MERHABA ARKADASLAR(genele yazipta herkesin bu konudan yaralanmasini istedim ayrica kartal 14)
Yazdiklarinizi okudum, ve bir kac kelimede ben eklemek istedim.
Avrupada ucretsiz okumak Mumkun, Hepsi Ucterlidir Diye birsey yok.
Benim bildigim Skandinavia ulkelerinde Havacilk yuksek akademi okulllarinda okunuyor, bazilari sivil havacilik,vede askeri,Bu okullara girmek epey zor oluyor, Ister askeri pilot olmak icin, ister havayolu pilotu olarak basvur ayni elemelerden geciliyor.Bu okullar ya bir Universite`ye baglidir, yada Devlet tarafindan karsilanan bir Meslek akademisdir.Mesela Norvec, Danimarka gibi Ulkelerde Bu okullar dan Vardir, ama Okula girebilmek icin O ulkenin vatandasi omak lazimdir, ve girmek icinde epey Zorluklar bekelenlenebilinir, bu zorluklar mesela,gececegin zorlu sinavlar,ve anlatamayacagim daha cok sey.
Yinede Bunun altini Cizmek lazim girmemek Diye bir Sey yok, Varsa hevesin, seviyorsan havaciligi calsip, okuyup girebilirsin.Benim tanidigim Bir kac Turk arkadasim Bu akademik okullarda okuyorlar Benim Yaptigim gibi.
Ucretli konuyada gelsek, ucretli okumanda mumkun, bu okullarda devlet okullari gibi Cok buyuk Standartlar altinda yetistirir pilotlari, Kac tanidigim pilot var bu okullarda okuyup, sirketler tarafindan istendigi, bu sirketler, Scandinavien airlines, Klm,Rynair, ve benzer buyuk sirketler. Ama ucretli olsada yinede bu okullarada girmek zor olabalir, mesela Danimarkada Bu okulara Girmek zor, ama ona Görede Yuksek egitimi vardir, bu okullarin...
Duyduguma Göre Hollanda` da Benzer yerler varmis.
Size Tavsiyem ise, varsa Hevesin, Elinde Bir JAR licensi olmasini ve Yuksek havacilik egitimi istiyorsan, sansini deneyebilirsin, ama okula alanicaginizi garanti yapamam, her okulun bir alma prencipi olabilir, bazilari vatandaslik ve bazilari ise o develetin dilini bilmeni isteyebilir.
Umarim bu Sizin Sorularinizin Cevabini Vermistir, Yalnisim Olabilir, ben sadece tanidigim ulkeler hakkinda bilgi Verebildim.
Eger Sorusu olan, yada bir kac bilgi alisverisi yapmak isteyen varsa bana mail atabilir.
Mail:: Wayking_818@hotmail.com
Saygilarimla ve hepinize Hayirli Ucuslar Dilerim.