funnyboy
üye

27
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/03/2005 : 15:27:13
Merhabalar.. Forumda baktığım kadarıyla şimdi sormak istediğim sorunun cevabını bulamadım.. Ki o yüzden bilen arkadaşların yardımcı olmasını istiyorum.. Flight simulator için joystick arayıp duruyorum uzun süredir fakat her baktığım yerde bildiğimiz standart tipte joystickler var.. Lövye şeklinde joystick dediğimde de enteresan tepki verdi hemen her yer, sanki ilk kez ben soruyomuşum gibi¿.. Türkiyede böle bi ürün yok mu?.. Simpilot adresinde böle bi ürün var fakat kredi kartı ile ve ürünü görmeden alışverişe güvenemedim.. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.. |
scorpion22
üye

Turkey
183
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/03/2005 : 19:32:55
Bende 2 haftadır joystick arıyorum.Similatör için.Microsoft en iyisi ve uygunu fakat üretimi durdurulduğu için stoklar da da kalmadığı için bulamadım.Onun yerine logıteck marka olanların similator için uygun olduğunu söylediler ben de ondan alcam.......... |
scorpion22
üye

Turkey
183
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/03/2005 : 19:58:23
Senin işine yarayanlardan piyasa da var fakat satan kişiler simülatorden anlamadığı için pekte fazla yardımcı olamıyor ve pc oyun ları için gerekli olanlarından veriyorlar.Logiteck extreme 3D sanırım senin işini görür.İstanbuldaysan alacağın yerler hakkında da bilgi verebilirim.Bu konu da fazlasıyla deneyim kazandım:)......... |
huey
üye

38
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/03/2005 : 09:11:32
Merhaba Arkadaşlar Logitech 3D extreme gerçekten iyi. MS Flight Simulatorde verimi fena değil. fiyatıda diğerlerine göre uygun. Gerçi Arkadaşım anladığım kadarıyla Lövye şekilli bir şey arıyor ama öyle bir model henüz göremedim piyasada .
saygılarımla HUEY  |
funnyboy
üye

27
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/03/2005 : 09:30:36
Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim ama HUEY'in de dediği gibi lövye şeklinde arıyorum.. Çünkü simpilot'un sitesi olsun amazon'un sitesi olsun böle bi ürün var yani geçen yazımda olduğu gibi ilk kez ben mi arıyorum bu ürünü onu anlamadım.. Türkiye'ye gelmiş olmaması garip.. Düz bi joystick beni kesmiyo flight simulator yapan diğer arkadaşlar nasıl yetiniyolar anlamadım Bence derinlik büyük etken.. Veya şöle sorıyım daha önce internetten alışveriş yapan arkadaşlar vardır illa.. Amazon veya simpilot için ya da genel olarak kredi kartlı alışverişlerin güvenliği için bana ne diyebilirler.. Ki yineliyorum, sadece kredi kartı endişesi değil ürünü görmeden almak da güvensiz geliyo bana.. Türk müyüm neyim, ondan olabilir.... (Ne mutlu Türk'üm diyene!) Neyse konuyu saptırmıyım, daha dün yazdım sorumu umarım diğer okuyacak arkadaşlardan olumlu cevap gelir.. İyi günler..  |
hakan737
üye

Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/03/2005 : 11:00:07
bahsettiğin lövye-direksiyon uçuş kumandaları hem pahalı hemde piyasası yok türkiyede.o yüzden burada bulamazsın. aradığın ürün; CH flightsim YOKE ve CH pro pedal adres; www.simw.com veya www.RCSimulations.com ayrıca www.flight1.com da olması lazım. www.avsim.com , www.flightsim.com adreslerinde de linkleri vardır.fiyatı;yoke €177, pedal €165...yoke kullandığında bir müddet sonra pedal'da isteyeceğin için ikisinin fiyatını veriyorum. ebay'da uygun fiyata bulabilirsin ama garanti yok.gelir-gelmez, arızalıdır vs. amazon.com veya amazon.co.uk den alabilirsin.güvenlidir.ama paketinin fatura değeri yüksek olacağından gümrüğe girermi bilemem. bunu öğrenmen lazım. Hakan737Guven

