SEVGİLİ TAYYARECİLER,Sayın Haluk Sevel inde dediği gibi;" kişisel menfaatlerin ulusal menfaatlere yeğlenmesi kısır çıkar çevrelerinde sıkça rastladığımız bir politikadır"da biz Osmanlı dan beri niye hep aynı politikaların kurbanı olmak zorundayız.Acaba biz
merhum Aziz Nesin'in dediği gibi milletçe kaz kafalı mıyız? ki 1700 lerden beri aynı sebepten adam gibi bir yenilik yapamıyoruz(Kemalist devrimleri saymazsak.)
Bu konu burada kalsın....
Bakınız ben bu Tomtaş meselesini okuyunca ne aklıma geldi;bir dönem Hürriyet gazetesi başta olmak üzere çeşitli yayın organlarında gözüme çarpan bir haber ve bir kişi vardı:"Tahsin ŞAHİNKAYA".Kendisi 80 ihtilalinde Hava Kuvvetleri komutanı idi.Daha sonra ihtilali yapan Milli Güvenlik komitesinde yer aldı falan...İdda ise oldukça ilginçti sayın Şahinkaya F-16 ihalesine McDonnell Douglas'tan yana fesat karıştırmıştı.Bu iddanın devamı ise kendisinin başta kalebodur olmak üzere pek çok büyük teşekküle ortaklıkları ve edindiği kaynağı
belirsiz servet hakkındaydı.
Ben şahsen Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevinde bulunmuş bir şahsın kişisel servet uğruna memleketin ulusal savunmasında hayati rolü olan böylesi bir ihaleye fesat karıştıracağını düşünmek dahi istemiyorum...Bu düpedüz vatana ihanettir hem de bunu yapacak olan kişi Cumhuriyet ordularının bir generali...
Bu konuda burada kalsın...
Bir başka mesele;ben dikkat ettim hep lafı geçerken Allahtan Kıbrıs harekatı oldu da gözümüz açıldı diyoruz.Yahu biz bu memlekette İstiklal savaşını vermedik mi?O zamanki yoklukta kafamız hiç bizim niye silah üreten ordu kuran tesisimiz yok diye dank etmedi mi?Bu adamlar o kadar para harcayıp Tomtaş ı niye kurdu.Bundan önce bir 1. Dünya Savaşı maceramız olmadı mı o macerayı ha Almanlar silah verdi ha verecek diye geçirmedik mi? Mehmetçiğimizi Sakarya'da Sina'da,Çanakkale'de,Galiçya'da kırdırmadık mı? Gemisizlikten uçaksızlıktan Çanakkale'ye düşman yığınak yaparken,müttefik zırhlıları dedelerimizin üzerine birkaç tonluk top mermileri yağdırırken ağzımız açık seyretmedik mi?İstiklal harbinde bir iki başarımız var ise bunun sebebi teknik üstünlüğümüz değil de havacılarımızın bilgi ve cesareti değil mi?
Niye iyi ki Kıbrıs'ta ambargo yedikte aklımız başımıza geldi deyip duruyoruz.Bizim tarihimiz Kıbrıs lamı başlıyor?Bu işi çekerseniz ta II. Mahmut'a dek uzar.Biz Libya'yı,Mısır'ı hep kendi sanayimizi kuramadık silahımızı yapamadık,gemimizi yüzdüremedik diye kaybetmedik mi?
Kıbrıs,Kıbrıs İlla kii Amerika'nın çıkarları elverdiğince yanımızda olacağını görmek için Eoka sınırları içinde kalan topraklara mı müdahale etmemiz gerekiyordu? Bu memlekettki Siyasl Bilimler öğrencileri o tarihe kadar yanlışlıkla Biyoloji filan mı okmuşlar acaba?
Şimdi bir dönün Vecihi Hürkuş'tan aldığım son paragrafın ilk cümlesini okuyun...
Acaba bu memleketi içten kemiren bir teşkilat mı var?