ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Pilotlar Günü-Türk Yıldızları
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Mehtap
üye

Turkey
1
Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/04/2002 :  10:38:17  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
26 Nisan 2002 Pilotlar günü dolayısıyla Türk Yıldızları İstanbul Polat Oteli/Yeşilköy önünde, deniz üstünde gösteri yapacak....
Bilginize...
N.B. saati akşam üstü 5'den sonra biliyorum ama tam saati bilen varsa vede söylerse sevinirim.
snipercan
üye

Turkey
119 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/04/2002 :  20:21:28  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Orada Hava Harp Okulu var :)) ehuehue.ondan gösteri orda saatini ögrenip bildiririm.saat 5:30 gibi olabilir
quote:

26 Nisan 2002 Pilotlar günü dolayısıyla Türk Yıldızları İstanbul Polat Oteli/Yeşilköy önünde, deniz üstünde gösteri yapacak....
Bilginize...
N.B. saati akşam üstü 5'den sonra biliyorum ama tam saati bilen varsa vede söylerse sevinirim.

Ucmak yasamaktır.Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/04/2002 :  09:57:14  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
arkadaslar bu konu ugur cebecının kosesınde yazıyordu kendıme kesıp ayırmıstım aynen yazıyorum

türkiye havayolu pilotları dernegı catısınde surdurulen hazırlıklarda toren ıcın sabah saat 10:30 da hava harp okulundan hareket edılecek taksımde anıta çelenk bırakılacak 11:45 karacaahmet mezarkıgında Türkiyenın ılp pılotu Mehmet Fesa EVRENSEV ın kabrı zıyaret edılecek toren esnasında Mach Air e ait helikopterler havadan gül atacak aksam 18/:15 te polat renaissance otelınde kakteyl duzenlenecek ( gün batımı saatlerınde ise TÜRK YILDIZLARI nın gosterısı baslayacak )çorlu hava meydanından kalkacak olan yıldızlar gosterılerı esnasında gokyuzunu kırmızı beyaz renklere boyayacak

ve ben derımkı o saatte yıldızların orda oldugu saatte tayyarecıler olarak bız yesılkoy sahılınde olalım onları beraber seyredelım 26 nısan cuma aksamı gorusmek uzere

fulasSayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/04/2002 :  13:48:38  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
evet hemen programı yapalım o zaman, ben oradayım...
saat 15:00'da Havacılık müzesinde toplanmayı ve akabinde 16:45 Local saat ile :)) havacılık müzesini terk edişi müteakip Hava Harp Okulu civarındaki muhtemel gösteri izleme yerine konuşlanmayı öneriyorum :) orada nasılsa muhabbete devam ederiz

hakan737güven

virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.Sayfa Başına Git

nasa
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/04/2002 :  14:02:01  Profili Göster  Ziyaret nasa'ın Anasayfasını   nasa a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Tüh keşke istanbul'da olsaydım;(

Aliens - We Are Alone?Sayfa Başına Git

Admin
Forum Admin

Turkey
154 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/04/2002 :  16:24:46  Profili Göster  Ziyaret Admin'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Ben de o gün orada olmayı düşünüyorum.

Türk YıldızıSayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/04/2002 :  18:07:29  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
yukarıda yazdıklarımı maillede yazdım ama ayferde takıldı sanırım fazla zamanımız yok hakan u klasoru forum ana sayfasına atmak mumkunmu
bırıkı kısıyle olmaz sayımızın cok olması lazım kolaymı yıldızla ayagımıza kadar geldı
bu arada saat 15:00 erken degılmı butun sırketler cuma gunu yogun olur ben o saatte cıkabılecegımı sanmıyorum dıger arkadaslarda bu engele takılabılırler
heeeeeeeyt be yenıden toplanıyoruz :)

fulasSayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/04/2002 :  00:50:48  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
heheheh bana göre hava hoş...ben artık beyaz yakalı işsisizler ordusunun (bankacı) diplomalı neferiyim :)) diyeceğim ama çok şükür kendi işim var artık..o yüzden biraz düşünmeden atladım 15:00 diye ama 17:30'da HHO'da bile desem yinede kaç kişi gelebilirki eğer iş yeri durumu söz konusu olursa? eğer nisa'ın 3.pazar'ı bu kutlama yapılır diye bişi olsaydı hiç sorun olmazdı değilmi? ..neyapalım yapacak bişi yok, şimdiden izin çalışmalarına başlayın :)

hakan737güven

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/04/2002 :  11:37:25  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
yalnız bır sorun var gıbı arkadaslar dun yıldızların sıtesıne gırıp gosterı programını ınceledım ama 26 nısan da ıstanbulda program gozukmuyor !!!

