ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Eşkişehir Planör
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
nasa
üye

Turkey
78
Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/03/2002 :  14:28:27  Profili Göster  nasa'ın Sitesini Ziyaret Edin  nasa 'a bir ICQ Mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Planör kursu hakkında bilgi almak istiyorum? Ne zaman toplanılınıyor.. Nasıl katılacağız? Nereden ayrıntılı bilgi alabilirim?

Aliens - We Are Alone?

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/03/2002 :  15:23:48  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Nasa,gerekli bilgiyi THK şubelerinden alabilirsin,şu sıralar kontenjanlar şubeler geliyor,acele etsen iyi olur ayrıca bu yaz benimde Eskişehir-planörde olma ihtimalim var,bakalım.

BirgiSayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/03/2002 :  16:06:43  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
hadi bakalım planörcüler acele edin kaçırmayın ama benden soylemesi..planör işi lanet bir işdir, damardan alınır bir daha da hayat boyu bırakamazsınız, havacılık ve uçmak konusunda geri dönüsü olmayan cinsden bağımlılık yapar..demedi demeyin :)) sonra bir ara bana maillerinizi atında size emergancy'leri yazip göndereyim önceden bilginiz olsun , soracak bir sey olursa da (tabii kursiyer oldugunuzu düsünerek söylüyorum içinizden biri öğretmen değilse : )çekinmeden sorun.

genç martılara sevgiler

Hakan737Güven
88/3 planör

virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.Sayfa Başına Git

nasa
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/03/2002 :  14:46:00  Profili Göster  Ziyaret nasa'ın Anasayfasını   nasa a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

hadi bakalım planörcüler acele edin kaçırmayın ama benden soylemesi..planör işi lanet bir işdir, damardan alınır bir daha da hayat boyu bırakamazsınız, havacılık ve uçmak konusunda geri dönüsü olmayan cinsden bağımlılık yapar..demedi demeyin :)) sonra bir ara bana maillerinizi atında size emergancy'leri yazip göndereyim önceden bilginiz olsun , soracak bir sey olursa da (tabii kursiyer oldugunuzu düsünerek söylüyorum içinizden biri öğretmen değilse : )çekinmeden sorun.

genç martılara sevgiler

Hakan737Güven
88/3 planör

virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.

Yaws.. Biraz daha ayrıntılı bilgi verirsen? Şartlar neler katılım için? Gün zaman?

Aliens - We Are Alone?Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/03/2002 :  21:58:19  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
katılım için süre felan onları bana sormayın ama bir yerden torpil bulmayıda ihmal etmeyin :) neden? gayet basit. Türkiyede bu tip hava sporu sadece ve sadece THK tarafından İnönü Hava Eğitim merkezinde yaptırılır. THK'nin Akşehir'deki kampında da bir ara yapılmıştı ama İnönü kadar revaçta bir yer değildir.HHO'nun Yalovasını aklınızdan bile geçirmeyin-ki zatne çok şükür HHO kendi planörlerini alarak bizi büyük bir dertten daha doğrusu bizden sonrakileri kurtardı. Şİmdki tek sorun planör hocaları THK'dan gittiğinden (hala gidiyormu bilmiyorum) İnönüde hoca sorunu olabiliyor. PLanör talebi bol olan bir kursdur THK'da zaten paraşüt ve planör ayrılmaz bir ikilidir. Oraya gittiğinizde bunu hemen göreceksiniz. Çok hoş bir rekabet vardır..daha doğrusu vardı bizim zamanımızda. THK'nin son yıllardaki kimliğinden ve kişiğiliğinden kaybettikleir ile inönü ruhuda bize göre gitti. Bunu 1988, öncesi ve 3-4yıl sonrasına kadar olanlar çok iyi bilir. Anlatması uzun sürer şimdi bunu arzu eden olursa tartışır konuşuruz. Kısaca eskiden her bir karış toprağında yaşaynalarının hücrelerine kadar havacılık kokan her anı hayat ve sevgi kokan kampın yerinde şimdi sadece binalar ve faaliyetlerden oluşan bir yer var. Şükürki THK düşüş yıllarında burayı elinden kaybetmedi.(bunlar sizi korkutmasın sakın kamp hala aynı havacılık kampı sadece ben serzenişte bulunuyorum eski günleri anıp)

