ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Yunanistanin Silahlanmasi ve Ege deki durum
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Korgeneral
üye

USA
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/06/2003 :  18:18:01  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Iletin objektif olamk adina bazi yanlislar yapiyorsun. Mehmet Taner Kale anladigim kadriyla zaten duse yunan ucaklari it dalasinda dustuler demiyor. Egede biz daha az ucak kaybettik diyor. sende ilk once mantiga yakinmis gibi gelen bizimde diger ucak kazalarini saymamiz lazim diyorsun( kabaca). Yanlis aciklayayim
- Thk yilda toplam 250 bin saat ucar, HAF yilda 25bin saat ucar.Tabiki yunanistanin bu ucslarinin tamami egede cunku ucaklari kalktiktan 5 dakika sonra egeye cikmak zorundadir.
- Bu ucslarin (THK) egede olmayanlari saniyormusunki 30 agustos toren ucuslari!. Bilgine: THK'nin tum filolari biribirlerine hergun birbirlerinden habersiz saldiri ucuslari duzenlerler bu ucslar sirasinda ANA KITA uzerinde bile olsa yasanan dog fightlari tahmin edemezsin.Savunma ve havacilik dergisinin 2 yil

Sayfa Başına Git

Korgeneral
üye

USA
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/06/2003 :  18:25:08  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Savunma ve havacilik dergisinin 2 yil onceki sayisinda Red flag tatbikatina gitmeden once Diyarbaki ve Balikesirin agresor filolari gece egitimlerine basliyorlar bir yuzbasi ile roportaj yapilmis( adini hatirlayamadim) Biribirimizle yaptigimiz gece angajmanlarini izleyen NATO AWACS lari hayranliklarini ve hayretlerini gizleyemediler diyordu. Gece ucuslarinda her turlu silah ve parametrenin kullanildigini soyluyordu.Simdi allah muhafaza bu egitim siarsinda bir F16 dusse idi ege uzeinde dusmedi diye normal ucus ariza mi diyecektik.
-Dusen hava unsurlarimizin bir kismida kara ve deniz kuvvetleri unsurlari. Deniz kuvvetlerimize alinan 2 seahawki nasil 6 ay icinde dusuduk biliyorsunuz. Bir havaci buyugum demisti denizciden karacidan pilot olmaz diye.Bundan guneydoguda kahramanca ucan kobra ve king kobra pilotlarimizi tenzih ederim ama bana bir yerde terslik var gibi geliyor neyse konuyu dagitmayayim buda ayri bir tartisma konusu
Ozetle THK kaza kirim orani EPA dan daha azdir.

Sayfa Başına Git

Robust
üye

17 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/06/2003 :  21:30:46  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Deniz Kuvvetlerinin 1 Seahawk'i Sapancaya dustu, baska dustu mu? Seahawk kazasinda bir kac ay once 1 AB-212ASW Egede Egitim sirasinda dusmustu...ikisini karistiyor olabilirsin...

Sayfa Başına Git

theeagle
üye

Turkey
32 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/06/2003 :  02:21:59  Profili Göster   theeagle a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhabalar,
sayın mehmetcemilkale
o iki F-102 den biri atina uzerinden uctu ve yakıt yetersizliğinden dustu vurulmadi.hem zaten vurulsada sen herifin baskenti uzerinde ucmussun yani istesen bombalardın o ucak vurulsada onlar bu utancın altından kalkamazlardı:))
ayrica o F-16 olayının intikamı alındi.kan yerde kalmadi!!!
ayrica oyle kolay değil baris durumunda ucak dusurmek sonucta savas sadece hava kuvvetleri degil kara kuvvetleride var.ondan korkarlar hic merak etme.
Turkiye oyle yunana lokma olmaz!

heyt bee :)Sayfa Başına Git

Korgeneral
üye

USA
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/06/2003 :  14:36:40  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Haklisin sadece bir seahawk dustu. Ama yineden benim fikrim denizci denizcidir karaci karacidir. Pilotlar havacilardan yetismelidir.Usa da amerikan deniz kuvvetleri yuzlerce ucak ucurdugu icin NAVY adina sanki havaci olacakmissin gibi yetistiriyorlar. Yoksa guverte subayi gununbirinde bari pilot olayim deyip 6 ay guvercinlikte KARA havacilik okulunda kurs gorup eline helikopter vermiyorlar. Adi bile ters degilmi KARA HAVACILIK OKULU. Biliyorum simdi bana dunyadan bircok ornek vereceksiniz ama yinede ben pilotlar havaci olmali diyorum saygilar

Sayfa Başına Git

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/06/2003 :  18:51:11  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sayin Iletin, ben bu yunan ucaklari egitim ucusundaveya itdalasinda dustu demedim, beni dikkatli oku, ege de zaman zaman kaza olur ve iki hava kuvetlerinden THK, EPA dan cok daha fazla ucar Ege uzerinde.