fulasSayfa Başına Git

ayfercim
Moderator

Turkey
46 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/04/2002 :  15:00:21  Profili Göster   ayfercim a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhabaa :)
Hakancığım 26 nisanda bende çok istiyorum müzeye gelmeyi yaaaa :) inşallah izin koparırım işten..ama akşam kesin polattayım :) gösteriye yetişeciğim.. inşallah gösteri olursa tabi.. Akşam da hepbirlikte bir program yaparız..
Programın kesin haberini sevgili sniper can versin bize :) olur mu ?
Kesin haberlerle gruba yazalım..
sevgili Fuat bu arada mailin bana takılmadı :) bende mail durmaz hemen postalarım sadece bana gecikerek gelebilme olasılığı var :)
yahu kötü ünlendim bu konuda,,
herkese sevgiler...

Sayfa Başına Git

pilottus
üye

2 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/04/2002 :  15:23:30  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Mraba,
Pilotlar gunu programının sabahki kismindada Turk yıldızlarının taksim anıtı ustunden gecisleri olacak aksamki program ise 15 dk. seklinde planlandı yani sat 18:00 baslayacak..Unutmadan mach air helikopterleri sabahki programda Fesa evrensinv'in kabrine gul yaprakları atacaklar, ve Ali İsmet oztukte bir gosteri ucusu yapacak...

Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/04/2002 :  10:23:40  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
yıldızlar 18:00 de gösterilerine baslayacaklarsa bizde 17:00 gibi müze önünde toplanalım
bu arada ali bey nerde uçacak onun gösteriside harıka oluyor
ayrıca sevgili ayfer mail konusunda kotu unlenmenın sebebını bır atasozuyle acıklaya bılırız sanırım
--- ataşolmayan yerden duman çıkmaz----

fulasSayfa Başına Git

jettison
üye

Turkey
3 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/04/2002 :  22:14:08  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
SELAM ARKADASLAR,

YAPILACAK DIGER TAYYARECI TOPLANTILARINDAN 1 TANESI NEDEN TURK YILDIZLARININ USSU OLAN KONYA'DA OLMASIN? BU KONUDA CELAL HOCADAN VE AYFERCIMDEN DESTEKLERINI BEKLIYORUM.

SAYGILARIMLA...

Türk Hava Yolları A.O.
Ucus Performans MuhendisiSayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/04/2002 :  18:50:54  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Jettison;millet nasıl toplanacak Konya'da?Gerçi Türkiye'nin tam ortası ama...

-Birgi-
If all else fails,read the instructions!Sayfa Başına Git

jettison
üye

Turkey
3 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/04/2002 :  20:55:29  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
SEVGILI BIRGI,

NEDEN TOPLANMAYALIM KI KONYA DA SENIN DE DEDIGIN GIBI TURKIYE'NIN ORTASINDA YANI BIRCOK YERE ES UZAKLIKTA SAYILIR. IZMIR'DEKI HAVA GOSTERILERINE NASIL TOPLANIP GELMISTIK ISTANBUL'DAN BENCE TURK YILDIZLARI ILE BIR BULUSMA AYARLANACAKSA HERKES KOSARAK GELIR DERIM BEN. HEM BU SAYEDE AKTIVITELERDE ARTIS OLUR. YAZISMA DISINDA MERAK ETTIGIMIZ SORULARIN YANITLARINI CANLI ALABILIRIZ.

SAYGILARIMLA...

Türk Hava Yolları A.O.
Ucus Performans MuhendisiSayfa Başına Git

ayfercim
Moderator

Turkey
46 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/04/2002 :  21:41:29  Profili Göster   ayfercim a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Güçlü herzaman destek olurum ben.. Hep konyada ki Tayyareci arkadaşları
mız içinde çok güzel olur.. konya'ya yakın bütün arkadaşlarımızı da çağırırız.. ama ilk toplantı durağımız şimdilik Ankara olacak.. :) havalar birazdaha ısınsın hem şu sıralar herkes fazlaca yoğun Ankaradaki arkadaşlarlada görüşür. öyle tarih belirleriz derim.. sonraki adres neden Konya olmasın :)
herkese sevgiler..