Sonuç itibari ile bir an önce başvuru yapın, sona kalmayın, garantiye alın. Becerebiliyorsanız bölgeizdeki THK şubelerinin kontenjanlarını kullanmaya bakın. En az 1 ay evinizden uzak kalacağınızı unutmayın. Panik gibi olmasın ama elinize davet mektubu gelene kadar gelin güvey olmayın. ELinize davet mektubu geçince o bembeyaz martıları düşleyin (sonra puchacz SZD50-3 bunuda ezberleyin :)) 1 ay içinde uçacaksınız eheuheue)

ee karpuzu göstermek diye buna derler :))) yarın bu işeleri halledin çünkü sanıyorum bu aralar bu ayın veya önümüzdeki ayın sonuna kadar bu işlerin bitmesi gerekiyor..kolay gelsin

Hakan737Güven

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/03/2002 :  23:57:25  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhabalar,
evet HHO hala hocaları THK dan alıyor en azından 2001 kampında oyleydi.Bu arada emergencyleri basit ya atla yada burun asagı ver (en azından bizede oyleydi:)))
parasutun su sorunu var bir çeşidinde yanlıs hatırlamıyorsam T-9 da bel acılması yapabiliyor.Dikkatli olun keske fırsatım alsada bir yıl daha planore gidebilsem gercekten cok zevkli. kaydırma ve akrobasi istemeyi sakın unutmayın hocanızdan zevkini o zaman alırsınız esas heheheh

Ucmak yasamaktır.Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/04/2002 :  20:48:56  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ohhhooo size bişi öğretmedilermi yani? inanmam THK bu işi bu kadarda savsaklamaz artık!! yok yahu!

Neyse konumuza dönelim. Genç martılar İnönüye gitmeden önceki ilk dersiniz. Print out alıp saklayın derim.

SZD50-3 Planörü Kontrolleri

HARİCİ KONTROLLER
1-Form 1A ve 2A'yı kontrol et, yetkili imzaları gör (hakan'ın not'u: bu formlar planörün uçuş ve bakım kitapçıklarıdır. Teknisyenleirn günlük uçuş serbest imzası vardır.)
2-Kabin içerisinde uçuşu engelleyebilecek birşey olmadığını kontrol et (yanıcı madde, serbest kalan ve sallanan objeler)
3-Kumandaları hareket ettirerek kumanda satıhlarının normal çalıştığını gör. (Lövye, direksiyon,spoiller,fletner-trim ile aynı anlamdadır-)
4-Ön kokpitteki safra ağırlıklarını kontrol et
5-Kanat bağlantı pimini kontrol et.
6-Kabin kapağının uygun bir şekilde açılıp kapanmasını ve kapak tahdit kablosu ile bağlantı yerlerini kontrol et.
7-Gövde ön tarafında ezik, çökük,delik ve yırtık olmadığını kontrol et.
8-Pito tüpü borusunu, tekerlek havasını ve bek kızağını kontrol et.
9-Kanadın gövdeye bağlantı yerleirnin normal olduğunu, kanat hücum kenarı ile kanat alt ve üst yüzeylerini kontrol et (Ezik, çökük, kırık ve yırtık olmadığını gör)
10-Kanat firar kenarı, kanatçık ve bağlantılarının normal olduğunu gör
11-Gövde alt ve yan taraflarının sağlam olduğunu gör.
12-Kuyruk takımı: irtifa ve istikamet dümenlerini, yatay ve dikey stabilize yüzeylerini ile bağlantı yerlerini kontrol et.
13-Planörün sağ tarafını da sol tarafında olduğu gibi kontrol et.

DAHİLİ KONTROLLER

1-Planöre gir ve rahat bir şekilde otur.
2-Direksiyonları kendine göre ayarla.
3-Emniyet kemerini bağla.
4-Kabini kapat ve kilitle.
5-Spoilleri kapat ve kilitle.(hakan'ın not'u: spoiller kapalı bile olsa tam kilitlenmesinden emin olmak için açılır ve gözler görülerek kapatılıp kilitlenir el ile kilitlenme hissi alınır)
6-Fletneri kalkış durumuna ayarla (hakan'ın notu: iki parmak kadar geriye kadar olması lazım yanlış hatırlamıyorsam)
7-Uçuş saatlerini (sürat saati, varyometre,altimetre, pusula, dönüş-yatış göstergesi) kontrol et, altimetreyi 0'a (sıfır) ayarla.
8-Kumandaların hareket serbestliğini kontrol et. (hakan'ın not'u: kumandalar her yöne tam olarak hareket ettirilir ve serbestliği denenir)
9-Kalkış yönünde kalkışı engelleyecek bir şey olmadığını gör. (hakan'ın not'u : örneğin bir inek :)))) walla şaka diil)
10-Öğretmenine hazır olduğunu bildir.
11-Kanat tutan arkadaşından hazır işareti al.
12-Öğretmeninin vereceği komutla kalkışa hazır olduğunu radyo ile bildir.

