ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 flight simulator
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 3
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/03/2005 :  15:47:09  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
dediğim gibi çıkacaksa sna en son kredi kartı numaranı istemeden önce çıkar, kredi kartından ödeme onayı alındıktan sonra sana hiçbir ücreti "charge" edemezler yani ödetemezler.
Bu tip olaylarda ne yazıkki 3. sınıf ülkeler arasına giren Türkiye'ye somali muamelesi yapılıyor!!! paket postane işi eynen yukarıdaki gibi, yinede ucuz atlatmış. Bu tip devlet dairelerinde rüşvet bile vermen gerekebilir. Şimdiki iktidarla alakası yok, kimse atlamasın hemen evvelahir böyleydi!!!hatta eskiden mesela amazon'dan belli bir sayının üzerinde CD getirttiğinde sana "bunu satacanmı hemşerim napıcan bu kadar disk'i???" diye sorabiliyorlardı. meğer mevzuata göre 10 tane veya aynı cd'den 3'den fazla getirtmişsen seni bu işin ticaretini yapar duruma sokuyorlardı. şimdi değişmişmidir bilemem.

Maalesef ülkemizi 35 yıldır iki adım öteye götüremeyenler yüzünden bu muameleler ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Adamlarda fedex-ups seçeneği bize işlemiyor, USPS (united states postal service) aslında iyi bir gönderi yoludur ama o da Avrupa birliği snırlarına kadar iyi bir dağıtım izler.
Ben Ebay'da çok ürün alıyorum, şu ana kadar 30 ürün aldıysam 4-5 tanesi bana gelmedi. Belki yollamadılari belki bizim postadakayboldu, o meçhul.

Bu tip elektronik ürünlerde en iyi yol birine getirtmek. Yada amerikada bir arkadaşın varsa ona göndereceksin, o sana fedex-ups gibi birşeyle ya gönderecek ya geldiğinde getirtecek. FFB2 daha yeni çıktığında ben ABD'deyken sipariş ettim. orada kaldığım süreye yetişmedi, arkadaşım bir ay sonra gelirken getirdi bana.

Birde aklında olsun, kredi kartından dolayı korkuyorsan, sanal kredi kartı kullanabilirsin. Biraz daha kullanımı zordur, kredi kartı gibi extre gelince ödemek yerine hesabından ödeme yapacağın tutarı sanalkredi kartına önceden aktarıyorsun, ve sadece o kadar limitlik bir kartın oluyor. Hemen her bankanın internet şubesinde vardır.

Rahat ol, aklına kötü şeyler getirme, iyi şeyler düşün-ki korktuğun başına gelmesin. Artık posta eskisi gibi değil, çok nadir kaybolma oluyor. En fazla paket postanesine gidersin. kafana kötü şeyler getirme.
Bazı özel şirketlerde isteğe bağlı yollama olabiliyor-ki birkaç arkadaş bu şekilde istediklerini yazarak istedikleri şekilde ürünlerini getirttiler.
Senin imkanların buysa zorlama daha fazla.

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

funnyboy
üye

27 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/03/2005 :  19:49:25  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
hakan737, teşekkür ederim ilgin için.. Sizi gelişmelerden haberdar edicem..

Sayfa Başına Git

funnyboy
üye

27 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/03/2005 :  15:33:26  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar ben hala bıraktığınız yerdeyim, olumlu olarak bi gelişme yok.. Yalnız ingilizcesi yeterli birisiyle amazon'un sipariş listesinde ilerlemeye başladık, 'amazon cart' diye bişeyden bahsetmeye başladı.. İndirim sağlayan bi kartmış bu.. E pekâlâ.. Ama sonrasında her yıl üyelik yenileme maksatlı 79$ gibi bi parayı kartınızda çektirmeyi onaylatan bi sözleşme sunuluyo.. Devamlı bu siteyi kullanacak olsam belki mantıklı ama sadece bi ürün alıp çekilmek adına böle bi sözleşmeyi imzalamak istemedim.. Bu sözleşmeyi imzalayıp amazon cart'tan alışveriş dışında yeni kullanıcılar için sipariş verme imkanı sunmuyo.. Yani "amazon cart'ınız varsa sipariş verebiliyosunuz" gibi bişey anladık.. Daha önce amazon'dan sipariş verdiğini söleyen arkadaşlar bu sözleşmeyi imzaladı demek mi oluyo.. Ya da eskiden böle bişey yok muydu?..