|
funnyboy
üye

27
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/03/2005 : 18:07:25
hakan737, simw'deki 177€'lik ürünün aynısı amazon'da 95$, rcsimulations ve flightsim'de 125$, simpilot'ta 130$; çok pahalı değil.. Pedal konusunda da haklısın ama önceliği lövyeye verdim.. Adamlarla kontak kurmaya çalışıyorum mail yolu ile.. Toplamdaki 130$'lık fiyata vergisiymiş şuymuş buymuş eklenir mi eklenmez mi onu sormaya çalışıcam.. Türkiye'de bulabilmeyi zaten bu yüzden de arzulardım.. Artı amazon'da ülkeler arasında Türkiye olmasına rağmen adres bilgilerini yazdığın sayfayı Türkiye'ye sipariş göndermedikleri için geçemiyosun.. Onlar bizi kale almamış biz hala üstlerine gidip ürünü vergisiymiş, kargosuymuş onlardan temin etmeye çalışıyoruz ya çok acı.. Gerçi amazon hariç diğer sitelerin sipariş sayfalarını doldurmadım.. Belki onlar da Türkiye'ye sipariş göndermiyo olabilirler.. Düz joystick'e kalıcam sanırım....  Bikaç gün daha bekleyip diğer arkadaşlarında cevaplarını okucam.. Teşekkürler hakan737..  |
hakan737
üye

Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/03/2005 : 20:07:44
yoke için dikkat et, basıları USB bazıları game port'tur. CH'ın iki türü var. biri biraz daha eskidir. bir ara tam uçak lövyesi gibi olan vardı ama çok pahalıydı.muadili olan birkaç tane daha var, özellikleri iyi karşılaştır derim. birde amazon'da kullanılmış fiyatlarıda var seni yanıltmasınamazon'dan ben daha önce çok şey getirttim ama küçük paketlerdi, hiç sorun olmadı, belki şimdi birşeyler değişmiştir. Bu istediğin yoke'un paketi küçük değil. herhangi bir elektronik mağazasında göreceğin FFB2 sidewinder'ın kutusundan daha büyük bu yüzden normal posta yerine UPS,FEDEX gibi mecburi seçenekler olabilir.(aynı zamanda geliş garantisi) posta ile geldiğinde kaybolma riski var, ayrıca paket postahanesi gibi adama kök söktüren bir yere gitme zorunluluğun olabilir. burada da adamlara bunun ne işe yaradığını anlatman gerekebilir!!! :) getirten arkadaşlarım UPS,FEDEX gibi yollar ile getirttiler-ki normali bu. sanıyorum bunda eğer gümrük olursa havaalanına gidiyorsun, yok oradakilerin insafına kalıp geçerse kapına kadar geliyor. yanlışım varsa birileri düzeltir zaten. Hakan737Guven

|
Bahadir
üye

USA
163
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/03/2005 : 20:47:17
Arkadaslar, buradan mal isterseniz size buradan alir sonra sirket araciligi ile yollayabilirim. Siz bana istediginiz urunu soyleyin. Ben bazi calistigim toptancilardan da temin edebilirim belki. Ondan sonra da FedEX ya da UPS ile yollarim. Amerikan postasi ile yollarsam o zaman gumruge takilmasi ve kaybolmasi soz konusu olabilir. Ayrintilar icin ozel mail atin. BAHADIR  |
sanalpilot
üye
Turkey
9
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/03/2005 : 00:04:37
arkadaşım senin işini görecek joystick sidewinder ff2 süper bişey hele hel combat flight simulatörde resmen masayı sallıyor biz filo olarak bu joysticki kullanıyoruz ve çok da memnunuz sana da tavsiye ederim www.hepsiburada.com da bulabilirisin üstelik kredi kartına taksit bile yapıyorlar.tabi peşin fiyatına taksit ve sipartişi verdikten iki gün sonrada elinde oluyor331-viper 331.türk akıncıları |
scorpion22
üye

Turkey
183
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/03/2005 : 09:54:04
Ellerinde kalmamış.Ben de sipariş verdim ama iptal ettim.Üretici firmadan bekliyorlarmış.Artık üretilmiyor ki.Neyse kontrol et istersen.......... |
ronaldo_2
üye
Turkey
14
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/03/2005 : 13:20:46
BENDE ŞUANDA FLIGHT SIMULATOR VAR.İSTERSENİZ SİZE YARDIMCI OLABİLİRİM joystickler O OYUN İÇİN ÜRETİLMİŞ BİR joystick BİLİYORUM BANA ULAŞIN E-MAİLİM ronaldo_2@mynet.com FLIGHT SIMULATOR HASTALARINA DUYURULUR..!!!!  |
funnyboy
üye

27
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/03/2005 : 16:10:56
hakan737, simpilot'taki CH Products USB 3-lever Flight Yoke'yi sonunda sipariş vermeye karar verdim; Türkiye'ye gönderiyolarmış.. 129,95$ ürün fiyatı, 48,95$ Shipping dediği.. Neticede toplam 178,90$ yapıyo.. Sen daha önce amazon'dan sipariş verdiğini sölemişsin ama ben ordan sipariş veremedim.. Hem 95$'dı orda.. Mesajımla ilgilenen diğer arkadaşlara da teşekkür ederim. Son bi kez daha diğer siteleri gezmekte yarar var..  |
funnyboy
üye

