ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Altinoluk aciklarinda 2 Mirage 2000 gordum
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Berkut
üye

7 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/08/2003 :  07:36:23  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

Evet gercekten 2 tane Mirage 2000, Altinoluk aciklarinda gordum. Bizim aciz hukumetimiz, hava sahamiz ihlal ediliyor diye aglayan yunanlilara gulumsemeye devam etsin.

Bu arada bu gunlerde burada ucan ucak sayisi artti, dun gece Bandirma' dan 3 F16 Midilli' nin guneyine dogru gidiyordu.

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))

Biz Kazdağlarında yeni bir radar inşa ediyoruz inşallah bu radarın yerini tespit etmek için Türk havasahasına girmemişlerdir Misillemesi AĞIR OLUR.

Yaşasın KA-50-2 BYE KİNG KOBRA BYE TEKKAYNAKTAN SİLAH ALMAK

Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/08/2003 :  07:44:19  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili berkut

tayyareci.com
yunan havacıları tarafından takip edilen bir site
kurulan cümlelere biraz daha dikkat !!!

fulasSayfa Başına Git

mertcevik
üye

136 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/08/2003 :  09:42:12  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyareciler,

Ben yine konunuzu dağıtmış olacağım,bunun için özür dilerim ancak;

"Fethi Bey'in söyledikleri de doğrudu ama tekrarlıyorum neye ve kime göre.Devletlerin barış içinde kapilist emperyalizimden uzak,makul bir dünya düzeni için çalıştığı bir dünyada.

Birilerinin havadan sudan bahanelerle başkalarının topraklarını işgal ettiği,kendi "müttefiğim" dediği devletler yardım etmeyince o devletin toprak bütünlüğünü tehdit eden teröristleri desteklediği ,orman kanunlarının geçtiği,
birilerinin silaha 300 milyar $ yatırırken Afrika'da AIDS'le savaş için 1.2 milyar $ bulunamadığından 200 milyon insanın ölümle burun buruna yaşadığısilah şirketlerinin patronlarının daha fazla siyah havyar yiyebilmek için orada burada savaş başlattığı bir dünyada değil!!!"

Yukarıda yazılı olan metni içeren son bir cevap yollamıştım.Bu sözlerimi tekrar detaylı olarak düşündüğümde yanlış sözler (daha doğrusu eksik sözler...) sarf ettiğimi anladım.

Yanlışımı elimden geldiğince düzeltmek isterim;Kendi fikrimde ve bu fikre kaynak olan gerekçelerde hala diretmekteyim.Ama Fethi Bey'in sonuçları da doğrudur.Buna göre bu polemikten çıkartılacak en ideal sonuç.Güçlü devlet kavramının bütün bu sayılan şartların sonucu ortaya çıktığıdır.

"Güçlü devlet olgusu iyi egitim ve guclu bir sosyal guvenlik duzeniyle saglanir. Güçlü bir ekonomi ve bu ekonomik gücün devamlılığını sağlayan insana yapılan yatırım saglikli bir toplum olusturur.Bu olguyu günümüz şartları içinde koruyabilmenin de yolu güçlü bir orduya sahip olmaktan geçer.

Bu bağlamda güçlü devlet olgusu yukarıda sayılan tüm dinamik kavramların bir sentezidir."

Saygılarımla,
Mert ÇEVİK

Sayfa Başına Git

Fethi
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/08/2003 :  04:37:38  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Anlatmak istediklerim carpitiliyor.
Bugun Isvec ve Japonya en guzel ornek olur bizlere.iki ulkede ufaciktir ama dunya ekonomisini yonlendirir.
silahlanmanin ozuru yoktur.Bu hikayeleri gecelim.
Bir tarafta aclik, bir tarafta milyar dolarlik yeni silahlanma ihaleleri.....gecelim arkadaslar
Dunya pembe degil.Amac dengeti tutturmakta.

tayyareci sitesini boyle konularla sikmak istemiyorum.konuyla ilgili konusmak isteyen arkadaslar e-mail adresime yazsinlar.