*** cuma akşamı akroteam gösterilerinde buluşmak dileğiyle :) herkesin saati uyarsa tabi :)

Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/04/2002 :  21:44:00  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
jettison bu çok ciddi bir organizasyon olmalı anı TIAD gibi. TIAD aylar oncesinden planlanan ve bana gore tahmin edilenin üzerinde başarı ve beğeni toplayan bir çalışma idi. Konya'da yapılacak bir toplantı gerçekten güzel bir fikir ama hadi haftaya konyada buluşalım demek gibi kolay değil :)) umarım bu mesajları okuyan birileri vardır kafasında şimdiden bunu şekillendirebilecek bir organizasyonun lideri. Hava durumu, kalacak yer, gidiş gelişler, tarih, kaç gün ve aktiviteler......benim gözümün önüne Thunderbirdslerin gösterilerinden sahneler geliyor, büyük bir kalabalık, trübunler, uçaklar, seremoniler :) umarım bu yaz bu hayalimizde gerçek olur ve Turkyıldızları bize evsahipliği yapar :)

flyingfortress
üye

Turkey
81 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/04/2002 :  22:48:32  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Değerli arkadaşlar,
26 nisandaki gösteri programı için buluışma noktası ve son saati kesin olarak kararlaştırdık mı? Ortak bir saat ve yer belirlenirse "geldim-bulamadım" derdi olmaz. Benim için sorun yok her saatte her yere gelebilirim.

Aklıma sonradan geldi editlemek zorunda kaldım: Çift CD den oluşan (110 dak) ingilizce "reaching for the sky" adlı belgesel var. Atlantik i geçme yarışındaki Airliner uçakları inceliyor. Junker-52 den başlayıp, DOrnier, C-47, C-46, (berline kurulan hava koridorunun hikayesi) Boeing Stratoliner, C-141, C-130, De-havilland Cometin hikayesi, Constellation (zıpkın gibi delikanlı), Boeing 707 nin hikayesi meşhur "tono atma" görüntüsü eşliğinde, B747-400 tasarımı ilk testleri kuyrugu yerde sürtmesine rağmen hızlnmaya devam edip havalanması, Concordun gelişim süreci anekdotlar.. Bir kaç nümüne yanımda bulunduracağım
Görüşmek üzere
Remzi Öztürk

Edited by - flyingfortress on 25/04/2002 23:25:03Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/04/2002 :  10:02:01  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
arkadaşlar gösteriye saatler kaldı bu aksam gösteri 18:00 başlayacak ben saat 17:30 gibi sahilde buluşmayı öneriyorum sonucta herkez oraya gelıcek muze onunde bulusursak geckaldım bulamadım derdı olucak herkez sahıle gelsın
bırbırımızı kolayca tanırız bızden baska kım gokyuzune hal geldıler ha gelecekler gıbısıne bakarkı zaten :)

fulasSayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/04/2002 :  00:12:10  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
herkese selam, yine bana nasip olacak anlaşılan bir gösteri sonrası daha ilk yazı :))

Polat Rennasiance (herhalde dogrudur hic dikkat etmedim yazılışına :) otelin önce sol tarafına gittik ama pek fazla kalablık yok derken kaptan pilot bir ağabeyim o taraftan görünmeyen otelin diğer tarafında sahili perdeleyen binaların önünde olduğunu ve orasının daha iyi olduğunu söyledi (hakikatende gidince gorduk biraz kalabalıktı) ve bugun hayatında ilk kez canlı olarak savaş jetlerinin gosterisini seyredecek olan iş ortağımla. Doğal olarak bütün gün neden gizliden gizliye iş programı yapıp en son durağı buraya yakın planladığımı anlayamadı kızcağız ama yinede geldi sıkılmadan izledi benim için saolsun :)
Öncelikle arkadaşlar bir havacılık gösterisi üzerinde çok emek olan ve kolay kolay harcanmayacak bir faaliyettir. O uçaklar kalkıp Konya'dan Istanbul'a gelecek, Istanbul TMA'da trafik 20 kritik dakika kadar kesilecek, (gosteri meydanın deniz tarafında Hava Harp okulu onü hizlarinda idi buda iniş kalkış trafiği yapılmayacak anlamında) ve siz oraya gittiğinizde gördüğünüz kalabalık parmakla sayabilecek kadar az olacak!!! neden? çünkü bunu haber verecek, organize edecek bir çalışma sanıyorum çok az kişi tarafından kendi imkanları ile yapıldı. Belkide TALPA kendisi için yapılan bu gösteriyi çok daha kapsamlı bir şekilde (basın, TV vs vs)insanlara iletmeliydi.
İkincisi gösteri nerdeyse hani derlerya "antrenman maçı", TurkYıldızlarının antrenman uçuşu gibiydi diyeceğim ama yerdeki kalablığı gören pilotlarda da heyecan heves kalmaması gayet normaldir. Biraz abartıyorum tabi ama işin güzel kısmını en sona sakladım :) yani herşey hakan737'nin olağan karamsarlığı gibi değildi :)