HAYATİ KONTROLLER
1- Kabin kapalı ve kilitli
2- Spoiller kapalı ve kilitli
3- Fletner uçuş durumuna ayarlı
4- Uçuş saatleri normal, altimetre sıfır'a ayarlı
5- Emniyet kemerleri bağlı
6- Kumandaların hareket serbestliği normal
7- Tel takılı, kalkış yönünde kalkışı engelleyecek bir şey yok

8- Uçuşa hazırım hocam...
(bunların hepsi tek tek sesli olarak kokpitte yapılır ve öğretmen pilota bildirilir, sesli ve duyulacak şekilde yapılması, net ve kesin bir ses tonu ve ifadesi ile yapılması gerekir)

Haydi hayırlı uçuşlaaarrrrrrrrr.Tel çekişinde planör, telin planörün çok az merkez hattının sağına takılmasında dolayı kalkış rulesinde sola doğru meyil eder bu yüzden yerdeki rule esnasında planör kesilene kadar sağa direksiyon basılır ve tok tutulur. en fazla 7-10 saniye sonra planör yerden kesilir önce 90 km'lik ivme süratine sonra 120km'lik tirmanma süratine ulaşır. Çekişin açısı için çok fazla uğraşmaya gerek yok zaten ataletten dolayı kendi kendine bir açı aacaktır pilota düşen kalkış yönünü kaybetmemek ve gözle görülür bir sürat artişı ve düşüşüne karşın lövyeyi ileri veya geri hareket ettirek sürati ayarlamaktır. Çekişin sonuna doğru otovinç operatörü çok kısa bür süre için (1 saniye kadar) çekişi yavaşlatır,bu az sonra çekiş bitecek demektir, bu esnada planörün burnu ileriye doğru itilerek düz uçuş (çok hafif dalış sürat doldurmak için çünkü çekiş bittiğinden sürat azalmıştır) süratine ulaşılırken sol taraftadaki kırmızı start düğmesi çekilere telden ayrılınır. Eğer bunu yapmakda geçikirseniz otomatik start devreye gireki sadece sesi biraz rahatsiz edicidir. TElin planör altında takıldığı kanca tel belli bir açıya gelince kendiliğinden kurtulur ve buna otomatik start denir , genelde öğrenci pilotun yapması ve senkronun tam tutması için manuel olanı tercih edilir. PLanör telden kurtulduğunda yaklaşık 250 ile 300 mt civarındadır. Fletner bir parmak ileriye itilir sürat, nirengi, yatış kontrol edilir. Yanlış hatırlamıyorsam meydan turu dönüş noktası çok kısa bir süre sonra düz uçtuktan sonra sağ 90'daki (sağ 90 derecedeki)çimento fabrikasına doğru dönüştür.Burada check pointler tren istasyonu, otosan fabrikası gibi gözle görülür objelerdir. Tren istasyonunu geçip'de sağ 90'da B tepesini gördüğünüzde rüzgar yan bacakta henüz köprüyü geçmişsinizdir ve sağa dönerek B tepesindeki mağaralara doğru rüzgar altında uçmaya başlarsınız. Bu esnada irtifanız 250mt civarındadır.(B tepesi inönü'nün arkasındaki 3 tane tepenin ortadaki olanidir. Kampın tam arkasında ise C tepesi yer alır.İki tepe arasındada bir vadi vardır ve oranın termiği boldur :) )
B tepesine doğru uçarkeeeeen kampın yolu üzerine gelirsiniz burada yüksekliğiniz 150mt olmalıdır (eğer 200mt ise sorun değil esas bacağa döndüğünüzde biraz spoiller açacaksınız demektir).kamp yolu'na geldiğinizde sağa dönerek kampın arkasındaki toprak yolu kendinize nirengi olarak alırsınız (bir nevi üzerind uçarsınız ama artık bu yol toprak değil :)) hayatınızın ikinci telsiz konuşmasını burada yapacaksınız bu arada "TC-PFE-tango-charlie-papa-foxtrot-echo- 34 için esas bacakta". Toprak yolu takip ederken aklınızda şu olmalıdır 90'a 90..nedir bu şimdi? bunun anlamı şudur sevgili genç martılar, planör ile esas bacakta iken son yaklaşmaya dönüş noktası 34 pistinin gerisindeki Planör hangarıdır. Planör hangarını sağ 45 derecenizde gördüğünüz ana süratiniz 90km ve irtifanız 90mtolmalı ve burada son yaklaşma dönüşüne başlamalısınız. Esas bacakta spoiller kullanmak serbesttir bu ayarı yapmak için ancak son yaklaşma dönüşünde spoilleriniz kapalı olmalıdır. Zaten bu aşamada eğer planöre çok hakim değilsenize (yani daha alışmadıysanız planöre)1/3 oranında bir oynama yeterli olur yada hocanız bunu size gösterecektir. Spoilller kullanmanın sırrı spoiller açıldığında kabaran burnu ve doğal olarak düşme eğilimi gösteren sürati karşılamak için lövyeyi ileriye doğru itmektir. Spoiller ne kadar açık ise ona uygun şekilde löyve ile kumanda vermek icap eder ve bunu çok kısa sürede kaparsınız. Son yaklaşmaya döndükten sonra pisti karşıladığınızda 1/3 spoiller le süzülme ile dalış arasında bir yaklaşma uygulanır bi nirenginiz pist doğrultusu yada sonundaki otovinç'dir. Son 3-5 mt'de spoiller kapatılır ve playe pozisyonuna geçilir, planörün burnu düştükçe tatlı tatlı çekişlerle burun toplanır ve yumuşak bir şekilde çimlere (yada mevsime göre toprağa) inilir. İndikten fren kolu çekilir, spoller tam açılır ve sonra kanatlar olabildiğince havada tutulmaya çalışılır ve mutlaka sol taraftaki kanat yere inmelidir.

