ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Pilotlar Günü-Türk Yıldızları
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
nasa
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/04/2002 :  08:15:05  Profili Göster  Ziyaret nasa'ın Anasayfasını   nasa a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

uzun lafın kısası , bu gösterinin bu şekilde harcanmasına kızdım ama yinede bir akşam saati onları dostlarımla beraber izlemek çok ama çooooook büyük bir zevkti. Teşekkürler

Hakan737Güven

virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.

Havacılığın değerini malesef bilemiyoruz..

Aliens - We Are Alone?Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/04/2002 :  11:50:15  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ben onları ızlerken gozlerım doldu ınanım ıste bunlar benım yıldızlarım dedım
sankı onarla beraber bende goklerdeydım cok zor satlar altınta oraya gıtmeyı basardım ama arkadasları bulamadım zaten gosterı basladıktan sonra kımseye bakacak halım kalmadı gozlerımı onlardan alamadım ınanın hayatımda gecırdıgım en guzel yarım saattı hatta bıtırıp gıttıklerınde 15 dakka gerı gelecekler dıye bekledım son gecısı toren gecısı yapmadılar gerı gelecekler dedım kendı kendıme hatta bu duygu oyle agır bastıkı etrafımda gosterı bıttıgı ıcın yavas yavas dagılan kalabalıga durun yaw gıtmeyın gerı gelecekler dıyesım geldı
ben bu adamlara aşıgım

fulasSayfa Başına Git

flyingfortress
üye

Turkey
81 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/04/2002 :  17:24:31  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Evet gösteri çok güzeldi.
İşin edebi yanını yukarda Hakan 737 anlatmış, fazla söze gerek yok.
Ben de hayatında ilk defa jet uçaklarının gösterisini canlı olarak izleyenlerden birisiyim. Çok etkileyiciydi. Yeşilköyde sahil kenarı sanki tam bu iş için biçilmiş kaftandı mükemmel bir seyir terası sanki. Karşımızda deniz, ufkun ilerisinde Adalar güzel bir fon oluşturuyor, rüzgar da çok hafifti deniz çarşaf gibiydi. uçakların dönüşlerinde kırmızı-beyaz kartal resmi, batmakta olan güneşin ışıklarında parıldıyordu.
Bunun yanı sıra jet uçaklarının gürültüsü yüreklerimizdeki heyecana ritim tutuyordu.
Bir ilk izleyen olarak neler dikkatimi çekti:
-- F-5 baya seri ve dengeli bir uçakmış. Ara hızlanmaları güzel, çabuk sürat alıyor.Pilotlarda ustaymış. hemde dayanıklılar. Bir uçak inverted (baş aşağı konumda uçarken) o halde tırmanmaya geçti ve yükselene kadar öyle kaldı. negatif G etkisini düşünün, (maşallah diyelim.)
-- Lup çok kısa mesafede tamamlanabiliyormuş filmlerde görürdüm çok üzün gibi gelirdi.
-- uçakların ilk gelişleri çok sessiz oluyor, ardında duman bırakmadan gelseler ancak geçtikten sonra farkedebileceğiz.
-- bazı geçişleri tekerlekler açık olarak yapıyorlar. Bu esnada süratleri düşük olduğu için daha fazla detay inceleme şansı bulabiliyoruz.
-- keşke havacılık kuralları uçakların 500 feet den daha fazla bir nesneye insana, araca vs yaklaşmasını yasaklamasaydı da biraz daha açalabilselerdi.
Lakin bu biraz tehlikeli olurdu zira denizin üstünde gösteri yapan, kol uçuşunda olan başka uçucular da vardı. martılar, bilumum deniz kuşları, o kadar gürültüye havayı yırtan jet seslerine aldırmadan uçuşlarına devam ediyorlardı.
Elhasıl çok güzeldi orda bulunmaya değerdi, hatırlanacak bir hoş anı oldu.
Remzi Öztürk
Sayfa Başına Git
pilottus
üye

