ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 THY DEN ÖZEL SEKTÖRE KAÇIŞ
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Skyhero
üye

24
Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/02/2005 :  16:38:44  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Maliye Bakanlığı'nın emekli olmuş, ancak halen kamu sektöründe çalışanların emekli aylıklarını kaldırması ve sağlık hizmetlerinden yoksun bırakması yönündeki çalışmasından zararı THY görecek. Yasa geçerli olursa asker kökenli deneyimli pilotlar özel sektöre geçecek ve thy asker kökenli olmayan daha az tecrubeli genç ve deneyimsiz pilotların eline kalacak sonra olacak kazalardan kim sorumlu olacak ...

Black
üye

50 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/02/2005 :  08:19:30  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Sayın Arkadaşım

Birincisi size şunu söylemek isterimki,yazınızda Sivil Pilotların deneyimsiz ve bir işe yaramaz olduğu gibi bir imada bulunmuşsunuz,sizin o çok güvendğiniz Piotları arasında öyle adamlar varki değil kullandığı uçağa arabasına binmem.
O nedenle Sivil arkadaşlara biraz ayıp edilmiş oluyor.
Hava yollarında uçan birisi olarak size şunu söyleyeyim,Sivilleri,hele genç pilotları asla hafife almayın,gerçekten çok iyi olanlar var emin olun.
Maaş konusu ise tercih meselesidir,bende orada olsaydım belki benimkide kesilecekti ama eğri oturup doğru konuşalım,bu işin böyle olması gerekiyor.

Saygılarımla

Sayfa Başına Git

scorpion22
üye

Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/02/2005 :  09:31:52  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Se nin de dediğin gibi iyileri de var.Tamamı iyi diyemezsin.Askeri kökenli ve deneyimli olması da o pilotu elbette mükemmel kılmaz ama arkadaşımızın dediklerine ben de katılıyorum.Onun sivilleri küçük gördüğünü sanmıyorum.Ama şu var ki aradaki bu karşılaştırmaları hiç objektif yorumlamıyor taraf tutuyoruz bu çok yanlış.Nihayetinde insanlardan bahsediyoruz mükemmel olmayan hata yapan ve değişen..O yüzden genellemeler yaparken bunları göz önününde bulundurmalı diye düşünüyorum.Şu da bir gerçek ki bir askerin aldığı eğitimle bir sivilin aldığı eğitimi karşılaştıramayız bile.Kişi yetenekleriyle baş başa bırakılmışsa kimi suçluyor neyin karşılaştırmasını yapıyoruz.Sivilsen kendi kendini eğitmeye uğraşırken bir yanda da bir askerin pilot olması için kimi zaman 9yıl askeri eğitime ve uçuş eğitimine tabi tutulmasından bahsediyoruz ve daha sonrada bu farkın yetenekle ilişkisinden.Sanırım elma ve armutu toplamaya benziyor.Umut edelim de sivil havacılıktaki gelişmeyle bu farklar en aza insin ve bizde bu gereksiz sivil asker tartışmalarından vaz geçelim:)

.........Sayfa Başına Git

coskun
üye

20 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/02/2005 :  11:46:23  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Son siralarda bir cok ulke, örnek Almanya, asker kökenli pilotlarin sivil havacilikta basarili olamadigi gerekcesiyle alimlari sadece sivilden yapiyor.

Bazi ulkeler asker kökenli pilot almaya devam ediyor ancak ilk elde sivilden yetisenleri tercih ediyor.

THY nin karistigi, asker kökenli pilotlarin neden oldugu kazalar da göz önune alinirsa (Van, D.bakir) bu kacisi kayip olarak görmemek gerekir.

Konuyu asker sivil kavgasi yerine, guvenli ucusun nasil yapilabilecegi platformuna indirmekte yarar var diye dusunuyorum.,

Sayfa Başına Git

pitts
üye

85 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/02/2005 :  16:55:08  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selam arkadaslar
sektorun icinde sivil asker ayrimi diye bir olay soz konusu degil biz bu sektorde beraber yillardir gorev yapiyoruz ve hicbir zaman asker sivil diye bir ayrim yasamadik.Bu konumda gorev yapan kisilerden biri olarak sizi bir yanilgiya dusmekten ve daha ilerilere varacak gereksiz bir tartismadan uzak tutmak isterim.Kokpit icinde kaptan ve fo konumu ne olursa olsun o konuma gelmis insanlarin tecrubeleri tartismaya acik bir konu degildir.herkes belli deneyim ve tecrubelerden gelerek konumlarini haketmislerdir ve bu konumlar tarafimiza verilirken hicbirzaman senin deneyim ve tecruben askerlere gore daha az gibi komik bir konu gundeme gelmemistir.
Sivil kokenlilerin tecrubelerinin az oldugunu dusunen arkadaslar tahmin ediyorum bizleri tanimamaktadalar.
Tecrube zamanla dogru oranti yoluyla kazanilir askeri ucakta ucarak degil.hepinize saygilar....

Sayfa Başına Git

Skyhero
üye

24 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/02/2005 :  18:18:30  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Şunu inkar etmemek lazım askeriyeden gelen pilotların uzun süren piskolojik fiziksel egitimlere tabi tutularak birçok elemeden geçmiş olması diger yanda 200 saat ucarak biryerlerden zamanında lisans almış pilotlar(Ocak 2002den önce lisans almak için parayı vermek yeterliydi)...Sonucta can taşımak bukadar ucuz olmamalı..Neyseki Ocak2002 den sonra gelen sınav sistemleri sayesinde bu açık bir ölçüde kapatılıyor yeni bilgisayarlı sınav sisteminden cpl alabilen arkadasları gercekten tebrik etmek gerekiyor.

Sayfa Başına Git

coskun
üye

20 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/02/2005 :  22:14:51  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sorunda zaten orda. Askeri pilotlarin secilmesi, egitimi vs yapacaklari görevle, yani askeri görevlere yönelik oldugu icin sivil hayatta sorun yaratiyor. Bir F1 surucusunun mukemmel bir otobus söföru olamayacagi gibi bir otobus söföru de mukemmel bir F1 surucusu olacak diye bir sey yok. Herkez kendi isini yapmali, asker pilotlar tabi ki cok iyi yetisiyor, caki gibi insanlar hepsi, ama aldiklari egitim sivil havacilikta pek tutulmuyor.

Bir cok hava yolu asker kokenli pilotlarin "risk alma tavrindan" sikayetci,bu pilotlar uzun sureli "sivillesme" kurslarindan geciyorlar, hatta bu kurslarin bazilarida ulkemizde olan ve asker kökenli pilotlarin neden oldugu kazalar ders olarak okutuluyor, öyle pek gurur duyulacak bir durum degil bence.

Sayfa Başına Git

diverine
üye

10 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/06/2005 :  23:45:53  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Coskun'a katiliyorum. Yalniz bir baska onemli noktanin altini cizmek istiyorum, oda lisan. Maalesef askeriyeden gelen pilotlarimizin Ingilizce problemi halen mevcut. Communication'da havaciligin onemli bir parcasi oldugundan yurt disi ucuslarinda sorunlar yasaniyor maalesef...

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000