Sayfa Başına Git

funnyboy
üye

27 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/03/2005 :  16:47:49  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Daha bi problem çözülmeden yeni problemler sunuluyo karşıma.. Aldığım bi duyuma göre sipariş verdikten sonra firma bilgileri doğrulamak için verdiğiniz numaraya telefon ediyomuş¿.. Ben daha sitedeki sorunları zor aştım direk telefonda ne sorunlarla karşılaşırım kim bilir.. Yandım yandım ki ne yandım..

Hırs insana herşey yaptırırmış; böle bi ürünü ben yapmaya başlasam daha çok yol alırdım eminim.. Şaka bi yana canım sıkkın....

Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/03/2005 :  17:43:59  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
yok artık!!!...o senin icin degildir, o ulkede yasayanlar icindir. seni ne zaman arayacak bulacak, saat farki var, dil var, milletlerarasi telefon var...bosver takma kafaya..daha beni arayan olmadı...en fazla bir kere fax cekmem istendi o kadar, onunda siparisle alakasi yok.

internet uzerinde yapilan alisverislerde, uluslarasi yapilan alisverisler icin telefon numarasi opsiyoneldir, kimse aramaz..arasa ne konusacaksin? de ki bildigin dil almanca, arkadasin yardim etti urunu aldin, sitede soruyormu hangi dili biliyorsun diye?

:) takma kafana

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

funnyboy
üye

27 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/03/2005 :  17:54:07  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
hakan737, e peki onu geçtik.. amazon'la ilgili sorduğum soruya cevap verebilir misin.. (Çıkmamışsındır umarım siteden..)

Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/03/2005 :  23:39:48  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
olurmu canım oyle sey :) ben hayatımda bir kere girip bir tane 10 dolarlık kitap alacaksam niye 79 dolar odeyeyim??? o devamlı alışveriş yapanlar içindir, sizin için değil. 79doları bastırıp biizm buradaki mağaza kartını alıyorsun onlarda sana %2,5,10 indirim yapıyor yada öncelik veriyor. belki yanlış tercüme etmişsinizdir. ben açtığımda ebay'da da ebay master card vs çıkıyor. Amazon böyle yapar zorla para almaya kalkarsa iki gün sonra gümler :) internet alışverişi ne için? kolaylık olsun diye değilmi, sorluk çıkaran olursa başka yere gidilir :)

o tip sorularda mutlaka opsiyonel seçeneği vardır yada yanlış bir seçimle oraya gitmişsinizdir.

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

funnyboy
üye

27 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/03/2005 :  22:38:50  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
hakan737, inan hiç bişey anlamadım.. Yardımcı olmaya çalışan kişinin dediği buydu.. Aksilikler üst üste gelip duruyo ama du bakalım fiyat farkını mecbur gözardı edip yarın simpilot'taki siparişin benden beklediği son sayfayı onaylıcam.. 'Tak!' etti artık.. Ki bide daha ordan buraya gelme süresi varki onu nasıl sabredip beklicem hiç belli değil.. Normal joystickle oynamak istemiyorum.. Helikopter mi kullanıcam abi ben.. Derinliği olan joystickler üretilsin istiyorum.. Sadece sağa sola, ileri geri fonksiyonu olan malzemelere joystick bile denmesin bence..

Sayfa Başına Git

pilotgökçe
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/03/2005 :  18:50:06  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
İşin zor arkadaşım kolay gelsin bence internetten sipariş et bana kalırsa ama sen bilirsin zor bulunan aletler bunlar

E.GÖKÇE

Edited by - pilotgökçe on 28/03/2005 18:56:04Sayfa Başına Git

funnyboy
üye

27 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/03/2005 :  21:05:36  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
pilotgökçe İşin zor arkadaşım kolay gelsin bence internetten sipariş et bana kalırsa ama sen bilirsin zor bulunan aletler bunlar

E.GÖKÇE

Edited by - pilotgökçe on 28/03/2005 18:56:04

pilotgökçe, yardımcı olmaya çalışan herkese olduğu gibi sana da teşekkür ederim.. Yalnız sana sormak istediğim bişey var; buna benzer başka ne tür bi ürün aradın ve bulamadın?..

