ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Tokat yakinlarinda bir F 16 dustu
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 3
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
glow
üye

Russia
5 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/01/2004 :  12:34:22  Profili Göster   glow a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
zannedersem bir F16 daha kaybettik. hepimizin basi sag olsun. umarim plottumuza birsey olmamistir.

http://www.haberx.com/news.asp?NewsID=113133

Sayfa Başına Git

Korgeneral
üye

USA
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/01/2004 :  22:01:10  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Afacan bende gercekten neden bu ucakların dusmeye basladıgını daha ıyı anladım. Eger her tayyareyı ucuran senın kapasitende ise yandı gulum keten helva. Benim burda 3 hastam arka arkaya olse kapının onune koyarlar. Ama seni ogretmen pilot yapmıslar. Senin ogrencilerine allah sabır versin ne diyeyim. Sana karsı hep saygı duydum dedim ya uzerindeki unıformaya saygım var benım babamda o unıformayı yıllarca serefle tasıdı hemde senın belkide alamıycagın kadar yıldızla ama hıc babamın agzından kendı gıbı dusunmeyene gelme bu ulkeye dedıgını duymadım. Umarım sen karar verıcı komutan olmazsın.

Sayfa Başına Git

oguzyenen
üye

Turkey
1 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/01/2004 :  18:01:37  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

selam
dusen ucakla ilgili yorumlari kiniyorum, atlayan arkadas bu ucakla en az 10 senedir ucan cok tecrubeli bir insan. bende bu ucakta 9 sene uctum su anda THY deyim ve albay atlar ustegmen atlamaz mantigini anlamadim.birde pasalikla ilgili yorumlar icin sadece gulunur sanirim. dedikodu yapmadan ve bilgi sahibi olmadan fikir yurutmeyin lutfen

BU yorumumun zaten yanlis oldugunu ben cok daha once kabul tmistim.

Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum,havacılıkta her zaman esas olan insan hayatıdır çok çok iyi biliyorum ki savaş uçakları gerçekten çok pahalı aletler ama bir pilot kolay yetişmiyor ve pilot şehit olduğu zaman onu geri getiremiyorsunuz ama kurtulan pilota yeni bir uçak verip göreve devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Evet zaten benim uzuldugum konu pilotlarimiza yeni ucaklar verememizdir.

Ayrıca pilotaj da rütbenin pek önemi yoktur,yani tecrübe esastır,ve yazıldığı gibi albay atlar;üsteğmen atlamaz gibi bir konu kesinlikle söz konusu olmaz.

Daha once de belirttim, bu yorumum ben kendim yanlis oldugunu kabul ettim.

Anlik bir histi, uzuldum. Yani Oguz Yenen' in atlamamasi, son dakikaya kadar ucagini kurtarmaya calismasi aklima geldi. Komutani bile atla emri verdikten sonra.

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))

Sayfa Başına Git

hakan
üye

Turkey
4 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/01/2004 :  23:46:29  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Selam Arkadaslar

Uzun suredir katilamadim konular bayagi dagilmis anladigim kadariyla. Aslinda hepimiz ayni seyleri savunuyoruz fakat konular uzerindeki bilgi seviyelerimiz dogal olarak farkli. birbirimizi kirmadan tartisirsak sanirim hem birbirimize hemde okuyanlara daha cok zevk vermis oluruz hemde bakarsiniz "TURK HAVACILIGINA" katkimiz olur ne dersiniz. Oguz yenen konusunda arkadasimin eksik bilgisi var sanirim tayyarenin motoru SEC.de calisiyordu bildigim kadariyla ve Rahmetli Oguzla kisa bir surede olsa diyarbakirda beraber ucmuslugumuzda var, ayrica kendisini aile bagim dolayisiyla da tanirim. Gazete basliklarindaki haberlerin %90 kadari yanlis ama bende resmi aciklamalar konusundaki yorumlariniza katiliyorum.
Sevgiyle kalin

Sayfa Başına Git

mehmetcemilkale
üye

USA
166 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/01/2004 :  05:54:08  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Adini bile hatirlayamadigim bir gazetenin haberini okuyup burada haber olarak yazdim, bu fazlasi ile maksadini asmis bir yaziydi, hepinizden ozellikle TSK dan ozur dilerim.

Ote yandan basin aciklamalarinin bu kadar asilsiz olmasindan da ben sikayetciyim, asil sorumsuzluk bence basinda, gozlemledigim kadari ile modernize edilip dusen F4 lere Israil modernizasyonu olduklari sebebi ile camur atilmakta.

Biraz TSK yi karalamaya kampanyasi var, Kibris' ta, Kuzey Irak' ta, biliyorsunuz, Kososva da bile bir subayimiz saldiriya ugradi. Bence asil sorun burada, sistemli bir atak var. Biraz dikkat diyorum ben arkadaslara, ordumuzu elestirirken kantarin topuzunu kacirmayalim.

Ayni sekilde pilotlarin da , teknisyenlerinde hata yapabileceklerini kabul edelim elestirirken, ama ayni sekilde pilotlarimiz ve teknisyelerimiz de kendileri hatali elestiriye maruz kaldiklarinda, karsi tarafin yaptigi hatayi normal karsilayabilmeli. Tabii ki maksatli bir elestiri direk saldiridir, bu da kendisini rahatca belli eder. Bu baska bir durum elbette.

Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))Sayfa Başına Git

Konu 3 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2  3

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000