eee nasıldı ama ilk uçuş :))) ben bayılmıştım (ahh ahh rahmetli Mukadder Kaygısızel ile uçmuştum, allah rahmet eylesin )

Hakan737Güven

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/04/2002 :  19:46:56  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bende ilk bindigimde sade bir ucuş için yerden kalmıştık yalnız sadece kanatlardan ve pencereden gelen havanın sesi vardı motor sesi olmayınca bi acaip hissetmiştim.Telden kurtulunca burun asagı verdik bir anda hersey hızlanmaya basladı sonra sağa lövye sağa pedal kumandasıyla dönüşe geçtik.kısa bir süre sonra inmiştik.Ancak ikinci uçuşta hocama yalvarmalarım sonunda önce yakında ki havuza bir alçak çektik herkes kafasını kaldırıp bize bakıyordu sonra üstümüze binen azda olsa G yi hissederek yükseldik. hemen ardından plöf denilen bir hareket varmış(bilmiyordum) onu yaptıbir anda yeryüzü yol insanlar sağ tarafımda omzumun altında kaldı sonra yavas yavas hızlanarak alçaldık piste esas bacağa dönünce hocam tekrar kumandaları alarak spoiler açtı biraz ve tam sol pedal vererek bir anda piste yanlamasına yaklaşmamızı sağladı hafif hafif titreyen planörün içinde hızla büyüyen toprağa doğru gidiyorduk.sonra tam teker koyacak iken burnu düzeltip az sert de olsa :)) inişi tamamladık. Yerde arkadaslarım etrafıma toplanıp "yaw naaptınız siz?""o neydi oyle gibi sorular soruyorlardı" :)
Ben kesin gidin derim kaçırılacak gibi değildi.
Bu arada emergencyler tabii ki okadar basit değildi bizde yer eğitimi aldık ve sınav olduk ama benim hatırlayabildigim iki yıl sonra bu kadar.