Şöle bi okuyunca ukala yazılmış olduğunu farkettim ama ciddi bi şekilde sordum ekstra belirtmek istedim..

hakan737, hocam cumartesi günü simpilot'tan hayırlısıyla siparişi verdik.. Zaman adına belirtilen bişey yok şimdilik.. Yalnız ürünü gönderecekleri zaman bana bi maille bunu belirteceklermiş.. Kimbilir belki o mailde sölerler şu kadar zamanda gelebilir diye.. Ürün gelsin denedikten sonra sizi tekrar haberdar ederim..

Sayfa Başına Git

wing
üye

Turkey
49 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/03/2005 :  23:09:23  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Yılbaşından bu yana 100 Euroyu geçen ürünlerde gümrük beyannamesi doldurulması mecburiyeti var dikkatinizi çekerim !!!!!
Bu beyanname haricinde (beyannameye 100-500 dolar gidiyor)ayrıyetten , çekilen ürün eğer teknik bir ürün ise TSE den CE uygunluk belgesi alınması gerekiyor, bunun kaça mal olacağını varın siz düşünün (Avrupa Birliğine girmişiz de haberimiz yok!!)..
Bu şu anlama geliyor artık sevgililere 5000 dolarlık sevgililer günü hediyesi almak yokkkkk...(Hele adrese teslim ettirmeyi artık unutun :))))
Ivır zıvır herşeyi görür görmez internetten sipariş etmek yooooook....
Yol ücreti dahil 100 Euro ile ne gelirse onu alabilirsiniz ,mesela sakız ,şeker ,çukulata ,posta kartı,incik ,boncuk,aslında almasanızda olacak ne varsa ....
Şimdiden arkadaşların bir sürü şeyi gümrükte kaldı bildireyim ..
Yani memleket gerçekten Somali gibi davranmaya başladı ,ya da işler gerçekten kötü 50-100 dolarlara ihtiyacımız var ,orasını siz araştırın ekovizyon felan seyredin bulun ben bulamadım!!!!!
En azından sınır 250- 500 dolar civarında olsaydı ,memleketin ikinci el piyasası bu kadar kazık hale gelmezdi...

Hava açık ,rüzğar 4 kn mutedil ,pist on-sekiz kalkış serbes
Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/03/2005 :  11:34:52  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
e wing kardeşim afferin sana yani...şimdimi söylenir, çocuk 3 haftadır helak oldu bunun için, baştan yazsaydınya, 100 euro beyan ettirirdi..
100euro'ya yol dahil değildir, fatura beyanıdır. kaça geleceği belli olmaz, küçüktür ağırdır , büyüktür hafiftir, yunanistanı var avustralyası var.

neyse , hele bir gelsin bakalım, cumartesi siperiş verdiysen bugun yarın yola çıkar, sen bir yaz bakalım beyanını belki 100euro limitine ayrlarlar, belli olmaz yapan oldu öyle..ne olursa olsun getirtiğin şey güzel, josytcikden daha iyidir merak etme.

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

funnyboy
üye

27 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/03/2005 :  12:09:10  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
wing, şimdi mi sölenir.. Keşke ilk önce siparişi verdim diye blöf yapsaydım.. Bari diğer aksilikler o zaman çıksaydı karşıma..

hakan737, hocam ne diyosun bu duruma.. "Bu motor kaç dekar yer sürer" oldu.. Ne limiti ne beyannamesi.. Uh.. Ürünün joystickten çok daha iyi olduğunu bildiğim için uğraştım zaten bu kadar ama artık gönderilen bi sipariş için ne düzeltmesi yapabilirki onu anlamadım.. Ki hoş siparişe kadar olan kısımları bile zor anlamıştım.. Henüz gönderdiklerine dair bi mail gelmedi.. Belki beyanname göndermek için hala vaktim vardır.. Ne beyannamesi ya.... Evet evet ben önce ingilizce kursuna yazılıyım, daha sonra yurt dışı eğitimim sırasında ürünü görerek alıp getirmiş de olurum..

wing, eklemek istediğin başka bi aksilik varsa ekle.. Ürünü sipariş ettim..

Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/03/2005 :  15:18:00  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sen benim wing'e söylendiğime bakma:) ne yapsın o da şimdi farketmiştir topic'i..yinede uyardığı iyi oldu, sen bir mail at bakalım adamlara, gümrükten bahset, belki mal değerini beyanda düşürebilirler. Yurtdışından buraya ürün gönderirken bazı vergilerden muaf oluyorlar bu yüzden yapma şansları olabilir. pakete proforma fatura koyarlar, sana posta ile faturayı ayrı gönderirler. Bu dahda iyisi, böylece ortada beyan edecek bedel kalmaz.

