmasindan sizler sorumlusunuz, genel baskandan kapidaki bekciye kadar, yok baskan yapti ben yapmadim, onlar kaka ben iyiyim demeye hakkin yok, Atamin bana biraktigi mirasi bu hale getirenler, yaziklar olsun sizlere.

Yazmaya, yaptiklarini, daha dogrusu yapmadiklarini savunmaya devam et, vicdanini rahatlatmaya calis,hevesin kacmasin, sen ve senin gibiler yazdikca ben ve benim gibiler THK hakkindaki dusuncelerimizin ne kadar dogru oldugunu daha iyi anliyoruz.

Sayfa Başına Git

ethemhunkar
üye

Turkey
6 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/03/2004 :  09:21:59  Profili Göster
SAYIN BLACK
SİZE ZORLA UYGULANMAK İSTENEN PERSONEL YÖNETMELİĞİNİ VE MAAŞ ÖDEME SİSTEMİNİ
YAZARSAN HAKLI OLUP OLMADIĞINA BELKİ KANAAT GETİREBİLİRİZ.76 PİLOT ACABA KAÇ
UÇAK VE PLANÖRLE HİZMET VERİYOR.BİR UÇAĞA ÖRNEK 5 PİLOTMU DÜŞÜYOR.YADA 76 PİLOT DIŞINDA BAŞKA PİLOT VARMI.KAÇ SİVİL KAÇ ASKER KÖKENLİ EMEKLİ PİLOT VAR.
LÜTFEN BİRAZ DETAYLANDIR DA HAKLI HAKSIZ DEĞERLENDİRELİM.

Sayfa Başına Git

Black
üye

50 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/03/2004 :  09:39:35  Profili Göster
Sayın Arkadaşım
Herşeyden önce sana şunu söyleyeyim THK ile ne gibi bir kuyruk acın olduğunu bilmiyorum,ama burada ahkam keseceğine sen benim sorduğum sorulara cevap versene.
Bir diğer konu ise ben THK da çalıştığımı falan söylemedim ki; çalışmıyorumda emin ol,ayrıca senin hayal bile edemiyeceğin uçaklarla uçuşum var,hani yolcu olarak bindiğin o büyük uçaklar varya işte onlar ,gördüğün üzere bazı şeyleri bilgisayar klavyesi kullanmaktan öteye götürebilmişim değilmi ?.

Bak sana şunu söyleyeyim ben fahri bir THK lıyım ve senin gibi bazı şeyleri farkettiysen;(ki farkedememişsin anladığım kadarıyla),bende eleştiriyorum.
Anlayamadığım senin neden bu kadar saldırgan bir tavır içinde olduğun,yoksa seni kursamı kabul etmediler?.
Sana tavsiyem gel bu işe bu yolla yaklaşmayı bırak ta daha düzgün tartışalım olurmu.
Bak sevgili arkadaşım belliki havacılık sitelerini iyi takip ediyorsun,sana şöyle söyleyeyim oralarda THK hakkında eleştiri yazan insanlardan biri benim ?.Sana şunu da soruyorum millet eleştiri yazmışta sen ne yaptın acaba? okudunmu sadece.

Sonuç olarak ,hiç bir şekilde orada çalışan insanlara bu şekilde hakaret etme hakkına sahip değilsin bilmiyorum yazdıklarını okuyormusun daha sonra?.Ayıp ediyorsun kısacası.
Sana sonuna kadar katılıyorum ki,harcanan paralar konusunda birileri hesap vermeli ve birileri THK konusunda girişimde bulunmalı.dediğin gibi hem askeri hem de sivili bu müesseseye hep zarar vermiş.
Gel seninle adam gibi tartışalım üslubunu bozma,hakaret etme,yanlışlıkları irdeleyelim....

Sayfa Başına Git

Black
üye

50 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/03/2004 :  09:45:20  Profili Göster
Sayın Ethemhunkar

Herşeyden önce yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ediyorum,Ben THK da çalışan birisi değilim ama bu konuları öğrenip burada sizi yanıtlayabilirim sanıyorum,ama bende dediğim gibi konunun direk bire bir muhatabı değilim.