Sayin Robust, Ege de helikopter kaybimiz yanilmiyorsam, 96 yilinda bir Black Hawk bir de AB 212 , ikisinin de yunanlilar ile alakasi yoktu...

Sayin kardesim the Eagle, kandavasi bu, kan yerde mi kalacakti, tabii intikam alindi. ucaga karsilik ucak , cana karsilik can, diyet odendi. :)

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))Sayfa Başına Git

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/06/2003 :  20:29:22  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Iletin, aslinda sana soylemek istedigimi birkac cumle ile ozetleyeyim.

Itdalaslari esnasinda dusen ucaklarin hepsi vurularak dusmuyor. Ben de eskiden boyle oldugunu zannediyordum cunku 1997 yılında hem babasi hem ab,isi havaci bir arkadasim bana bu olaylari anlatmisti, ben yanlis anlamis veya yanlis hatirlamistim ve bir forumda it dalaslari esnasinda dusen yunan ucaklarinn vuruldugunu, bizim ucaklarin 3 unun de (2F16, 1 F4) vuruldugunu yazmistim, halbuki durum bu degildi, bu ucaklarin buyuk cogunlugu pilotlarin zor manevralar deneyip denize cakilmalari ile sonlanmisti.

Kisacasdi bu yukaridaki liste ve daha bir cogu icin soyleyebiliriz ki bu ucaklarin buyuk cogunlugu kendiliginden dustu. Hata yapilir, onemli olan dogruyu ogrenmek. Puzzle falan yok ortada, belirgin gercekler var, gorelim, zihnimizde tartalim, ona gore yorum yapalim.

Ben burada hava kuvvetlerimizi sana ustun koru anlatirim, ben Eskisehir de yasarim, burada kahveler de bile savas ucagi muhabbeti edilir. :) Ha buradaki bir Mert Cevik, bir Robust gibi bilgili miyiz teknik konularda , asla, ama olan biteni iyi biliriz(bazen yanlis hatirlayip keyifler kacirsak da :D ), benim adim kadar emin oldugum birsey var, pilotlarimiz ege de ucmak icin sabirsizlaniyor, doguya atanan yunan egzozu ozledim diyerek ic cekiyor. Ben de burada her ucak kalkisinda, ozellikle ege tarafina ucan Terminatorleri gorunce, insallah kazasiz belasiz donerrler diye dua ediyorum. Ama dedigim gibi Terminator pilotlari can atior egeye ucmak icin. Iletin, gunde en az 4 F4 2020 Terminator Egeye dogru ucuyor. Dun Altinoluk taydim, hergun en az 4 Balikesir F16, si Midilli ye dogru ucuyor. :)

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))Sayfa Başına Git

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/06/2003 :  21:01:26  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bu arada bir konuyu belirteyim, terminatorler kalkiyor dedim, aslinda hangi ucak ile uctuklarini hicbir zaman sormadim kimseye zaten anlatirlarsa dinlerim, soru sormam, gunes batarken kalkmisti egeye dogru 4 tane F4 , tahminim gece ucabildikleri icin Terminator durler dedim.

Korgeneral
üye

USA
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/06/2003 :  02:50:19  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Mehmet Cemil Kale ozlemistik seni Turkiyeye geldin Eskisehirde kayboldun. Diger formda da burada da seni yeniden gorunce icim rahatladi. Bizim kayserideki casa filosu gene tum odulleri toplamis Nato yarismasinda insallah Peker binbasinin filosudur.

Sayfa Başına Git

wickedpro
üye

15 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/06/2003 :  06:14:46  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
altınolukta yazlığımız var ordan biliyorum.
Bizim uçaklar sabah 6:00 akşam 24:00 de Yunan adalarına doğru uçuyor ve bu saatler hiç değişmiyor.

Sayfa Başına Git

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000