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

funnyboy
üye

27 Cevap
Gönderilme Tarihi - 31/03/2005 :  21:42:33  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
İllallah ettirdiler ya.. Yurtdışından alışveriş ne kadarda zor bişeymiş böle.. Ne beyanı, ne prosedürü.. Ürünü göndermemek için ellerinden geleni yapıyolar.. Karşı tarafın mı yoksa bizim eksikliklerimizden mi bilmiyorum ama resmen caydırıyolar insanı.. Kredi kartıyla alışverişten çekindim, firma ile kontak kuramadık ölede bölede derken herşeyi ayarladım, herşeye razı oldum verdim siparişi hala aksiliklerle uğraşıyorum nedir bu anlamadım.. Kredi kartı bilgilerim, adres vs bilgilerim bu, ürünün fiyatı neyse çekin gönderin artık.. Ki daha ürün gelince nelerle karşılaşıcam Allah bilir!.. Ben beyanname filan yazamam abi.. Adamlar bakalım kabul edicekler mi böle bişeyi.. Kırk dereden kırk su getirttiler.. Gelsin ürün gümrük vergisi midir nedir neyse onun parasını da verelim bitsin gitsin.. Bu mudur yani.. Zaten amaçları buymuş gibi geliyo bana : 'Yetti artık neyse parası veririz¿'

Shit!!
- Lanet olsun..

Sayfa Başına Git

pilotsel
üye

20 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/04/2005 :  18:45:42  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

Merhabalar..
Forumda baktığım kadarıyla şimdi sormak istediğim sorunun cevabını bulamadım.. Ki o yüzden bilen arkadaşların yardımcı olmasını istiyorum.. Flight simulator için joystick arayıp duruyorum uzun süredir fakat her baktığım yerde bildiğimiz standart tipte joystickler var.. Lövye şeklinde joystick dediğimde de enteresan tepki verdi hemen her yer, sanki ilk kez ben soruyomuşum gibi¿.. Türkiyede böle bi ürün yok mu?.. Simpilot adresinde böle bi ürün var fakat kredi kartı ile ve ürünü görmeden alışverişe güvenemedim.. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

merhaba arkadaşım bende çok meraklı bir simülatör oyuncusuyum ve uzun araştırmalarım sonucu aradığım joystiği buldum "microsoft side winder feedback 2" çok süper bişey. üretimi durmuş ama carrefurda hala var, esenler otogarının üstündeki carrefurda acele et.

Sayfa Başına Git

pilotsel
üye

20 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/04/2005 :  18:45:45  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

Merhabalar..
Forumda baktığım kadarıyla şimdi sormak istediğim sorunun cevabını bulamadım.. Ki o yüzden bilen arkadaşların yardımcı olmasını istiyorum.. Flight simulator için joystick arayıp duruyorum uzun süredir fakat her baktığım yerde bildiğimiz standart tipte joystickler var.. Lövye şeklinde joystick dediğimde de enteresan tepki verdi hemen her yer, sanki ilk kez ben soruyomuşum gibi¿.. Türkiyede böle bi ürün yok mu?.. Simpilot adresinde böle bi ürün var fakat kredi kartı ile ve ürünü görmeden alışverişe güvenemedim.. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

merhaba arkadaşım bende çok meraklı bir simülatör oyuncusuyum ve uzun araştırmalarım sonucu aradığım joystiği buldum "microsoft side winder feedback 2" çok süper bişey. üretimi durmuş ama carrefurda hala var, esenler otogarının üstündeki carrefurda acele et.

Sayfa Başına Git

funnyboy
üye

27 Cevap
Gönderilme Tarihi - 06/04/2005 :  16:22:19  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
..hasbinallah

Sayfa Başına Git

eyasakurt
üye

Turkey
50 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/04/2005 :  17:52:38  Profili Göster  Ziyaret eyasakurt'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla

Ya geç olacak ama kadıköyde 2d grup var Erim FUNDA yada Burak AKİDİL ile görüşün orada zannedersem 200 USD ye satıyorlardı onlar, locasyonda tam olarak saray muhallebicisinin üstündeki kat oluyor. Bana e.yasakurt@gmail den ulaşırsan telefon numaralarınıda veririm.

Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 07/04/2005 :  19:58:25  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
200 dolara yoke değilmi?CH'mı?

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

Konu 3 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2  3

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000