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 02/04/2002 :  20:45:08  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ne yani sadece 2 yıldamı unuttun ???? cık cık cık :))))) yahu ben 1988'de gittim daha dün gibi aklımda bunlar bee :) hayati kontrolleri ezberimden bile yazdım ve emergency'ler na burada masamda duruyor...:) duyniyim bida unuttum felan..bir havacı asla öğrendiğini unutmaz :)))

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 04/04/2002 :  18:53:07  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhabalar,
malesef cok kısa sureler uctuk ve bizim bazi seyleri bildigimizi kabul edip hizlandirdilar bide sayi fazla olunca tahmin edersinizki bazi seyler yerine tam getirilemiyor.Belki bazi seyleri unutmus olabilirim ancak bana verdigi zevki asla.!

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 04/04/2002 :  19:53:36  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar;

Hakan Ağbi;İnönü ruhunun kaybolup gittiğini anlatmışsın,bence THK'da giden sadece İnönü ruhu değil,tüm ruh diyebilirim yaşadıklarıma oranla.

Planör için ilk olarak eylül ayında gittim Karşıyaka şubesine,ekim sonu gibi kontenjanlar gelir dediler,ekim sonu geldi;kontenjanlar aralıkta gelecek dendi. Aralık oldu -hatta tam doğum günümde gittim belki süpriz olur diye- şeker bayramından sonra dediler,şeker bayramı geçti,ben yine kapıda,bu sefer tarih şubat sonuydu.Bugün 4 Nisan ve kontenjanlar Haziran'da gelecek dendi.Kontenjan için dilekçe verdim,bakalım aralığa doğru cevap gelir herhalde. :PP

Bu arada anlattıklarınıza gelince;kursa kabul edilipte,şimdiden Hava Harp'in bahçesine şimdiden inersem,sorumlusu sizsiniz.

Sevgiler
Birgi - Sapına kadar genç martı -

Edited by - birgi on 04/04/2002 19:56:14Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/04/2002 :  00:01:28  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Birgi selam,

İnönü anıları anlat anlat bitmez, neredeyse askerlik anıları gibidir.Hayatımın en güzel zamanlarını geçirdiğim İnönü kampına daha sonra paraşüt başlangıç kursu için gitti (1990-1)Ve işte o zaman çözülme başlamıştı İnönü'de. Sonra çok defalar gittim yamaç paraşütü ve delta için ama her sene bir öncekinden kötü idi. SAdece birkaç yaptığı işi seven adam sayesinde ayakta duruyordu koca kamp. Birde yemekleri yapan teyzelerin :) Anlattıklarına bakılırsa o kontenjanlar çoktaaaan geldi ve yerleirne gitti bile diyeceğim ama kimsenin günahını almak istemem. Koskoca THK'yı elin avucuna bakar hale getirenler utansın kurs devrelerinin sayısını azaltırken. Muhtemelen bu sene az sayıda devre açılacak ve o yuzden geciktiriyorlar yoksa eskisi gibi olsa en geç Nisan Ayı sonunda başvurular bitmiş Mayıs ayı içinde de davet pusulaları eline gelmiş olurdu. RAhmetli İnanç Ayas varken THK en parlak dönemlerini yaşadı ama şimdi gel görki THK'yı göz göre göre bu duruma getiren ve ölen başkanın adını bile hatırlamıyorum (geçen sene ölen , demekki adamdan bu kadar nefret etmişim kalkıp bi uçantürk'e bile bakmak gelmiyor içimden)

Herneyse İnönü ruhunu sizler yaşatmalısınız artık. PLanör hakkında sormak istediklerini buraya yaz. Belki bir iki kişinin daha kanına girebiliriz. Bu arada bu sebeple HHO'nun bahçesine ineceksen sorumluluğu seve seve aldım gitti bile :))) bir ara vaktim olunca sana emergancy'leride yazacağım, çok fazla değiştiğini sanmıyorum ama temal olarak hala aynıdır sanırım.

sevgiler

hakan737güven

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/04/2002 :  00:06:23  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ha unutmadan bu arada, bu topic'i kaç kişi okuyor yada okudu bilmiyorum, çok ilgi çekecek bir bölüm değil zaten diğerlerinin yanında (!) ama biraz dikkatli gözler sürat ve irtifa değerlerinin farklı olduğunu göreceklerdir. Bu planör'e mahsus olan bir özellik değil sadece kullanılan planörler (SZD50-3/Puchacz, Bielsko-Biala, Poland) Polonya yapımı olduğu ve bu nedenle avionic sistemlerinde sürat km ve irtifa metre olarak ifade edildiği içindir.
bilginize

hakan..