2 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/04/2002 :  01:50:15  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
mraba,
Oncelikle bir kac konuya acıklık getirmek istiyorum, pilotlar gunu kutlamalarının programı bir gun onceden kanal-d ve bazı haber kanallarının ana haber bultenlerinde duyuruldu ve halkımızın bu gosterilere davetli oldugu hem yazılı hemde gorsel basında ayrıntılı olarak belırtıldı, buna ılave olarak bır ucak gun boyu ıstanbul uzerinde 26 nisan pilotlar gunu duyurusunu tasıdı.Gosteriler sırasında sahil yolunundaki arac trafiginin kilitlenmis olması bir anlamda halkın ilgisini gosterdi. Gosterinin suresi sanıyorum trafik nedeniyle 25 dk civarında oldu,bu arada istanbullulara boyle bir gun yasattıgı icin talpa ya tesekkurler..

Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/04/2002 :  12:11:05  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili Pilottus eger bir gun hezarfen'de Ali İsmet'in gosterisinide TEM'den seyrederen herkesin durdugunu görebilirsin. BEn TV'den bu haberi izlemedim, gazetede ise sadecepilotlar gunu oldugunu okudum ve ne gosteriden nede saatineden bahsedildigini gordum ve hatta ertesi gun buyuk gazetelerde kutlandi haberi sadece bir paragrafti. Butun gun gecen ucagi ben butun gun disarida olmama ragmen gormedim , zaten ben goreyim diye tepemde ucurmayacaklardi!!!!zaten gosteri var demiyormus dedigine gore. Ben gordugume inanirim, Otelin bahcesinde kac pilot vardi beni ilgilendirmez, otelin disinda kac kisi vardi ve kac kisi bilerek geldi benim icin onemli olan o. Gelenlerin %25'i ucaklarin sesini duyup "a-aaa neoluyo yaa" diye gelenlerdi herhalde cunku gosteri basladiktan sonra geldiler, arabalara gelince bugun ben bile 36 pistinin onunden saatte 10 km hizla gecerim ucak seyretmek icin gosteri varsa ve duman cikaran ucaklar olunca havada "aha ucak ucuyo len" diye duran cok olur :)durmayan salaktir zaten:):):) Ben Cuma gunu sinir oldum arkadaslar benim gozum orada, oradakinin 3 misli kalabalik gormeliydi, alkis seslerini coskulu tezahuratlari daha cok duymaliydik, bu gosteri sadece TALPA icin degil herkes icin olmaliydi.

Hakan737Güven

virt.capt.pilot/virt.air traffic contr.Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/04/2002 :  11:41:24  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Gelenlerin %25'i ucaklarin sesini duyup "a-aaa neoluyo yaa" diye gelenlerdi herhalde cunku gosteri basladiktan sonra geldiler,

ben bolgeye saat 17:45 te vardım once sızı aradım yoruldum ve oturdum bıryandanda hem saatıme hemde gelen her ucak sesınde donup bakıyordum saat 6 oldugunda artık kızmaya basladım cunkı hala ucak kalkıslarına ızın verıyorlarduı acaba ıptalmı edıldı dıye dusundum ve yurumeye basladım ve gordumkı gelen her ucak sesınde arkalarını donup bakan bırkac cıft oluyordu bırı hayırhayır o jet sesı degıl onlar degıl falan dedı beraber yurumeye basladıkkı sahılın obur ucundakı kalabalıgı ve canlı yayın aracına benzer bır arac gorduk hale hazırda yıldızları bekleyen bır suru ınsan vardı yıldızlar gelmeden once aracın etrafı zaten kalabalıktı yıldızlar geldıkten sonra ne oluyo dıye gelenler oldu tabı ama bu oyle buyuk bır oran degıldı
basın yoluyla yıldızların gosterı yapacagı duyurulsaydı eger bence cok daha kalabalık olurdu duyuru olmamasına karsın ınsanların sahılde her ucak sesınde donup yok yok onlar degıl demesı benı baya sevındırdı
bır daha ne zaman gelırler bılmıyorum ama geldıklerınde bu kadar az bır kalabalık olmayacagı kesın tabı basın yardım ederse

fulasSayfa Başına Git

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000