saygilar-sevgiler

Sayfa Başına Git

GENERAL
üye

USA
38 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/08/2003 :  02:07:47  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar,
nacizane, goruyorum ki konu yine milli mac havasina girmis :)
Hava sahanligimizin ihlali veya ihlal ihtimali erkeklik gururumuza dokunmus.Zaten Yunanlar'in ve elbette bizim de psikolojik savas anlayisimiz, bu temel uzerine kuruludur.
Ama siviller bu tur taktikler karsisinda askeri personelden cok daha once etkilenip reaksiyon veriyorlar.Cok sukur bu durum, Turk Hava Kuvvetleri'nde gecerli degil.
Bu tur taktik muharebelerde gol atmak kadar,gol yemek de normaldir.Gol yiyen bir takim bu galeyanla 11 oyuncusunu da degistirmek luksune sahip degildir.Ama trubindeki seyirci tum bir takimi, antrenor ve teknik heyeti beklemeksizin top yekun degistirmek ister.Tribundeki binlerce seyircinin herbirinin aklinda yeni transferler ve taktikler vardir.Hepsini ciddiye alip degerlendirirseniz,sahaya takim cikartamazsiniz.
Seyirci bilet alir maci seyreder,teknik heyet egitim gorur,hizmet verir parasini alir.
Gunluk psikolojilerle veya baska ulkelerin cografi avantajlari ile yola cikarak kendimizi uzmeyelim.Her takim kendi liginde ve kadrosunda ele alinmalidir.Biz kendi ligimizde cok iyi bir takimiz.
Saygi ve Sevgilerimle

Edited by - GENERAL on 16/08/2003 02:10:15Sayfa Başına Git

mertcevik
üye

136 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/08/2003 :  07:37:16  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
"General" ile tamamen aynı fikirdeyim zaten ben de kendisinin yaptığı özetin açılımını yapmaya çalışmıştım.Ama kendisi çok farklı olarak bizim bu tür durumlarda psikolojimizin lüzumsuz yere bozulduğunu yazmış ki doğru söylemiş.Bizler orduyu değerlendiriken sürekli olarakk kendi kafamızdaki kriterleri baz alıyoruz bu yüzden birbiriyle alakasız ve çoğu zaman gerçeklerden uzak değerlendirmeler ortaya çıkıyor.Bu durumda teoride tartışalım diyoruz ama bu defa da bilgi eksiği ortaya çıkıyor.

Bence biz kısaca şu soruyu kendimize soralım;
TSK bugüne kadar hangi işi üzerine alıp başaramamıştır?
*Kıbrıs Barış Harekatı?
*Kardak krizi?
*Bosna harekatı?
*Kosova Harekatı?
*Afganistan,Bosna,Kosova ve Somali'deki barış gücü görevleri (ki bu görevleri yüzüne gözüne bulaştıran pek çok "büyük devlet" sayılabilir)
*Terörle mücadele? -özellikle sınır ötesi operasyonlar!
*Suriye,İran gibi pek sevgili komşuşlarımızın teröre verdiği destek konusunda caydırıcılık?
*Apo nun kaçırılması?

Ama yardımla ama tökezlemelerle ama yapılan yanlışlarla tüm bu görevler sonuç itibariyle başarılmıştır.

Dünya'nın yegane post-modern ordusunun dahi en garanti görevlerde kayıplar vermesini,yanlışlar yapmasını göz önüne alırsak
bu hatalarıda normal kayıplar olarak görebiliriz.

Bütün bunların yanında tutupta bizim (daha önce belirttiğim jeopolitik şartlar altında) 2 Mirage'ın hava sahamıza girmesini ordumuzun etkinliğinin ölçütü olarak görmemiz haksızlık olmaz mı?

Saygılarımla,
Mert ÇEVİK

**NOT;Doğrusu Fethi Bey'in son mesajında ne söylediğini zerre kadar anlıyabilmiş değilim ama konuyu kişisel tartışmalarla sulandırmamak konusunda kendisiyle aynı fikirde olduğumdan "güçlü devlet" kavramı hakkında ben de bir daha yazmayacağım.

Sayfa Başına Git

Oezge
üye

Turkey
4 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/08/2003 :  19:56:48  Profili Göster  Ziyaret Oezge'ın Anasayfasını   Oezge a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sanirim Fehi beyin kastettigi ekonomik acidan yönlendirici ülke Jaonya yaninda Isvec degil, Isvicre olacakti, fakat siralamada önce ABD, sonra Japonya, sonra Almanya gelmektedir. Sanirim bankalari, cukutalasi, peyniri ve Alp daglarinda ki Heidi'si ile meshur Isvicre'yi dünya bazinda ekonomik acidan en bas siralara kyomak biraz fazla abartili olacaktir ?
General ile tamamen mutabigiz.