Edited by - hakan737 on 05/04/2002 00:07:09Sayfa Başına Git

Bora
üye

Turkey
11 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/04/2002 :  14:53:20  Profili Göster   Bora a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Herkese selamlar,
Hakan eski bir planör hocasi olarak emergencyleri vermen pek hos olmaz dusuncesindeyim.Sonucta emergencyler insanlarin hayatini kurtarmak icin...
Birak, orada hem ucsunlar hem de ogrensinler (bu arada harici ve dahili kontrolleri unutmamissin )
Bora YAZICI

quote:

ha unutmadan bu arada, bu topic'i kaç ki?i okuyor yada okudu bilmiyorum, çok ilgi çekecek bir bölüm de?il zaten di?erlerinin yanynda (!) ama biraz dikkatli gözler sürat ve irtifa de?erlerinin farkly oldu?unu göreceklerdir. Bu planör'e mahsus olan bir özellik de?il sadece kullanylan planörler (SZD50-3/Puchacz, Bielsko-Biala, Poland) Polonya yapymy oldu?u ve bu nedenle avionic sistemlerinde sürat km ve irtifa metre olarak ifade edildi?i içindir.
bilginize

hakan..

Edited by - hakan737 on 05/04/2002 00:07:09

Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/04/2002 :  21:10:35  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Hakan Ağbi,THK'nun her sene kötüye gittiğini yazmışşın,bence çok haklısın. Yazdıklarımdan hariç olarak,şunuda söyliyim;THK bu sene paraşüt kursu açmıyor!Bana göre paraşüt THK'nın can damarlarından biri.Atatürk'ün kurduğu,binlerce insana havacılığı sevdiren bir kurumun bu hale gelmesi beni çok üzüyor.

Bu arada Bora arkadaşıma bir şey sormak istiorum;Hakan Ağbi'nin emergencyleri yazmasına neden karşı çıkıyorsun?Sonuçta forumun asıl amacı birlerinin sorup, bilenlerin cevaplaması.

Birgi
Sapına Kadar Genç MartıSayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/04/2002 :  03:47:44  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Birgi tekrar selam, burada bir THK neden batıyor? neden battı? topigi acsak kac mesaj gelir bilemem ama bir kurum elindeki varlıkları futursuzca heba ettikten sonra "yandim bittim!!" diye veryansın ediyorsa sorunu kendisinde aramalıdır. Bizler THK'nin hakikaten kurulus nizamnamesinde yer alan amaclara hizmet ettigi parlak donemleirnden birinde THK bünyesinde bulunduk ve ben-benim gibi tüm arkadaşlarım yıllarca THKyi tanıtmak , fitre, zekat, deri toplamak için emek harcadık. Bugün gel görki ben hayatının en güzel zamanlarından birini burada gecirmiş olan bir kişi olarak hiçbir platformda THK'yı savunamıyorum, ilkelerinden amaçlarında bahsedemiyorum çünkü gördükleirm ile okuduklarım üst üste gelemiyor.

herneyse bu konu birçooook kişiyi rahatsız edecek bie mevzuudur. Bora hoca, haklı olarak yerinde görülmesini istiyor emergancy'lerin. Haklı olabilir ama benim amacım sadece gitmeden önce planörler ile ilgili olarak teknik bir bilgi sahibi olmanız. 1988'den beri egitim planörümüz degişmedi, sadece eskiden tek oaln otovinç'in yerine iki tane var. Meydanda ucus prosedürü anlamında Planör ile meydan trunda uygulanacak yen bir kural geliştirilip geliştirilmediğini malesef bilmiyorum ancak emergancy'ler 1988 temmuz ayinda nasil not aldiysam derste aynen o sekilde masamda duruyor. Eger talep olursa yayinlarım olmazsa haikiaten giittigin zaman ogreneceksin demektir.

hakan737güven

quote:

Hakan Ağbi,THK'nun her sene kötüye gittiğini yazmışşın,bence çok haklısın. Yazdıklarımdan hariç olarak,şunuda söyliyim;THK bu sene paraşüt kursu açmıyor!Bana göre paraşüt THK'nın can damarlarından biri.Atatürk'ün kurduğu,binlerce insana havacılığı sevdiren bir kurumun bu hale gelmesi beni çok üzüyor.