Sayfa Başına Git

n/a
deleted

22 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/03/2004 :  18:14:15  Profili Göster

Black ve onun klonlari.

Yazimda hakaret yok, hayal kirikligi, bikkinlik var. Hedefim senin sahsin degil temsil ettigin kurum ve bu kurumdaki sorumlulugundur.

Ucak sahibi olarak THK ile hic bir iliskim, beklentim, kuyruk acim yok, yapilan kepazeliklere toleransim hic yok.

Ticari pilotlari sadece ve sadece otobus söföru duzeyinde göruyorum, degil imrenmek adamlara aciyorum.

En son olarakda; Havacilik deneyimim ve yetkilerim sana hocalik yapacak duzeyde, bunu sen istedin diye yaziyorum, haddini bil.

Sayfa Başına Git

Black
üye

50 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/03/2004 :  21:08:31  Profili Göster
Nihat beyefendi...

Herşeyden önce ben seni haddini bilmeye davet ediyorum,sen kim oluyorsunki Türkiye de saygın bir mesleği yapıp da milyonlarca insanı evlerine güvenle ulaştıran binlerce pilot'a acıyorsun; sen git kendine acı .Bak arkadaşım saldırganlık sende bir alışkanlık olmuş;önce yazdıklarını oku,ölç,tart ondan sonra yaz buraya.Seni Türkiye de uçan binlerce pilot adına kınıyorum.
Yazdıklarından ne kadar havacı ve uçucu olduğun zaten malum;bunu yazılarını okuyanların takdirine bırakıyorum.Benim hocam olabileceğin konusunda ise olabilir neden olmasınki :::))) diyorum.
Bak sana hep tembih ettim insanları küçümseme diye,pilotlardan sonra otobüs şöförlerine de hakaret etmişsin sen yahu ,emin ol otobüs şöförlüğü de kutsal bir meslek,o insanlarda seni evine güvenle ulaştırmak için çalışmıyormu.
Bak ne yap biliyormusun en kısa zamanda git bir otobüs şöförü bul ve bu yazdıklarını onlarada anlat olurmu...emin ol kısa sürede seninle bütünleşip kaynaşacaklardır.
Ayrıca sana THK da çalışmadığımı söylememe rağmen hala "temsil ettiğin kurum" gibi bir ifade kullanmışsın en son yazında acaba anlama konusunda bazı sorunlarımızmı mevcut?
Bir diğer konu; şu anda bu seviyesiz tartışmaya taraf olduğum için bütün Tayyareci üyelerinden özür diliyorum,bu yazıdan sonra artık bu şahsa cevap vermeyeceğimi hepinizin bilmesini istiyorum.Lütfen özürlerimi kabul ediniz.

En son olarak sayın arkadaşıma biraz sakin olmasını,yazdığı yazıları sık sık okumasını tavsiye ediyor, uçuş hocalığı hayatında başarılar diliyorum.Ayrıca arkadaşımıza hatırlatmak isterim (sanırım bilmiyor),uçuş öğretmeni olabilmek için Ticari Pilot lisansı sahibi olmak gibi bir şart vardır...bilmem anlatabiliyormuyum ...::))

Sayfa Başına Git

n/a
deleted

22 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/03/2004 :  22:53:32  Profili Göster
Bu forumdaki degisik konulara o kadar cok degisik "nick name " ile girdinki, inan merak ediyorum nasil aklinda tutuyorsun bu kadar ismi, sifreyi vs ? Hatta ortaya bir soru atip yanitini da yine sen baska bir isim altinda verdin. Ruh halini merak ediyorum. Gercek kimligini biliyorum, butun nicklerinle özeline yollarim bir gun, hatta benim özelime yazarken bile her seferinde degisik bir adres kullanman ilginc bir hadise, hadi ugurlar ola "pilot"efendi

Sayfa Başına Git

Admin
Forum Admin

Turkey
154 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/03/2004 :  15:17:29  Profili Göster  Ziyaret Admin'ın Anasayfasını
Forum kurallarını hatırlatırım! Bu bir uyarıdır!
Konu Kilitlenmiştir!

Türk YıldızıSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konu Kiltli
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000