Sevi ve saygilar

Özge KILINC

Sayfa Başına Git

Fethi
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/08/2003 :  03:38:19  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Isvec-Isvicre hatasini duzelttiginiz icin sagolun.....
saygilar

Sayfa Başına Git

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/08/2003 :  13:24:37  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Mesajim bireaz gec geldi...

Sayin Tayyareci Forum uyeleri,

Oncelikle forum yoneticisinden kullanmis oldugum argo kelimeler icin ozur dilerim, her ne kadar argo kelime pek bulamadiysam da yazimda. Ben bu konuyu sadece bir haber olarak post etmistim, yani tartisma konusu olmasini istemezdim. Sayin Mert Cevik kesinlikle hakli bu cok da tartrisilacak bir konu degildi.

Turk havaciligini kurtarmak icin ne yapabiliriz konusuna bir mesaj atmistim. Nacizane goruslerimi belirtmistim. konunun daha cok sivil yoplum kismi tartisildigindan ben de gorus belirtmek yerine, siz degerli uyelerin goruslerini okudum.

Simdi bizim neremiz dogru ki, bir yanimiz duzgun olsun? Askeri tartisma konularini askerlere birakmam tavsiye edilmis. Elbette daha dogru karari ordumuz verecek, bundan suphem yok, lakin kendi goruslerimi belirtip sizinle fikir alisverisi yapmak istedim.

Turk havaciligini evet idealist gencler kurtarir fakat kavga ederek degil, birleseerk, fikir alisverisi yaparak. Kusuruma bakmayin sayin Cevik, son derece onemli olan bir konu baslattiniz. Turk Havaciligi icin yapilabilecekleri tartisiyorsunuz. Ben bu konuya diger uyeler kadar sIk katilamiyorum cunku kisisel gorusum bu isin sanayi ile olusacagi, bu da devlet eli ile olur. BU konu tartisildiginda katilimim artacaktir. Yoksa ilgisizligim soz konusu degildir.

Saygilarimla,
Mehmet Kale

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))Sayfa Başına Git

messerschmitt
üye

Turkey
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/08/2003 :  20:13:37  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
hava sahası ihlali konusunda ilk olarak niyete bakmak lazım.adamlar yanlışlıkla ihlal ederler, özür dilenir, tamam.ama yunan hükümetleri yıllardır türkiye'ye karşı bilinçli olarak bir düşmanlık politikası gütmekte.ve bu dış politika iç politikanın şartlarından biri olmuş gibi!

yunanistanın kuntakinte adasındaki yorgo dayı türkleri çok seviyor olabilir.hatta ayvalıklı ahmet amca ile sabah akşam tavla oynuyorda olabilir.ama her ülkede olduğu gibi hem bizim ülkemizde hemde yunanistanda karşı kıyıyı düşman gören inasanlarda mevcut.yinede ben hiç "yozgatlı magandalar yunan köpeğini yaktı" gibi bir habere rastlamadım!adamlar kıbrısta sınır kapısında türk köpeği diye hayvancağızı benzin döküp yaktılar yav!

yunanistanın arkasında ab olduğunu unutmayalım.silahlanma bizi batıracaktır.bu bir gerçek!bu saatten sonra türkiyeyi işgale kalkışan birisinin deli olması lazım.korkmadan işimize bakmamız lazım.güçlü devlet güçlü ekonomi olduğuna göre,silaha yatırım akıl karı değil.

Sayfa Başına Git

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/08/2003 :  23:37:32  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Aslinda bu durum benim icin heyecan verici olmustu. Bu yuzden yazmak istedim, dusunsenize insan hayatinda kac defa ucan bir yunan M2000' i gorur? Forumdan 1 hafta kadar uzak kaldim, resmen katilim rekoru olmus. :) Tabii icim biraz da burkulmustu, keske bir Turk ucagi kuyruguna takilip ona kilitlenseydi ve kovalasaydi diye. Fakat bu durum , sayin Mert Cevik' in de belirttigi gibi cok onemli degil, sonucta biz de ayni tarzda ihlaller yapiyoruz. BU durm, TSK nin kaabiliyetlerini sinamak amacli bir yazi degildi, sadece Korgeneral rumuzlu uyemize Awacs ucaklarinin bu gibi durumda ne kadar ise yarayacagini sormustum. Kisisel kanaatim, cok ise yarayacagi yonundeydi, lakin tartisma buyumus... :)

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))Sayfa Başına Git

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000