Bu arada Bora arkadaşıma bir şey sormak istiorum;Hakan Ağbi'nin emergencyleri yazmasına neden karşı çıkıyorsun?Sonuçta forumun asıl amacı birlerinin sorup, bilenlerin cevaplaması.

Birgi
Sapına Kadar Genç Martı

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/04/2002 :  15:31:55  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhabalar,
Birgi eger HHO nun bahcesine inersen onceden hazırlık yap planorun uzerine HHO yaz ve saclarını kestir iner inmez bir binanin icine kac heuheueheu Harbiyeli gibi davranmaya bak.Ha bide beni tanımiyorsun tamam mi ehuehuehe:)))
THK ruhunu bilmem ama ucmanın ruhunu tatdınca(eger tattıysan) sende asık olursun hic merak etme.
Bu arada malesef THK da torpil gerekiyor.Keske biraz ugrassaydın ama yinede sansını dene ok?

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/04/2002 :  21:42:41  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Uçmanın ruhunu TIAD'da ve T-38'in içinde (T-38 yerdeydi :( ) yeterince tattım, artık zaman hareket zamanı :PP

HHO'nun bahçeye inince ilk seni bulucam,hiç merak etme ! :PPP

Bu arada,HHO'na öss ile girenler ortalama kaç puanla giriyo,buda planörü indirebilmek kadar önemli dimi ? :PP (Can ağbi,bi zahmet)

-Birgi-
If all else fails,read the instructions!Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/04/2002 :  22:25:15  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
oh-hoo-oooooo buadama daha ucmadan coktan "jetçi" olmuş bile :))..Yahu dur daha bi ayakların yerden kesilsin poşetle yukarı çıkmayı öğren bir iki kere miden bulansın aklın başına gelsin dünyayı tersten bi gör,bi alış ondan sonra T-38 felan demeye başla hehehehehe..hay allahım yaa aklıma geldi şimdi keh keh keh :)))planörde eski dönem "kıdemliler" yeni gelenlere planörü anlatırken birisine planörde fırlatmalı koltuk olduğuna inandırmıştık :)))))) sonra cezamızı çektik tabi safım gidip hocaya söyleyince!!!! neyse oranın cezaları bile güzel olurdu...örneğin akşam planörleri hangara götürmek (genelde toplu yapılırdı ama ceza olunca bir iki planörü fazladan itersin..en kötüsüde hala uçuyorsa Romanya yapımı IS-29 planörüdür...yaw metalden planörmü yapılır be, it it gitmezdi cık cık cık..neyse iyi tarafıda var bu planörün görünüşü çok haşindir, yere yakın durur ve aslında hiç göstermesede estetik bir aerodinamik yapısı vardır )

HHO'dan 7nisan SAbiha Gökçen toplantısına gelen olursa beni ve Tayyareci ekibinin vazgeçilmez elemanlarını bulsunlar mutlaka :)

hakan737güven

snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/04/2002 :  20:54:34  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

HHO'dan 7nisan SAbiha Gökçen toplantısına gelen olursa beni ve Tayyareci ekibinin vazgeçilmez elemanlarını bulsunlar mutlaka :)

hakan737güven

Merhabalar,
Buldum :))
abi varya harika bir organizasyondu planlayan herkese tesekkur ederim.
Aslinda Veni Vidi Vici demek isterdim ama malesef ben ve bir arkadasim ehliyet ve nufus cuzdanimizi ucus hattinda verdigimiz memurda unuttuk :)(ucmanin heyecani aklimizi basimizdan aldi da)
O iki kimlige nasil ulasabiliriz.Nede olsa onemli

CAN BUYUKBURC

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 08/04/2002 :  23:02:48  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Can senin kimlik yanılmıyorsam sana gönderilecekti hatta yanındaki arkadaşınında. ssualp@trvacc.org adresine bir bir mail ile telefonunu bildirirsen yada IHK'nin bizim afişteki telefonundan Ziya hoca'ya yada yine Serdar Sualp'e ulaşabilirsen sanıyorum yardımcı olacaklardır. Çünkü en son 3 kimlik kalmıştı onlarda sizinkilerdi sanıyorum..Emniyetteler merak etme, gerekirse ben kendim getiririm.

Bu arada beğendiğinize sevindim. Şikayetinizi bize , memnuniyetinizi dostlarınıza anlatınız :))))))) hehehehe

sevgilerimle

Hakan737Güven

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000