27
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/03/2005 : 16:52:00
hakan737, daha önce alışveriş yaptığını bildiğim için merak ettiğim bi soru daha olucak sana.. Sipariş sayfalarında ilerlediğim zaman shipping diye ilave bi fiyat çıktı karşıma demiştim ve bu sayfada son bi onay bekliyo benden.. Bunu da onayladıktan sonra ekstra bi fiyat daha çıkmasın karşıma.. Ya da dediğin gibi ürün geldiği zaman ekstra bi fiyat daha.. Yuh artık daha neler.. Yurtdışına gidip bizzat alsaydım daha mı iyiydi yoksa.. Bilet fiyatlarını mı araştırsam ne¿..   |
birgi
üye

Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/03/2005 : 17:04:18
Postaylamı gönderecekler kargoylamı?Birgi
 |
hakan737
üye

Turkey
279
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/03/2005 : 18:13:27
yok merak etme, senden en son ödeme için confirmasyon alınan sayfadaki fiyattan başka bir ödeme alınmaz. ne çıkacaksa o ana kadar çıkar. Ödeme sayfasında kredi kartı numarası ile onay verme aşamasına geldiğinde fiyat kesinleşmiştir. sadece bu onaydan sonra artık bir şey değiştiremezsin. sürpriz çıkmaz Hakan737Guven

|
fasulye
üye
7
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/03/2005 : 19:35:12
merhaba arkadaşlar, uzun süredir sadece okuyucu olarak ilgilendiğim bu foruma vakit buldukça ben de katkıda bulunmak istiyorum. Bu ikinci mesajım. Yurtdışından ürün alma konusunda yaşadığım bir tecrübeyi aktarayım. 5 yıl kadar önce motorlu modellerin uçurulmasının gerçek uçaklardan bile zor olduğunu öğrendiğimde Amreikadaki www.TowerHobbies.com sitesinden real flight simulator isimli bir yazılımı sipariş ettim. Küçük bir kutu içinde gönderiyorlar ancak malesef posta tercihi gönderici tarafından yapıldığından dhl vb. bir şirket yerine devlet postasıyla yollandı, yine de gümrüğe takılmadan geleceği konusunda ümitliydim aslında ama olmadı. Ürün çok güzel, kendi rc vericinizi pc 'ye paralel porttan bağlamaya yarayan br aparat çıkıyor kutudan ve yazılım kusursuz çalışıyor. Şimdi yeni versiyonları çıkmıştır mutlaka ama benim işimi o dönem fazlasıyla gördü ve uçak parçalamaktan kurtulduğum için verdiğim 300USD paraya değdi aslında. Neyse 2 hafta sonra bir kağıt buldum posta kutumda, Topkapı 'daki paket postanesine davet edilmiştim. Üzüldüm tabi, şimdi formalitesini de bilmiyoruz ama heves de etmişiz gittim almaya. Tipik bir devlet dairesi. Bir sürü oda dolşıyorsunuz hepsinde ayrı bir kuyruğa giriliyor, bazı kuyruklara onay için iki kere girmek de gerekiyor falan. Sonunda bir benim paketi bulup koydular önüme ama memur vermeden önce içine bakacağız dedi. İyi dedim, açın. İçinde bir tür uçak oyunu var diye basitçe anlatmaya çalıştım. Adam anlamadı, yok dedi, bunun içinde cd var. Hangi gruba girdiğini bir türlü bulamadı, bir sürü kitap tablo vb. karıştırdı. Sonunda 40 Milyon TL 'lik bir makbuz kesti, lanet olsun diyerek ödedim ve simülatörüme kavuştum. Parasında değilim ama yaklaşık yarım günüm gitmiş oldu. İşte böyle. Sonrasındaki yurt dışı alımlarımda hep dışarı giden bir arkadaşın orada bulunacağı adrese teslim yoluyla sipariş verdim. O da dönüşte yanında getirdi. Hiç sorun olmadı. Umarım senin paketin başına böyle bir şey gelmez. Bildiğim kadarıyla Avrupa menşei ürünlerde gümrük birliği nedeniyle gümrüğe takılma sorunu az oluyor, takılsa da vergiler düşük olur tahmin ediyorum. Malesef Türkiye 'deki gümrük formaliteleri çok karışık. Ben de bu ch product 's ın flight yoke denilen ürünlerinden almak istiyorum ama hevesimi yurt dışına çıkacağım belirsiz zamana saklıyorum. Şimdilik ms ffb2 joystick idare ediyor. Şans eseri üç ay önce hepsiburada.com 'dan 80 Milyona aldım, Carrefour 'da 160YTL 'satıyorlardı. Ama bu arada olur da kendimi tutamazsam belki ben de Internet yoluyla dışarıdan almak için senin gibi şansımı denerim. Senin siparişinin de sonucunu okumak isterim. İyi uçuşlar. 
|
funnyboy
üye

