quote:
selam
dusen ucakla ilgili yorumlari kiniyorum, atlayan arkadas bu ucakla en az 10 senedir ucan cok tecrubeli bir insan. bende bu ucakta 9 sene uctum su anda THY deyim ve albay atlar ustegmen atlamaz mantigini anlamadim.birde pasalikla ilgili yorumlar icin sadece gulunur sanirim. dedikodu yapmadan ve bilgi sahibi olmadan fikir yurutmeyin lutfen BU yorumumun zaten yanlis oldugunu ben cok daha once kabul tmistim.
Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum,havacılıkta her zaman esas olan insan hayatıdır çok çok iyi biliyorum ki savaş uçakları gerçekten çok pahalı aletler ama bir pilot kolay yetişmiyor ve pilot şehit olduğu zaman onu geri getiremiyorsunuz ama kurtulan pilota yeni bir uçak verip göreve devam etmesini sağlayabilirsiniz.
Evet zaten benim uzuldugum konu pilotlarimiza yeni ucaklar verememizdir.
Ayrıca pilotaj da rütbenin pek önemi yoktur,yani tecrübe esastır,ve yazıldığı gibi albay atlar;üsteğmen atlamaz gibi bir konu kesinlikle söz konusu olmaz.
Daha once de belirttim, bu yorumum ben kendim yanlis oldugunu kabul ettim.
Anlik bir histi, uzuldum. Yani Oguz Yenen' in atlamamasi, son dakikaya kadar ucagini kurtarmaya calismasi aklima geldi. Komutani bile atla emri verdikten sonra.
Insallah TAI nin yaptigi Turk Savas Ucagini gormeden olmem. :)))