Bu akşam TürkYıldızları olabilecek en güzel resimleri verdi izleyenlere. Çok ama çok büyük bir ihtimalle gösterinin neden bu saatte yapıldığını bilmeden ayarlayan organizasyon belkide hayatının bilmeden en önemli kararını vermişti. Güneşin akşam kızıllığı ve doygun ışığının izleyenlenleirn arkasında kalması NF-5'lerin hem beyaz hemede kırmızı desenlerini muhteşem ortaya çıkardı. DAha önceki gösterilerde uçakları gündüzün en aydınlık saatinde yada arka planda batan güneş ile seyredenler ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaklardır. Özellike loopinglerde göğe dikilen uçakların akşam saati nedeniyle akşam mavisi (net ve temiz) ile oluşturdukları görüntü harika idi. Bu sefer uçaklar inanlımaz bir şekilde birçok pasajı yakında attılar yada patern gereği biz biraz yakında kaldık ama bu daha iyi oldu çünkü açık ve net bir havada (işin güzeli uzakta pus olunda nefis bir background oluştu) ışık değerinin güzelliği ile pilotların rahatça seçileceği bir yakınlıktan yapılan geçişler...mmmmmmhhh harikaydı.
Günün sürprizi TIAD gosterisinde Ukrayna Şahinlerinin yaptığı özel hareketin Türk yıldızlarına uyarlanışı idi. 4Lü kolda her uçağın aynı anda kendi ekseninde Tono atması sanıyorum eklenen yeni bir hareket çünkü ben daha önce seyretmedim. Bir yani hareket daha var galiba yada bana öyle geldi ama tarif etmem olanaksız. üzüldüğüm şey gösteri sonunda bombrose'un 4 uçak ile atılması ve son bir toplu tören geçişinin olmaması(çünkü bu sefer bitip bitmdiği anlaşılmıyor)
DAha önce birkaçkez bahsetmiştiç Türk yıldızlarının en büyük handikap'ı NF-5 gibi süratli bir uçak ile gösteri yapıyor olmaları buda pasajların takip sürelerini uzatıyor.Elbette Blueangels, Thunderbirs gibi filoları yerinde seyretmedikçce nasıl bir benzerlik var tespit etmek biz izleyiciler için mümkn değil (bu kasetlerde montajlı olduğu için biz o araları uçak içinden yada eklenmiş görüntü olarak izliyoruz ve süre azalıyor)Onun dışında dumanların daha fazla kalıcı olması için bir çare lazım
bu karışım havada çok çabuk dağılıyor, hafif rüzgarlı havada dahi hemen bolzulmayacak bir şekilde olması mümkün değilmi? (redarrows'unki hatırlarsanız daha uzun süre havada kalıyordu)

uzun lafın kısası , bu gösterinin bu şekilde harcanmasına kızdım ama yinede bir akşam saati onları dostlarımla beraber izlemek çok ama çooooook büyük bir zevkti. Teşekkürler

Hakan737Güven

virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.

Edited by - hakan737 on 27/04/2002 00:14:00

Edited by - hakan737 on 27/04/2002 09:25:30Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/04/2002 :  00:16:39  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
TÜM PİLOTLARIMIZIN PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Eeee,İstanbullular;buluşabildiniz mi?Anlatın,haberler sizde....

Birgi

Sayfa Başına Git

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000