27
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/03/2005 : 19:46:33
İngilizcemin yetersiz olmasından dolayı da zaten yurtdışı siparişlerini yeğelemiyorum.. Mesela gönderme seçenekleri arasında 'International-via Post' vardı ve ben onu işaretledim..Shipping Method Please select a shipping Method. If you are in the continental USA you may select either GROUND UPS or 2-DAY UPS. If you are in Canada please select CANADA-GROUND and select INTERNATIONAL POST if you are in Europe, Asia, or Central or South America. If you've purchased only a download product you still need to select a shipping method... but you will NOT be charged shipping for a download only purchase. Yani benim seçtiğimin dışında bi gönderme şeklini seçemezdim herhalde.. Bu noktada da yardım edebilirseniz sevinirim.. Acaba diğer gönderme şekillerinde siparişin daha çabuk gelmesi veya fiyatının değişmesi gibi bi durum olur mu?..  |
wizzo
üye

USA
56
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/03/2005 : 03:03:16
quote:
İngilizcemin yetersiz olmasından dolayı da zaten yurtdışı siparişlerini yeğelemiyorum.. Mesela gönderme seçenekleri arasında 'International-via Post' vardı ve ben onu işaretledim..Shipping Method Please select a shipping Method. If you are in the continental USA you may select either GROUND UPS or 2-DAY UPS. If you are in Canada please select CANADA-GROUND and select INTERNATIONAL POST if you are in Europe, Asia, or Central or South America. If you've purchased only a download product you still need to select a shipping method... but you will NOT be charged shipping for a download only purchase. Yani benim seçtiğimin dışında bi gönderme şeklini seçemezdim herhalde.. Bu noktada da yardım edebilirseniz sevinirim.. Acaba diğer gönderme şekillerinde siparişin daha çabuk gelmesi veya fiyatının değişmesi gibi bi durum olur mu?..
www.simw.com sitesine girip shipment yani nakliye bolumune baktim.Kisaca anlatilan urunun nakliye maliyetinin urunun buyuklugu,ve nakliye edilen yere uzakligi vs gibi etkenlere bagli oldugu uluslararasi nakliyenin Chronopost International-Federal Express tarafindan yapildigi uzakliga gore 1-en fazla 5 is gunu icersinde ulastirildigi ve gumruk vergisi vs odemelerin soz konusu olabileceginden bahsediliyor. Senin aktardigin yaziya gore de dogru secenegi isaretlemissin baska bir secenek gorunmuyor,umarim cok ugrastirmazlar.
I'D RATHER BE FLYING! Edited by - wizzo on 19/03/2005 03:04:16 |
birgi
üye

Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/03/2005 : 10:28:25
quote:
İngilizcemin yetersiz olmasından dolayı da zaten yurtdışı siparişlerini yeğelemiyorum.. Mesela gönderme seçenekleri arasında 'International-via Post' vardı ve ben onu işaretledim..Shipping Method Please select a shipping Method. If you are in the continental USA you may select either GROUND UPS or 2-DAY UPS. If you are in Canada please select CANADA-GROUND and select INTERNATIONAL POST if you are in Europe, Asia, or Central or South America. If you've purchased only a download product you still need to select a shipping method... but you will NOT be charged shipping for a download only purchase. Yani benim seçtiğimin dışında bi gönderme şeklini seçemezdim herhalde.. Bu noktada da yardım edebilirseniz sevinirim.. Acaba diğer gönderme şekillerinde siparişin daha çabuk gelmesi veya fiyatının değişmesi gibi bi durum olur mu?..
Yukarıda yazılanlara göre tercih edebileceğin tek seçeneği seçmişsin. Birgi
 |
funnyboy
üye

27
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 19/03/2005 : 13:59:09
CH-YOKE CH Products USB 3-lever Flight Yoke Subtotal: 129,95$ Discounts: 0,00$ Tax: 0,00$ Shipping: 48,95$ Total: 178,90$Ve bu sayfada benden son bi onay daha bekliyo.. (Looks good! CHECK ME OUT) Tüm tereddütlerimi bi kenara bıraktım siparişe kolları sıvadım ama onayladıkça karşıma yeni yeni fiyat artışları çıkacaksa bu durum beni endişelendirir.. Bu kısmı da onayladıktan sonra gümrükmüş ya da ürünün son tesliminde ekstra fiyat artışı gibi şeyler çıkmasın karşıma?..  |